hits

Pernille

NOEN I BUSKENE

 • Publisert: 31.07.2016, 15:00
 • Kategori: Hverdag

 • Søndager er kjent for å være deres hviledag. Stort sett alle har fri fra jobb og butikkene er stengte. Det at ikke folket er på jobb på kjøpesentre og dagligvarebutikker kan kanskje få noen av oss til å sitte hjemme. Noen ganger har man noe en skulle ha gjort, og kan få dette unna på en slik fridag. Andre ganger kan det virke litt dødt om du ikke har stort å finne på.

  Store trafikken på veien er det heller ikke i dag. Nå er det ikke sånn at jeg har kontroll på hver eneste storvei eller smågatene fra hjemmet. Men av det lille suset jeg pleier å høre på veiene rundt her, er det ganske så stille. Kroppen har så og si ikke kommet helt til hektene til hverdagen starter i morgen. En liten gjesp i ny og ned kan oppstå, og du har bare lyst til å gjøre ingenting.

  Men endelig fikk jeg farten opp i noe jeg hadde lyst til å gjøre. Og det er takket være det lille stoppet vi hadde langs den lange veien i Sverige. Den eneste grunnen til at jeg hoppet ut av bilen da vi var der, var fordi det fantes blåbærbusker der med friske og gode bær. Jeg fikk med meg en liten neve på turen, men skulle gjerne hatt mer.

  Derfor slang jeg på meg skoene, fant en liten pose og ruslet avgårde. Ut på tur skulle jeg, med posen i hånda. Jeg visste om et blåbærsted rett i nærheten, og gikk bestemt mot plassen. Hvor mye bær var det der? Hadde andre vært og plukket der før meg? Eller oset det blått så langt øyet kunne se?

  På skogsveien var det ikke bare meg som gikk. Var ikke så mange ute på tur i dette området, men noen var det. Jeg kom forbi et sted der det var et stort teppe med blåbærbusker. Jeg så for meg at jeg kunne komme hjem med en ganske så stor pose med nyplukket bær, men.. Det var nok ikke dagen min på bærplukking.

  Det var stusslig med fangsten. Men litt ble det i hvert fall. Plutselig under turen blir jeg mer oppmerksom på noe helt annet. Blåbærene var helt uinteressant. Rundt meg hørte jeg noen rare lyder. Det kom ikke fra vinden som blafret litt i trærne. Eller fra de få menneskene som gikk tur. Jeg så foran meg. Opp til flere ganger der jeg satt på huk. 

  Var det et dyr som romsterte? Kanskje det kunne være en liten fugl som var på vift. Men jeg så verken fugler eller andre dyr i nærheten. Jeg sto der helt alene, med den lille posen i hånden. Jeg lot lydene gå og forsettet plukkingen. Noen små bær ble lagt oppi posen, og der hørte jeg plutselig enda flere romsterende lyder.

  Hva var egentlig dette her? Hvem laget disse lydene? Det måtte være noen i buskene foran meg. Ikke tørte jeg å gå lenger inn der lyden kom fra heller. Tenk om jeg møtte på en full mann som lå der ute i skogen og sov. Som bodde der. I denne skogen har det visst bodd flere uteliggere for mange år siden, da jeg var en del yngre. 

  Jeg orket ikke å leke mer med tanken på hva som egentlig kunne gjemme seg bak det lille skog- og buskekrattet. Dermed ble den lille plukkeseansen avsluttet og en lett tripping på tærne fortet jeg meg ut av skogen og hjem igjen.
   


   


   

 • Publisert: 31.07.2016, 15:00
 • Kategori: Hverdag
 • 8 kommentarer
 • DEN SISTE FRIDAGEN

 • Publisert: 31.07.2016, 09:30
 • Kategori: Hverdag
 • God morgen til dere alle sammen. Og for en fin morgen det er. Solen skinner gjennom vinduene og det er ikke en eneste sky å se på himmelen. Men de sniker seg vel til over oss i løpet av dagen. Bare det ikke kommer noe regn, så er jeg glad.

  Det er tross alt den siste fridagen i ferien for både meg og veldig mange. I morgen er det tilbake på jobb og inn i de faste rutinene igjen. Det å komme tilbake på jobb blir både godt og vondt. Spesielt den første tiden tror jeg. Jeg må jo si at det er veldig deilig med ferie, og ingenting er vel bedre enn det til å kunne gjøre hva man vil og ikke tenke på alt en må gjøre til alle tiders døgn.

  Jeg kan jo si at dette har vært noen fine ferieuker, hvor jeg har kunnet trekke meg unna alt som har med jobb å gjøre. Men så kan jeg jo innrømme at de gangene jeg har vært i nærheten av små barn med foreldre eller voksne rundt seg, så har jeg reagert litt på deres handlinger ovenfor barnet. Så det er ingen tvil om at det jeg har lært dette skoleåret, har sittet litt i ferien også.


  Skal riktig nok ikke tilbake til disse lekeapparatene igjen, men et område som er noe av det samme. I morgen er det endelig barnehagestart.

 • Publisert: 31.07.2016, 09:30
 • Kategori: Hverdag
 • 5 kommentarer
 • SVENSKEHUMOREN TRAFF MEG

 • Publisert: 29.07.2016, 14:00
 • Kategori: Hverdag
 • Å være på ferie over grensen for oss nordmenn er helt greit. De fire dagene jeg hadde der har vært helt topp. Det å kunne komme seg bort fra alt det normale og bare slippe alt en måtte ha gjort hjemme. Kunne oppleve en annen kultur og det en ikke har her hjemme er godt nok for meg.

  På de stoppestedene vi har vært har vi sett mye. Men det har så klart blitt en del kjøring i bil for å komme oss frem og tilbake til de stedene som skulle oppleves. Og en biltur uten musikk og underholdning kan være nokså kjedelig. Derfor har radioen vært på i alle de timene vi har hatt til sammen i bilen. Det ble spilt mye musikk, men også en del svenske samtaler.

  Det er vel ikke til å unngå både korte smaltalk og lengre samtaler om temaer på de forskjellige kanalene. Det han eller hun snakker om, eller det de prøve og formidle kan både være interessant eller lite viktig for oss å få med. Det kom mye ut av høyttalerne i bilen på denne ferien. Men det en kun én ting som har limt seg fast fra det vi hørte på radioen. 
   


   


   


   

  Og bedre enn dette fikk jeg ikke til å illustrere det som klistret seg hos meg. Det var en latterlig måte de fortalte reklamen på. Så latterlig at jeg måtte prøve det selv om jeg visste at det ikke var en kur for akkurat dette. 

  min ungdomstid slet jeg veldig mye med kviser i ansiktet. Dette har gitt seg betraktelig de siste åra, men noe sitter jeg igjen med. Noen perioder litt verre enn andre. Men det denne svenske reklamen forklarte var at - hvis du har kviser, var det bare å gjemme seg inne i skapet. Hvor lenge du skulle være der, eller om du skulle bli der for godt fikk jeg aldri svaret på i reklamen. Men det jeg fikk svar på var at akkurat denne svenskehumoren traff meg. 

 • Publisert: 29.07.2016, 14:00
 • Kategori: Hverdag
 • 5 kommentarer
 • SVERIGE - DAG 4

 • Publisert: 29.07.2016, 10:07
 • Kategori: Hverdag
 • Dag 4 i Sverige ble en lang og fin dag. Morgen startet med litt slumring i sengen før en fikk kommet seg opp. På vei ned til frokosten ble første runde med bagasje tatt med til bilen, for å få pakket og lagt fra seg noe i hvert fall. For på Hotell Hehrne fantes det nemlig ikke heis. Og med et hotellrom i tredje etasje, var det bare å komme seg opp og ned til fots mellom alle disse trappetrinnene. Og når vi først var på vei ned til frokosten i første etasje, ja da var det bare å få med seg et lite lass.

  Da vi hadde kommet oss over dørstokken til spiserommet, fant vi igjen det samme bordet som vi spiste ved dagen før. Rett ved siden av sto maten linet opp på rekke. På min frokosttallerken hadde jeg funnet ostebriks. Det hadde det ikke vært på de to tidligere hotellene vi var, og med et godt kjøttpålegg på toppen og noen agurkskiver ved siden av kunne det nesten ikke blitt bedre. Og attpåtil en skål med litt yoghurt. Med mat i magen kunne reisen bare fortsette.

  Gode og mette hentet vi siste rest av bagasje. Nøklene ble levert og vi sjekket ut i halv elleve-tiden på formiddagen. Et helt greit hotell å sove over på, og hvis det er en ting jeg skal klage på dette hotellet, var at det var litt skittent. Da jeg la meg ned på sengen onsdagskvelden kunne jeg se ulldotter bak nattbordet. Og du skal ikke se bort i fra at det kanskje fantes flere hybelkaniner under sengen. Men der tørte jeg ikke å se.

  Så var det å komme seg videre. Reisen gikk nå fra Vänersborg og nordover mot Gøteborg. Her kjørte vi igjennom og forsettet veien videre. Vi skulle nemlig til Strømstad. Da vi endelig kom frem etter et par timer, var vi på plass ved Nordby shoppingcenter. Dette var det siste og store stoppestedet på hjemveien, og her skulle vi gjøre storhandelen.

  Butikker fikk besøk av oss, og det var mye å se på. Det var jo ikke så lenge siden jeg hadde vært der sist. Bare et par uker siden. Så det var en del av det samme. Men likevel var det morsomt å se alt som var der for det. Denne gangen fikk jeg også shoppet litt. Jeg fant noe jeg likte, og som jeg ikke kunne gå fra.

  Med meg litt i noen handleposer etter noen timer på senteret, begynte magen å bli litt sulten på mat. Vi fant et lite spisested med ikke alt for mange mennesker, og her satte vi oss ned for en pause og litt påfyll. Det var en del godt som sto på deres meny, men valget falt på en hamburger med chips ved siden av. Tidligere på feriereisen hadde jeg ikke smakt den svenske burgeren, og det smakte veldig godt.

  Så gjenstod bare det siste. Storhandelen på matbutikken - Maximat. Her ble det fylt opp en vogn med det nødvendige vi trengte, og ikke minst hadde på våres liste. Det var en del folk både på matbutikken og selve storsenteret, men ikke så mange at det ikke var mulig å komme frem. Lange køer rundt omkring i butikkene var det heller ikke, så vi slapp unna alt maset. 
  Med alt vi skulle igjennom og alt vi trengte å få med oss, bar turen videre til Moss/Horten-fergen. Veldig deilig har det hvert å være på ferie, men også veldig deilig å kunne komme hjem igjen. 

 • Publisert: 29.07.2016, 10:07
 • Kategori: Hverdag
 • 2 kommentarer
 • SVERIGE - DAG 3

 • Publisert: 27.07.2016, 23:45
 • Kategori: Hverdag
 • Morgen startet i halv ni-tiden. Litt slumring og treg start før en kom seg opp til en god frokost på hotellet i Borås.
   

   

  Koffertene ble pakket og vi sjekket ut fra Sköna Nätter. En biltur videre på reisen førte oss videre nordover til første stoppested.

   

  Vi gikk litt for langt langs en hovedvei og ned en sidevei, før vi fant ut at vi måtte gå tilbake i en annen gate for å finne pandurobutikken vi lette etter i Borås.
   

  Innom en klesbutikk i Borås fikk vi lurt oss innom før pandurobutikken endelig fikk en titt fra oss.
   

  Mange biler i gaten, men en liten snikparkering fant vi. Og så gikk reisen videre nordover igjen.
   

  På veien til det nye hotellet som tok noen timer å kjøre til, ble det et lite stopp på veien langs en lang strekning.
   

  På det lille stoppet kom vi over at det var blåbærbusker. Selvfølgelig måtte jeg hoppe ut av bilen, og jammen fikk jeg meg litt blåbær som jeg kunne kose meg med i bilen.
   

  Etter en litt lang biltur og et isstopp tidligere, fant vi endelig inngangen til det nye hotellet vi skulle sove over på. 
  Hotell Hehrne, heter det, og ligger i Vänersborg. Et helt greit hotell, men ikke av det beste dette heller. Men hva så? Vi skal jo bare sove her før reisen fører oss videre.

     Litt av utsikten fra hotellrommet i tredje og øverste etasje. 
   

  Utenfor hotellet er det en stor og fin plass, eller park. Både mulighet for å spille fotball og basket blant annet. Og til og med nyte plassen med en piknik eller tur. Her er vi på aktivitetsområdet og ser rett opp til hotellet bak trærne.
   

  En fascinerende himmel var over oss, og det så ut til å kunne komme dårlig vær. Heldigvis lot solen skinne mens vi var ute for å oppleve området.
   

  Hotellet og parken lå også ved et stort vann. Der var det en brygge, som er et lite kast til høyre utenfor bildet. Og en tursti gikk langs med vannet også. 
   

  I parken var det noen flotte apparater som ble testet ut. Utrolig fine apparater som var fine til å trene på en morsom måte. 
   

  Bena, eller hoftene fikk seg en sving på dette apparatet.
   

  Dette var jo litt morsomt da.
   

  Godt å kunne være litt sterke i armene for å holde seg oppe uten å stå på flatene.
   

  Det ble middag på hotellet, og dette ble bestilt. Godt kjøtt med en liten seng under av grønnsaker. En liten dressing ved siden av som jeg ikke syns var god, og ved siden av var det fløtepoteter.
   

  Resten av kvelden ble det igjen nye runder med yatzy på hotellrommet. Og rundene ballet på seg, annenhver tvungen og rundt omkring. Ble noen timer med spill, men moro er det når stemningen er så god, og vel så det. Ute er det bekkmørk, og kvelden nærmer seg til å pakke seg under dynen for å lade opp til enn ny dag med mer reise, og kanskje mer shopping. Vi var også på et stort shoppingsenter en liten kjøretur fra hotellet her. Fant ikke stort, men noe ble med meg ut fra senteret.

 • Publisert: 27.07.2016, 23:45
 • Kategori: Hverdag
 • 10 kommentarer
 • SVERIGE - DAG 2

 • Publisert: 26.07.2016, 21:00
 • Kategori: Hverdag
 • Igjen har det vært en dag med mye farting rundt omkring. En natt på hotell var ganske så greit. Litt seint ble det i går kveld, eller det blir vel i natt. Kvelden i går ble brukt på bare å kose seg og spille sammen. Yatzy ble en stor underholdning når roen hadde senket seg og vi var slitne etter dagen.

  For å få noe ut av dagen hadde vi på vekkerklokken til rundt ni i dag tidlig. Men av en eller annen grunn våknet jeg i syv-tiden. Klarte heldigvis å få i meg litt mer søvn, men så var det plutselig morgen rett før halv ni. Så med litt sløving i sengen en liten stund, var det å komme seg opp for å få litt frokost. Og maten på hotell Havanna var det masse å velge imellom.
   


   


   

  Stilen på hotellet var sånn som du ser på dette bildet. Her er korridorgangen i etasjen hotellrommet var.
   


   

  elleve-tiden pakket vi med sakene og takket for oss, for nå skulle reisen frakte oss videre. Det ble bare en natt på Havanna i Varberg, og en biltur skulle frakte oss til neste stoppested. Vi skulle litt lenger nordover, til et sted som heter Borås her i Sverige. Her booket vi oss inn på et nytt hotell, Sköna netter. Vi ble ikke akkurat imponert over hotellet på innsiden, etter det hotellet kaller seg. I gangene var det en ekkel lukt, og rommet vil jeg ikke gi tre stjerner en gang. Men vi skal jo bare sove her en natt, så jeg skal nok overleve.   

  En liten mørk sjokolade på sengen skal de ha...
   

  Etter å ha satt fra oss tingene og landet litt på hotellrommet, bar det igjen ut på farten. Vi måtte se hva Borås hadde å by på. Hva slags kjøpesenter hadde dem. Plassen vi dro til het Knalleland. Ja, litt av et navn tenker du.. Det gjør jeg også. Men her var det et ganske stort området med masse små sentere og butikker.    


   

  Da vi hadde fått parkert hadde det gått noen timer siden vi spiste frokost. Så magene begynte å bli litt sultne. Noen spisesteder var det å se, men det som fristet mest var en tur innom McDonalds. Her ble det en bicmacburger med chips. Heller ikke her var det noe å skryte av. Alle bordene som var ledige inne var grisemøkkete. Det var rett og slett ekkelt. Dermed satte vi oss ut, selv om det ikke var så veldig mye bedre der.   

  Men her var det ikke bare magene våres som var sultne. Fuglene kom ut når maten ble åpnet. For ikke å snakke om vepsen. Den svirret rundt maten, så her var det å passe på hver eneste bit en tok. Med litt mat i magen og gode og mette var vi klar for å se hvilke butikker som Knalleland hadde å by på. Noe storshopping ble det ikke, og selv fant jeg ikke noe.
   


   


   


   


   

 • Publisert: 26.07.2016, 21:00
 • Kategori: Hverdag
 • 22 kommentarer
 • SVERIGE - DAG 1

 • Publisert: 25.07.2016, 21:30
 • Kategori: Hverdag
 • Du vet ferien nærmer seg slutt når du startet siste ferieuken med å stå tidlig opp..

  Den såkalte kjente og kjære (les: vekkerklokken) som pleier å være stilt inn til å vekke meg om morningen når jeg skal på jobb, var i dag stilt inn sånn at dagen kunne starte tidlig. Jeg er inne i min siste ferieuke, og likevel velger jeg å stå så tidlig opp. Og dagen startet enda tidligere når kroppen bestemte seg for å stå opp klokken 06:00 - en time før jeg egentlig hadde planlagt å stå opp.

  Men dagen var kommet. Tiden for endelig å komme seg på en tur og koble helt av. Nyte siste ferieuken helt ut, og virkelig lade opp til hverdagen som plutselig er her igjen. For det er bare snakk om en liten ferieuke nå, så tilkaller jobben meg.   


   


   

  Jeg har forflyttet meg over grensen. Bosatt meg i nabolandet og over svenskegrensa. Kjørt i flere timer og opplevd noen grisekjøringer på veien nedover. Men helskinnet kom jeg frem, og ble booket inn på et hotell før det var ut for å cruise litt rundt for å oppleve litt av byen. Byen jeg er i ligger en del sørover her i lande, og i Varberg er det fint. I hvert fall det jeg har sett i dag.
   

  Veldig god sen lunsj/middag. Gode poteter med smakfull saus, salat og en himmelsk smørstekt makrell ♥
   

  Den sene ettermiddagen og tidlig kvelden ble avsluttet på en plass som heter Goda Hopp. En lang strandplass hvor menneskene badet og koste seg. Ja, det var til og med to brygger for nakenbadere der - en for menn og en for kvinner. Og der satt jeg på det lille fjellet. Så utover havet på alle båtene som var ute og koste seg på sjøen. Et lite utested av noen små barer og en koselig uteplass ble besøkt på vei hjemover med et isstopp. Deretter blir resten av dagen i kveld brukt til å bare slappe av og kose seg.


  Godahopp


   


   


   


   


   


   

 • Publisert: 25.07.2016, 21:30
 • Kategori: Hverdag
 • 2 kommentarer
 • STORFORNØYD MED SKAPETS UTSEENDE

 • Publisert: 25.07.2016, 07:00
 • Kategori: Hverdag

 • I alle årene som jeg har bodd på dette rommet, har det egentlig vært lite store forandringer. Jeg pleide ofte å ommøblere på både sengen, litt på tv-bordet og skrivebordet som jeg en gang hadde. Men utenom det skjedde det ikke mye. 

  I våres tok jeg det første ordentlig taket med malekosten. Plutselig ble jeg ganske lei grønne vegger, og gikk over til en lys beige/sandfarge som heter utmark. Etter at fargen ble byttet har jeg vært storfornøyd, og trives fortsatt veldig godt på rommet mitt. Kanskje litt for godt noen ganger også.

  Og igjen har jeg "pusset" litt opp her i helgen. Og nå er jeg endelig helt ferdig. Siste detaljer kom nettopp på plass, så nå kan jeg stryke over dette arbeidet som ble så spontan som det kunne blitt etter å ha kommet over et innlegg på nettet.
   


   


   


   

  Dere fikk innblikk her om dagen at jeg jobbet med skapene mine. Flatene ble finpusset og vasket, og kontaktplasten ble pirket på plass. Hele kvelden gikk til dette arbeidet, og jeg angrer ikke for å si det sånn etter alle de timene jeg holdt på. Moro var det også. Og ikke minst å se forandringen og inntrykket den ga i rommet.

  Men det var ikke bare dørene som fikk en forandring. De da sølvhåndtakene til dørene og skuffene har ikke samme farge. Det hadde helt sikkert passet med sølvhåndtak til skapet, men jeg ville gjøre noe med dem også. Så i går ble endelig de siste detaljene ferdig, og nå er alt skrudd på igjen. Håndtakene er nå på plass. Ikke lenge i fargen sølv, men i hvit. Og jeg, jeg er storfornøyd med skapets utseende!   


   


   


   


   

 • Publisert: 25.07.2016, 07:00
 • Kategori: Hverdag
 • 22 kommentarer
 • FIKK JEG PÅ MEG SKINNJAKKE?

 • Publisert: 24.07.2016, 09:30
 • Kategori: Hverdag

 • Om du ikke visste det fra før, så vet du det nå... Jeg kan være sta. Skikkelig sta også, når det står på som verst! Jeg har mine meninger og vet hva jeg vil. Stort sett hva jeg vil i hvert fall. Jeg kan like det ene, men kan kanskje foretrekke noe helt annet enn det du mener. 

  Når det kommer til klær har jeg blitt mer og mer bestemt jo eldre jeg har blitt. Husker veldig godt at jeg likte å gå med en litt lang a'la strikkegenser med Mikke Mus foran på brystet og magen. Syns denne var søt og likte den veldig godt. Men en dag var det å ta farvel med den fine genseren. Det var ingen bønn - den skulle bort. Vekk fra mitt klesskap.

  Og sånn har det blitt til at garderoben min har blitt kvitt alle "barneklærne" jeg en gang hadde, og har blitt fylt inn på med nye og litt mer moderne klær som er inn i dag. Men føler jeg meg "inn" med dagens folk på min alder? Det hender at jeg har lyst på litt nye klær, og kanskje trenger et par nye sko eller et plagg. Og da er det kjekt å ha byen som gåavstand.

  Jeg drar aldri til byen alene om jeg har lyst til å titte eller finne meg noen nytt. De eneste gangene jeg dra innover alene er hvis jeg bare skal et lite æren som går like fort som å komme seg inn som det er å komme seg ut med en gang igjen. Så når det blir litt større byturer har jeg som oftest med meg mamma, de få gangene jeg er i byen, eller hvis jeg er heldig så er lillesøster med meg.

  Det er kjekt å ha med seg lillesøster på en bytur, for hun finner stort sett alltid noe. Ikke bare til seg selv, men også meg. Hun syns jeg burde ha den buksa eller det skjørtet. Kanskje den toppen eller de klesplaggene. Men vet du hva? Som oftes er jeg ganske uenig i det meste, og føler at det hun finner ikke kler meg.

  Om klærne kler meg ses nok best fra andres side som ser plagget på meg. Men jeg selv føler at det hun syns jeg burde skaffe meg og som hadde kledd meg, kler meg ikke. Eller at jeg ikke liker det mye nok til å gå til innkjøp av det. Klær kan være ganske vanskelig når vi søstrene er på shopping sammen. Det er det ikke noe å legge skjul på. Hører ofte at jeg er sta, eller veldig kresen når det kommer til klær for å si det sånn.

  I går kveld ble jeg tilkalt for å komme inn på lillesøsters rom. Hun hadde noe i hendene sine. Det var en jakke. En svart jakke av skinn. Hun ville at jeg skulle prøve den. Men fikk jeg på meg skinnjakke? Jeg har aldri vært sånn at jeg har villet gå med skinn, og skinnjakke føler jeg fort kan bli litt mye.

  Her følte jeg at jeg ikke kom til å kle den og protesterte om å prøve den. Men tror du ikke luremusa fikk lirket den på meg? Joda, den ene armen inn etter den andre, og dermed var jakken på. Hun hadde nemlig bestilt den over nett, men så viste det seg at den var litt for stor. Derfor hadde hun samme jakke i mindre størrelse også.

  Så der sto jeg da, med skinnjakke på som jeg var veldig skeptisk om var meg. Jeg følte meg ikke helt komfortabel med dette plagget, og vet ikke om jeg vil beholde den eller ei. Kanskje det er best at den sendes tilbake? Og kommer jeg til å bruke den i det hele tatt? Jeg vet også at jeg gikk til innkjøp av en jakke før sommeren som jeg syns var veldig stilig. Men har jeg brukt den... Den henger nok der pent, ubrukt og akkurat som ny med prislappen på. Jeg syns noen type klær kan være fint, spesielt på andre. Men på meg kan jeg fort føle at det ikke vil se like bra ut.   

 • Publisert: 24.07.2016, 09:30
 • Kategori: Hverdag
 • 11 kommentarer
 • MITT LILLE SPONTANPROSJEKT

 • Publisert: 23.07.2016, 11:00
 • Kategori: Hverdag
 • En overskyet morgen var ikke akkurat det jeg ville ha når jeg bikket øynene mine opp og tittet ut av vinduet. Skyene lusker og sniker seg over byen, men tror jeg kan se noen glimt til at solen kan komme til å vise seg utover dagen. Får satse på det, og at gradene stiger. Blir det en sånn dag som det var i går, kan jeg fortsette og ligge ute.

  Men her i går fikk jeg plutselig en idé. Vil ikke si at jeg kom på det helt selv, for jeg ble ganske inspirert av noe jeg så som andre hadde gjort før meg. Jeg kunne ikke la denne tanken gå forbi. Jeg vill gjøre det samme hos meg. Så hvorfor ikke bare ta en spontanjobb, komme seg til byen for å finne det nødvendige og deretter jobbe?

  Jeg utførte handlingene for å få dette til, og dermed ble det jobbekveld med pirkearbeid. Hva jeg nå har gjort er kanskje ikke så lett å vite, men det ble ganske kult. Bilderesultatet kommer senere, når alt er helt på plass. Det ble i hvert fall en veldig fin kveld i går, hvor jeg styrte og holdt på med mitt lille spontanprosjekt. Om du vil finne ut hva jeg egentlig har gjort, er det bare å følge med videre!
    • Publisert: 23.07.2016, 11:00
 • Kategori: Hverdag
 • 1 kommentarer
 • JEG FÅR ET FLASH BACK

 • Publisert: 22.07.2016, 15:00
 • Kategori: Tekster
 • Jeg satt i bilen her om dagen. Bak rattet og kjørte der for meg selv i mine helt egne tanker. Så klart hadde jeg tankene mine med meg på kjøringen også, men det var noe annet som skurret litt i det fjerne. Når ingen andre sitter på med meg i bilen er radioen alltid på. Ørene mine må høre musikk. Og jeg trenger musikk. Lyden var en smule hakke høyere enn det normale, og jeg forsettet kjøringen.

  Hva jeg skulle gjort uten dab-radio vet jeg rett og slett ikke. Jeg har fått mine favorittkanaler, og det sendes mye bra musikk. Nå skal det sies at det bare er to kanaler som har fått meg interessert, men Radio Norge er uten tvil den musikkanalen jeg hører mest på. Og det var akkurat denne kanalen jeg hørte på denne dagen jeg kjørte alene.

  Plutselig introduseres det for neste låt. Jeg reagerer på artisten med en gang, og skrur derfor lyden opp både ett og to og ti hakk høyere når jeg hører hvilken sang som kommer. Jeg får et flash back med en gang. Jeg ser ikke tilbake på tiden på noe som bare var for noen timer siden, eller som skjedde for et par uker tilbake. Nei, vi snakker flere år.

  Vi skal så langt tilbake som til 2012. Det var andre halvåret i andre klasse på videregående, og det var rundt vårparten. Det var vel i marsmåned dette året da det hele endte med at jeg ramlet rett ned i kjelleren. Og der ble jeg liggende ganske så lenge. Jeg ble skikkelig dårlig. Så syk som jeg aldri noen gang har vært før. Og jeg har heller aldri vært så syk eller sykere etter denne gangen.

  Sangen som rullet over radioen som fikk meg til å mimre tilbake til akkurat dette var fra artisten Laleh. Jeg husker jeg lå hele døgnet plantet godt i senga mi. Jeg hadde feber og hele kroppen verket. Jeg hadde ikke krefter til noe som helst. Jeg lå rett ut i mange dager. Den eneste gangen jeg var oppe og ute av senga var når jeg skulle på toalettet.

  Rikelig med mat klarte jeg heller ikke å få i meg. Med høy feber og vond kropp endte jeg opp hos legen. Her fikk jeg dommen - jeg hadde bronkitt og en liten lungebetennelse. Og begge artene på en gang! Vet ikke hva eller hvordan du tror om dette, men det var helt jævlig! Jeg var sengeliggende i flere dager, ja flere uker. Og på bare ti dager hadde jeg gått ned 8 kg. Det var helt grusomt, og jeg så ikke ut. Var veldig skremmende. Det eneste jeg klarte å få i meg var kald is, for hele kroppen verket. 

  Men, poenget mitt var som så: Mens jeg lå der i alle de ukene og ikke orket noe som helst, var det ikke stort å gjøre. Ikke orket jeg å finne på noe. Ikke orket jeg å være ute og kjenne på livet. Ja, jeg orket rett og slett ikke de vanlige hverdagslige tingene som skjedde i en familie. Det var som å være buret inne til det store og stygge viruset skulle spise deg opp. 

  Heldigvis ble jeg pleiet godt med under denne tiden, men samtidig var det ikke stort å få gjort heller. Kjedelig var det å bare ligge i senga å være sliten og sove store deler av døgnet, å ta seg en liten skål med is bare for å få i seg noe i hvert fall. Men noe måtte jeg gjøre, og det var da jeg kom over sangen fra Laleh - Some die young (link).

  Og det var denne sangen som ble spilt på radioen. Hele fire år senere. Og alt sitter like godt den dag i dag. Hver gang jeg hører denne sangen bli spilt, minner den meg om kun én ting - det å være skikkelig syk og en kropp som ligger rett ut i smerter. Jeg tør ikke å gjette på hvor mange ganger jeg hørte på den da jeg var dårlig, for sangen gikk på repeat hele døgnet når jeg var våken, over flere dager og uker. 

  Heldigvis ble jeg frisk igjen og var tilbake på skolen etter en måneds tid. Var i hvert fall ikke langt unna, for så lenge lå jeg der uten krefter. Og ikke nok med at jeg hadde hatt et heftig hestekjør på kroppen. Men ikke mange uker senere etter å ha kommet tilbake på skolen, ble jeg igjen slått ut. Heldigvis ikke av samme virus. Det hadde jeg ikke orket. Men da slo omgangssyken over meg, og jeg ble sengeliggende enda litt til. 
  Så, det å høre Some die young nå senere, gir meg ikke akkurat de fineste tankene og minnene. Men sangen er fin den!

 • Publisert: 22.07.2016, 15:00
 • Kategori: Tekster
 • 3 kommentarer
 • FOR EN KVELD

 • Publisert: 21.07.2016, 10:00
 • Kategori: Hverdag
 • For en dag, og for en opplevelse. Gårsdagen var rett og slett helt fantastisk! Hvem skulle tro at en helt vanlig onsdag skulle bli så bra? Ikke jeg i hvert fall. I går var en sånn dag hvor jeg ikke hadde noen planer lagt for dagen, og tok heller tiden sånn som den formet seg. Men det var en ting jeg håpet på da jeg sto opp.

  Jeg lengtet etter det skikkelige sommerværet igjen. Jeg ville ikke bare ha solen som skinte høyt der oppe på himmelen, og vinden som skulle ødelegge den deilige sommervarmen. Jeg ville at været skulle slå to fluer i en smekk, sånn at det jeg kunne få brukt sommeren til noe nyttig i hvert fall. 

  Fornøyd med temperaturen som var dagen før var jeg ikke. Det var kaldt, og jeg foretrukket heller å være innendørs. Men når du først får snakket om hvor mye du lengter etter noe, så skal du ikke se bort i fra at det kommer til deg. For det gjorde nemlig godværet i går. Ja, for jeg her om dagen ville jeg ha den på besøk, men den kom aldri ordentlig frem.

  Derfor var det tidlig ut i går for å benytte seg så mye som mulig når den store og varme ballen først var oppe på himmelen. Bikinien kunne bli tatt frem igjen, og ute på terrassen rigget jeg meg godt til rette. Her var det ikke snakk om å miste et eneste sekund fra solen. Og gradene de steg. Ble så varmt at jeg til og med benyttet meg av iskald drikke og is. Da er det sommer da!

  Men over til noe helt annet. For meg var det en helt vanlig dag, uten planer. Plutselig kommer det en melding til oss. Det viste seg at noe vi kjente hadde noe billetter de ikke fikk brukt. Å snille som de var tenkte de på oss. 

  Etter litt tenking om hvem som skulle få dem endte det med at mamma og jeg tok hjertelig i mot den fine gaven. Fra det sekundet vi fikk den gledelige nyheten, tok det bare fire timer til vi var på plass i Foynhagen på bygga i Tønsberg. Og jeg sier bare - for en kveld, og for en avslutning på dagen!

  Artisten som skulle opptre var en svensk ung dame fra Sverige. Verken mamma eller jeg hadde hørt om henne før. Melissa Horn het henne. Dermed gikk vi rett på søk inn på "dott enno" for å finne ut hvem hun egentlig var. Vi sjekket ut noen av låtene hennes, og det kom nok til å bli en spennende kveld med å høre henne live.

  Og det skal jeg si at det ble! Jeg ble overraskende imponert over å ikke ha hørt noe om henne, til å høre hun stå der oppe på scenen og synge. Hun hadde utrolig fine sanger, og ikke minst en fantastisk stemme! Heldigvis møtte vi på et vennepar, så vi slapp heldigvis å stå alene midt oppi et menneskehav.

  På konserten var det sitteplasser, og det var akkurat nok med mennesker til å kunne gå og danse litt rundt. Det var i hvert fall ikke så trangt at vi måtte stå og klemme på hverandre. En veldig bra kveld og en flott konsert, og ut igjen kunne vi gå med et smil om munnen. Tenk å gå på en konsert å høre på en artist som en aldri har hørt om før, for så å komme ut igjen å være så fornøyd. Nei, dette var bra syns jeg!

  Bortsett fra at dette har vært en bra kveld og at Melissa leverte bra og overraskende musikk, var jeg egentlig litt bitter på meg selv for at jeg ikke hadde tatt med meg det ordentlig utstyret mitt. Speilrefleksen ble liggende igjen hjemme, så det får gå med mobilbilder fra opplevelsen. Den ga helt fine bilder, men kvaliteten hadde blitt mye bedre om jeg hadde et sterkere verktøy med meg.

   


   


   


   


   


   


   


   


   


   

  Vi var fornøyde med kvelden og underholdningen!

 • Publisert: 21.07.2016, 10:00
 • Kategori: Hverdag
 • 8 kommentarer
 • MIN FASTE SMINKE

 • Publisert: 20.07.2016, 10:00
 • Kategori: Hverdag
 •  

  Tidligere har jeg vært inne på det som har med sminke å gjøre, og at jeg ikke er en av de jentene som er over gjennomsnittet opptatt av sminkeprodukter. Jeg går aldri for de dyreste merkene, og jeg må heller ikke ha det siste og beste som er på trenden når det kommer til make-up. Men, jeg har jo noe jeg bare må bruke for å føle meg komfortabel, i hvert fall se litt fin ut. Det er vel noe alle jenter er opptatt av - å se bra ut.  I min sminkepung har jeg...

   

  Som alle andre, i hvert fall de fleste, har ikke jeg et ordentlig system i denne sminkepungen. Alt er stort sett bare slengt oppe i. Men så er vi jo også kjent for å ha system i rotet. Hos meg er ikke sminken linet opp på rekke, og med like stort mellomrom mellom produktene. Men så lenge jeg har det jeg skal, og finner det jeg trenger er jeg fornøyd. 

  Men hva er det som egentlig gjemmer seg i pungen min? Og hva er min faste sminke? Det er jo bare en ting å finne ut av det.
   

  Ulike type brushkoster i sett fra Real Techniques, og brynkost fra Beter.
  Matt lip cream fra NYX.


  Maskara fra Maybelline.


  Brynpenn fra HM.


  Ansiktmarkeringer fra IsaDora.


  Highlighter fra Sleek MakeUp.
  Øyenskygge fra Maybelline.


  Fuktighetskrem fra L'oréal.
   

  Det er mye rar som gjemmer seg av ulike type sminke, men jeg kan også fortelle at jeg ikke bruker alt dette her samtidig. Jeg pleier å bruke det jeg føler for. Noen dager føler jeg for å stæsje meg opp med pudder og det hele. Andre dager kjører jeg den lettvinte sminken som er gjort på en, to tre. 

  Nå i høst og vinter, men også litt ute på våren pudret jeg ansiktet med de ulike nyansene. Litt lys putter her, litt mørkt der. Og kanskje litt skygge under der. Men nå som sommeren er her og det er som regel masse sol, lar jeg pudderet ligge og kjører egen hudtone. Jeg og alle andre får jo som regel litt farge når sola står på, og huden har også godt av å puste litt. Så når jeg kjører den lette sminken går jeg for maskara og farging av brynene bare.

 • Publisert: 20.07.2016, 10:00
 • Kategori: Hverdag
 • 7 kommentarer
 • DET ER IKKE HVERDAGSKOST

 • Publisert: 19.07.2016, 14:00
 • Kategori: Hverdag

 • Jeg har allerede nå begynt å tenke på å vende litt tilbake til det normale døgnet som venter meg. Det er på tide å se fremover mot den virkelige verden som snart er her igjen, og det å tenke på at hverdagsrutiner må endres når det kommer til søvn. 

  Derfor har jeg nå tatt meg selv i nakken, og allerede i går startet jeg med vende på det hele. Om knappe to uker er det tidlig opp sammen med fuglene igjen, og jeg har allerede satt vekkerklokken til å ringe for å vekke meg om morningene. Heldigvis ikke fullt så tidlig opp som jeg må når jeg skal på jobb. Men gjør klar for en myk overgang.

  Når jeg ser tilbake til de tidlige morningen jeg ordnet meg foran speilet, gikk det alltid i den samme fletten. Jeg fikk meg en favorittflette som jeg stort sett gikk med hver dag, en flette jeg likte veldig godt. 
   


  Nå som håret mitt har forandret seg stort på lengden og bli så kort, har jeg aldri fått testet ut en slik flette i det nye håret. Jeg har trodd at det ikke har gått, og jeg får ikke alt håret i en høy hestehale en gang. Men nå tok jeg en sjanse, en sjanse for å se om jeg i det hele tatt fikk det til. Og resultatet - det er ikke hverdagskost å lage en sånn flette igjen til vanlig for å si det sånn.

  Med det lange håret mitt fikk jeg til å flette utover, noe som jeg syns var mye lettere å gjøre på meg selv enn å flette innover. For meg var det ikke mulig å gjøre dette på mitt nåværende hår, og valget ble derfor lett - å flette innover på vanlig måte. Jeg kan jo si at jeg slet litt, men jeg fikk det til. Men å gå rundt med en sånn flette i mange timer og en hel dag, da hadde jeg nok endt opp som å se ut som et troll til slutt. Alt, eller mye av håret hadde garantert ramlet ut fra sine "spor". 


   

   

   

  Det var i hvert fall verdt et forsøk.

 • Publisert: 19.07.2016, 14:00
 • Kategori: Hverdag
 • 10 kommentarer
 • UT FOR Å TREKKE FRISK LUFT

 • Publisert: 17.07.2016, 21:32
 • Kategori: Hverdag
 • Da jeg våknet til morgen i dag ble jeg ikke akkurat så veldig glad av å se ut av vinduet. Lyset fra den lille solen som hadde stått opp ga meg ikke store håp for dagen. I hvert fall ikke når det viste seg å være en del skyer på himmelen. Jeg ble liggende i sengen å gruble. Tenke på alt og ingenting før jeg kastet den lille kroppen ut av senga, inni dusjen med et håp om å kunne starte dagen.

  Jeg håpet at været kunne bli litt bedre ettersom timene gikk. At solen kunne varme opp luften og vinden kunne ose ut og langt vekk. Men det ble aldri varmt. Det ble aldri den temperaturen jeg hadde håpet på. Nå har det faktisk gått en del dager siden sist jeg kunne summe meg ut på terrassen å ligge der i mange timer. Å finne frem bikinien og slikke sol i dag - det fristet ikke mye.

  Nå gjenstår det bare to uker med ferie igjen. På de to små ukene ønsker jeg meg sol. Ønsker meg skikkelig sommer. Husker veldig godt på denne tiden ifjor, og for to år siden også. Da kunne jeg komme tilbake til jobb å være ganske brun etter et par uker med sommerferie. Dette ser ikke akkurat lyst ut nå, med mindre vi er så heldig å få en knall sommer de siste dagene. 

  og med at været har vært som det har, har det derfor vært mer fristende til å være inne. Det er jo tross alt søndag, og de dagene er kjent for å gjøre ingenting. Eller late seg. Og det kan jeg vel si at jeg har gjort i dag. Jeg har jo ventet på solen og varmen, men når den ikke ville komme måtte jeg ty til andre ting.

  Dagen har derfor gått til ren sløving. Stort sett hørt på musikk fra 80'- og 90'tallet, der i blant musikkgruppen Orup og Gyllene tider. Jeg har faktisk litt sans for gammel musikk også, i tillegg til dagens hitser. 

  Men, nå er kvelden her. Jeg kom inn for en liten stund siden etter å ha vært en liten tur ute. Lillesøster og jeg tok oss en runde. Ut for å trekke frisk luft. Det ble ikke lange turen, men en liten en er bedre enn ingenting. Prøvde å få hun med på en lenger tur, men det klarte jeg ikke (du kan jo gjette hvem som er sjefen). Ganske stille og rolig var det ute i kveld også. Var omtrent ikke en eneste bil å se på veiene, og så bare noen mennesker i gatene. 

  Nå som dagen snart er over, skal jeg gjøre det jeg stort sett alltid gjør om kveldene - ingenting. Uken har fløyet i fra oss, og det har helgen også. I morgen er det allerede en ny uke som venter. La oss håpe de siste feriedagene ikke går så fryktelig fort avgårde.
           Gamle barndomsveien min. Innover her bodde jeg mine første fire år.
   

 • Publisert: 17.07.2016, 21:32
 • Kategori: Hverdag
 • 3 kommentarer
 • FERIEN NYTES. ELLER?

 • Publisert: 16.07.2016, 22:30
 • Kategori: Hverdag

 • Plutselig var det kvelden, igjen. Og igjen kan jeg ikke fatte og begripe hvor alle disse timene har blitt av. Dagen startet med å sove lenge. Eller lenge og lenge. Bikket opp øynene mine i ti-tiden, men orket ikke å stå opp. Derfor var det veldig godt å kunne dra ut tiden og late seg i sengen før man endelig fikk dratt opp kroppen og startet dagen.

  For meg liker jeg egentlig ikke å sove så mye lenger, ettersom jeg føler at hele dagen blir borte, og ikke minst kortere. Dagen har også vært så som så. Har ikke hatt store planer for denne dagen, og har derfor ruslet rundt i min egen lille boble. Ferien nytes den, til det hele og det fulle. Men dagene kan fort føles litt daffe og lite innholdsrike.

  Men sånn er livet, og dagene kan ikke være på topp hele tiden. Været har også vært litt variert her i byen. Sola har lyst opp på himmelen blant alle skyene, men noe særlig med varme har den ikke gitt fra seg. Dagen har også gått til å lytte til naboen. Der har det nemlig vært en liten gjeng som har møttes under festivalen når de ikke har vært på Slottsfjellet.

  Det tyder mye på at de koser seg, og liker å feste litt. Jeg nyter jo ferien litt også, og denne kvelden som de siste to kveldene, har de hygget seg og spilt høy musikk. Riktig nok ikke av den høyeste lyden, men akkurat passe til å sitte her ved vinduet med en glipe for å lytte til deres samspill. Og ikke minst musikken. En liten musikkonsert her i gaten gjør ingenting. Det er jo ingen hjemme rundt her eller, og det har også vært fryktelig stille i mange dager. Og de er jo unge voksne som må få lov til å leve livet litt. Og det plager ikke meg. Dere får i hvert fall nyte kvelden videre!


 • Publisert: 16.07.2016, 22:30
 • Kategori: Hverdag
 • 3 kommentarer
 • JEG KUNNE IKKE MOTSTÅ FRISTELSEN

 • Publisert: 16.07.2016, 01:00
 • Kategori: Hverdag
 • Jeg må virkelig si at ferien nytes til det fulle og hele. I hvert fall når det kommer til å ta det med ro og ikke gjøre noen ting. Jeg kan innrømme at det hadde vært litt kult og vært på festival selv, men på en annen side føler jeg at jeg ikke har stort der å gjøre. Kan trøste meg med den lille festivalstemningen jeg får av å bo nærme fjellet, og at jeg kan høre glimt fra underholdningen som er der i år - om vinden blåser i riktig retning da.

  Selv med ferie har vi nå bikket oss over til helg. Egentlig har jeg en følelse av at det er samme dag hver dag nå. Eller, jeg vet ikke hvilken dag det egentlig er, selv om jeg vet hvilken dag det er. Om du skjønte noe av det? Det kjennes ut som tiden bare er der, men dagen er borte. 

  Om ikke dagene henger helt på greip, har jeg også i dag gått litt surr i årstidene. Når jeg ser på klokken nå kan jeg se at vi allerede har bikket over til midnatt og til en helt ny dag. Men altså, fredagskvelden ble plutselig ikke en sommerfølelse lenger. Fintfolk spiser ofte seint. Og det gjorde vi - igjen. På middagstallerken var det ikke tørr ris, vonde kjøttkaker eller sur tomatsuppe. Det var noe enda bedre, og som smakte veldig godt.

  Tallerkenen ble nemlig disket opp, og plutselig satt jeg der med en liten julefølelse. Kan du tenke deg hvorfor? Om du ikke klarte å tenke deg frem, så er fasiten det at det ble årets andre julemiddag. Om jeg ikke husker feil har vi nemlig startet julen litt tidligere også. Det ble nemlig ribbe til middag, og ved siden av ble det disket opp med surkål, rødkål, poteter og den gode ribbesausen.

  Jeg kan fortelle at jeg ble god og mett, og julemat smaker like godt om sommeren som den gjør til jul. Og ikke nok med at det ble en veldig god middag. Senere på kvelden kunne jeg unne meg noen fristelser som virkelig ga meg en sommersmak. På svenskehandelen her om dagen fant jeg nemlig noe jeg ikke kunne motstå. Yoghurtnøtter med tørket jordbær inni ♥


   

 • Publisert: 16.07.2016, 01:00
 • Kategori: Hverdag
 • 1 kommentarer
 • PÅ VEIEN OVER GRENSEN

 • Publisert: 14.07.2016, 21:00
 • Kategori: Hverdag
 • Mens mange nok en dag har hatt det fint og kost seg på slottsfjellet, har jeg humpet meg over grensen. Siden vi hadde store planer for denne dagen, la jeg hodet ned på puten og sovnet som en stein allerede i halv elleve-tiden i går kveld. Drømte søte og gode drømmer og var langt borte frem til klokkene plinget til morgen i dag. Eller, jeg klarte faktisk å stå opp før de rakk og ringe.

  Når klokken da var seks på morningen i dag var det ikke noe problem å komme seg opp. Jeg tittet ut av vinduet før jeg hoppet ut av senga og inn i klærne. Vi skulle på tur. Ut av huset i flere timer. Ja, hele dagen faktisk. Da alle hadde kommet seg opp kunne vi endelig dra. Første stopp var Horten. 

  Herfra skulle vi fraktes over med båt til Moss. Vi orket ikke å være i Vestfold lenger, vi skulle bort. Vi har derfor vært innom de kjente kjøpesentrene - blant annet Nordby shoppingcenter i Strømstad. Med på veien over grensen var det mamma, pappa, tvillingene og meg som fartet avgårde. Vi koste oss masse, og det var en veldig fin tur. 

  Vil ikke si at det ble store shoppingen. Ble litt mathandling og sånne ting. Men jeg, jeg fant meg ingenting som jeg hadde lyst på. Fikk meg noen kartonger med capri-sonne i hvert fall. Ellers var det ingenting som jeg kom over som fristet med å ta med seg hjem. Det var en del folk på harrytur, men jeg syns ikke det var så mange som var over grensen i dag. Det var ikke sånn at vi måtte stå lenge i kø på de forskjellige butikkene og på de stedene vi var. 

  Alt i alt var det veldig hyggelig, og det blir vel en liten tur igjen litt senere i sommer håper jeg. Men istedenfor at jeg skal komme med så mange flere setninger og avsnitt, tenkte jeg heller å vise noen bilder.  Er ikke mange, men alltid koselig med noen minner.

  Strake veien til Sverige. Været var helt greit. Kjørte inn i en skikkelig skur, men den forsvant ganske fort igjen. Ellers har det stort sett vært opphold. Ikke noe mer nedbør enn det lille vi fikk.

   
  Klar for å se og shoppe på senteret. 


   


  Det var stort sett de kjente butikkene vi har her hjemme også som vi tittet i. Mye fint, men fant ikke noe jeg hadde lyst på eller bare måtte ha.

   
   


  Prøvde faktisk ett eneste klesplagg før dette bildet ble tatt. Men toppen jeg prøvde kom fort av igjen fordi det bare så rart ut.

     Sammen spiste vi god lunsj på nordbysenteret. Gutta bestilte seg pizza og lillesøster koste seg med sushi. Mens mamma og jeg bestilte hver vår av denne tallerken med kyllingwok med cashewnøtter. Jeg syns dette smakte utrolig godt, og er egentlig veldig glad i sånn mat. Spiser det meste gjør jeg også, men det var dette som fristet.

     Gode og mette alle mann alle. Og med en mage som hadde fått sin dose, var det bare å fortsette runden sin. 


   

  Under bestillingen av maten og mens vi spiste, var det ikke bare vi som hadde tatt turen til Sverige denne dagen. Det var en del andre også. Men mest morsomt var det å se noen kjente ansikter. Nå var det ikke mennesker jeg virkelig kjente - var vel mer kjente personer fra bloggverden. For på samme dag som oss hadde også den flotte jenta som står bak bloggen Speiltvillingene også dratt over grensen. Hun har virkelig en flott familie, og ikke minst to utrolig søte tvillingjenter. De er like søte i virkeligheten som de er på bilder og bloggen hennes ♥

  Det har i dag blitt mange timer på farten, så nå kjenner jeg at det skal bli veldig deilig å ha en sløvekveld på bare å slappe av og gjøre akkurat det jeg vil. Håper dere alle har hatt en super dag, så må dere nyte og kose dere resten av kvelden!
   

 • Publisert: 14.07.2016, 21:00
 • Kategori: Hverdag
 • 3 kommentarer
 • FESTIVALFOLK OG SHOPPING

 • Publisert: 13.07.2016, 19:30
 • Kategori: Hverdag
 • Jeg går rundt meg selv i ferien. Gjør de samme tingene stort sett hele dagen. Tenker alt for mye, og låser meg bak de mørke dørene. I min lille verden lever jeg for meg selv, men jeg klarer og skimte til noen lysglimt som får dagen til å gå. Sånn som i dag for eksempel.

  Nå skal det sies at jeg var i byen med lillesøster for noen små æren i går. Men å dra til byen med mamma igjen i dag gjorde meg ingenting. Vi dro innover for å gå rundt der å se. Som vanlig hadde jeg ikke noen planer om å handle. Var i hvert fall ikke noe jeg måtte ha. Ikke som jeg visste om. I det vi ankommer byen kan vi se at noen store og mørke skyer var på vei. Men ville de komme til oss?

  Både bikbok og cubus får besøk av oss. Dette er to av butikkene jeg pleier å finne noe i, og som jeg handler klær i. Og jammen kom jeg ikke tomhendt ut av disse butikkene. Og når det i tillegg er salg og prosenter, da kan man nesten ikke gå ut igjen uten å dra kortet. I hvert fall hvis man finner noe en liker. Og det gjorde jeg i dag.   

  Mens vi gikk rundt på senteret var det litt folk der. Men i det ene sekundet ble det plutselig veldig mange, og alt skjedde på en gang. Den kjente festivalen som foregår på Slottsfjellet er jo nå i gang. Da vi kom var det masse mørke skyer som var vei, og noe av det dårlige været hadde visst treffet byen. 

  Dermed strømmet det til med mange festivalmennesker som var sommerkledde, og søkte butikker i full panikk med å finne ulike ponchoer som kunne beskytte dem fra regnet. Godt jeg ikke var i samme knipe, hvor jeg var en av dem som hygget meg på festival, og plutselig ble avbrutt noen minutter for å skaffe meg beskyttelse. Nei, jeg er nok glad for at jeg ikke henger oppe på fjellet, selv om det nokså er hyggelig og en stor opplevelse.

  Men nok om festivallivet, for jeg er ikke der i år uansett. Aldri vært der heller for den saks skyld. Og noe festmenneske er jeg langt i fra. Får se når den tiden jeg blir gammen, om jeg kanskje blir en festløve da. Det får i så fall tiden vise. Tilbake til shoppingen - her er det jeg kom hjem med fra byturen.
               

 • Publisert: 13.07.2016, 19:30
 • Kategori: Hverdag
 • 4 kommentarer
 • EN MORGEN FOR SEG SELV

 • Publisert: 13.07.2016, 12:30
 • Kategori: Hverdag
 • God morgen. Eller morgen og morgen, vi er jo kommet et stykke ut på dagen allerede. Igjen "startet" jeg dagen tidlig på morningen. Hva er det som skjer om dagen? Hvorfor skal jeg bli avbrutt midt i søvnen rundt fem? Jeg legger meg ikke spesielt tidlig, men heller ikke sent. I går kveld var jeg så sliten at jeg avsluttet alt og la meg i senga klokken tolv. Innen en halvtime senere var jeg langt inni drømmeland.

  Men en god natt søvn fikk jeg i hvert fall, og nå er jeg opplagt til en ny og fin dag. Nå som det er ferie og fri liker jeg ikke å sprette opp av sengen med en gang jeg våkner. Jeg har jo stort sett ikke noe jeg skal rekke så tidlig på dagen. Så det ble ren sløving i sengen før man fikk kastet seg ut og startet dagen med en god og varm dusj.

  Ganske stille og rolig var det i huset da jeg våknet, så lurte litt på om jeg var alene hjemme. Men det var jeg nok ikke. Det viste seg at broderen hadde kjørt avgårde tidligere på morningen. Han er jo stort sett aldri hjemme, og som 18 år og lappen og egen bil, da blir det fort veldig mye farting. Også er jo han andre broren min hos familie. Og lillesøster, hun sover som alltid til langt ut på dagen fordi hun sitter oppe hele natten. 
      


   

  Så, når det først var så stille og rolig her i heimen, laget jeg meg en god frokost mens jeg så ut på været som hadde kommet. Solen skinner, men bort imellom og rundt omkring finnes det noen skyer. Og vinden den er ikke til å slippe unna. Helt vindstille er det ikke, og bladene på trærne flagrer litt. Så hvilket vær som egentlig kommer i dag, det blir det spennende å se. 

  Håper i hvert fall at det blir ålreit vær, og hadde ikke gjort noe om det kom masse sol og varmegrader. Vil ha skikkelig sommer igjen, og ikke det ustabile som er. Håper også at dere har hatt en fin morgen, så ønsker jeg dere en kjempefin sommerdag - uansett vær!

 • Publisert: 13.07.2016, 12:30
 • Kategori: Hverdag
 • 3 kommentarer
 • LITT AV EN SOMMERDAG

 • Publisert: 12.07.2016, 20:30
 • Kategori: Hverdag
 • Snakk om skikkelig sommervær her i Norge. Her stoler jeg lite på værvarslene som kommer fra de ulike ekspertene, og det er ikke alltid de treffer spikeren på hodet. Men væroversikten på den lure smarttelefonen, den ga meg de riktig signalene. I hvert fall i dag. Et lyn og torden-symbol viste seg i værruten.

  Om dagen har jeg ingen planer som er spikret, og tar derfor en dag av gangen. Sånn som i dag. Siden det var salg på en sportsbutikk i byen, og jeg som har en lillesøster blant annet som er interessert i fotball, ble det til at vi dro innover for å se hva de hadde igjen. All verdens spennende var det ikke, men hun fant seg i hvert fall noe.

  Jeg derimot fant meg ingenting, ettersom jeg ikke har bruk for noe sportsutstyr eller annet som var der. Men jeg var på jakt. Jakt etter noe helt annet. Og jammen fant jeg det jeg lette etter også. Hvit neglelakk, en som var sterk i fargen og ble virkelig hvit. Og når det lille innkjøpet var gjort hadde jeg ikke flere æren å gjøre, så jeg kjøpte meg en frappe før vi spaserte hjemover igjen.   

  Hjem fra byturen rakk jeg å komme meg under tak før uværet begynte å vise sine tegn. Det begynte så smått og regne, og bare på noen minutter høljet det ned her i byen. Vet også at det var like dårlig vær mange andre steder. Da jeg så de mørke og grå skyene strømme inn, var det bare en ting jeg ønsket. Et skikkelig tordenvær!

  det fjernet kunne jeg høre noe bulder som var på vei. Men om det kom langt nok inn til å lage en skikkelig fest ble det ikke. Kunne skimte til noen glimt av lynet et par ganger, men det var ikke mer enn det. Og skrallene, de runget, men brølte ikke så mye som jeg ønsket. Men regnet derimot, det striet ned som bare det. Ja så mye sånn at takrennene ble overfylt og det plasket over. Litt av en sommer vi har! Heldigvis har det klarnet opp igjen, og så får vi se hvordan det utvikler seg videre.
  Ønsker dere en fortsatt fin og spennende kveld!


 • Publisert: 12.07.2016, 20:30
 • Kategori: Hverdag
 • 4 kommentarer
 • ET AV MANGE FINE ØYEBLIKK

 • Publisert: 11.07.2016, 22:00
 • Kategori: Tekster
 • Jeg har nå startet på min andre ferieuke. Det er deilig å ha fri hvor jeg har tid til å kunne gjøre akkurat det jeg vil. Når jeg vil. Om jeg så skulle finne på noe. Men dagene er stille og rolige, og akkurat nå kjenner jeg at jeg gleder meg til å komme tilbake til jobb. Det å kunne ha noe å gjøre gir dagen en plan. 

  Det å kunne være med de herlige barna er noe jeg virkelig trives med. Det å kunne se de utvikle seg. Se dem vokse på det som skjer i deres hverdag. Ja, det å kunne lære bort og av hverandre. Dette barnehageåret som nå har blitt historie har jeg lært utrolig mye. Jeg har fått mye kunnskap fra skolebenken, men lært ekstra fort når jeg har vært i arbeid samtidig og har kunnet bruke teorien med en gang.

  I dag har det vært en sånn dag hvor jeg ikke har hatt en eneste plan. Ikke et eneste gjøremål eller noe jeg har hatt lyst til å gjøre. Eller, har hatt lyst til å gjøre noe, men ikke visst hva. Og det er på slike dager jeg kan få tankene til å tenke. Jeg ryddet litt i noen papirer jeg hadde liggende litt her og litt der. Og det var her tanken egentlig startet. 

  Denne kunnskapen har vokst masse, og det er blant annet fordi jeg har hatt en metode jeg har jobbet på. Etter hvert som jeg lærte, satte jeg meg ned ved både enkeltbarn og barnegrupper for å observere. Og når du slår sammen teori og praksis, det er da du virkelig kan se hva som egentlig skjer. Så, flere ganger fant jeg frem både penn og ark for å gjøre meg notater.

  Dette her begynner snart å nærme seg et år siden allerede, da jeg valgte å se samspillet mellom to barn. Og mens jeg sitter der og noterer, finner jeg også ut hvor godt samarbeid barn kan ha. Jeg velger å ikke gå ut med barnas navn, og kaller dem derfor for Ola og Per. På denne tiden hadde vi gjort noen omrokeringer på avdelinger, hvor det blant annet hadde blitt laget en lekekrok som flittig ble brukt av alle barna.

   

  Ola og Per får leke inne for seg selv mens de andre er ute. Tenk så stas det er for de barna som får være i mindre grupper, og som også kan ha sin aktivitet for seg selv. De oppholder seg i lekekroken og finner frem mange stoler som de lager hytte med. Stolene setter de rundt et bord, og over henger de tepper. 

  Samarbeidet mellom dem er godt, og det er morsomt å se hvordan de handler med hverandre. De finner frem to små blå kasser, og dette skal være tv-er. De finner også ut at de trenger puter. Sammen går de inn på det lille rommet som er på avdelingen, hvor sofaen sto. Sammen kommer de ut igjen, og sammen bærer de puta. Nok en gang samarbeider dem.

  Leken mellom Ola og Per er fortsatt god, og plutselig får Ola en god løsning. De trenger flere stoler. Stoler både til seng, og to stoler til bord. De hadde også behov for noe tråd, så jeg fant frem noen garnnøster til dem og lot dem måle opp og klippe den lengden de trengte. Trådene trengte de til å knyte på stolene.

  Men så, i det ene øyeblikket blir det fort litt mystisk. Per finner ikke tråden sin, men Ola og jeg ser at den henger fast på armen hans. Men også her ble det mystisk. Dobbelmystisk? Tråden hadde hengt seg fast i en syltynn liten tråd. Denne tynne tråden var ikke mulig å se på den lille avstanden, så det så ut til at den lille trådbiten svevde under armen. Midt i løse luften. Dette syns guttene var kult!

  På denne tiden hadde vi også en stor innsamling av panteflasker til en tv-aksjon. Så tomflasker ble med i leken deres. Fikk ikke helt med meg hva disse ble brukt til. Men en eller annen plan hadde de. 
  Gutter er jo kjent for å leke med biler, og disse guttene var ingen unntak til å ikke være interessert i små kjøretøy. I en barnehage er det stort sett de samme lekene å leke med, så når det kommer nye leker, blir det alltid litt ekstra spennende.

  Under denne perioden hadde det kommet inn litt større kjøretøy som var interessant for guttene - og også noen jenter. Men kanskje mest guttene. Jeg kan huske at det var en stor søppelbil som var innom for litt lek, men gjett hvem som hadde havnet og gjemt seg innei søppelbilen denne gangen? Og nei, det var kanskje ikke de små ødelagte bilene som hadde havnet i søpla og var på vei til fyllinga. Og nei, det var heller ikke små perler eller annet rusk som var puttet oppi.

  Du hadde kanskje ikke gjettet dette - men i den småstore lastebilen hadde Per klart få lille løveungen inn. På høsten hadde vi nemlig et prosjekt om løveungen og frøken kanin, som er kosedyrene til Karsten og Petra. Dette var et spennende prosjekt kan jeg huske, selv om jeg på den tiden bare fikk med meg halvparten. Men for barna sin del, var dette veldig interessant det å se hvordan de tok vare på de to kosedyrene også.

   

  Dette er bare et av de mange fine øyeblikkene jeg har godt plantet i minnet. Og tenk, snart har jeg hatt denne fantastiske jobben i snart tre år. Og på de årene har jeg også klart å bli glad i alle barna, som igjen har vært litt trist å gi dem fra seg når de har startet et nytt kapittel på skolebenken. Og ikke minst, som jeg har nevnt, har jeg lært så utrolig mye og de små har lært mye av oss. Jeg sitter igjen med mye. Mange opplevelser, tanker, ulike metoder, kunnskap - og ikke minst hvordan et barnehageliv egentlig er. Både for barn og for voksne. Nå gleder jeg meg bare til det nye barnehageåret skal starte, sånn at jeg kan fortsette og samle på de fine og fantastiske øyeblikkene som vokser på et sånt sted. 

 • Publisert: 11.07.2016, 22:00
 • Kategori: Tekster
 • 1 kommentarer
 • JEG SÅ IKKE LENGER FREMOVER

 • Publisert: 10.07.2016, 20:00
 • Kategori: Hverdag
 • Hvor har det blitt av det fantastiske sommerværet vi hadde? Hvorfor er sola blitt byttet ut? De to siste dagene har det rett og slett ikke vært noe deilig å ligge ute. Det har vært for kaldt - i hver fall kaldere enn det har vært. Den store lyskulen høyt der oppe på himmelen har virkelig gjemt seg godt, og et annet vær har tatt over. 

  I går var jeg omtrent ikke ute. Jeg var sliten av været, og det lille jeg fikk av da solen så vidt tittet frem i går var en halvtimes tid med soling. Etter det ble det kaldt igjen, og den samme temperaturen har forsettet i dag. Tidlig på morningen, tror klokken var rundt syv, våknet jeg av en eller annen grunn. Jeg tenkte som så at jeg ikke orket å stå opp på denne tidene, og la meg ned på puten igjen for å få meg noen timer til på øyet.

  Langt inn i mine drømmer hadde jeg de søteste tankene. Jeg var langt inni skogens hemmeligheter. Ofte, eller en gang i blant har jeg tenkt på om verden ble byttet ut med det vi drømte. Tenk hvor fantastisk livet da hadde vært. Hadde vært noe det og svevet på en rosa sky fylt med alle dine ønsker og drømmer. Men, dessverre er ikke livet sånn, og jeg får vel komme meg tilbake til den mer kjedelig og virkelige verden.

  Nå som vi har vært inne på drømmer, har jeg i dag drømt meg langt tilbake i tid. Ja, jeg vil vel si fra den tiden da jeg var bitteliten. Til den tiden da jeg selv gikk i barnehage. For i dag har jeg mimret tilbake til det glade 90'tallet. 

  Her i går kveld begynte jeg å se noen små episoder av "Vi på Saltkråkan". Og da var det gjort. Jeg så ikke lenger fremover. Jeg ville ikke se fremover. Jeg ville se tilbake og finne bildene fra da jeg var både to, tre, fire og fem år gammel. Ja, fra hele barndommen min forsåvidt. Tidlig på ettermiddagen i dag forsettet søket mitt.

  Jeg ville grave meg enda mer i barndomsminnene jeg har fått vokse opp med. Jeg søkte litt rundt på nett for å se hva jeg kunne finne. Jeg var innom både på "Fragglene", "Portveien 2" og "Gnottene" som jeg pleide å se da jeg var mye lavere enn det jeg er nå, og som gikk på barne-tv på den tiden jeg skulle bli stor. Men så... Til slutt endte jeg opp med å se på noe av det jeg likte veldig godt da jeg var liten. 

  Jeg klikket meg innom forskjellige episoder, og gud så spennende det faktisk var. Jeg har et sitat jeg har blitt fortalt i ettertid som jeg sa da jeg så på dette som en liten jenteunge. "Det pøker i tårnet". For det gjorde faktisk det i en eller annen episode kan jeg huske. Jeg snakker selvfølgelig om "Sesam stasjon", da O'tidemann var oppe i det mørke tårnet på stasjonen. 

  På en sånn gråværsdag som vi har hatt, har det egentlig vært ganske koselig å se tilbake på sånt som dette. Koble helt ut fra livet nå, og spole seg tilbake et par, eller det vil vel si mange mange år. Godt alderen bare er et tall, hvor jeg fortsatt kan være like barnslig som jeg var på det fine 90'tallet. 

   

 • Publisert: 10.07.2016, 20:00
 • Kategori: Hverdag
 • 3 kommentarer
 • RIGGET MEG GODT TILRETTE

 • Publisert: 08.07.2016, 13:00
 • Kategori: Hverdag
 • Fredag alt? Hvor har denne uken blitt av? Snart er jo min første ferieuke over, og jeg trodde ikke at dagene skulle gå så fort i ferien. Timene flyr jo fra oss i en ellers hektisk hverdag - men i ferien da? Jaja, det er bare å nyte hvert eneste sekund, minutt og timer med fri. Og ikke minst nyte det fantastiske sommerværet vi har.

  I dag kunne jeg nemlig stå opp til at solen skinte igjennom det lille vinduet mitt. Dagen for meg startet egentlig i femtiden til morgen i dag. Huff, tenkte jeg. Hvorfor er jeg våken nå? Var det bare fire timer søvn jeg trengte i natt? Var jeg allerede nå klar på denne tiden av døgnet til en ny dag? Heldigvis klarte jeg og sovne igjen etter litt grubling og tenking. 

  Siden solen skinte høyt der oppe på himmelen kunne jeg ikke noe annet enn å åle meg ut av senga. Både kroppen og jeg var klar for å slikke enda mer sol. Så nå har jeg rigget meg godt tilrette på terrassen igjen, og er veldig klar for å kjenne på varmen. Dette kan fort bli , hvis ikke vinden skal ødelegge så mye og regne kommer på besøk, en veldig fin dag! Håper finværet har tatt seg en tur til dere også, så får dere kose dere med en fin og flott solfylt dag.   

 • Publisert: 08.07.2016, 13:00
 • Kategori: Hverdag
 • 7 kommentarer
 • EN SPENNENDE DAG

 • Publisert: 07.07.2016, 22:00
 • Kategori: Hverdag
 • Nei nei, så ble det kanskje ikke den store festen som jeg hadde håpet på da torden viste sine små tegn i det fjerne her i går. Jeg som var så klar for disco på himmelen. Men i så fall forsettet finværet i dag, og jammen har denne dagen inneholdt mye rart. Eller, det har skjedd ting og jeg har ikke kjedet meg et sekund.

  Etter å ha fått somlet seg til å stå opp tok lillebror og jeg oss en tur ut. Vi fant ut at påleggskurven trengte litt oppgradering, og tok derfor en tur på butikken for å se hva vi kunne hamstre med oss. Vi lot oss teste ut den nye kiwi-butikken som nylig har åpnet, for å se hva de kunne ha. Tidligere hadde jeg vært innom der en gang før, og det ha virkelig blitt en ny og fin butikk.

  Hjem med i posene fikk vi med oss litt å kose oss med. Men turen endte ikke rett hjem. Siden vi først var i området hvor også den nye expert-butikken hadde flyttet sine lokaler, var det ikke et bry om å få ta en titt innom der. Og når vi først hadde kommet oss innom dørene ble øynene store og gapet ble så stort at haken nesten traff det mørke gulvet.

  Så flott butikk det har blitt, og for en oversikt de har fått til. Jeg liker meg veldig godt i sånne butikker hvor de har mye forskjellig. Her så vi både på mobiler, datamaskiner, ulike øreplugger og høyttalere - ja, elektronikk generelt. Var mye jeg skulle hatt, og som hadde vært kjekt å ha. Men det store spørsmålet er - trenger man alt?
   


   

  Heldigvis kom vi oss helskinnet gjennom runden, og så var det hjem til lunsj. Eller for meg, brunsj. Rundstykker ble varmet og pålegg satt frem. Ja, til og med et glass sjokolademelk ble nytt til dette måltidet. Ekstra deilig var det å sitte ute når også solen viste seg godt frem høyt der opp på himmelen. Og noen ganger er det litt ekstra stas å gjøre sånne ting. Så, det endte med at vi jentene koste oss med mat i det nydelige sommerværet. 
   


   

  Gode og mette ble vi i magene, og ikke så lenge etter fikk vi besøk. Tante og lille vovsen kom innom for å slå av mange mange timer med oss. Lillesøster og jeg hadde allerede rukket å rigge oss ute på terrassen, og lå der innsmurt i olje og med bikinien på. Sol, det skulle i hvert fall kroppene våres ha. Og jeg må jo si at det også er et håp om å bli litt brun denne sommeren også.

  Timene gikk, og vi satt fortsatt ute og slikket sol. Men vi måtte jo få litt mer ut av denne dagene. Derfor slang lillesøster, tante, mamma og jeg oss i bilen og suste avgårde til Sandefjord. Her fikk vi slått av noen timer for å få gjort noe spennende ut av denne dagen. Komme oss litt bort fra huset. Vi hadde en flott tur, og fikk til og med slått av en svipptur innom Obs på hjemveien! Da vi kom hjem var klokken allerede blitt syv på kvelden - og *knips*, så hadde vi fylt opp denne dagen med litt av hvert også. En nokså spennende dag!
    • Publisert: 07.07.2016, 22:00
 • Kategori: Hverdag
 • 5 kommentarer
 • SOMMERVÆR MED DISCO OG BALUBA

 • Publisert: 06.07.2016, 17:30
 • Kategori: Hverdag
 • Dager som dette. Det er det vi kaller norsk sommer. Norsk sommer er ikke bare fint vær med sol og varme grader og helt vindstille mellom himmel og jord. Noen ganger skulle jeg faktisk ønske en kunne styre være litt selv, så en slapp unna de ufyselige skyene og regnskurene som velvet over oss. Men i dag, i dag har det vært ganske så rart vær.
      

  Formiddagen startet med å rigge seg til ute på terrassen. For første gang denne sommeren har jeg kunnet nyte livet litt ekstra utendørs. Solen sto høyt oppe på himmelen og varmen lå på rundt 26 grader i mange timer. Dette kunne ikke bli bedre enn en bra dag, og ikke minst tid til å slikke litt sol på den bleke kroppen.
   

  Jeg smurte meg inn med litt ekstra kjemikalier, i et håp om å få kroppen til å klistre solen fortere på kroppen. Det ble bare en liten økt i sola på formiddagen, før vi jentene fant ut at vi skulle ta en liten bytur. Og når man først er på shoppingsenteret, da er det ikke alltid at du kommer tomhendt hjem. Akkurat sånn som i dag. Jeg kom hjem med både en og to og tre bæreposer med både klær og andre produkter. 

  På ettermiddagen var solen fortsatt fremme. Så, vi søstrene rigget oss ut i sola. Smurte inn enda mer olje som skulle få meg brunere, og der ble vi liggende en god stund. Plutselig kunne vi se at noe var på gang. Noen mørke og store skyer lusket frem bak skogkrattet. I det fjernet kunne vi høre noen skrall - lyden av torden. 
      

  Yes! tenkte jeg. Endelig skikkelig sommervær med disco og baluba... Jeg hev inn alt jeg hadde liggende ute, og det var som jeg trodde. Regnet kom trengende på gjennom de store og svarte skyene. Og når jeg først hadde dratt på meg bikinien, og regnet suste ned - da var det å kaste seg ut. Regndansen ble tatt. Jeg tok meg i hvert fall en tur ut i regnet. 

  Gjennomvåt i håret og full av vann kunne jeg nå trekke meg innover for å finne varmen. Hadde det høljeregnet litt mer, kunne jeg tatt med både shampo og balsamen og fått meg en grundig vask. Får prøve og huske på det til neste gang det stridregner igjen. Og de tre, fire, fem og seks brakene som kom fra torden, der ble det dessverre ikke noe mer action... Jeg som hadde håpet på et skikkelig uvær med masse lyn og mye torden.


 • Publisert: 06.07.2016, 17:30
 • Kategori: Hverdag
 • 3 kommentarer
 • JEG ER STEINFRI

 • Publisert: 04.07.2016, 16:30
 • Kategori: Hverdag
 • De siste dagene har jeg tatt en ekstra rengjøring, samtidig som jeg har kost meg med litt ekstra søtsaker. For et par uker siden tikket det nemlig opp en melding hos meg. Jeg husker at jeg nettopp hadde satt meg ned på den gode stolen på jobben. Jeg tastet meg inn på mobilen. Slo opp meldingen som var kommet inn før jeg så hvem det var fra.

  Tannlegen? Hva var det nå da? Hva ville de med meg denne gangen? Joda, de ville ha meg inn til en timeavtale for en sjekk. De ville titte på tennene mine for å se til at alt var som det skulle. Jeg har ikke vært så veldig glad i tannleger. Er ikke sånn at jeg bestiller time selv fordi det nå er på tide å få en sjekk. Sist gang jeg var hos tannlegen for et par år siden, ba jeg dem innkalle meg om ikke så lenge igjen.

  Denne dagen var i dag, og den siste uken har jeg prøvd å få kontroll over kroppen til å kunne senke skuldrene og tenke på at dette ikke er noe farlig. Hva er egentlig det verste som kan skje hos tannlegen? Da jeg satt i stolen sist gang, måtte jeg ha med meg noen. Derfor dro jeg med meg mamma for å få tatt den vanlig kontrollsjekken.

  I dag var det sånn at jeg tok saken i egne hender. Lillesøster sa her om dagen at hun hadde veldig lyst til å være med meg. Men jeg kjenner hun såpass godt - hun er så opptatt hele tiden, og har bestandig planer. Og plutselig dukket det opp noe for hennes del, og planen ble ikke som den skulle. Det gjorde meg egentlig ingenting, for nå kunne jeg vise tannpleieren min om hvor tøff jeg egentlig er!
   


  Bare noen minutter til jeg skal inn i pinestolen

   

  Det er bare det å kaste seg ut i ting - så er det egentlig ikke skummelt. Det er bare det at det ikke er alt som er like lett å kaste seg ut i. Siden jeg hadde såpass god tid før jeg skulle inn, tok jeg en liten tur innom byen. Gadd jo ikke å sitte en halv time på venterommet før jeg skulle inn. Nei, da var det heller spennende å titte litt og se på menneskelivet på shoppingsenteret. 

  Så gikk klokken fra meg, og det var på tide å komme seg til kontorene deres. Da jeg var kommet ble jeg møtt av en utrolig hyggelig dame. Hun sa hun husket meg godt fra sist gang. Ikke kunne jeg huske at det var hun jeg var hos sist jeg var å sjekket tennene mine, men de har vel mer kontroll på hvem pasientene deres er, enn at jeg skal gå rundt å huske på hva tannpleieren min heter.

  Hun nevnte også på at jeg denne gangen kom alene. For også her husket hun veldig godt at jeg hadde med meg mamma ved min side sist gang jeg satt i stolen. Men denne gangen var det litt annerledes. Jeg hadde blitt litt tøffere de siste årene, og som jeg sa til hun da jeg satt i stolen "jeg har psyket meg opp til denne dagen". 
   


   

  Når det kommer til munnen og tennene mine er jeg ikke så veldig glad i at andre skal drive å se inn i munnen min. Men dette er jo jobben til tannlegene, så jeg måtte jo bare sitte der og gape opp. Bilder ble tatt og sammen så vi på dem når de ble fremkalt. Jeg fikk høre at hun syns det så veldig bra ut. Og plutselig begynte vi å snakke år tilbake i tid.
   


   

  Året 2011 kom opp. Utrolig hva de lagrer i sine databaser av informasjon og detaljer. Men da jeg var til sjekk der dette året, hadde jeg en tann som hadde en påbegynnende hull. Heldigvis har ikke dette utviklet seg til noe mer. Og heller ikke i dag var det noe vi måtte fikse på eller ordne. Alt i alt hadde jeg veldig fine tenner, sa hun. Den eneste jobben som var å gjøre var å fjerne litt tannstein. 
   


   


   

  Så, da kan jeg krysse ut tannlegebesøk fra listen min. Å starte ferien sånn som dette er egentlig ganske deilig. Da slipper jeg å gå rundt i hele ferien å grue meg til noe jeg ikke liker. Og denne gangen hadde jeg samme følelse som sist gang. Jeg syns det alltid er litt skummelt og ekkelt før jeg setter meg i stolen. Og etterpå, når alt er ferdig, da var det jo ikke noe skummelt i det hele tatt. Rart det der. Og deilig var det å gå derfra å være steinfri!

 • Publisert: 04.07.2016, 16:30
 • Kategori: Hverdag
 • 4 kommentarer
 • ALLE PLANTENE SKAL BORT

 • Publisert: 03.07.2016, 15:30
 • Kategori: Hverdag

 •  

  Solen skinner og himmelen er blå, men vinden blåser og sommerbuksene er på. Det er ikke av det beste sommerværet i dag. I hvert fall ikke deilig å sitte ute når det blåser sånn som det gjør.

  Søndager er kjent for å være en hviledag, og det skjer stort sett ikke noe spennende for meg på disse dagene. Første helgen av ferien er snart blitt historie, men veldig deilig er det å tenke på at jeg kan gjøre akkurat hva jeg vil i morgen. Har i hvert fall en innkalling jeg må på tidlig på ettermiddagen i morgen, og så får vi ta det derifra å se hvordan feriedagen blir i morgen.

  Men i dag har jeg fått luftet litt på denne gamle kroppen også. I det siste har det kommet masse uteblomster, og vi har vært på flere turer og funnet mange lekre planter til å pynte opp terrassen her i sommer. Og i dag har vi vært på enda mere blomsterjakt. Ute på Mæle garneri som ligger ved smørberg mellom Jarlsberg og Vear, inn på en lang og smal grusvei og inn mellom noen skoger, der lå det et drivhus med godsaker.

  Her kjører de skikkelig sommersalg om dagen, hvor alle planene skal bort. Det var en del planter igjen da vi var der i dag, men det var også mange blomsterbord som var helt tomme. Så er du på jakt etter sommerblomster til å pynte opp din terrasse eller hage med - ta turen innom gartneriet å se hva som er igjen. Kanskje du finner deg noen lekre planter som kler ditt hjem?   


   


   


   


   

  Mæle gartneri kommer til å ha åpent hver dag, så lenge de har planter. Nå skulle alt bort, og det var masse salg med høye prosenter på naturvarene deres. Ja, det var faktisk så bra tilbud at vi fikk med oss fem, seks, syv planter til litt over hundrelappen. Og det skal jeg si er en god deal. Men det gjelder å skynde seg hvis også du har lyst å stærsje opp sommerhuset ditt!


 • Publisert: 03.07.2016, 15:30
 • Kategori: Hverdag
 • 5 kommentarer
 • DEN MEXICANSKE MENYEN

 • Publisert: 02.07.2016, 22:00
 • Kategori: Hverdag
 •  

   

   

   

   


   

  Plutselig var kvelden her, og igjen kan jeg ikke fatte eller begripe hvor disse timene har blitt av. Men det tyder vel på at dagen har vært fin, selv om det ikke har skjedd stort som har vært så veldig spennende her i dag. Og livet er vel ikke bygd opp til at det skal skje noe hele tiden heller.

  Da fredagskvelden var her i går, sto lillebror og jeg på kjøkkenet. Og i kveld har vi igjen kokkelert på kjøkkenet sammen. Gårdsdagens middag ble taco, og i dag har vi igjen vært inne på den mexicanske menyen. Jeg har også vært og tatt den store lørdagshandelen i kveld, for i kveld har vi nemlig spist nachos.  

  Ville bare ta en liten tur innom her i dag, og komme med noen ord. Nå skal kvelden nytes i de stille omgivelsene. Det er jo så rolig rundt omkring her i nabolaget, og skulle nesten tro at de hadde reist for godt. Men de er nok på ferie og koser seg, og kommer nok tilbake senere. Ellers skal jeg legge meg til rette under pleddet nå, å se film. I kveld går nemlig Sex and the city: The Movie. Har sett noen episoder nå og da av serien når jeg har kommet over det, og hvis det har virket interessant. Så kjenner til litt av hva det handler om. Men nå er det ganske lenge siden jeg har sett det, så jeg får lene meg tilbake og følge med. Ha en fortsatt god kveld!

 • Publisert: 02.07.2016, 22:00
 • Kategori: Hverdag
 • 3 kommentarer
 • EN FANTASTISK REISE

 • Publisert: 01.07.2016, 22:00
 • Kategori: Hverdag
 • Da var dagen her, og nå er enda et barnehageår over for denne gang. Jeg hadde min siste dag på jobb i går, og det var på en måte litt rar dag. På den ene siden virket det som en helt vanlig dag. Jeg så ikke for meg at dette var den siste dagen, og så heller for meg at jeg skulle tilbake på jobb allerede neste uke. På den andre siden var det trist å se skolestarterne for aller siste gang som ordentlig barnehagebarn. Men, jeg vet at de er veldig klare for overgangen til skole alle mann alle. 

  Det er helt sprøtt å tenke på hvor dette året egentlig har blitt av. Jeg har vært med på en fantastisk reise - både som ansatt og skoleelev. Dette året har vært veldig spennende, hvor jeg har lært utrolig mye. For ikke å snakke om at jeg nå i dag ser barnehageyrket og barna på en helt annen måte enn det jeg gjorde før jeg startet på skolen.

  Årets barnegruppe som jeg har vært så heldig å jobbe sammen med i år har vært en fantastisk gruppe. De har vært så sammenspleiset på en god måte, og vi har klart å holde mysteriet oppe blant dem med vårt spennende prosjekt som vi har hatt gående dette året.

  Selv om de voksne og jeg har visst om hva som skulle skje stort sett til de ulike tidene av prosjektet, hvor det blant annet har dukket opp mystiske brev hvor vi noen ganger har gått så langt hvor vi har tredd på oss hansker bare for å åpne dem. For ikke å snakke om de nysgjerrige pakkene vi har fått. Ja, vi har faktisk gått så langt en gang hvor pakkeåpneren har tatt på seg en hvit heldrakt, bunnbind, beskyttelsebriller og hansker. 

  Du kan kanskje se for deg en liten del av hvordan vi har holdt på, og får kanskje nå frem noen bilder ut av det som blir beskrevet. Men innenfor denne barnehagens vegger har det skjedd utrolig mye. Her ligger det nå et fantastisk, spennende, mystisk, flott og helt begivenhetsrik opplevelse i minnet. Både hos barna og oss voksne. Og hele prosjektet ble avsluttet med et bryllup mellom mannen som sendte oss de innholdsrike brevene, og ble giftet bort med en stor kjærlighet og jakten på en kvinne.

  Alt i alt har jeg et helt uforglemmelig år å se tilbake på. Helt fantastiske barn som har vokst mye på barnehagehverdagen som vi har lagt opp. Neste gang jeg skal tilbake på jobben nå, etter ferien, blir det en helt ny barnegruppe og helt ny ansattgruppe. 

  Fra høsten er jeg så heldig å skal være med de eldste som blir førskolebarn. Jeg liker barna i denne alderen veldig godt. Det er så mye som skjer det siste året i barnehagen, og at de i det hele tatt skal forberedes til å jobbe videre fra skolebenken senere. Og 5-åringer kan så utrolig mye som vi igjen kan jobbe og bygge videre på.

  Nei, dette her blir garantert veldig bra til høsten. Men først venter det noen uker med ferie nå. Det skal bli veldig deilig, og kjenner at jeg trenger lang sammenhengende fri etter et år med både jobb og skole ved siden av hverandre. 

  Nå som ferien endelig har startet for meg også, slo lillebror og jeg til med å lage middag i kveld. På menyen i dag sto det taco. Han lagde kjøttdeigen - siden han er så god på det. Mens jeg fikset grønnsakene og resten. Og jeg skal si det smakte veldig godt. Jeg er i hvert fall veldig mett, og resten av kvelden skal nytes til å ta livet med ro. Håper dere har hatt en fin uke, så får dere ha en flott helg!   


   


   


   

 • Publisert: 01.07.2016, 22:00
 • Kategori: Hverdag
 • 6 kommentarer