hits

Pernille

GÅ RUNDT Å SMILE

 • Publisert: 09.08.2016, 19:30
 • Kategori: Hverdag

 •  

  Vekkerklokken ringer. I halvsøvne slår du den av før det ti minutter senere ringer en gang til. Klokken er da seks på morningen og du har to valg. Det første er igjen å skru av plingingen, og deretter komme seg opp og få gjort stellet. Eller jeg kan gå for den andre løsningen som er å sove en halvtime til.

  Stort sett går jeg for det første. Alarmen som da ringer etter seks blir derfor skrudd av og opp av sengen hopper jeg. Et tidlig tidspunkt å stå opp kan dette være for en del. Men når det er en jobb som venter har du ingen flere valg enn å dra den trøtte kroppen opp av senga og starte dagen. 

  Noen dager kan være ekstra vanskeligere enn andre. Du skulle gjerne hatt litt ekstra timer med søvn, men å sove i arbeidstiden er vel kanskje ikke det lureste. I disse situasjonene skulle jeg selv ønske at jeg var en ettåring. Så små barn kan ofte trenge litt hvile i løpet av en barnehagedag, for igjen å lade opp ny energi som skal holde ut deres dag "på jobb". 

  Tenk om vi voksne kunne gjøre det samme. Byttet rolle med barna. Vi kunne ta noen minutter på øyet, mens de små passet på at alt gikk bra og som det skulle. Men, et samfunn er nok ikke bygget opp til å kunne gjøre akkurat sånn som vi vil på ulike plasser. Derfor blir det ofte å gå rundt og passe på de små. Late som man er opplagt hele tiden. Og ikke minst gå rundt å smile! (Det pleier å hjelpe.)

  Det å gi fra seg smil er nokså smittsomt. Like smittsomt som å gjespe. I hvert fall når du fysisk ser andre gape litt ekstra. Da går det ikke mange sekunder etter før du sitter selv å gaper. På jobb gjør jeg så godt jeg kan med å være opplagt og glad, for at dagen skal bli fin for de andre - men også for meg selv.

  Stort sett slipper jeg å late som om kroppen min er med på jobb. Men de dagene jeg gjerne skulle gjort litt andre ting som var litt mer roligere enn å fly etter og leke med barna, yter jeg fullt ut på jobb. Deretter kan jeg rase ned på senga og ikke gjøre noe som helst når jeg kommer hjem. Deilig er det å være tilbake i full jobb, ha fine dager og komme hjem fra jobb med en sliten Pernille å vite at hun har gjort en god nok jobb - både for seg selv og for de andre!
   

 • Publisert: 09.08.2016, 19:30
 • Kategori: Hverdag
 • 8 kommentarer
 • 8 kommentarer

  martinejaren

  09.08.2016 kl.19:38

  Så godt sagt!

  Enig :)

  Pernille

  09.08.2016 kl.19:43

  martinejaren: Det er ikke alltid du tenker over det, men sant - det er det :)

  Katrine- kosthold & trening

  09.08.2016 kl.19:41

  så godt du er, da er det bare å nyte resten av dagen når du har jobebet en hel arbeidsdag :)

  liveterherlig93

  09.08.2016 kl.20:25

  helt enig:)

  Pernille

  09.08.2016 kl.20:28

  liveterherlig93: Godt budskapet traff :)

  RuneBoy

  11.08.2016 kl.02:24

  For en herlig naturlig skjønnhet du er 😊 Jeg har lyst til å få bli kjent med deg 😊

  Lol

  11.08.2016 kl.17:19

  Hahah lol runeboy

  Karoe

  11.08.2016 kl.18:37

  Kjenner jeg gleder meg til helg jeg nå :p Tenker ofte på hvordan det hadde vært å være liten igjen..

  Skriv en ny kommentar