hits

Pernille

SENE KVELDER

 • Publisert: 01.08.2013, 01:24
 • Kategori: Hverdag
 • For en dag dette har vært. Etter at det ble en veldig tidlig morgen på meg i går, fikk jeg sove ut lenge i dag. Utrolig deilig, og jeg var utvilt til nok en fin dag. Mye har skjedd, og jeg har vært på farta et par ganger i dag. Vi jentene tok oss en tur sammen med mamma, hvor vi endelig kunne hente flisene til kjøkkenet. De ble bestilt for nesten to uker siden, og det skulle ta en ukes tid og de skulle ringe når de kom. Men, vi fikk aldri noen telefon fra de, og måtte selv finne ut av det. Det viste seg visst at de hadde ligget der en stund og ventet på oss. 
  Pappa fikk begynt å flise, og vi jentene tok en tur på butikken. Da vi reiste snek det seg mørke og stygge tordenskyer over oss. Vi hørte noen skrall, men ble ikke noe særlig levend og skikkelig uvær som jeg hadde håpet på.
  De har også blitt en tur innover til Oslo i kveld. Pappa tok med bare lillesøster og meg, og siden vi har så gode venner rundt oss, fikk vi låne en varebil. Vi skulle nemlig ha med oss litt store varer, og da er bilen vår litt liten. Vi ble sittende en liten stund å prate en halvtimes tid før vi kom oss avgårde. Sånn går det når det er små babier i hus. Bilturen tok ca. tre kvarter, og vi var fremme på Ikea 18:15. Godt de ikke stengte før 23:00. Det ble en relativt kjapp runde, hvor vi fant det vi skulle ha til kjøkkene som vi manglet. Et skap skulle nemlig kjøpes. Forrige gangen vi var der inne, så jeg på noen enkle typer nattbord. Det første jeg la merke til da jeg så det, var prisen. 19,- kr for et enkelt og praktisk lite bord? Prisen var jo dobbel så mye sist vi var der... Og disse kronestykkene var jo ingenting for et så fint og lite bord ved siden av sengekanter.
  Så var vi kommet rundt, og kassen var neste. Var også noen varer vi måtte hente på lageret, og mens vi ventet på at de skulle bli klare til og tas med, tok Tiril og jeg en tur for å finne noe å spise. Noen ganger er det greit å være alene med pappa på tur! Jeg tok meg en pølse og brus meny, mens Tiril ville ha calzone. Også er det veldig greit med drikke der, for det er gratis påfyll. 
  Da vi var kommet hjem var det å få varene på plass. Og da pappa kom hjem igjen satte vi igang med arbeid på kjøkkenet. Det tok noen timer, og i 00:00 tiden var vi endelig ferdig. Da hadde vi monte et stort skap, og skrudd på beina på nattbordene til Tiril og meg. Har vært en aktiv dag hvor mye har skjedd (men kanskje ikke alt som var like spennende, men nødvendig). Håper dere har hatt en fin dag også, uansett hvordan den har vært!

 • Publisert: 01.08.2013, 01:24
 • Kategori: Hverdag
 • 0 kommentarer
 • TUT OG KJØR, UT PÅ TUR

 • Publisert: 30.07.2013, 21:47
 • Kategori: Hverdag
 • Var opp og hoppe, ut av senga og på med klær før hanen galte i dag. Allerede i 06-tiden var jeg våken, og en times tid senere var hele familien ute av huset. I dag var dagen hvor kjøkkenarbeid og andre saker skulle bli lagt på hylla. Vi reiste avgårde mot Horten, hvor vi tok fergen over til Moss. Planen var å ta 08:15 båten, men vi rakk akkurat å komme på den som gikk en halvtime tidligere. Og det å ligge en halvtime tidligere på skjemaet, ga oss litt lenger tid i Sverige. 

  Båtturen over gikk veldig bra. Helt stille på vannet, og ikke en eneste bølge å se. Mange mennesker var det heller ikke å se, og den lille halvtimen gikk ganske fort. Over på land i Moss kjørte vi avgårde på harrytur! Første stopp ble en tur på matbutikken, hvor vi kjøpte med oss noen rundstykker og pålegg. Frokosten tok vi fleste på benken utenfor butikken, og det var stille og fredelig. Klokken var da nesten 09:00, og da vi kom var det nesten ikke en bil der. Men da vi kos ut var det en flokk med biler, og masse mennesker sto klare utenfor ingangen til polet. Der stilte også vi oss, klare for handel. 

  Videre gikk turen til det kjente kjøpesenteret i Sverige, nemlig Nordby kjøpesenter. Der var vi noen timer, og gikk rundt og kikket og så på alt mulig. Det var egentlig ikke så mange mennesker der i dag, og lange køer hadde vi heller ikke. Ellers vet dere hvordan en harrytur foregår. Mat og sånne ting ble også hamstret inn, hvertfall flesk. Så nå gleder jeg meg til flesk og duppemiddager fremover. Det er noe av det beste jeg kan få, og det smaker så godt. 

  Litt handlings var selvfølgelig med på planen 

  Denne vesken fikk jeg av mamma, ettersom hun hadde lovet meg en sånn i mange år ;-)

   

  Timene gikk, og det begynte å bli en lang dag for oss. Vi tok turen hjemover, og godt var det. Mye hadde vi handlet med oss, og da vi kom hjem var det bare å pakke ut. Ellers har det vært en stille og rolig kveld. Mormor og samboeren tok seg en liten tur i kveld, og pappa og jeg har fått ryddet oss inn på kjøkknet av det som skal inn i skapene. Skal bli veldig deilig å få alt på plass igjen! Håper dere har hatt en fin dag, og så må dere fortsette og kose dere masse i kveld!

    • Publisert: 30.07.2013, 21:47
 • Kategori: Hverdag
 • 0 kommentarer
 • GOD NATT, SØNDAG

 • Publisert: 28.07.2013, 23:43
 • Kategori: Hverdag
 • En dag fyllt med små gleder, men ellers en stille søndag. Dagen startet i 10-tiden, hvor jeg ble vekt om at frokosten var klar. Vi har stått uten kjøkken i mange uker, og de fellesfrokostene rundt kjøkkenbordet som vi har hatt, har vi ikke hatt mulighet til nå. Men i dag var frokosten rigget til ute på terrassen, under paviljongen vi har stående. Stille og rolig var det rundt bordet, slik som det var i nabolaget. Ellers er ikke søndager sånn veldig spennende i ukedagene.
  Sent på ettermiddagen i dag fikk vi plutselig besøk av en sølvbil. Det var en liten Toyota Yaris som snek seg inn i hagen, og ut kom min kusine som hadd kjøpt seg speller ny bil. Eller, for henne var den ny, men hun har kjøpt den brukt. Ikke så gammel er den heller, men tøff var den. Jeg som skal få lappen når den tid kommer, vet enda ikke hvordan bil jeg vil ha. Kanskje det har noe med at jeg ikke har noe peil på bil og merker. Heldigvis haster det meg ikke å få det gjort, og jeg har god tid. Først er det vel å få lappen i boks, før jeg kan ta med meg bilen og cruise rundt alene!
  Nå har jeg gjort meg klar for kvelden, og det blir ikke like mange timer med søvn i natt. Blir en tidligere morgen i vente, hvor det blir en tur avgårde på et ærend. Ellers håper jeg dere andre har hatt en fin dag. Ble ikke noe tordenvær som jeg hadde håpet på, og som det var meldt. Får håpe den dagen kommer senere.


 • Publisert: 28.07.2013, 23:43
 • Kategori: Hverdag
 • 0 kommentarer
 • FULL FAMILIE IGJEN

 • Publisert: 27.07.2013, 23:59
 • Kategori: Hverdag
 • Da var det tilbake til "hverdagen" igjen. På mandags morgen reiste mine foreldre avgårde med tvillingene, avgårde til Danmark på Dana Cup. Klokken 06:00 dro de avgårde, og jeg kan faktisk huske at det var en innom for å gi meg en kos før han dro. Hvis jeg ikke tar helt feil var det min bror, Edvard. Hele uken har Oskar og jeg kost oss hjemme alene. Tatt livet med og kost oss masse, men også vært litt på farta. Mandagen jobbet jeg en god del i skogen, hvor det nå har forsvunnet masse småtrær. Tirsdagen hadde vi en fantastisk tur ute på sjøen med naboen, og la anker på en øy og koste oss der. Neste dag koste vi oss hos naboen, med de små barna. Og senere på dagen spiste vi middag sammen dem. Den nest siste dagen dro vi tidlig på ettermiddagen ut til farmor og farfar på middag. Der ble vi noen timer og koste oss, før vi syklet hjem fordi Oskar skulle avgårde på trening. 
  Så var alle disse dagene fløyet fort igjen, og det var fredag allerede. Jeg kunne ikke lenger sove i mammas seng, og denne dagen hadde vi ikke noen spesielle planer. Da klokka var 03:00 i natt våknet jeg av at det sto en bil i veien utenfor. Den sto en liten stund, før mamma og pappa kom kjørende inn i hagen. De romsterte litt i gangen, men jeg sovnet med en gang.

  I dag tidlig var det en sløv dag for oss alle. Jeg følte for å sove og ligge i senga og dra meg, men hadde ikke tid til det. De andre kom trippene opp ikke så lenge etterpå, og pappa fant frem noen små gaver til oss. Jeg tok meg en liten tur på rommet mitt, og der sto det en ganske stor pose på sengen min. Oppe i den hadde mamma og pappa kjøpt tre 10 pk med capri-sonne til meg, men det var også en eske med mørke sjokoladebananer.
  Og slik var morgendagen for oss. Resten av dagen har vi stort sett tatt det med ro hjemme, og været har vært overskyet og litt sol en gang i blant. Gjennom uka, bortsett fra de to dagene vi var bedt på middag, har det gått i enkle matretter. Tvillingene kom også hjem fra cup i ettermiddagen, og i kveld har vi kost oss masse med taco til middag. Smakte ganske godt, men jeg ble veldig fort mett. Ellers har det ikke skjedd noe mer spennende, og for øyeblikket ligger jeg godt plantet i senga og bare koser meg foran TV skjermen. Siden det er blitt så sent på kvelden, får jeg ønske dere en god natt, og så får dere ha en god søndag!
   

  Q; Hvordan har din dag vært?

 • Publisert: 27.07.2013, 23:59
 • Kategori: Hverdag
 • 1 kommentarer
 • FOTO - LØVEHODE, KANIN

 • Publisert: 27.07.2013, 13:59
 • Kategori: Bilder
 • Publisert: 27.07.2013, 13:59
 • Kategori: Bilder
 • 1 kommentarer
 • STILLE OG ROLIG KVELD

 • Publisert: 25.07.2013, 21:41
 • Kategori: Hverdag
 • Nå koser jeg meg virkelig. Stille og rolig rundt meg (hvis vi ser bort ifra naboen som snekrer og hamrer på huset sitt), bare musikken i bakgrunnen som står på og spiller sine sanger. Følte meg litt sulten i kveld, og slang i en orginal grandiosa med biff og løk i ovnen. Denne uken har gått utrolig fort, og skulle ønske den kunne utvides enda mer. Kanskje et par uker til... Resten av kvelden skal jeg bare slappe av og gjøre akkurat det jeg vil. Allsang på grensen har også vært innom TV-skjermen min. Ingenting er bedre enn god musikk på en sein kveld og noe godt å kose seg med. Nå er det bare å vente på Thomas Giertsen som skal lage humor, tull og tøys. Da blir kvelden perfektHa en fortsatt fin kveld!
 • Publisert: 25.07.2013, 21:41
 • Kategori: Hverdag
 • 3 kommentarer
 • BEDT BORT PÅ MIDDAGSBESØK

 • Publisert: 25.07.2013, 18:45
 • Kategori: Hverdag
 • Endelig fikk jeg sove hele natten, og hørte ikke til flere tordenskrall og blinkende lyn som lyste opp rommet. Ble litt mindre timer med søvn enn planlagt, ettersom jeg sovnet sent og våknet i halv ti tiden av at mamma ringte. Hun vekket meg ikke akkurat, for jeg lå halvveis våken. Vi tok oss en stille og rolig morgen, og gjorde ikke store greier. Oskar og jeg var jo bedt på middag til farmor og farfar kl. 14:00. Vi slang oss på sykkelen og syklet ut til Tangen. På menyen ble det servert poteter, kjøttkaker i brun saus, surkål og tyttebær ved siden av. Smakte veldig godt! Så heldige som vi var, ble det servert dessert. Farmor hadde laget sjokoladepudding og hjemmelaget vaniljesaus. Er ikke hver gang en får dessert etter middag. Ellers tok vi det stille og rolig. 

  Etter som timene gikk var det på tide å komme seg hjem. Vi var vel hjemme i 17-tiden, og en time senere dro Oskar på trening. Den store baljen med oppvask har jeg endelig fått tatt, og jeg har vært litt husmor. Gleder meg til alt på kjøkkenet blir ferdig, og vi kan ta i bruk både komfyr og oppvaskmaskin. Nå ser jeg at regnet har kommet tilbake. Godt jeg slapp å stå og vaske i regnet. Ellers blir det en stille og rolig kveld. Får rydde og gjøre litt husarbid - ikke at vi roter så mye. Men det må jo gjøres det også! Håper dere har hatt en fin dag, enten om det har vært fint eller dårlig vær.

    • Publisert: 25.07.2013, 18:45
 • Kategori: Hverdag
 • 0 kommentarer
 • STILLE OG ROLIG, MEN SÅ...

 • Publisert: 25.07.2013, 00:17
 • Kategori: Hverdag
 • Jaja, så var denne dagen over for i år. Bortsett fra at det har vært overskyet og lite sommervær, har vi storkost oss på besøk hos naboen. Vi har hoppet litt på trampoline - så lenge det var opphold. Men ellers har det vært litt aktiviteter innendørs. Vi hadde en liten stund rund kjøkkenbordet hvor plastelina var populært. Var mye kreativt som ble laget, men det beste av alt var vel denne peperonipizzaen som ble satt sammen. Den så veldig god ut, men foretrekker spiselige pizzaer, helst grandiosa... Bildelotto var også en hit hos han ene minste, men det store av alt var vel da Oskar og jeg satt sammen legogravemaskinen.

  En dag som ble fylt med små, men spennende hendelser for de minste. Og vi som er litt større får vel være litt barnslige en gang i blant vi også - det syns ihvertfall jeg. Siden vi kom hjem igjen har vi stort sett tatt det med ro inne, og bare kost oss. Nå for en halvtimes tid siden satt vi i sofakroken, og det var helt stille - bortsett fra lyden som kom fra TV'n. Plutselig ser vi at det lyser opp veldig utenfor, og så tar det ett sekund så smeller det! Må si jeg skvatt veldig. Jeg er veldig glad i lyn og torden, og syns det er spennende. Men nå var det så nærme at hjertet spratt opp i halsen. Hadde heldigvis kamera og stativet ståend oppe i stua, og tok det med meg ut på terrassen for å se om jeg fikk fanget lynet. Ble dessverre dårlig med det denne gange. Uværet har ikke tenkt til å gi seg med det første. Kan høre små tordenskrall i det fjerne enda, og noen er litt mer kraftigere enn andre. Er meldt lyn og torden frem til i morgen tidlig, og håper det blir bedre vær utover dagen når sykkelen skal tas frem for å komme oss fra A til B. Vi er nemlig bedt bort på tidlig middag i morgen. Skal nok bli koselig det. 
  Ellers får dere ha en fin natt videre. Blir nok ikke veldig sent på meg i kveld.   

  Q; Hvordan har dagen din vært?

 • Publisert: 25.07.2013, 00:17
 • Kategori: Hverdag
 • 1 kommentarer
 • GOD MORGEN, ONSDAG

 • Publisert: 24.07.2013, 13:13
 • Kategori: Hverdag
 • I natt har vært en av de beste nettene de siste dagene. Kanskje det har noe med at vi var en tur ute på sjøen i går, pluss at det ble en del hard jobbing. Var mye ute i går for å si det sånn, og det skal jeg være i dag også. Da jeg stod opp etter elleve timers søvn, våknet jeg av at naboen var ute og jobbet på huset sitt, og regne slang fra seg en liten skur. Tenkte med en gang at dette kunne bli en innedag, men regnet varte ikke lenge. Nå er det opphold, så får vi se hvor lenge det varer, og om værmeldingen stemmer. Det blir nok en stille og rolig dag sånn som det ser ut, og litt senere i dag er vi bedt over til naboen på middag. Koselig at vi setter så stor pris på hverandre ♥

     Ønsker alle en kjempefin dag!

 • Publisert: 24.07.2013, 13:13
 • Kategori: Hverdag
 • 0 kommentarer
 • UT PÅ SJØEN

 • Publisert: 23.07.2013, 19:24
 • Kategori: Hverdag
 • Solen stod høyt på himmelen i dag også! For et nydelig vær vi har om dagen. Bare å nyte det beste ute av det, for har hørt noen rykter om at møkkaværet kan komme tilbake igjen snart. I formiddag spiste vi frokost sammen med naboen. Utrolig koselig at vi setter så stor pris på hverandre, og det vi har rundt oss. Ble litt lek med de to minste naboguttene, og kaninen fikk lov til å være med på litt lek. Har også blitt "litt" jobbing mellom barnetiden, og en stor forandring har skjedd her hjemme. Her er det ikke noe latskap! 

  Ikke nok med at solen varmet, men litt ute på ettermiddagen tok naboen med meg og lillebror på båttur. Vi kjørte utover havet og la anker på Masleøy, tror jeg det var. En fin liten strand holdt vi oss på, og det var faktisk non som campet i telt der ute. Så veldig koselig ut! Vi hadde med oss mat, og vi gikk på jakt etter krabber i vannet. Badetøyet var på, men ble ikke noe bading. Var litt for kaldt syns jeg, men hvis jeg hadde kommet meg under vann hadde jeg nok klart det. Etter en times tur og mye kos, var det på tide å dra hjem. Var fantastisk å være på sjøen, og møtte på noen kjente på hjemveien. En annen nabo var også på tur med båten sin, og var en del andre vi så også. Nå ligger vi og slapper av i hver får del av sofaen, og senere blir det en middagsbit. Håper dere har hatt en fin dag, og at sola har skint der du er! • Publisert: 23.07.2013, 19:24
 • Kategori: Hverdag
 • 0 kommentarer
 • SOMMER PÅ JORDA, SMIL OVERALT

 • Publisert: 21.07.2013, 22:26
 • Kategori: Hverdag
 • Sommer på jorda
  Smil overalt
  Himmelen er gjennomsiktig havet blått og salt
  Og jentene er søtere enn markjordbær på strå
  Sommer på jorda
  Livet det er nå


  For en dag det har vært. Har kost meg ute i hele dag, med nesten 30 grader i skyggen. Kan vel regne på noen plussgrader til når en kommer i sola, så godt og varm har denne dagen vært også. Jeg har hatt en stille og rolig dag. Bare kost meg. Hatt nabogutten litt på besøk, og jeg har vært litt over oss han. Kanin er ganske populær for tiden, og Pilt får være på småturer utenfor buret. Selvfølgelig med bånd på. 
  Når det gjelder kaniner, så er det noe jeg har holdt tilbake. Akkurat for en uke siden sovnet den andre kaninen min stille inn. Så nå er det bare Pilt som vår all oppmerksomheten. Men, men... Kaninen koser seg, og naboguttene elsker han. Hva er vel ikke bedre enn det? Gått rundt i lett sommertøy, rettere sagt bikini. Bare kost meg og fått sol på kroppen (ikke at jeg har blitt brunere av den grunn). Skulle ønske jeg hadde kroppen til min eldste lillebror. Han blir så fort brun. Men i år har det blitt bedre med mine "brunceller" i kroppen, og har faktisk ikke vært så brun som jeg er nå. Får bare håpe sola titter mer frem av sommern, så jeg kan få enda mer farge. 
  Ellers har det vært en ganske stille og rolig dag, med bare hygge! Og det skal det hvertfall bli de neste dagene også♥


     Q; Er sommeren hos dere med skikkelig fint vær?

 • Publisert: 21.07.2013, 22:26
 • Kategori: Hverdag
 • 1 kommentarer
 • HURRA, HURRA OG BURSDAGSFEIRING

 • Publisert: 20.07.2013, 22:55
 • Kategori: Hverdag
 • For en herlig dag! Vi har vært på farta i hele dag, og ikke minst kost oss. Først ble det en bytur med mamma, Oskar og Tiril. Ble titting i butikker og rundt omkring mens mamma tok sommerklippen. Og hun ble jo super fin i forhold til meg!!! (Se bildene under) Det var masse folk å se i byen, og de hadde helt klart på seg typisk festivalantrekk. Kunne nesten se de fleste av dem om de var på festival eller ikke. Man ser masse rare folk på sånne arrangementer også. Ellers var det ikke store greiene vi var ute etter på handelen. Måtte kjøpe gave, siden vi skulle i bursdag.

  I det fine sommerværet, tok hele familien en tur til Revetal for å feire litt. Min herlige, søte og fantastiske kusine ble nemlig 18 år her om torsdagen (18. Juli og greier). Min tante har bursdag tidlig i August, og derfor slo de to sammen bursdagene sin til en. Så i dag har det blitt hurra meg rundt ute i finværet med minst 40 grader i sola. Vært et helt fantastisk vær, og jeg håper virkelig vi får flere slike dager til uka igjen og videre fremover. Syns vi virkelig fortjener det!
  I fine omgivelser og hyggelig selskap har jeg kost meg utrolig mye, og det tror jeg de andre også gjorde. Vi ble servert pølser og hamburgere, og til dessert var det deilige kaker. Både marsipankake, snickerskake og pavlova. Veldig mye godt, og det ble til og med bading på de minste. Jeg avslutter kvelden stille og rolig med en avslappende kveld og musikk i rommet. Er så deilig med ferie, og jeg skal nyte den så lenge det varer - hvertfall når finværet er her! Ellers håper jeg dere lesere og andre har hatt en kjempefin og solfyllt dag ♥
  Mamman min♥

 • Publisert: 20.07.2013, 22:55
 • Kategori: Hverdag
 • 0 kommentarer
 • DET SORTE HULL

 • Publisert: 19.07.2013, 21:43
 • Kategori: Hverdag
 • En stille og rolig kveld, med en susende dus av slottsfjellmusikk fra festivalen i det fjerne. Heldigvis er vi ikke plaget her i kroken vi bor. Været har også vært tilstedet, men de siste dagene har det vært ganske lommert. Vi har hvertfall ikke hatt noe regn, og vi har hatt noen fine dager. 

  I ettermiddag har Tiril og jeg vært litt på farta. Jeg har lenge gått med uklippet hår, og har ikke gjort det på nesten to år tenker jeg. Hater å klippe meg, men jeg har jo stusset meg selv en gang i blant og fått vekk det slitte. Men nå hadde jeg ikke noe valg. Vi tuslet til den enkle salongen, hvor det var to utenlanske damer. Norsk kunne de, men jeg kan si at jeg ikke skjønte helt hva hun frisørdamen sa. Eller kanskje det var omvendt? Da jeg hadde satt meg i stolen, fått på meg "klippedress" og krage, spurte damen om hva jeg hadde tenkt. Jeg sa klart og tydelig at jeg bare ville stusse litt på lengden og klippe det litt opp - eller gradering som denne frisørdamen kalte det. Ikke spør meg hva disse frisørordtakene betyr.

  Litt av håret forsvant ned på gulvet, og jeg følte fra første sekund at dette kom ikke til å gå bra. Uten for vindu var det masse folk som gikk forbi. Det var tydelig at en kunne se at de skulle opp på fjellet til festivalen og livet som var der. Er litt glad jeg ikke er festmenneske! Men, tilbake til hovedpoenget. Håret falt mer eller mindre av, og det var ingen vei tilbake. Syns det forsvant veldig mye hår, og så la hun fra seg saksen og tok frem speilet. "Er du fornøyd?", spurte hun. Jeg hadde ikke noe annet å si enn å jatte med. Orket ikke at hun skulle fikse mer på det, og at jeg ville bli kortere. Hun hadde jo allerede gjort det ALT for kort enn det jeg sa til henne. "STUSSE OG KLIPPE DET OPP" var noe i den duren jeg sa til henne. I steden for ble det helt motsatt. Kunne ikke se noe tegn til oppklipping, og var veldig bitter på henne da jeg gikk ut derfra. Skal hvertfall ikke klippe meg der på en stund - eller mange år. Hvertfall ikke før det kommer noen norske som kan språket som står bak disken og skjønner hva kundene mener!

  Søstrene dro avgårde til byen for å titte, og mamma og Oskar møtte oss der siden de skulle ordne noen ting på lista. Var ikke så mange mennesker på en fredagsettermiddag. De fleste oppholdt seg på festivalen. Vi fikk gjort det vi skulle, og i kveld har vi kost oss på terrassen og spist middag. 

    • Publisert: 19.07.2013, 21:43
 • Kategori: Hverdag
 • 0 kommentarer
 • TUR TIL OSLO

 • Publisert: 16.07.2013, 21:27
 • Kategori: Hverdag
 • God kveld! I dag har vi vært på farten stort sett i hele dag. Etter et lite æren til morgen i dag, dro vi rett avgårde med snuten mot Oslo. Ikea skulle få nok et besøk av denne familien - det vil si nesten fulltallig, manglet en person. Syns det er veldig gøy å skikke rundt på alt det som befinner seg på det store stedet. Masse rart de har ved siden av alt det store. Og mye som er fint. Vi fant det nødvendige vi måtte ha til kjøkkenet for å få det ferdig, pluss litt annet som en slenger i handlekurven når en går og skikker. Bilder av hvordan kjøkkenet er blitt skal jeg få tatt bilder av. Siden sist update har gulvet kommet på plass, men fortsatt en del som står igjen. 
  Ellers har ikke denne dagen hatt andre spesielle opplevelser. I kveld blir det å ta det med ro og bare slappe av. Og selvfølgelig skal dagen avsluttes md Thomas Giertsen på TV Norge 22:30. Da blir alt HELT PERFEKT!

      

  HA EN FIN KVELD!

 • Publisert: 16.07.2013, 21:27
 • Kategori: Hverdag
 • 0 kommentarer
 • SØNDAGSKVELD

 • Publisert: 14.07.2013, 23:57
 • Kategori: Hverdag
 • En søndag er forbi, igjen, og denne gangen har det ikke vært store planer og følge. Den siste dagen i uka er stort sett lik - lite som skjer, og "planer" faller seg inn der det passer seg. Stille i nabolaget har det også vært, og mange er på ferie fortsatt. Lyden av måkeskrik er å høre en gang i blant, men ikke så veldig mye fugleliv heller etter at den lille fuglefamilien flyttet ut fra redet i fuglekassen sin. Ellers har dagen blitt brukt til å ta det med ro og slappe av. Og i kveld skal jeg fortsette og kose meg videre før det blir å legge seg i nyoppredd seng som er blitt skiftet på. Ingenting er bedre enn å legge seg i nytt og frisk sengetøy. Håper dere har hatt en fin dag hjemme, på tur eller andre fine feriesteder, og så får dere ha en fin kveld/natt videre♥

   

 • Publisert: 14.07.2013, 23:57
 • Kategori: Hverdag
 • 1 kommentarer
 • HER SKJER DET MYE OM DAGEN

 • Publisert: 13.07.2013, 23:36
 • Kategori: Hverdag
 • Det fine været har sviktet oss litt i dag. Men hva gjør vel det når vi har masse annet og holde på inne i huset? De siste bildene som ble lagt ut av oppussingen på kjøkkenet, var grunnmuren til skapene hengt opp på veggene. I dag startet pappa og Oskar til morgen i dag, og jeg hjalp til litt senere på formiddagen etter at gutta kom hjem igjen. Mange timer med montering og justering, bæring av tunge varer og oppakking har blitt lagt i arbeidet. Hvis pappa ikke hadde fått så mye hjelp av oss, hadde han neppe kommet så langt hvor han er i dag. Vi har spart han for mange dager/uker arbeid! Her ser dere resultatet av så langt vi har kommet i kveld.


 • Publisert: 13.07.2013, 23:36
 • Kategori: Hverdag
 • 0 kommentarer
 • FREDAGSKVELD

 • Publisert: 12.07.2013, 23:21
 • Kategori: Hverdag
 • Så var denne fredagen over også! Har vært en nydelig dag, og ikke minst en koselig kveld. Merker at mange er på ferie, for i nabolaget er det stille om dagen. Egentlig litt deilig at jeg selv ikke er på ferie, og er hjemme og koser meg i stillhetens skylag. Koser meg med slike sommerdager, og man blir fort litt mer glad når solen stråler høyt på den blå himmelen. Ingen skoleplaner og lekser jeg må gjøre. Men tar med meg kunnskaper jeg har lært på skolen inn i hverdagen. Hvertfall når det gjelder fotografering. Tar ikke fult så mye bilder med speilrefleksen lenger, men litt blir det. 

  kveld har vi bare tatt det med ro. Siden det var opphold og deilig temperatur i kveld, tok vi med oss middagen ut på terrassen og koste oss der - alle sammen. På menyen i dag ble det potetbåter med løk, og ved siden av hadde vi nykål, brokkoli, biff og bearnaisesaus. Vi koste oss med andre ord! 
  Resten av kvelden skal jeg ta det med ro og kose meg enda mer. Håper dere har hatt en like fin dag som meg - om ikke enda bedre, og så må dere kose dere resten av den lille tiden av kvelden som er igjen♥

      

 • Publisert: 12.07.2013, 23:21
 • Kategori: Hverdag
 • 1 kommentarer
 • SOMMER OG SOL

 • Publisert: 12.07.2013, 16:09
 • Kategori: Hverdag
 • Stille og rolig dag, og jeg koser meg masse i finværet. Har egentlig ikke noe spesielt på hjertet som jeg vil komme med, for det er tomt for øyeblikket. Derfor tenkte jeg å legge ved noen sommerportretter, og håper dere har like fint vær sånn som jeg har. Har stort sett vært ute i sola, men tror jeg skal komme meg ut igjen. Ha en kjempefin dag videre!♥
 • Publisert: 12.07.2013, 16:09
 • Kategori: Hverdag
 • 1 kommentarer
 • ATTER EN FIN DAG

 • Publisert: 11.07.2013, 22:13
 • Kategori: Hverdag
 • Våknet til morgen i dag, etter en fin og koselig drøm. Måtte ligge og dra ut tiden litt, før jeg kom meg ut av senga. Da jeg fikk se det fine været som var ute i dag, slang jeg på meg shorts og singlett for å sette meg ut i sola. Der ble jeg liggende, før mamma og jeg tok oss en gåtur her på kilen. Ble litt shopping på mamma, før vi på hjemveien tok turen innom butikken for å kjøpe lunsj. Solen var fortsatt høyt oppe på himmelen, så vi satt ute og koste oss. Resten av ettermiddagen ble jeg liggende og slappe av ute i sola, og for å få mer farge på kroppen. Varmegradene har vært på plass i dag óg, med hele 30 grader i sola! 
  Kjøkkenet har også fått inn flere elementer, og det går ganske unna om dagen. Nå gleder vi oss masse til å få et kjøkken igjen!
    • Publisert: 11.07.2013, 22:13
 • Kategori: Hverdag
 • 0 kommentarer
 • FOTO - BLOMSTER

 • Publisert: 10.07.2013, 21:19
 • Kategori: Bilder
 •  

  Q; Hva syns du om blomsterbildene?

 • Publisert: 10.07.2013, 21:19
 • Kategori: Bilder
 • 1 kommentarer
 • SOL, SOL, SOL

 • Publisert: 10.07.2013, 14:09
 • Kategori: Hverdag
 • Er så deilig at sola og varmen har kommet tilbake. Bare å håpe at den blir her de neste dagene og ukene!
  Så lenge solen er her, skal jeg bare sitte ute og kose meg, i håp om å få litt farge. Kanskje jeg treffer på noen rådyr her jeg sitter. Vi har nemlig fått en del besøk av disse dyrene i hagen i det siste. Ellers håper jeg dere der ute også koser dere med det fine sommerværet!  Himmelen er skyfri, og midt i sentrum lyser den store lyskilden!

 • Publisert: 10.07.2013, 14:09
 • Kategori: Hverdag
 • 1 kommentarer
 • BURSDAGSHELG

 • Publisert: 07.07.2013, 22:12
 • Kategori: Hverdag
 • Her om fredagen begynte pappa og jeg å montere skapene til kjøkkenet. Tror vi fikk opp fem seks rammer/skapstammer, og hengt de opp på veggen. Det gikk super rask å montere, hvertfall når man var to - og ikke minst er det morsomt. Her har det blitt bursdagsfeiring hele helgen. I går var vi hos mormor for å feire henne. Var utrolig koselig, og vi koste oss masse ute hele dagen. Fikk både pølser og kaker, og både små og store koste seg som bare det. Og ikke minst hadde vi finværet med oss, og det var hygge hele kvelden rundt langbordet i hagen. 

  Vi fikk noen timer med jobbing i dag tidlig, før det var å ta på seg penstasen igjen for å reise i bursdag. Denne gangen var det farfar som skulle feires, og jammen var det koselig å se tante Lise igjen også. Går lenge mellom hver gang, så i dag var det ekstra koselig å se henne igjen. Farmor og farfar så jeg her om fredagen, da jeg tok en tilfeldig sykkeltur ut til dem for å se om de var hjemme. Og jammen var de det.
  I selskapet ble det ganske enkelt. Alle satt rundt bordet og koste seg, og vekslet små og store ord med hverandre. Farmor er veldig flink til å bake, og satte frem sine beste kaker i verden. Dette er noen av mine favorittkaker, og de lager farmor. Dere lurer kanskje på hvilke kaker det er. Jeg kan jo si det sånn at det er nøttekake og gelékake. Den sistnevnet er frisk og god. Hvis jeg ikke tar feil, er bunnen sukkerbrød, og på toppen er det dekket med appelsingelé  med klementin/mandarin båter. Du kjenner virkelig sommeren når du tar en bit av den!

  Ellers er det ikke stort mer som har skjedd denne helgen. Den kan beskrives med to, bare TO ord: SNEKRING OG BURSDAG! Utenom det har det vært en veldig fin helg i seg selv, og sommerværet har vært på sin plass - endelig. Får bare håpe det blir flere slike varme og solfylte dager. Vi får krysse fingrene på det.

   
  Kortet er det mamma som har laget.

 • Publisert: 07.07.2013, 22:12
 • Kategori: Hverdag
 • 0 kommentarer
 • VÆRSYK

 • Publisert: 03.07.2013, 16:37
 • Kategori: Hverdag
 • For øyeblikket sitter jeg og ser ut av vinduet. Det er grått, trist og kjedelig vær, og skyene siger over himmelen. Hvite skyer? Nei, det kan jeg ikke se. Er heller mørke regnskyer som svever rundt, og det ser ut som de bærer på litt tyngre varer. Lyset er grålig, og det kan når som helst begynne og dryppe. Det er et lys som går litt over i sepiafargen. Kanske fint fotolys igrunn, med andre ord. Et tegn til sol kan jeg bare se langt ifra. Overskyet har det vært i hele dag, og sola er et stort savn. Ikke bare for meg, men for mange! Hvor er sommerværet? Jeg vil ha sol og sommer, og ta turer til stranda for å bade - det har jeg enda ikke fått gjort. 

  Ukene fremover blir det nok mye jobbing. I dag kom nemlig Ikeakjøkkenet, og det vi trodde var mye, var plutselig ikke så mye likevel. Altså, det var færre materiel og plankebiter. For øyeblikket ble alt plassert i garasjen, og på det nye kjøkkenet blir det stoooor vask. Hvertfall større enn den vi hadde. Gleder oss til kjøkkenet blir ferdig, og vi kan flytte alt på plass igjen, og i tillegg få et ordentlig system på varer, servise og alt sammen. Mens kjøkkenet har blitt revet, har vi for eksempel hatt kjøleskapet ståendes på kontoret og vaskemaskin i stua sammen med alt det andre. Helt kaos med andre ord. 
  Ellers er det ikke mye dagene blir fylt med. Lengter bare etter sola og varmen som aldri kommer. Tenk og kunne vært i syden nå, eller at sydenværet hadde kommet hit! Vi har vært skikkelig uheldig i år for å si det sånn. Håper bare ikke vinteren kommer tidlig i år!

   
  Og der kom regnet.... Det var virkelig på tide, for nå var det "knusstørt" ute. Godt regnet kom da, så det slipper å bli stor fare for skogbrann!

 • Publisert: 03.07.2013, 16:37
 • Kategori: Hverdag
 • 1 kommentarer
 • OPPUSSING AV ROMMET

 • Publisert: 02.07.2013, 19:36
 • Kategori: Hverdag
 • Juli allerede? Hvor blir dagene av, og det største av alt - hvor er sommerværet og varmen? Jeg har enda ikke fått badet i sjøen i år, og vet ikke om jeg kommer til å gjøre det heller hvis det ikke kommer noe ordentlig sommervarme snart. Håper virkelig ikke at sommeren er over, og de få dagene vi fikk i Mai med 30 varmegrader var de eneste sommerdagene dette året. Føles ut som høsten har kommet, og at den har vært her i mange uker allerede. Snart blir det vel vinter... Får krysse fingrene for litt finvær, for vi har også fortjent det. 

  De siste ukene har det vært helt kaos her hjemme. Kjøkkenet har blitt kastet ut, og det har vi ikke gjort noe med siden vi flyttet inn sommeren -98. Så hvis jeg teller litt på fingrene, så er det hele 15 år siden! Vi gleder oss masse til å få på plass kjøkkenet igjen, for alt av mat og utstyr har tatt halve plassen av stuen. Men her om dagen fikk vi en gladnyhet. Kjøkkenet skulle ikke være her før om en ukes tid, men det kommer allerede i morgen. Så nå er pappa flink og jobber på spreng for å få gjort det han må før det settes inn, og både jeg og de andre her i heimen har hjulpet han masse! Det verste var vel å rive gulvet der vasken og benkremsen hadde stått langs gulvet. Det satt så fast at jeg brukte mye krefter for å få det løs. Fingrene var ikke særlig deilig etterpå skal jeg si deg. Noen partier kunne jeg bruke redskap og bare dra det av. Mens andre steder måtte jeg ta i ganske hardt. Men før kjøkkenet skal inn er det et par småting som må fikses først. 

   

 • Publisert: 02.07.2013, 19:36
 • Kategori: Hverdag
 • 1 kommentarer