hits

Pernille

STARTET MED ETT PLAGG I BUNKEN

 • Publisert: 30.04.2017, 12:30
 • Kategori: Hverdag

 •  


   

  Da var det gjort. Helgen hadde så vidt kommet i gang og jeg hadde ikke vært hjemme i mange timer før alt lå strødd rundt på gulvet. Klærne fra kleshengere og kurver var kastet ut, og foran meg lå en jobb hvor jeg måtte gå igjennom. Heldigvis er denne jobben gjort mange ganger før, så ukjent for hva som venter er den aldri.

  Denne gangen fikk jeg hjelp av lillesøster. Hadde det ikke vært for at jeg klarte og sette ned en fot i bakken, hadde jeg til slutt sittet igjen med enda mindre klær. Vi søstrene har ikke helt den samme klessmaken, og hadde det vært opp til min søster hadde jeg vel hatt tre bukser, en genser, fire topper og to kjoler.

  Nå vet jeg i hvert fall at garderoben min virkelig må oppgraderes. I det minste må jeg gå til innkjøp av noe nytt. For å sitte med så lite klær som jeg har nå har jeg ikke så mye å velge i mellom. 
   


   

  For denne haugen startet med ett plagg i bunken sin. Til og med den eneste joggebuksen måtte vekk, og det skjønner jeg vel egentlig - for den begynte å bli litt liten. Jeg får jakte på en ny kosebukse, og med tiden nærmer det seg også salg i byen og på andre klesbutikker. Så da kan jeg være så heldig å finne nye og fine klær til en billigere penge.

  Men enn så lenge får jeg nok klare meg med de få plaggene jeg nå sitter igjen med. Husker en gang for to år side da jeg tok en skikkelig storhandel på klesfronten. Lillesøster var da med, og det å ha med henne til byen for å finne klær til meg en i det farligste laget. Det var ikke får poser som ble med meg hjem!
   

  Storshoppingen, April 2015

   

 • Publisert: 30.04.2017, 12:30
 • Kategori: Hverdag
 • 3 kommentarer
 • IKKE HELT MEG

 • Publisert: 29.04.2017, 19:00
 • Kategori: Hverdag

 •  


   


   


   


   

  Denne dagen har gått i ett, og i disse tider har jeg begynt å ta et røsk i de få skapene jeg har som inneholder klær. Jeg kommer kanskje tilbake til dette senere, men i kveld var jeg innom for å vise dere noe.

  I mine planer denne lørdagen hadde jeg ikke plottet inn akkurat dette. Det ble en liten spontantur til byen. På den ene siden hadde det vært et ønske og tatt en runde og funnet helt nye klær. Kjøpt seg en helt ny garderobe. Og det trengs med tanke på det som skjedde her i går.

  Men istedenfor å ta denne storhandelen av å fylle opp garderoben min fra bånn av, ble det heller et lettere kjøp hvor denne toppen ble med meg hjem i handleposen. Toppen er fra bikbok, en av butikkene jeg finner mine klær i. På den ene siden er denne toppen ikke helt meg. Det er et eller annet som skurrer. Men på den andre siden er jeg veldig glad i rødt, og liker den veldig godt. 

  Det er vel noen vaner i moteverden og av klesplagg man bare må la gå sagte inn på seg. Jeg venner meg vel til dette også, og i følge noen må jeg også oppgradere stilen min. Men vi får se hva det ender med. Nye klær må jeg i hvert fall ha meg i løpet av våren og denne sommeren.

 • Publisert: 29.04.2017, 19:00
 • Kategori: Hverdag
 • 6 kommentarer
 • SLUTTET Å STOLE PÅ DEG

 • Publisert: 28.04.2017, 18:00
 • Kategori: Hverdag

 •  

  Det er ikke lenger tvil om at vi bor i et land med navnet Norge. Ikke kan vi bare ha høye priser på varer og produkter. Jeg hadde hørt noen rykter bakom øret, men ettersom vi ikke kan styre alt helt konkret og sikkert, så har jeg sluttet å stole på deg!

  Langt og lengre enn høyt der opp hvor du er plassert, med navnet av en satellitt som skal late som du varsler været - deg har jeg sluttet å stole på. Alt er ustabilt når det kommer til deg, og det blir sjelden sånn som du melder. Og når nettavisen går ut med falske nyheter, da begynner jeg å lure.

  "Nå skal temperaturen bli unormalt høy" sto det her i avisen for et par dager siden. Jaja, tenkte jeg. Vi får da se på det. Jeg lot meg ikke lure av tanken, og var mer forberedt på det verre som kunne skje. Men at det skulle bli så ille, det hadde jeg ikke lyst til at det skulle bli!

  Jeg var akkurat på vei avgårde til jobb, og da klokken var kvart på sju gjorde jeg meg klar for å slenge på meg jakken og veska. Like etterpå var det bare å skifte. Ute begynte det å regne, og sekundet senere dalte snøen ned. Men ikke bare rett ned, for her i Tønsberg rullet det fort over til snøstorm.

  Men jobben kunne ikke stoppe meg. Jeg måtte komme meg avgårde. Det gikk ikke like fort fremover som jeg håpet, og syklet der langs veien med snøen pistre mot meg. For meg var det umulig å se fremover, så blikket valset stort sett ned i bakken, og med hetten trekt godt over øynene. Livsfarlig, tenkte jeg, men avgårde til jobb måtte jeg.

  Vi fikk en ørliten smakebit av en fantastisk vår og en følelse at vi gikk mot sommeren. Men da bakken ble hvit var alt håp ute - i hvert fall i det ene øyeblikket. Det gikk heldigvis over til regn, og det har det gjort hele denne dagen. Alt er vått, og ikke minst grått og trist. Jeg savner solen og det varme været!

 • Publisert: 28.04.2017, 18:00
 • Kategori: Hverdag
 • 4 kommentarer
 • MANGLET BARE HATTEN

 • Publisert: 27.04.2017, 18:00
 • Kategori: Hverdag

 •  


   


   


   

  Jeg fikk sansen for tangen som jeg prøvde på meg selv her i går da kvelden kom, da jeg fortalte at jeg ikke var så flink. Og jeg vil ikke påstå at jeg var det i dag heller. Likevel brukte jeg den lange halvtimen det tok foran speilet, for å stå der med mange varmegrader spredd rundt om i hårstråene mine.

  Selv om klokken bare var halv sju om morgen, orket jeg likevel å stå der å fikse på dette håret mitt. Jeg ville prøve meg på å få litt liv i det. Komme en dag på jobben med noe annerledes og nytt. Det fungerte greit det, men jeg vet i hvert fall at jeg ikke skal stå enda tidligere opp i morgen for å gjøre det samme. 

  Du kan si jeg følte meg litt annerledes her på morgen. Istedenfor å gå med den vanlige og kjedelig hestehalen enda en gang, eller den hårdotten som bare var most oppe på toppen, ble det mye mer liv i hestehalen da den fikk en annen fasong. Og med knyting i livet foran på skjorten følte jeg meg plutselig litt som en cowboy. Manglet bare hatten for å få det perfekte antrekket til å være cowboyjenta. 

 • Publisert: 27.04.2017, 18:00
 • Kategori: Hverdag
 • 8 kommentarer
 • JEG ER IKKE SÅ FLINK

 • Publisert: 26.04.2017, 19:00
 • Kategori: Hverdag
 • Hver eneste morgen står jeg ekstra tidlig opp. Minst en halvtime før jeg egentlig pleier, og gjerne opp mot en time. Ikke nok med at jeg føler meg vel med litt ekstra tid om morgen, bare for å få en stille og rolig time før det er å haste til jobb for å gjøre et godt stykke arbeid.

  På den tiden jeg setter av må jeg alltid stelle håret. Jeg kan ikke gå ut en eneste dør - verken soveromsdøra eller utgangsdøra til huset, før jeg har ordner håret. Som oftest har jeg en så grusom sovesveis at håret står ut til alle kanter, og jeg ser ut som et fælt troll som ikke har sett dagens lys på år og dag!

  Nei, det er nok ikke så ille. Jeg trenger verken å stå opp en halvtime før vekkerklokken ringer, og jeg er ikke den som trenger å stå timevis foran speile for å føle meg pen. Det hadde vært litt stas å se ut som en prinsesse en gang i blant, men det får nok bare bli en drøm. For i drømmer kan all ting skje.

  Men jeg skulle gjerne hatt tid og krefter til å sitte den halvtimen det tar for å gå igjennom håret mitt på denne måten. Kunne dulle seg litt ekstra opp før man marsjer avgårde til jobb. Den aller beste måten var om man bare kunne gi fra seg et knips, eller gå innom et magisk rom og plutselig hadde sett sånn ut.

  Livet er nok ikke sånn for meg det heller. Jeg skulle kanskje ønsket det, men det er ikke sannheten. Som oftest henger håret løst og er så paff at det ikke finnes liv i det. Det er som et dystert kråkereir som virkelig hadde trengt en stuss. Jeg har 97 prosent håret løst, mens jeg har 2,8 prosent håret i en hestehale. Resten av den ørlille prosenten kan være en flette.

  I kveld fikk jeg plutselig en spontantanke. Jeg satt i godkroken og gjorde absolutt ingenting. Rett foran meg kunne jeg se inn i speilet hvor jeg så meg selv sitte. Blikket blafret opp mot hodet hvor det til slutt stoppet mot håret. Det var kjedelig. Og det er kjedelig. Det var ingen tegn til liv i det. Jeg har virkelig lyst på en forandring. En overdose av forandring som man virkelig kan se. Men samtidig tør jeg ikke å gjøre denne tanken til virkelighet.

  Jeg visste vi hadde et redskap som brukes til håret. En sånn stang som blir varm når du kobler den i veggen. Det var en krølltang som jeg hadde funnet frem, og jeg lot meg teste den for å se hvordan det egentlig kunne bli. Jeg er ikke så flink, og det kan jeg innrømme. Det ser ikke like fint ut om en annen som hadde teken på dette hadde gjort det. Men jeg får da til det grunnleggende.

  Krøllene kom frem en etter en, og på en halvtimes tid var det hele unnagjort. Selv hadde jeg ikke orket å sitte med denne jobben sånn på morrakvisten, og er egentlig veldig glad for at jeg ikke føler at jeg må ut av døra med et fluffy hår. Nei, jeg foretrekker nok standarfrisyren, slett hår, eller en liten flette eller hestehale. Alt for å slippe unna alt det arbeidet det tar.
   


   


   


   


   


   

 • Publisert: 26.04.2017, 19:00
 • Kategori: Hverdag
 • 9 kommentarer
 • BARE JEG FINNER MOTIVASJONEN

 • Publisert: 25.04.2017, 17:00
 • Kategori: Hverdag

 •  

  Jeg sitter her og tenker på den tiden jeg var ordentlig inne i rutinene. Jeg jobbet og sto på og var der for barna som jeg passet på, samtidig som jeg var student og arbeidet godt med teorien for å få dette på plass. I dag er jeg veldig glad at jeg kom meg på skolebenken igjen, og at jeg endelig kunne juble over at jeg var ferdig for snart ett år siden.

  Mange oppgaver ble skrevet og levert inn til vurdering. Jeg brukte mange timer av mitt liv nesten hver dag for å får det bra nok på oppgavene sånn at lærerne skulle blir fornøyde. Jeg ville sitte der med god samvittighet ovenfor det jeg hadde fylt oppgavene mine med, og at både spørsmål og svar skulle samsvare så godt som jeg bare kunne.  Da jeg la vekk bøkene etter bestått eksamener i fjor håpet jeg at jeg aldri skulle se dem mer. Det som var i mine tanker akkurat da var at nå er jeg helt ferdig. Jeg tenkte ikke så langt at jeg måtte opp til den største og avgjørende prøven for å kunne ende opp som barne- og ungdomsarbeider.

  Jeg hadde hatt høye skuldre i ti måneder, med både skole og jobb. Nå som jeg har vært så lenge i samme yrke, og fant endelig ut av hva jeg vile som 18-åring, syns jeg det var på tide som 20-åring og endelig få på plass den teoretiske biten. Det praktiske hadde jeg mye av på plass, og for å komme seg lengre her i livet er det også godt å ha et papir på sitt arbeid.   

  Dere som er innom her og får med dere det jeg skriver og deler, vet at jeg nå er inne i en periode med forberedelser på det som nå skal blir en ende av snoren. "Saltet i klypa" for å være en fagarbeider, samt å sitte med et fagbrev i hånden. 

  Jeg er godt i gang, eller i hvert fall i gang med å planlegge og skrive, og det er utrolig mye man må få med når man skriver en så stor oppgave. Oppgaven består av tre "epoker", hvor det både skal bestå av en plan og masse teori. Til nå føler jeg at jeg har gjort så mye, men det er bare i mitt hodet det ser slik ut. På selve papiret er det litt mindre enn det jeg først trodde.

  Så veien videre nå blir å fortsette med jobbingen. Finne motivasjonen og virkelig gripe den når den først har tatt seg turen innom. Jeg er klar for å gjøre en innsats, men er mer på det å få det gjennomført og bli ferdig - og mest av alt klare og bestå! Jeg vet jeg klarer det, men mye jobb står også bak.

  Jeg har både fått høre og ser selv at jeg gjør en god jobb når jeg er i mitt arbeid, og jeg passer på hvordan jeg sier og formulerer meg til barna - for det lærte jeg om på skolen. Jeg syns det er lettere å dra teorien inn i praksisen, enn det er å dra praksisen inn i teorien. Nå blir det å skrive masse og finne frem bøkene og få lest. Bare jeg finner motivasjonen.

 • Publisert: 25.04.2017, 17:00
 • Kategori: Hverdag
 • 8 kommentarer
 • HOLD HUDEN REN

 • Publisert: 24.04.2017, 19:00
 • Kategori: Hverdag
 • Ikke reklame, annonse eller noe samarbeid
   


   

  I mange år har jeg hatt problemer med uren hud. Bakterier som har sneket seg inn under huden for å skape irritasjon. For min del startet dette en eller annen gang den tiden jeg gikk på mellomtrinnet på barneskolen. Husker ikke helt når, men på klassebildet i 7. klasse hadde jeg på meg et bånd som gikk en del ned i pannen min.
   

  I ettertid syns jeg det ikke var så veldig kult å gå rundt med sånt hårbånd bestandig.


  På den tiden var jeg veldig glad i hårbånd. Ikke fordi jeg syns det var fint, men fordi det gjemte unna noen av kvisene jeg fikk i min ungdomstid. Heldigvis har jeg sluppet unna og ikke vært full av nupper med betennelse, men likevel syns jeg det var ille da jeg så ut som en mild pizza med bare et par fyll med litt paprika, ananas og sjampinjong.

   

  Tro meg, det har vært verre enn dette!
   

  I dag har jeg ikke så mye kviser som jeg den gang hadde, men når jeg kommer inn i en dårlig periode kommer de enda tydeligere frem. I min ungdomstid kom det veldig mye i pannen, men nå popper de mer frem rundt hakepartiet. 

  For en liten stund siden gikk jeg til innkjøp av en ansiktrens som fungerer fint til å ta bort sminke. Siden jeg ikke bruker noe sminke tester jeg ut den likevel, sånn at jeg får bort smuss og andre bakterier i ansiktet mitt.

  Hold huden ren, og du får det så mye bedre med deg selv! Det pleier jeg å merke. Ansiktet er noe både du og alle ser hver eneste dag, og nesten hele døgnet. Og når en kvise eller fem får lyst til å bo i huden din, da er det på tide å gjøre noen grep. Derfor har jeg nå gått til sak!

  Her for en uke tilbake gikk jeg derfor til innkjøp av noen nye produkter jeg bestilte på nett, på Bli Vakker sine sider. Dette er ikke noe samarbeid eller sponsing jeg har med dem, men bare noe jeg har lyst til å skrive om. I dag kom den store pakken i posten hvor det var lagt med noen produkter jeg hadde lyst til å prøve.   

  Jeg har aldri likt mine øyner hundre prosent. Fornøyd er jeg med dem, men liker ikke partiet rett under øynene så veldig godt. Jeg ser det veldig ofte på bildene av meg selv hvordan det egentlig ser ut. Øynene mine føles så tunge ut med de posene jeg har under øynene. For en liten stund tilbake prøvd jeg noen produkter som var til dette øyepartiet, men denne typen fra MaskerAide ville jeg teste ut.
   


   


   


   

  Nå gjenstår det bare å få testet dem ut for å se om dem er noe for min hud. Blir spennende å se hva slags resultater den gir meg, og om jeg kan se noe forskjell. Kanskje har du vært borte i og prøvd noen av deres produkter? Hva syns du om dem? Hvordan fungerte dem på deg?

 • Publisert: 24.04.2017, 19:00
 • Kategori: Hverdag
 • 9 kommentarer
 • KASTET I STEKEPANNEN

 • Publisert: 23.04.2017, 11:00
 • Kategori: Mat

 •  


   


   

  En god søndagsmorgen har det vært for meg her i dag. Og ikke bare god, men også veldig lang. Jeg var inne i de rareste drømmene, de villeste drømmene og helt merkelige drømmene som løp rundt der jeg lå og sov. Hvor ville det egentlig ende? Og før det tok helt av våknet jeg plutselig.

  Jeg husker at jeg hadde vært oppe et par timer før fordi tørstealarmen gikk. Jeg er sjelden oppe om natten, men det kan hende en gang i blant likevel. Klokken var vel rundt halv fem der jeg bikket hodet så vidt opp mot klokken. Heldigvis havnet jeg i søvn like fort igjen.

  I den rare drømmen tok det akkurat slutt før alt ble helt for ille, og da øynene hadde fått kontakt med lyset var det helt umulig og sove igjen. Uansett hvor mye jeg prøvde, var det ikke noe annet valg enn å ligge der og underholde seg selv med serie på morgenkvisten.

  Jeg ble ikke liggende så veldig lenge. Utenfor var fuglene våknet og sang sine morgensanger, og der jeg leste litt og fikk med meg siste nytt for natten kom jeg plutselig over en oppskrift. En liten rett som fristet veldig å lage seg nå på morgen - og vanskelig skulle det heller ikke være.

  Morgenkåpen ble slengt på, og opp trappene tasset jeg i bare føtter. De andre lå og sov fortsatt, og det kan jeg skjønne når klokken bare var åtte om morgen. Jeg pleier ikke å være så tidlig opp i helgene, men etter syv timer hadde jeg fått nok med søvn.

  Kjøkkenet var det første som fikk besøk av meg. Inn i skapene for å se om vi hadde alt det jeg trengte til å lage det som fristet så veldig nå på morningen. Og det ble som dere ser på bildene over her - en røre som ble slengt sammen og kastet i stekepannen. 

  Pannekaker har jeg laget mange ganger, men amerikanske småpannekaker har jeg aldri prøvd meg på. Det smakte litt som vanlig pannekaker, men det ble likevel en litt annen smak når de var små og litt tjukke. Godt var det i hvert fall, så nå er frokosten i boks for de andre i familien om de også har lyst på.

  Ellers er det endens gang av helgen her. Noe som er like overraskende hver gang. Hvorfor går helgene så utrolig fort? Jeg hadde sett for meg at jeg skulle fått enda mer tid til å jobbe med litt studier - selv om jeg har sittet tre lange kvelder denne uken og fått gjort veldig mye allerede.

  Får se om jeg tar en liten titt på oppgaven senere i dag. Ut på en tur blir det mest sannsynlig i dag, ettersom været er helt topp til å være i slutten av april. Tenk på det. Den fjerde måneden er snart ved sin ende den også, og det er ikke mange ukene igjen på arbeid før sommerferien ønsker oss velkommen. Er nesten skummelt å tenke på hvor fort denne tiden går!

  Håper dere har hatt en flott helg, og et stort ønske fra meg om at dere får en herlig søndag. Bruk den til det dere akkurat har lyst til. Om dere så vil dra ut på befaring, gjøre noe dere har hatt lyst til, eller som noen ønsker - å lade opp det siste energilageret til å være i gang med en ny og spennende uke når den kommer i morgen. Ha en fin søndag!

 • Publisert: 23.04.2017, 11:00
 • Kategori: Mat
 • 5 kommentarer
 • LIKE FAKE SOM MEG

 • Publisert: 22.04.2017, 20:30
 • Kategori: Hverdag

 •  

  Lørdagen myste med sol fra det øyeblikket jeg våknet. Og det kunne ikke blitt en mer fin og roligere morgen. Etter å ha ordnet seg og gjort seg klar ble det en liten tur til byen. Ta turen innover til kjøpesenteret for å shoppe. Det var i hver fall et håp.

  Vi gikk inn den ene butikken for å se hva som kunne være spennende. Jeg ville finne meg noe nytt, for når lommeboka blir brukt føler jeg meg som regel glad etterpå. Mange av de faste butikkene som jeg bruker å handle i fikk besøk. Men alt ble forbigått.

  Det var absolutt ingen fristelser å finne. Verken klær eller andre ting. Det endte med at vi dro hjem fra byen tomhendt -  i hvert fall jeg. Litt av en nedtur, når du drar til byen og har lyst til å finne deg noe, men kommer like tomhendt ut som det du kom inn.

  Kanskje jeg får litt shoppinglykke neste gang, og etter byturen ble det enda mer farting. I dag ble det vel mer lykke på den shoppingen man virkelig trenger. Det var ikke den koseshoppingen, og lørdagshandelen ble gjort. Mat måtte handles inn, og det ble både en tur til Revetal og litt rundt i Tønsberg.

  Turen endte sin gang hos Tønsberg pizza på Eik. Dette var siste stopp før det endelig var å komme seg hjemover igjen, og med oss tok vi med en ekstra stor pizza - en sånn Tønsberg spesial. Dette ble dagens middag, og det kunne ikke blitt bedre.

  Ventetiden var ikke ille heller, og mens maten ble laget på kjøkkenet deres bakom disken, satt lillebror og jeg og ventet i den lille og koselige restauranten. På bordet foran oss sto det to blomster. Sånne blomster som ikke trenger stell. En sånn plante som er like fake som meg fikk jeg høre fra broren min. Vi kjedet oss med andre ord ikke, og etter tjue minutter kunne vi gå ut døren med en rykende fersk og varm pizza i hendene.

  Med fire mennesker hjemme i ettermiddag ble det mer enn nok med god mat til alle mann. Jeg ble veldig mett i hvert fall, og er vel det enda også. Nå skal kvelden bare brukes til å gjøre ingenting. Ingen planer er blitt lagt. Håper dere har hatt en flott lørdag, så ønsker jeg dere en fantastisk kveld!

 • Publisert: 22.04.2017, 20:30
 • Kategori: Hverdag
 • 5 kommentarer
 • EN SMAK SOM SMELTER

 • Publisert: 21.04.2017, 21:30
 • Kategori: Hverdag

 •  


   


   

  Igjen kom det overraskende på meg at det nå var blitt helg. Så her sitter jeg igjen og koser meg med fredagsunderholdningen på tv-skjermen i det jeg akkurat har spist god middag. I dag ble det så enkelt og godt som natchos på tallerken, og kvelden ble reddet med at jeg er god og mett for i dag.

  Men det var ikke derfor jeg stakk snuten min innom her i kveld. Egentlig hadde jeg ingen ord å dele. Jeg hadde i hvert fall ingenting på hjertet. Men da jeg tok fredagshandelen tidligere i kveld kunne jeg ikke unngå å snike med meg denne pakken på vei til kassen og ned på rullebåndet. 

  Og jeg angrer ikke. Faktisk ble jeg litt småsur at det bare ramlet kun en pakke ned i posen, for denne var en utrolig god pastill. Det er en smak som smelter på tungen og går hele veien gjennom kroppen. Salt karamell blir med andre ord ikke gått forbi neste gang jeg tar turen på butikken. Og kanskje du har latt deg prøve denne også? Hva syns du om den?

 • Publisert: 21.04.2017, 21:30
 • Kategori: Hverdag
 • 3 kommentarer
 • INGEN VEI TILBAKE

 • Publisert: 20.04.2017, 18:00
 • Kategori: Hverdag
 • .
   


   

  Kanskje ikke den beste arbeidsstillingen. Men det får duge. 
   

  Av en eller annen merkelig grunn har jeg vært ganske flink til å skru av ovnen min på rommet når jeg drar på jobb om morgen. Har kanskje et håp om at det blir sommer og varmt snart, sånn at jeg kan slippe og fyre. Derfor var det ekstra kaldt på rommet mitt da jeg kom hjem fra arbeid.

  Men nå har rommet fylt seg med god og varm luft igjen, og bøkene har blitt dratt frem igjen. Nå har det vært veldig mye skriving de to siste dagene, hvor jeg har jobbet hardt med oppgaveskriving og forberedelser til den store prøven. For nå er det ingen vei tilbake!

  For øyeblikket sitter jeg midt oppi det. Omringet av fagbøker, store permer med notater og annet nyttig informasjon, og denne maskinen for å skrive ned alt sammen. For i dagens samfunn sitter man ikke like mye med penn og papir. 

  Litt energi av søtsaker blir det også, bare for å prøve og holde blodsukkeret oppegående til jobbing. Jeg prøver og lure til meg litt motivasjon for å arbeide, og hittil har det fungert bra. Fingrene går over tastaturet i en fei etter å ha funnet riktig informasjon som skal bli med i oppgaven.

  Men det å skrive om tre deler i en oppgave er ikke bare bare. Det er så mye teori som skal plottes inn, samtidig som man skal prøve og forstå tekstene selv. Å ta opp litt lesing av teori blir det også, men nå konsentrere jeg meg mest med å skrive det jeg kan sterkest, og så blir det å finne frem resten av detaljene etter hvert. 

  Jeg tar meg med andre ord ikke helt fri i kveld heller. Nå som jeg er så godt i gang syns jeg det er viktig at jeg klarer og holde det gående. Mer som blir gjort nå, er bedre enn å sitte med alt for mye arbeid mot slutten. Heldigvis har jeg fått tips og idéer fra kjente, og dette gir meg inspirasjon. Ukene fremover nå blir det en smule av overdose med forberedelser og jobbing, og så er det å finne en balansegang sånn at jeg kommer meg igjennom alt som skal skje.

 • Publisert: 20.04.2017, 18:00
 • Kategori: Hverdag
 • 8 kommentarer
 • IKKE ALLTID HUNDRE PROSENT PERFEKTE

 • Publisert: 19.04.2017, 18:30
 • Kategori: Hverdag

 •  

  Da jeg var ung - eller det vil si den tiden før jeg klippet ned på hårstråene, lagde jeg alltid sånne fletter på meg selv. Jeg husker det veldig godt, at denne fletten var noe jeg kunne slenge på meg i en fei bare for å få håret bort, samtidig for å se litt ekstra fin ut.

  Men fredag 3. juni i fjor sommer var det hele over. I hvert fall med ekstra langt hår. Jeg hadde nettopp vært oppe til eksamen. Sittet mange timer og jobbet hardt i en gymsal som var så full av elever. Ingen mulighet til lufting var å se, og jeg satt der konsentrert med min oppgave i et innestengt rom. 

  Vel fornøyd med innsatsen som ble gjort, samtidig som jeg var litt usikker på om jeg hadde fått med meg det aller viktigste for å skrive en god nok oppgave, gikk jeg hjemover og hadde litt rare sommerfugler i magen. Sånne spente små kryp som bare gledet seg til resultatet av den teoretiske eksamen.

  Men det ble ikke bare eksamenssommerfugler som flakset rundt. Dette ble også min aller siste dag med ekstra langt hår. Hår som nesten var ned til rompa. For det viste seg nemlig at jeg fikk en tanke som plutselig ramlet ned hos meg. En tanke som skulle skape forandring.

  Det ble så spontant som det bare kunne, og en times tid senere satt jeg klar i stolen. Med svart kappe over meg og en dame kledd i svart bak, var det nå ingen utvei eller å se seg tilbake da det første kuttet ble gjort. 

  Håret ble etter hvert saksekutt kortere og kortere. Med et så langt hår som det er på bildet over her, noe som jeg skal forklare om litt lenger ned, var det en stor forandring som ble gjort da håret plutselig rakk meg ned til skuldrene. Og det morsomste av alt - ingen visste om den store kontrasten jeg gjorde i forkant!

  Jeg husker jeg ble så fornøyd, samtidig som jeg kom til å savne det lange håret. Det eneste jeg kunne trøste meg med var at det vokste ut igjen. Nå er det snart gått elleve måneder siden jeg satt i frisørstolen, og håret har vokst mye. Men langt ifra så mye som det lange håret som lillesøster har.

  Sent i går kveld var jeg nemlig så heldig å få lov til å flette henne, etter et ønske fra meg. Det var en frisyre jeg måtte teste ut, ettersom det er en frisyre jeg skal lage senere. Til slutt endte det med at hun ønsket seg en flette - en sånn fiskebeinsflette hun kunne gå med dagen etter, og det ble denne fletten over på bildet her.

  Selv om det blir veldig sjelden hvor jeg kan flette noen her hjemme, er det ekstra stas for småjentene på jobben. Flettene som kommer frem blir ikke alltid hundre prosent perfekte, sånn som de flinkeste frisørene kan. Men de blir fine nok til at jentene spør om å bli flettet i en senere anledning.

 • Publisert: 19.04.2017, 18:30
 • Kategori: Hverdag
 • 20 kommentarer
 • TUNGT Å GI KROPPEN LIV

 • Publisert: 18.04.2017, 17:00
 • Kategori: Hverdag
 • Først det ene beinet, og så det andre etter...
   

  Jeg skal ikke legge skjul på at det var tungt å stå opp da de rare lydene viste at de fortsatt var i live. Etter den første hadde slått sin klang på at nå var det på tide å stå opp, var det likevel tungt å gi kroppen liv.

  Først var det å få den støle kroppen til å komme seg ut av sengen. Det var ikke bare bare skal jeg si deg! Etter jobben som ble gjort i går kunne jeg kjenne at kroppen fikk kjørt seg mer enn den pleide - og kanskje på litt andre måter også.

  Men opp måtte jeg. Jeg hadde tross alt en jobb som ventet på meg, og som jeg ikke kunne sluntre unna. I det jeg vred på bein og armer kunne jeg kjenne den milde smerten som så smått var litt sterk. Så en god morgen hadde jeg ikke med andre ord.

  En god natt har jeg heller ikke fått meg. Jeg er den som pleier å sove natten gjennom, men ikke denne gangen. En uro i kroppen vekket meg flere ganger, og hva det kom av er jeg ikke riktig sikker på. Skulle tro at kroppen var uttørket også, for hver gang jeg våknet måtte tørsten dempes med påfyll av væske.

  Til tross for en uregelmessig og delvis søvnløs natt har denne dagen vært overraskende fin. Veldig deilig med langfri, noe som sårt har vært trengt. Men alltid deilig å komme tilbake til jobben og den vanlige hverdagen igjen. 

 • Publisert: 18.04.2017, 17:00
 • Kategori: Hverdag
 • 5 kommentarer
 • HVOR BLE DET AV PÅSKEN?

 • Publisert: 17.04.2017, 22:00
 • Kategori: Hverdag

 •  

  Jeg så virkelig frem til alle disse fridagene som sto foran meg. Jeg hadde gledet meg til å virkelig kunne nyte noen dager hvor jeg kunne ta flere pust i bakken for å samle opp en ny runde med energi. Litt medkraft som skulle seile meg videre.

  Men etter en dag som dette med hardt arbeid skulle det vise seg at jobben venter på meg igjen allerede i morgen. Plutselig var alt over. Hvor ble det av påsken? De siste årene har jeg mistet stemningene til høytidtradisjoner, men et snev av feriefølelse hadde vært noe. 

  I morgen tilkaller hverdagen igjen. Tilbake til de fine barna og herlige menneskene. Gjelder å nyte og kose seg på jobb nå fremover, for nå ramlet det ned en tanke om at det bare er to og en halv måned igjen med jobb! Det er så skummelt - hvor har dette året blitt av?
  Håper dere har hatt det fint - og alltid koselig å høre hva påsken deres har tatt dere med på.

 • Publisert: 17.04.2017, 22:00
 • Kategori: Hverdag
 • 4 kommentarer
 • PRIORITER DEG SELV

 • Publisert: 16.04.2017, 14:30
 • Kategori: Hverdag

 •  

  Overskyet og kjølig ute resulterte i at jeg oppdaget noen små fnugg av frossent regn. "Ånei", tenkte jeg. For er det noe jeg ikke vil ha nå så er det snø. Den kalde nedbøren kan få holde seg oppe på fjellet, der det hører hjemme, for jeg er forsynt med snø for lengst.

  Siden været er som det er tenkte jeg at jeg skulle benytte meg av litt selvpleie. Sette av tid til bare meg. Egentlig hadde det vært lurt å fortsette med forberedelsene som må gjøres, men jeg skal gjøre dem også. Bare ikke akkurat nå. Ut i skogen kunne jeg tenkt meg også - bare ikke akkurat nå.

  Nå skal jeg bare bruke tiden til meg selv. Høre på fuglekvitteret som er utenfor, kanskje spille av noe musikk. For noen ganger er det viktig å sette av sånn tid også. Legge alt annet til side et lite øyeblikk, og bare koble seg helt ut fra tanker og stress. 

  Kunne senke skuldrene og drømme seg bort. Jeg har nå hatt fri de siste fire dagene, og før jeg vet ordet av det flyr de siste røde dagene bort. Og plutselig står man der - "klar" for en ny dag på jobb. Kan du skjønne hvorfor vi elsker fridagene, og at det er disse dagene som skal suse forbi?

  Husk at også du må nyte den stille tiden du får, eller som du kan finne plass til. Prioriter deg selv en liten stund, for du har også godt av det. Sop den tunge asken bort til siden og finn den energien som gjør deg glad. Om det så er med en god bok i godstolen, en tur i naturen eller rett og slett med en god film eller serie. Du vet at du har lov!

 • Publisert: 16.04.2017, 14:30
 • Kategori: Hverdag
 • 1 kommentarer
 • PÅ SKOLEBENKEN IGJEN

 • Publisert: 15.04.2017, 23:00
 • Kategori: Hverdag
 • Det har vært vanskelig. Det har vært tungt. Det har ikke vært lett dette her! Motivasjonen til å sette seg ned med oppgaver på skolebenken igjen er noe jeg ikke har villet, helt siden den dagen jeg fikk mitt vitnemål med fullført fag på helse og oppvekst, samt barne- og ungdomsarbeiderfaget. Og ikke minst fått bestått på eksamener. 

  Jeg var så glad for at jeg endelig ble ferdig. Jeg jobbet som bare det fra august til juni, og kjente at jeg ble veldig lei da det bare gjenstod noen uker igjen av skoleåret. Og når du da består både teori- og praktisk eksamen, da føler du deg flink nok og er klar for det "frie" livet. Ut på egne veier, og bort med lærebøker.

  Ikke nok med en prøveeksamen i tillegg, men så har du selve fagprøven også. Den store testen som du må igjennom for å virkelig kalle deg en profesjonell barne- og ungdomsarbeider. Kunne det ikke holdt med de prøvene jeg allerede sitter på, og som jeg hadde klart å bestå? 

  Nå er det ti måneder siden jeg ble ferdig på skolebenken, og motivasjonen for å starte på med forberedelser mot den avgjørende prøven er ikke lett. Noen ganger har jeg tenkt på hvorfor jeg har drøyd det så lenge. Hvorfor har jeg ikke startet før? Men sannheten er den at det ikke har vært lett å sette seg ned for å bla opp studiebøkene igjen.

  Men så kom påskeaften, som "overraskende" nok havnet på en lørdag igjen. Hva skulle jeg finne på? Planer hadde jeg ikke likevel, så jeg bestemte meg for å dra meg i nakkeskinnet og fant frem lesestoff og den alt for store studiepermen. 

  Papirene for oppmelding til det hele har jeg også fått sendt unna, så nå er det ingen vei tilbake. Nå er det bare å vente på svar om når dette skal foregå, forberede seg så godt man kan, og til sist yte det siste man har for å få dette gjennomført. 
   


   


   

 • Publisert: 15.04.2017, 23:00
 • Kategori: Hverdag
 • 12 kommentarer
 • KOM DEG UT I SKOGEN

 • Publisert: 15.04.2017, 17:00
 • Kategori: Hverdag

 •  


   


   


   


   

  Med null påskestemning og et hode som må vri seg inn på andre tanker igjen for å grave frem kunnskapen, var det godt og kunne sitte der helt for seg selv. Sitte der blant hvitveis og gammelt løv og bare se utover kilden.

  De siste dagene har jeg begynt å ta en tak i denne skogen vår, for å få ned masse kvist og greiner før det blir helt grønt. Til nå har jeg fått ned masse, og enda godt var det da jeg gikk til innkjøp av ny grensaks og en sånn flott kvistsag. Nå gleder jeg meg til å jobbe masse i skogen fremover!

  Mitt store håp er at det skal bli fint der når sommeren kommer - i hvert fall finere enn det er nå. Og naturen i seg selv er jo flott. Så, kom deg ut i skogen og nyt det du har foran deg. Benytt mulighetene du har i området rundt deg, eller reis avgårde til et sted du liker deg godt, eller la deg utforske nye plasser.

 • Publisert: 15.04.2017, 17:00
 • Kategori: Hverdag
 • 8 kommentarer
 • HJELP, HVA HAR JEG GJORT?

 • Publisert: 14.04.2017, 20:30
 • Kategori: Hverdag

 •  

  Jeg kan ikke skjønne at jeg bare har lagt dette bak meg? Hvorfor jeg i det hele tatt ikke har vært mer frampå enn det jeg ellers har vært. For nå begynner det virkelig å haste, om jeg så skal komme i mål. Hadde jeg bare stolt enda mer på meg selv, så hadde dette vært i boks for lengst.

  Jeg kan ikke bare stå å stange i den samme veggen hele tiden, og ikke komme meg lenger på veien. Om jeg bare hadde visst hva jeg ville, og hvilken vei jeg ville gå som sekstenåring, så hadde jeg sittet med enden av kjærligheten for flere år siden. På en måte er det bortkastet at jeg seilte avgårde på en annen linje, men samtidig er jeg glad for alt det jeg lærte tidligere på denne vei.

  Men nå har jeg endelig tatt grep i saken og et stort bitt i nakkeskinnet. Men - hjelp, hva har jeg gjort? Jeg er enda ikke fullutdannet og har ikke et yrke på papiret. Så nå i kveld har jeg endelig fått orden på alle papirene jeg må ha kontroll på for å kaste meg ut i det store og skumle.

  For i mitt lille hodet er det skummelt. Men innerst inne vet jeg at dette er jeg klar for, og jeg vet jeg kommer til å klare det. Nå gjenstår det bare å jobbe og stå på fremover, for stien til målet er ganske kort nå om alt går som det skal. Nå må jeg bare få gjort det, og kaste meg ut i den store folkemengden!

 • Publisert: 14.04.2017, 20:30
 • Kategori: Hverdag
 • 5 kommentarer
 • INGEN PLANER OM Å DRA KORTET

 • Publisert: 13.04.2017, 15:00
 • Kategori: Hverdag
 • Jeg har lenge gått rundt og tenkt tanken. Tanken av å investere noen nye eiendeler som sårt har vært trengt. Nå som jeg har muligheten driver jeg og sparer store deler av inntekten jeg tjener, og har summer fordelt utover noen kontoer. Mye penger renner inn, men noe må også tappes ut.

  Med en liten tur til byen i går for å ordne et par småting, kom jeg overraskende ikke tomhendt hjem. I mine tanker hadde jeg ingen planer om å dra kortet, og jeg tar heller ikke turen inn til byen så ofte. Men en pose med et par plagg fikk bli med, og har nå tatt plassen i skapet.
   


   


   

  To fine bukser fikk jeg kjøpt meg, og nå kunne jeg endelig kaste den slitte og godt brukte buksa som hadde fått høl mellom beina. Riktig nok var dette min favorittbukse, så jeg har gått rundt med høl en veldig lang stund. Og når jeg da skal kjøpe bukser så vil jeg at de skal sitte godt og være behagelige å ha på seg.

  Så da jeg kom til byen i går visste jeg hvor jeg skulle finne disse buksene. Selv om jeg ikke eier så veldig mange bukser så er jeg veldig fornøyd med jeansene fra Molly. God straight er noe jeg liker, samt at de sitter godt inntil anklene. Med andre ord jeg er veldig fornøyd med disse buksene!
   


   


   

 • Publisert: 13.04.2017, 15:00
 • Kategori: Hverdag
 • 9 kommentarer
 • JEG MÅTTE GÅ TIL ANGREP

 • Publisert: 12.04.2017, 18:00
 • Kategori: Hverdag
 • Etter en alt for lang dag i går, med både jobb og familiebursdag, var det godt å kunne ta seg fri og starte ferien i dag. Det var som å stupe i et hav full av soveputer da jeg takket for meg og la meg for å sove i går kveld. Og når du da hadde våknet så tidlig som halv seks de to første dagene av denne uken, så sier det seg selv at man blir sliten.

  Men nå er det langfri, og påsken skal brukes til å slappe av gjøre akkurat det man vil. Nesten i hvert fall. For jeg måtte gå til angrep! Heldigvis ikke noen farlige og store dyr ute i naturens landskaper som jeg møtte på, eller noen som ville komme og ta meg. Det var jeg som måtte ta fatt og virkelig sette giret på fullt.

  Alt dette måtte gås igjennom.
   

  Du ser kanskje hva som ligger her? En stor og fargerik haug av alle mine permer med viktige papirer, samt annet rusk. Når arkivet roper er det viktig å ta fatt på problemene. Og siden jeg hadde et ørlite problem av noe viktig som jeg ikke fant, og som jeg har lett etter i flere uker, så måtte alt rives ut.

  Jeg kunne ikke fatte og begripe hvor jeg hadde gjort av et av de viktigste papirene jeg hadde. Jeg visste at jeg ikke hadde kastet det, fordi det var så viktig. Og sist jeg hadde fingrene mine i det var for snart et år siden. Så da måtte det jo ligge på samme plass. Men i hvilken arkivperm eller mappe befant det seg i?

  Desperat etter leting fikk jeg også gjort en stor jobb i samme slengen. Noe som jeg skulle gjort for lenge siden var å gå skikkelig til verks i både de røde, grønne, svarte og blå permene. Så når alt var kastet ut på gulvet kunne jeg endelig sette i gang.

  Det gjelder å ikke gi seg! Jeg bladde i omtrent hvert eneste ark og papir i alt det jeg eide og hadde. Når man først setter seg ned med et så stort arbeid, det er da man virkelig finner ut av hvor mye man egentlig har gjemt bort. En del av det er selvfølgelig viktig, men det var også gamle saker jeg fikk slengt ut sånn at søppelbilen kan ta med seg dette videre.

  Alt i alt fant jeg det jeg trengte, og som jeg så etter. Jeg har nesten vært litt sint på meg selv fordi jeg hadde klart å rote det vekk - uansett hvor godt jeg visste at jeg hadde lagt det på et godt oppbevaringssted. Heldigvis endte det godt, sånn at jeg slapp unna å sette inn ekstra ressurser av mannfolk til å hjelpe meg. Nå er alt på plass igjen.
   

  Heller system i rotet enn rot i systemet.

 • Publisert: 12.04.2017, 18:00
 • Kategori: Hverdag
 • 3 kommentarer
 • KONSTANT ØRESUS

 • Publisert: 10.04.2017, 18:00
 • Kategori: Hverdag

 •  

  Da var det gjort. Nå har jeg fått og går rundt med konstant øresus. En sus som ligger og trigger i øretinngangen inn til trommehinnen, og som igjen går helt inn på hjernen. Stille og rolig var det oppi det lille hodet, mens nå går alt der inne rundt i ball for meg!

  Heldigvis er det ikke noe farlig, og det er ikke verre enn at jeg har fått en sang på hjernen. I alle år som det har gått live på tv-skjermen, så har jeg alltid fulgt med på det programmet som har tatt landet med storm. Alle følger nok ikke med på det, men jeg er en av mange som lar meg se på det spennende som blir vist.

  Jeg snakker selvsagt om programmet Norske talenter som ruller over skjermen en fredagskveld. I starten da det hele ble avfyrt var jeg ikke så interessert i å få med meg innslagene. Jeg lot meg slippe unna dette året, men klarte likevel ikke å holde meg unna. Det var et talent som traff meg. Et talent som aldri noensinne hadde vært med så lenge jeg hadde sett på Norske talenter.

  Jeg har fått en favoritt. En jente som har et stort talent innenfor det hun driver med. I bunn og grunn for hennes interesse har hun en pappa som er døv, og jeg er så glad for at hun meldte seg på i år. Hun døvtolker på scenen. Men ikke bare med ord - men hun tolker hele sanger som gjør det hele til en flott dans. Hun er helt fantastisk.

  Vilde heter hun, og er tretten år gammel. Hun er blitt min favoritt, og jeg følger virkelig med når hun fremfører sitt nummer. Og fredagens nummer sitter fortsatt klistret fast, og jeg går rundt med konstant øresus av denne låten. Om du ikke har fått den med deg, eller hørt den, så finner du den her.

 • Publisert: 10.04.2017, 18:00
 • Kategori: Hverdag
 • 3 kommentarer
 • SVAR PÅ SPØRSMÅLSRUNDEN

 • Publisert: 09.04.2017, 13:30
 • Kategori: Spørsmål

 •  

  - Hva er din hobby?

  Det er mange ting jeg kan interessere meg for, men hvis det er noe som står meg nærmest så er det det å kunne skrive og ta bilder. Og etterarbeid på bildene er noe jeg liker å sitte for meg selv og gjøre.
   

  - Har du dyr?

  Ja, jeg har en liten tass med navn Pompel. Han er en kanin, og er 4 år gammel.
   


   

  - Favorittfarge?

  Jeg har alltid vært veldig glad i grønn og rød. Men liker også ulike brunnyanser.
   

  - Har du tatovering?

  Det nærmeste jeg kan komme en tatovering på min kropp er arret jeg har på håndleddet etter en skade og operasjon jeg fikk og hadde i 2013.
   


   

  Hardangersømmen etter inngrep nummer to på samme sted. Etter ulykken jeg hadde i min håndballkarriere i februar 2013 fikk jeg innoperert en plate. Denne plaget meg i to år, så i mai 2015 dro jeg tilbake til sykehuset for å fjerne denne. 
   

  - Hund eller katt?

  Katt. Men kunne ikke tenkt meg å ha det som kjæledyr selv.


  - Cola eller pepsi?

  Cola smaker mye bedre enn pepsi, selv om jeg ikke er så glad i svart brus.


  - Hva drømte du om å bli da du var liten?

  Som 8-åring begynte jeg å spille håndball, og så for meg å bli en stjerne på banen når jeg ble stor. Jeg fikk også mitt første kamera - først et med film, og ikke så lenge etterpå et lite digitalkamera. Jeg tok mye bilder opp gjennom min barndom, noe som jeg gjør fortsatt, og drømte derfor om å bli fotograf. Denne drømmen hadde jeg frem til etter mitt første år på videregående, da det viste seg at jeg bare ville drive med det som en hobby.
   

  - Hvem er du i vennegjengen?

  Jeg hadde som regel en liten vennegjeng å være sammen med da jeg gikk på skole, frem til videregående. Da var jeg som oftest den litt sjenerte, eller stille og rolige jenta i gruppen. De siste fire årene har jeg ikke vært en del av en vennegjeng.
   

  - Når og hvorfor begynte du med fotografering?

  Jeg begynte i en ganske tidlig alder, da jeg fikk mitt første kamera da jeg var rundt 8-9 år. Tok masse bilder, og uten at jeg visste det trente jeg opp øyet til å se ulike utsnitt som kunne bli noe fint innrammet i et bildet. Etter det har jeg bare forsettet å knipse opp gjennom årene, og til min konfirmasjon gikk jeg til innkjøp av et speilrefleks.
   


   

  - Har du kjæreste?

  Nei, jeg har nok ikke det. Må finne den rette først.
   

  - Hva studerer/jobber du med?

  Jeg jobber med barn. Stortrives på plassen i barnehagen, et sted jeg har vært siden september 2013. Etter videregående tok jeg meg noen friår, så høsten 2015 satte jeg meg på skolebenken igjen, ved siden av jobben. Der tok jeg opp programfagene på både vg1 og vg2 for å gå veien mot å bli barne- og ungdomsarbeider. Jeg er nå snart i mål med å ha mine yrkeskunnskaper på papir. Før alt dette gikk jeg medier og kommunikasjon i 3 år, og det var det tredje og siste året jeg fant ut at det var i barnehage jeg ville jobbe.
   

  - Hva gjør du på fritiden?

  I min fritid liker jeg veldig godt å ta bilder, og ikke minst å skrive. Derfor er jeg veldig glad for at jeg har denne plattformen for å plotte inn noen ord for meg selv, men også kanskje for å meddele og nå ut til dere der ute.
   

  - Er du ofte med venner?

  Jeg er aldri med venner, fordi jeg ikke har noen. Det er derfor jeg storkoser meg når jeg er på jobb, for det er den plassen jeg møter mest mennesker.
   

  - Spiser du sunt?

  Jeg føler jeg spiser helt normalt. Får i meg det jeg trenger - både sunt og usunt. Jeg er ikke sånn som følger en kostholdsplan og er nøye med hva jeg får i meg. Jeg spiser det jeg føler, og det jeg har lyst på.
   

  - Hva er favorittmiddagen din?

  I min matverden når det kommer til middag så er det så mye godt. Dette er det måltidet jeg liker best - eller generelt varm mat. Men jeg er veldig glad i kjøtt blant annet. Syns det var vanskelig å finne en favoritt, for jeg spiser stort sett det meste.
   

  - Er du opptatt av mote?

  Nei, jeg går ikke rundt og tenker på dette. Jeg kler meg for det meste sånn som jeg føler, samtidig som jeg vil at det jeg går med skal se fint ut.
   


   

  - Hvor mange søsken har du?

  Jeg har fire søsken, men er oppvokst med tre av dem.
   

  - Er du fornøyd med livet ditt?

  Jeg vil si at jeg er fornøyd med det livet jeg har, og ikke minst har kommet så langt som jeg har gjort. For både meg og mange kunne vi jo vært mye mer fornøyd. Og det er vel ingen som har et helt perfekt liv heller?
   

  - Hvordan syns du studiene dine har vært?

  Jeg har gått to veier når det kommer til studiet. På begge studieretningene har jeg lært utrolig mye, noe som jeg har godt utbytte av. Er glad for at jeg valgte "feil" retning første gangen, for det jeg lærte på medier og kommunikasjon på videregående bruker jeg så og si daglig når det kommer til bildeinteressen jeg har.
  Det siste studiet jeg tok da jeg satt på skolebenken igjen lærte jeg utrolig mye, og enda mer, som jeg kunne ta med meg inn i jobben jeg gjør. Så alt i alt - kunne ikke vært mer fornøyd!

   

  - Hvorfor vil du jobbe med barn?

  For det første er jeg oppvokst med og har tre yngre søsken. Husker veldig godt at jeg likte og stelle og dulle med dem da de var små, og generelt er jeg veldig glad i barn. Så det å få jobbe med dem er en stor drøm! Og barns åpenhet og hvor direkte dem kan være er noe som er interessant, for jeg klarer aldri å være så åpen om meg selv.
   

  - Hva er din største drøm?

  Jeg har ingen spesielle konkreter for hva som er min største drøm. Bare jeg får være glad og bli lykkelig så er jeg fornøyd. 
   

  - Hvor mange barn vil du ha?

  Hvis både mine søsken og jeg går i samme "felle" som mine foreldre endte opp i, så ville de fått seksten barnebarn. Er ikke så sikker på om det blir fire barn på meg, men to eller tre er en fin søskenflokk. Men hvem vet - alt kan skje i fremtiden.
   

  - Ønsker du å gifte deg?

  En dag ønsker jeg å kunne gå med fin kjole og ha et flott hår, og det å ha en helt spesiell dag med en jeg blir ekstra glad i. Så ja, jeg ønsker å gifte meg når den tiden kommer. 
   

  - Er du eller søsknene best til å lage mat?

  Jeg vil vel si at vi alle er flinke på hver vår måte. Både mine brødre, søster og jeg kan lage mat.
   


   

  - Har du piercing?

  Nei, jeg har ingen ekstra hull på kroppen enn det ene hullet jeg har i hvert øret.
   


   

  - Hvilken av søsknene dine liker du best?

  Vil vel si at jeg liker dem alle på hver sin måte.
   

  - Hva er planene dine for sommeren?

  I år har jeg ingen planer for sommeren. Kanskje det blir noen dagsturer, eller andre langturer. Jeg vet ikke helt enda.
   

  - Hva ønsker du deg til bursdagen din?

  Siden jeg begynner å dra på årene nå, og det kanskje er på tide å forlate redet en gang i fremtiden snart, så er det alltid kjekt å ønske seg utstyr som man har bruk for. Til jul fikk jeg blant annet vannkoker, håndmikser, strykejern, vaffeljern - og brødrister en gang. Så sånne ting er noe jeg ønsker meg.
   


   

  - Hvem ville du byttet liv med, om du kunne?

  Det syns jeg var vanskelig. Jeg er jo fornøyd med akkurat den jeg er, men alltid spennende å kunne byttet liv med noen. Men hvem - det vet jeg ikke.
   

  - Hva er favorittbyen din?

  Jeg liker meg veldig godt i Tønsberg her jeg bor, hvor det er mange muligheter vi har tilgjengelig. Men om jeg skulle reist utenlands så ville jeg nok reist tilbake til Gdansk blant annet. Polen er et veldig fint land i seg selv syns jeg. Og byen Praha som ligger i Tjekkia er også et veldig flott sted å dra til.
   

  Gdansk er en flott by. Dette bildet ble tatt da jeg var der høsten 2015.
   

  - Hvor var du sist i syden?

  I mitt snart tjuetre år unge liv så har jeg aldri vært i syden. 
   

  - Hvor lenge siden er det du sist var i syden?

  Har aldri vært der.
   

  - Syns du at du har god inntekt?

  Min inntekt er jeg greit fornøyd med. Men når hele utdanningen er i boks og jeg får en ordentlig jobb, da blir nok inntekten min bedre enn det den er i dag.

 • Publisert: 09.04.2017, 13:30
 • Kategori: Spørsmål
 • 5 kommentarer
 • LILLE ULLDOTTEN

 • Publisert: 08.04.2017, 16:30
 • Kategori: Bilder

 •  


   


   


   

  Solen er fremme, temperaturen er behagelig, våren er her og over flyr fuglene og synger i kor. For en følelse! Jeg kan så smått begynne og kjenne lukten av sommer, men ikke riktig enda. Det er så fint ute, og når det verken er snø, regn eller er kaldt så er jeg fornøyd. 

  I går etter at jeg kom hjem etter en veldig koselig lunsj, kunne jeg ikke la være og tilbringe litt mer tid ute. Årets aller første stålorm ble funnet, og ned på alle fire lå jeg der i gresset for å få noen blinkskudd og fine bilder av denne her. Det er grunnen til at buksa er våt på knærne.

  Lille ulldotten, som ikke lenger er så liten, fikk kost seg mye ute, og siden jeg først var i gang med bildetaking fikk vi også tatt noen bilder av Pompel og meg sammen. Er ikke ofte det skjer for å si det sånn. Og bilder og minner er jo alltids fint å ha, sånn at man kan se tilbake på det senere. Med andre ord koste vi oss masse ute i solen på en nesten helt vanlig fredag.

  Nyt solen og finværet videre - vi vet aldri når den vil snu!

 • Publisert: 08.04.2017, 16:30
 • Kategori: Bilder
 • 10 kommentarer
 • DER KOM DU

 • Publisert: 07.04.2017, 17:00
 • Kategori: Hverdag
 • For en dag, og for et vær! Ikke skulle jeg tro at det var fredag da jeg sto opp i dag tidlig. Syns det nettopp var starten på en helt ny uke, og nå sitter jeg plutselig her og har tatt helgen. Ja, for jeg har ikke ferie. Ikke riktig enda, for her skal det jobbes et par dager til før en skikkelig uke med fri skal nytes.

  Jeg har ikke stort på hjertet i dag, men kan jo minne om at hvis dere skulle ha noen spørsmål dere skulle lure på, så kan du legge dem igjen her. Hadde vært litt spennende å svare dere om det kom inn litt flere - så det er bare å stille i vei.

  Nå som finværet er her, med sol og mange plussgrader, har jeg kunnet slikke litt sol på den bleke kroppen etter en mørk vinter. Det skal bli godt å få flere slike dager, og jeg ser mer og mer frem til ukene og månedene som kommer. Her gjelder det å nyte hver eneste time og stråle man kan få av godværet.

  Men grunnen til at jeg stakk innom her i dag var først og fremst for å ønske dere alle en riktig god helg! Noen har kanskje tatt seg påskeferie i dag allerede, og noen skal kanskje jobbe noen dager til. Uansett - i dag var dagen, og der kom du. Sesongen for sjekke fellen hver dag som jeg har lagt ut er nå i gang, og krypene strømmer til. Jeg snakker om selveste stålormen. 

  Nå vet jeg ikke hvor mange år jeg har holdt på med dette. Jeg vet i hvert fall at lidenskapen for småkryp og andre kryp har vært stor helt siden jeg var i barnehagealderen. Husker jeg hadde med en måkeunge i en pappeske til barnehagen en gang, bare for å vise den frem. Og redselen for dyr har aldri vært der.   


   


   


   

 • Publisert: 07.04.2017, 17:00
 • Kategori: Hverdag
 • 18 kommentarer
 • SPØRSMÅLSRUNDE

 • Publisert: 05.04.2017, 18:00
 • Kategori: Spørsmål

 •  

  Jeg kan aldri få sagt det nok ganger. Ute springer våren, og det er helt fantastisk. Nå som naturen forandrer seg så mye, og vi menneskene våkner mer til live av solen som skinner, så tenkte jeg å sette det hele i gang.

  For ikke så lang tid tilbake prøvde jeg akkurat det samme. Jeg kjørte i gang en runde hvor dere kunne stille meg hva som helst av det dere lurte på. Dessverre kom det nokså få spørsmål inn at jeg ikke lot meg ta tid til å svare på det lille jeg fikk.

  Så, i dette innlegget er det mulighet for å stille så mange spørsmål dere bare vil. Om dere ønsker svar må det komme inn over to håndfulle luremus - helst enda flere om det skal bli noe spennende å svare dere der ute. Spørsmålsrunden er nå i gang, og enten i helgen eller i påsken så kommer jeg til å svare på det jeg har fått inn.

 • Publisert: 05.04.2017, 18:00
 • Kategori: Spørsmål
 • 8 kommentarer
 • KOMMER FREM PÅ EN GRÅVÆRSDAG

 • Publisert: 04.04.2017, 16:30
 • Kategori: Hverdag
 • Jeg visste det så godt. Jeg visste det så godt at jeg likevel gikk på en liten smell. Jeg slo hodet rett ned i bordet, eller puta for denne delen. Da jeg la meg for å sove i går kveld var jeg klar for å stå tidlig opp. Men da alarmen plutselig begynner å ringe halv seks om morgen, da er du plutselig ikke klar likevel.

  Noen ganger lurer jeg litt på om jeg er født på feil tidspunkt. At jeg er født noen timer før enn det jeg egentlig skulle. For dette har jeg "slitt" med i alle år. Jeg er alltid så tidlig ute. Tidlig ute til alt jeg skal eller må. Da jeg var skoleelev, spesielt på ungdomsskolen, var jeg alltid den eneste som satt alene i gangene et kvarters tid før de andre kom. 

  Og det har ikke gitt seg med årene. Selv når jeg nå er i jobb har jeg ikke sluppet unna. Riktig nok er det den veien at jeg er tidlig ute, og ikke at jeg kommer for sent og er ute i siste liten. Men noen ganger kan det faktisk være litt irriterende at man plutselig har så all verdens med god tid. Men jeg liker ikke når stresset kommer, og alt går i ball.

  Jeg vet ikke om dem har stresset seg frem eller ei, men i dag oppdaget jeg plutselig noen nye tegn på at våren er her. Klokken var bare noen minutter unna før den slo syv om morgen. Jeg sto utenfor jobben og ventet. Det var helt stille ute - trodde jeg.

  Rundt meg kunne jeg se noen fly over taket. Over skogen, og over parkeringsplassen. Bare jeg så opp fikk jeg øye på dem. De lager ganske mye lyd for seg også, og noen ganger kan det bli litt småirriterende om man kommer riktig nære innpå dem. Men nå har også måkene begynt å gå inn for landing her i byen, og et tegn på at sommeren nærmer seg - etter hvert.

  Noe annet som har begynt å spire og gro, sånn helt plutselig, er disse blomstene. Alle blomstene har ikke begynt å vise seg enda, men de som søker mest lys og varme fra naturen nå fremover er hvitveisen. Jeg så det plutselig her i den lille skogen min, i den lille bakken som trekker seg ned mot hagen. Den kommer frem på en gråværsdag, en overskyet himmel som vi har i dag.

  Vi har en fin og flott tid i møte, om den så velger å være med oss. Jeg ser frem til lukten som trekker seg frem. Jeg er klar for å høre naturens lyder. Jeg er rett og slett klar for mer varme som kommer smygende på. Jeg gleder meg til en flott vår, en vår som skal lede oss frem mot sommeren!
   


   

  Småkrypene søker frisk luft.
   

  Billen søkte lys den også, men gikk fort ned i dekning da den så meg.

 • Publisert: 04.04.2017, 16:30
 • Kategori: Hverdag
 • 20 kommentarer
 • DET HADDE JEG IKKE SETT FOR MEG

 • Publisert: 03.04.2017, 18:00
 • Kategori: Hverdag
 • Da jeg satte meg ned i går formiddag for å jobbe, suste fingrene over tastaturet. Dette skjer ofte, men noen ganger må jeg jobbe litt ekstra for å bli ordentlig fornøyd med min egen tekst. Men tankene mine var med meg, og alle tankene rundt hele opplevelsen åpnet seg på vid gap.

  Men akkurat i det jeg skriver dette innlegget, har nå det første avsnittet stått helt alene i et kvarter. Så, det er ikke alltid så lett og komme seg videre når man selv skal bygge opp teksten. Hele opplevelsen jeg fikk være med på i helgen, det store showet, var så bra at det trengte et helt eget innlegg, og det finner du her.


   

  Ikke så lenge etter at jeg hadde postet dette innlegget, tok det ikke så veldig lang tid før det tikket inn en melding hos meg. Det viste seg at en som hadde kommet over teksten med alle bildene, hadde gjort noe helt fantastisk. Noe jeg selv ikke hadde i mine tanker i det hele tatt.

  For vet du hva hun gjorde? Hun syns sånn som jeg hadde formulert meg og bildene jeg hadde lagt ved var så bra, så hun sendte like godt linken til selveste komikerkongen. For å være ærlig - det hadde jeg ikke sett for meg. Virkelig ikke!   

  Og ikke nok med at hun sendte det til Ørjan Burøe. For det første ville hun fortelle om responsen hennes fra det jeg hadde delt, og at det var så bra som det hun fortalte. Jeg hadde nesten ikke ord. Hvor kom tanken hennes fra om at hun ville fortelle Ørjan og tipse han om akkurat mitt innlegg - med alle bildene?

  Jeg har vel egentlig ikke ord ovenfor det hun gjorde, for det var absolutt ikke i mine tanker i det hele tatt om at et helt vanlig menneske ville gjøre noe sånt med noe jeg sto bak. Og ikke nok med det, men han svarte henne tilbake også. Og tilbakemeldingen hun fikk fra han forteller kanskje hvor bra det jeg hadde jobbet med var?! 
   

  Det er jo litt moro!

 • Publisert: 03.04.2017, 18:00
 • Kategori: Hverdag
 • 4 kommentarer
 • HAN KOM NYBARBERT INN

 • Publisert: 02.04.2017, 11:30
 • Kategori: Hverdag
 • Jeg har nå klart å holde på en hemmelighet. En hemmelighet som verken du eller andre har visst om. Egentlig er det veldig godt noen ganger å ha ting for seg selv, sånn at du kan glede deg litt ekstra. Men i og med at jeg ville ha med meg en til på akkurat dette, så måtte nesten hun også kjenne til denne hemmeligheten.

  For det var i går kveld at det store ventet oss. Mamma og jeg tok turen til Nøtterøy kulturhus. Det første som møtte oss da vi kom inn var en stor flokk av mennesker. Så du kan jo tro at det var flere enn oss som hadde tatt turen. Noen kom til og med langreisene til for å få med seg det som nå skulle skje.
   


   

  Nå kan jeg ikke lenger sitte på dette helt for meg selv. Det var som dere nå ser - et show med masse humor og gode innspill. Der jeg satt i en fullstappet sal, hvor kun det var noen ledige plasser på bakerste rad, fikk vi et godt syn der vi satt på rad ti. Akkurat på midten av rad ti.

  Spenningen begynte å komme da en mann på første rad begynte å klappe. Han hintet til at han ikke ville gjøre dette alene, og fikk derfor med seg store deler av publikumet til å gjøre det samme. Nå ville vi ha han inn på scenen!   

  Og inn kommer han. Han entret scenen i flott dress, og han kom nybarbert inn. Bare noen timer før showet hadde han vært innom Staut barberstue her i Tønsberg og fått trimmet skjegget sitt for den store festen sin. 

  Fra første sekund ute på den store plattingen helt alene, med kun mikrofon og et lite stativ med et par rekevisitter, var det et fantastisk show fra start til slutt. Jeg kunne gjerne sett mye mer, og vi fikk med oss utrolig mange sider og morsomme historier på den korte en og en halv timen vi satt der.


  Hæla i taket og latter i salen. Fordommer er ikke noe å spøke med. Og for en mann! Og for en kveld!

  Jeg kunne ikke unngå å gå derfra med bare noen bilder, så kamera ble knipset i takt med humoren. Dette måtte dokumenteres, og jammen fikk jeg filmet en del også. Satt oppe fra da jeg kom hjem i går kveld, og fikk ikke lagt meg før sent i natt. Som oftest er jeg i seng mellom tolv og ett i helgene, men når du virkelig må jobbe og koser deg med det, da kom jeg meg ikke i seng før nærmere halv tre. Men det var verdt det.
   


   

  Jeg er virkelig glad for at jeg kapret meg billetter for denne kvelden. Alt som skulle til var den overraskende spontane reaksjonen jeg fikk, og på en-to-tre var det hele i boks. Denne kvelden kommer jeg til og huske, og enda mer moro ble det da jeg fikk mye av det på film. Her kommer det et bilderas.
   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   

 • Publisert: 02.04.2017, 11:30
 • Kategori: Hverdag
 • 8 kommentarer
 • RØPE DEN STORE HEMMELIGHETEN

 • Publisert: 01.04.2017, 13:30
 • Kategori: Hverdag

 •  


   


   

  Husker dere da jeg fortalte om at jeg var skikkelig spontan? Da jeg var så spontan og gjorde noe helt vilt uten å tenke, og derfor gikk til innkjøp av noe stort? Vel, nå kan jeg snart begynne og fortelle hva det var jeg gjorde den dagen for en uke tilbake.

  Jeg har gått rundt og gledet meg stort i en hel uke. En uke som nesten har følt ut som en måned. Men i dag er dagen her, dagen hvor jeg kan røpe den store hemmeligheten. Ikke et eneste ord har rullet ut av munnen min om akkurat dette, men godt skal det bli når jeg nå kan skrive mer om det.

  I kveld skal jeg ut av huset. Jeg skal flytte på meg og bort fra alt som heter Tønsberg. Oppleve noe helt nytt som jeg kan ta med meg som et minne. Forhåpentligvis stort minne også, for i kveld gleder jeg meg og har store forventninger til det som skal skje. Jeg er klar for at stemningen blir høyt under taket!

 • Publisert: 01.04.2017, 13:30
 • Kategori: Hverdag
 • 8 kommentarer