hits

Pernille

VELDIG ENKELT, MEN EKSTREMT GODT

  • Publisert: 01.05.2018, 17:30
  • Kategori: Mat
  • Kan noen hjelpe meg finne den riktige bryteren, eller den alt for store klossen som skal kunne sette en senker p det hele? Jeg kan si det samme hver eneste gang vi bikker over i en ny "frste-dag-av-mneden", og det er like skremmende hver eneste gang. Men hvor ble de siste tredve dagene av?
     


     

    Vi rakk bare en liten snartur innom jobb i gr fr vi plutselig satt her med startskuddet av en ny mned vi n skal suse oss inn i. En tid hvor det skjer noe stort, men ogs en tid hvor det har hoppet inn mange rde dager. Snn som i dag for eksempel. Av en merkelig grunn var jeg rimelig sliten i gr, s her tok jeg kvelden og var langt inne i drmmeland allerede klokken elleve. Du kan jo si at jeg flte meg ordentlig uthvilt da jeg vknet i ti-tiden i dag. Jeg trengte det nok helt sikkert.

    Det skal ogs sies at jeg la merke til kanonen fra Slottsfjellet her i Tnsberg som viste sine tegn, snn som dem alltid gjr 1. mai. Noe knallvr har vi ikke hatt, og det har vrt en regnfull dag og mye grtt denne fridagen. Derfor var det ypperlig sette i gang med dagens store nske - bake kake.

    De gangene vi har anledninger til kose oss litt ekstra p jobb, s klarer jeg alltid la fristelsen til ta et stykke holde seg tilbake. Jeg vet ikke hva slags greie jeg har satt meg, men det er veldig sjelden jeg forsyner meg om det skulle vre noe ekstra godt p pausen. Men i gr var det noe som fristet ekstra mye. Noe jeg det var lenge siden jeg hadde spist. Og det var denne kaken.
     


     

    Og med en grvrsdag foran oss s var det jo ypperlig sette meg selv p en snn oppgave som jeg gikk gjennom i dag, p en rd dag. Enda godt det, for da fikk jeg fylt inn denne fridagen med noe "fornuftig", hvor jeg ikke bare satt p baken hele dagen. P kakemenyen kan jeg jo rpe at det sto en saftig gulrotkake i langpanne - en oppskrift som vi fant p nettet. Og den ble faktisk s god at jeg har lyst til dele den med dere, om fristelsen skulle bli stor for dere til bake ogs.
     


     

    For det eneste du trenger gjre for og klare dette, det er frst og fremst sette ovnen p 180C. Deretter setter du i gang med rote deg inn i oppskriften hvor du bde skal gjre det ene og det andre for snegle deg gjennom veien til mlet av en utrolig god fristelse du bare kan glede deg til. For snn gjr du det.

    Bland sammen 6 egg, 6 dl sukker og 3 dl soyaolje i en stor bolle. Her kan du gjerne bruke kjkkenmaskin, hvor dette fungerte ypperlig nr jeg laget den.

    S tar du 500 gr. gulrtter, eller s mye gulrtter du nsker, og rasper dem, for s blande inn med det du allerede har i bollen. Nr dette er godt blandet inn s mler du opp 6 dl hvetemel, 1 ss bakepulver og 1 ts kanel som du sikter inn i rren og blander alt godt sammen. Et tips er la det mikses p svak hastighet, og litt lenger.

    Da skal alt vre blandet, og du kan finne frem en langpanne som du selv velger dekke med bakepapir eller smrer inn. Det er opp til deg hva du fler er enklest. Og s er det bare helle i rren over i formen, dra alt godt utover og sette den inn i ovnen p en halvtimes tid p nederste rille.
     


     

    Og s er det denne gode kremen da, som smelter p tungen nr du tar en bit av kaken med dette p. Bde de andre og jeg syns kaken var veldig god. Og vil du vite hemmeligheten? Det eneste jeg gjorde var flge denne oppskriften av kakebunnen, hvor jeg til slutt blandet sammen naturell kremost, romtemperert smr og melis som ble til krem. 

    Veldig enkelt, men ekstremt godt. Om du er fysen p en kake s anbefaler jeg denne. N har jeg lagt inn hele oppskriftens i denne teksten, men for f en bedre oversikt over hva du trenger til kaken s er dette det eneste du m se etter at du har i skuffer og skap hjemme p ditt kjkken.

    Til kakedeigen:
    6 egg
    6 dl sukker
    3 dl soyaolje, eller annen smaksnytral olje
    500 g gulrot
    6 dl hvetemel
    1 ss bakepulver
    1 ts malt kanel

    Til ostekremen:
    200 g kremost naturell
    200 g romtemperert smr
    200 g melis

  • Publisert: 01.05.2018, 17:30
  • Kategori: Mat
  • 1 kommentarer
  • n kommentar

    Nina

    01.05.2018 kl.17:34

    Ser godt ut:)

    Skriv en ny kommentar