hits

Pernille

OVERRASKENDE SJOKKERT

 • Publisert: 31.07.2017, 17:00
 • Kategori: Hverdag

 •  

  Opp til gleder, opp til sorger opp å si god morgen Norge. Ja, for hvor skal jeg egentlig starte denne gangen da? Det går nesten ikke an å se for seg hvor uendelig mange tanker som svirrer rundt meg akkurat nå. Tanker som handler om både det ene og det andre, og enda litt til. Jeg skulle bare hatt en nål. Stikket hull på det hele sånn at alt forsvant. I hvert fall sånn for en liten periode. For tro meg, det er ikke bare bare dette her.

  Ferien gikk overraskende fort. Det ordentlig sommerværet gikk overraskende fort over, for nå er ikke gradene over tjuefem og nærmere tredve. Litt deilig på en måte, å slippe den intense varmen. Men jeg ble også overraskende sjokkert over hvor fort gårsdagens tanker sprette seg i tørt gress! På bare et par timer var dette innlegget vist over hundre ganger, og da kvelden kom var tallet så høyt at jeg trodde det kom til å sprenge. Det var da et høyt sidevisningstall fra det som er vanlig.

  Noen av mine tekster skiller seg selvfølgelig ekstra ut, og er kanskje litt mer interessante å lese. Men at disse ordene skulle vekke så mange, hadde jeg ikke trodd. Men for all del - det er veldig moro å se at det jeg deler når ut til dere flotte menneskene, og at det skjer litt ekstra en gang i blant. Vi kan derfor runde av juli med et smil om munnen.

 • Publisert: 31.07.2017, 17:00
 • Kategori: Hverdag
 • 6 kommentarer
 • JEG VET IKKE HELT HVA JEG FØLER

 • Publisert: 30.07.2017, 11:00
 • Kategori: Hverdag

 •  

  Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte. Legge meg ned på gulvet i fosterstilling, gjemme meg under dyna eller bare være glad. For det er jo litt skummelt dette også, det jeg nå akkurat har gjort. Det jeg nå har gått igjennom for aller første gang i mitt liv, det er jo ikke noe farlig i det hele tatt. Og hva er egentlig det skumleste som kan skje? Det verste er jo at jeg får avslag og et nei rett i trynet, og såpass skal jeg nok tåle. Bare se på alt det jeg har vært igjennom!

  Ofte her i livet må man virkelig by på seg selv for å våge på noe som er nytt. Vise hva man kan og hva man er god for. Vise hverandre om hva vi kan klare alene, men også hva vi kan klare sammen. Jeg har nå vært ute i arbeid siden 2011, og har aldri søkt en eneste jobb. Jeg har rett og slett vært ganske heldig frem til nå, for akkurat nå har jeg tatt det skrittet som "vanlige" mennesker stort sett gjør.

  På forhånd hadde jeg ingen anelse om hva eller hvordan jeg skulle gjøre det. Hvordan jeg skulle slenge sammen ordene på en ordentlig og høflig måte, samtidig som jeg skulle by på meg selv. "Det er jo bare å skrive sånn som du gjør på bloggen din" fikk jeg høre. Men det var letter sagt enn gjort - helt til alt løsnet seg.

  Her på denne plattformen føler jeg meg helt fri. Jeg har nå skrevet min aller første søknad, noe jeg ikke hadde trodd at jeg skulle klare. På forhånd var jeg helt svart. Måtte klikke meg rundt på nettet for å finne tips og maler for hvordan en søknad skulle bygges opp. Men sannheten er at det ikke finnes en ordentlig fasit på oppsett, og jeg skal nå si at jeg ble rimelig fornøyd etter å ha formulert meg så godt jeg kan for å virke interessert nok til jobben jeg nå har søkt.

  Ja, for det er det jeg akkurat har gjort. Jeg har søkt på min aller første stilling, helt alene, med litt støttehjelp i min venstre hånd. For når det er noe man ikke har vært borti før, da er det jammen godt med noen som i det minste har litt erfaring med det man skal igjennom. Så, nå er første steget tatt ut i den virkelige verden, og så er det bare å bygge videre oppover trappetrinnene på den uendelig høye stigen.

  Jeg vet ikke helt hva jeg føler. Alt står på en måte helt stille ettersom det er noen baller ekstra i luften. Men når disse ballen har funnet sin plass, havnet i riktig hylle og tankene roet seg litt ned - da skal det bli godt å ta noen friske pustedrag for kanskje å nyte stillheten. Men kan det egentlig bli helt stille?

 • Publisert: 30.07.2017, 11:00
 • Kategori: Hverdag
 • 8 kommentarer
 • MÅ BEGYNNE OG SE FREMOVER

 • Publisert: 29.07.2017, 16:00
 • Kategori: Hverdag
 • Selv med en ferie hvor det har skjedd litt, hvor jeg i det minste har funnet på noe i løpet av disse friukene, så avslutter jeg sommeren med å starte på jobb tidligere. For det er ikke bare den ene jobben du har, hvor du er ansatt i en stilling for å yte best for deg selv og de rundt deg. I ditt lange liv har du flere småjobber ved siden av, og det er flere ting å ta tak i for å få hverdagen til å gå rundt.
   


   

  Jeg hadde store planer - eller en liten tanke om at jeg skulle klare og sette meg ned med dette tidligere. Men nå sitter jeg her og har litt for mye vann over hodet. Det kjennes i hvert fall sånn ut, selv om det bare er et par ting jeg må prioritere den neste tiden. Jeg må begynne og se fremover, og kanskje tenke på og se frem mot en fast stilling.

  For øyeblikket er jeg ikke sikret en jobb der jeg er i dag, og jeg har egentlig vært veldig heldig som har fått lov til å få være akkurat der jeg har vært mens jeg har gått veien mot et mål. På den ene siden ser jeg at det er en mulighet for meg å ta et skritt videre i en annen retning, men på den andre siden er det noe som har lyst til å holde meg igjen.
   


   

  I flere måneder nå har jeg jobbet mye med den store oppgaven som skal leveres for å komme i mål med fagprøven. Nå skal det sies at den har ligget veldig stille nå i ferien, men har endelig klart å ta den frem igjen for å jobbe videre. Jeg er tross alt oppe i tjue sider, og for å være ærlig så begynner jeg å bli lei. Når den kommer i mål så kommer jeg til å veie noen kilo lettere, og det kjenner jeg skal bli godt.

  Men ikke har jeg bare denne prøven over meg. I går fikk jeg endelig satt meg ned for å jobbe med det som skal til for å komme seg ut i arbeidsmarkedet. Det er ikke bare sånn at du får deg en jobb og er ferdig med det. Bak noe du drømmer om krever det hardt arbeid, og når du nå i nærmere fremtid skal begynne og søke på jobber, da er det kjekt med de papirene du trenger - en god cv og en overskikkelig søknad.   

  Ja, for nå er jeg i det minste i gang for å ta et skritt videre når tiden er inne. Aldri før har jeg skrevet slike dokumenter, for nå skal det sies at jeg aldri har søkt en jobb. I mitt snart tjuetre år lange liv har jeg hatt to faste jobber - i hvert fall der den ene var fast. Det første stedet jeg var på var en butikk av en ledende faghandel innenfor klær og utstyr til barn og baby. Der hadde jeg mye lagerjobb og pakket ut varer, og der var jeg i noen år før jeg var så heldig å få muligheten til å få være der jeg er nå.

  Nå skal jeg starte på mitt femte år i barnehagen. Hvor disse årene har blitt av lurer jeg skrekkelig på! Jeg husker så godt første dagen jeg startet. Det var en onsdag, en uke før jeg fylte 19 år. En dag hvor jeg kom inn og følte meg ukjent til plassen og alle rundt meg. Jeg kjente ingen, men ble likevel tatt godt i mot og ble fort likt. Hvor veien nå går videre er jeg foreløpig usikker på. Men videre - det går den uansett.

 • Publisert: 29.07.2017, 16:00
 • Kategori: Hverdag
 • 4 kommentarer
 • NÅR NOE TAR SLUTT

 • Publisert: 28.07.2017, 17:00
 • Kategori: Hverdag

 •  

  Fire uker med fri. Fire uker borte fra arbeidsplassen som jeg liker så godt. Tilsammen tredve dager hvor jeg kunne benytte meg av og legge til rette for å gjøre akkurat det jeg har hatt lyst til. En sommerferie som jeg så sårt har trengt, bare for å kunne slappe av og samle krefter over en lengre periode.

  På en måte trengte jeg ferie, men på den andre siden hadde jeg ikke lyst til å forlate det beste jeg hadde - alle de flotte barna. Når noe tar slutt kan det være tungt der og da, men en lettelse som senker skuldrene dine når du har fordøyet og kommet over det. 

  Hvorfor skulle disse dagene gå så fort? Plutselig var det mange røde dager jeg hadde foran meg. Men hvor har de blitt av? En sommerferie har nå tatt slutt, og jeg kan røpe med å fortelle at det er lenge til neste ferie. Men i mellomtiden skal jeg bruke de ukene og månedene jeg har i mellom til å kose meg. Kunne ønske hverdagen velkommen og få fine dager.

  Jobbing venter nå de neste ukene, selv om det nokså blir en rolig oppstart på det nye barnehageåret. Jeg skal gjøre så godt jeg kan sånn at alle parter, både for de rundt og meg selv, skal få en fin start. For når noe tar slutt, da er det noe nytt som kommer.

 • Publisert: 28.07.2017, 17:00
 • Kategori: Hverdag
 • 9 kommentarer
 • HAN ER TILBAKE

 • Publisert: 27.07.2017, 17:00
 • Kategori: Hverdag
 • Når du så gjerne skulle ønske solen strålte høyt der oppe på himmelen, luften var varmere og badevannet hadde akkurat passe temperatur. Det hadde blitt en fin dag det. Likevel ble det ikke sånn, men jeg har klart å være effektiv for det. Jeg har alltid hatt et eller annet å henge fingrene i, men nå skal det bli deilig å slenge seg ned for en god og lang pause.

  Men i dag er dagen her, og han er tilbake der han skulle vært enda flere dager i året. Noen har kanskje hørt om Foynhagen, som har blitt et flott sted for arrangementer av konserter her i Tønsberg. Det har i hvert fall blitt godt tatt i mot, og de som har opplegget har gjort en god jobb. Mange kjente fjes har vært der i år, men jeg har ikke hatt lyst til å skaffe meg noen billetter.

  I kveld entrer den kjente og norske komikeren scenen. En mann som vet virkelig hva han driver med, og er også ganske flink til å gjøre en kjedelig dag om til noe bedre der han er aktiv i sosiale medier. Om ikke mange timene skal han stå der i lyset og få publikum til å le, og da jeg var på show med han tidligere i år sto smilet bredt og magemusklene fikk kjørt seg hos veldig mange.

  Navnet er Ørjan Burøe, og plassen er Tønsberg. Jeg skulle så gjerne vært på det samme showet en gang til, fått enda en opplevelse av han. Kanskje noen av dere har ordnet dere billett og skal le litt sammen med han i kveld? I så fall kommer dere til å få noen flotte kveldstimer. Etter min smak var det veldig bra da jeg tok turen til Nøtterøy i april for å se Fordommer, og han kan så mye.
   


   


   


   


   

  En sterk mann som vet hva han kan, og ikke minst vil. Og det at han kommer hit til byen for å ha show mens han gjør siste innspurt på huset sitt er nok en fin måte å la han få "pause" på. Familien hans har virkelig stått på den siste tiden, hvor de også har fått masse hjelp. De kommer til å få det så godt i det nye huset sitt etter at han har fått lov til å holde det fantastiske showet sitt her i byen!

 • Publisert: 27.07.2017, 17:00
 • Kategori: Hverdag
 • 3 kommentarer
 • HIT MÅ DU REISE

 • Publisert: 26.07.2017, 18:00
 • Kategori: Hverdag
 • For å si det sånn så tok kjedsomheten overhånd her i går. Det har den gjort flere dager i denne ferien, men da vi ble så rastløse av bare å sitte helt stille tok vi på oss turskoene og kom oss ut. På vei ut av huset visste verken mamma eller jeg helt hvor vi hadde tenkt oss, da idéboksen og alle forslagene var borte vekk.

  Det var ikke bare oss som kjedet seg denne dagen. Derfor fikk vi med oss tante med på turen hvor vi kjørte nordover. Når man følger motorveien et stykke så skal det sies at noen minutter blir borte med den høye farten. Plutselig var vi i Drammen, men så var det å finne den riktige veien til dit vi skulle.

  Med noen sideveier havnet vi heldigvis på riktig retning, og så sto vi der foran en stor og mørk hule. Det kunne kanskje virke litt sånn, men da vi kjørte inn i fjellet gikk det bare rundt og rundt og rundt og rund. Og enda mere rundt. Skulle det ta stopp? Og kom vi oss i det hele tatt på toppen for å se naturens friske lys?

  Det gikk så mye rundt at det kjentes ut som vi kjørte i en spiral. Og det kan stemme ganske godt, for det var til Spiralen i Drammen vi hadde tenkt oss. Kanskje du har vært der? Om ikke - hit må du reise! Virkelig, det var så fantastisk der, og en kjempefin tur vi fikk! Kamera var selvfølgelig med - kan jo ikke dra på en sånn tur uten speilrefleksen.

  "Spiralen er en tunnel i Bragernesåsen i Drammen. Tunnelen slynger seg opp seks og en halv gang rundt en akse og kommer ut i friluft på Spiraltoppen hvor det er restaurant og friområdet med utsikt. Stedet er utgangspunkt for utallige skiløyper, også lysløyper, gjennom Drammensmarka.
  Tunnelen er 1650 meter lang; den starter 50 meter over havet, og toppen er på 213 meter over havet."

  Istedenfor at jeg skal slenge inn mange ord om hvor flott dag vi fikk, hva vi gjorde og hva vi opplevde, så kaster jeg inn noen bilder som ble tatt, også håper jeg dere som ikke har vært der tar turen til Spiralen. Jeg fikk veldig mye ut av turen der, og håper du også får det!
   


   


   


   

  For å si det sånn, det var ikke bare kjedelige stier som gikk rundt på toppen av fjellet. I løypene var det flere poster etter hvert som du gikk, og på postene var det flere øvelser man kunne gjøre. Mange av dem passer til de aller fleste, og det gjorde turen i skogen litt mer spennende. For å si det sånn - jeg kjenner det godt i kroppen i dag. Både armer, bein og mage fikk kjørt seg.
   


   


   


   

  Bare se på disse skiltene. Det er ikke få løyper og stier du kan vandre eller løpe igjennom. Det var ganske lett å finne frem til hvor du skulle gå vil jeg si, hvor det var godt markert med slike skilt om hvor du skulle gå til de ulike plassene. 
   


   


   

  Det var en del jordbærplanter i veikanten, hvor de var røde og gode. Men det som det var enda mere av, det var blåbærlyngen med masse gode blåbær. Det smakte veldig godt, der jeg gikk langs stien og plukket litt mens vi var på tur.
   


   


   

  Blåtunge ble det på meg etter hvert som jeg hev innpå de blåbærene jeg fant. De er jo så utrolig gode - mye bedre enn de store man får på butikken. De man kjøper der like jeg ikke i det hele tatt, og jeg syns dem ikke smaker sånn som blåbærene skal smake. Det beste er dem man kan håndplukke selv ute i skogen!
   


   


   


   

  Men se på denne sommerfuglen her da! En av dem fineste jeg har sett her hjemme i Norge, og med mine museskritt av forsiktighet klarte jeg å komme meg ganske tett innpå denne karen her. Han var ikke akkurat så veldig redd, så lenge jeg ikke plaget eller gjorde han noe dumt.
   


   


   


   


   

  Dette er et sånt sted hvor det er fint å ta med seg barna sine på. Med de postene som er lagt opp ute i skogen langs stiene er sånn at barna får brukt kroppen sin, og de får derfor slengt fra seg litt energi på en god måte. Men postene er like fine for oss voksne.

  På turen gikk vi flere stier, og etter hvert som turen nærmet seg slutten kom vi til noen utsiktsplasser. Bare se her hvor mye man kunne få med seg når man sto på toppen og så utover.
   


   


   


   


   

  Alt i alt var dette en topp tur, og igjen vil jeg minne der på at hit må du reise. Ta med deg familie, venner og alle du kjenner - det er en flott tur for alle, både store og små. Det ble noen timer på toppen for å si det sånn, og før vi tok med oss bilen og kjørte ned igjen måtte vi få med oss den enda større utsikten som vi fikk ut over selve byen og drammenselva!
   


   


   

 • Publisert: 26.07.2017, 18:00
 • Kategori: Hverdag
 • 4 kommentarer
 • JEG HAR TAKKET JA

 • Publisert: 25.07.2017, 12:00
 • Kategori: Hverdag

 •  

  At denne nye og røde genseren skulle slå til og passe perfekt akkurat nå, det hadde jeg ikke planlagt! Limegrønne toner har i mange år, ja over ti år, vært en favorittfarge som har ligget på topp. Helt frem til at jeg ble så lei de grønne veggene på rommet mitt at jeg valgte å bytte dem ut, noe jeg gjorde i fjor våres.

  Nå er rommets ramme riktig nok ikke rødt. Men det kan vel være en farge jeg liker best likevel? Rødt kan symbolisere mye, og det inneholder også mange ord. Både positive, som i blant annet kjærlighet, men også negativt i som sinne. Men akkurat nå symboliserer den hos meg frustrasjon, eller mer bestemt forvirring. For det røde kan vel gå litt over i det også hvis man finner ut av hva man vil legge i det?

  Uansett, jeg har takket ja. Et ja som jeg ikke var noe i tvil om at jeg skulle gi tilbake - det var bare veldig vanskelig, eller skummelt. Jeg måtte dra meg over tre og en halv dag før jeg endelig klarte å formidle ordet. Til slutt måtte jeg bare blåse det bort om jeg så skulle klare og komme meg lengre frem på veien.

  Steg nummer to på løpet er gjennomført, så nå er det bare å jobbe hardhendt på de neste skrittene. Den røde fargen kan gi fra seg like mye frustrasjon og redsel før det hele, samtidig som det kan gi mye kjærlighet og lykke etter alle de spente nervene er lagt på is og har smeltet bort.

 • Publisert: 25.07.2017, 12:00
 • Kategori: Hverdag
 • 11 kommentarer
 • ROSA SKY MED KJÆRLIGHET

 • Publisert: 24.07.2017, 17:00
 • Kategori: Hverdag

 •  

  Jeg vet ikke om det har noe med dagens vær, eller om det kan skyldes helgen å gjøre - men i dag er jeg helt ute! Kroppen er sliten og tankene svirrer rundt, og mest av alt skulle jeg ønske at en rosa sky med kjærlighet var tilgjengelig.

  Helgen har i hvert fall hatt mye å henge de små fingrene i, hvor den ble fylt med hendelser som bare var fine. Og ikke minst stunder som fenget et aktiv femåring. 

  Hodet er helt dødt - det kjennes i hvert fall sånn ut. Heldigvis lever tankene hvor det svirrer en masse spørsmål, forventninger, spenning og nervøsitet. Alt egentlig. En ny uke har også fått sitt startskudd, den aller siste ferieuken for i år denne sommeren. Jeg vet i hvert fall at de siste dagene skal brukes godt. Jeg skal i det minste prøve. Samle masse av energi, for det trenger jeg!

 • Publisert: 24.07.2017, 17:00
 • Kategori: Hverdag
 • 5 kommentarer
 • NÅR ISEN I MAGEN HAR BEGYNT Å SMELTE

 • Publisert: 23.07.2017, 20:00
 • Kategori: Hverdag

 •  

  Hvor er den knappen som jeg så sårt hadde trengt nå? Egentlig skulle jeg hatt bruk for den flere ganger, og ikke bare i to, tre, ti eller tolv anledninger. Gjerne flere ganger, og kanskje litt hver dag. Den knappen som kunne satt verden på pause, stoppet tiden og bare stått helt stille. Bare littegrann - eller veldig mye.

  Ikke er jeg bare redd for at dagene skal fly fra meg. Det betyr også at det begynner å nærme seg noe stort. Det store som er så viktig, men likevel innmari skummelt. Det steget du skal ta for å komme deg et skritt nærmere et mål, et skritt du aldri noen gang før har vært utsatt for å ta. Men nå er tiden inne.

  Det har nå vært rolig en lang stund. Alt har på en måte blitt lagt litt på is, samtidig som du vet at det egentlig hadde vært lurt og holdt litt koken i stekeplaten. Når isen i magen har begynt å smelte, da kjenner du at nervene begynner å trigge seg på. De tankene du hadde lagt litt fra deg, men visste at du hadde. De tankene må nå graves frem igjen.

  For her om dagen, helt uventet og hvor jeg ble tatt på sengen, kom det en telefon jeg så sårt har ventet uendelig lenge på. Jeg har vært klar veldig lenge også, og har jobbet hardt for å nå dette målet. Men nå som dette ikke har vært så mye prioritert så må jeg nå ta frem alt igjen og fortsette der jeg slapp.

  Denne telefonsamtalen jeg hadde viste seg å være et veldig godt tilbudt. Et tilbudt jeg ikke kan si nei til. Jeg vet innerst inne at jeg kan - og at jeg klarer. Men det er veien frem som føles skummel. Og det å bearbeide tankene i sjakk er ikke bestandig så lett. Den eneste tanken som jeg må gjøre, og som har hjulpet meg igjennom harde kamper før, det er å hoppe i det. Det kan kjennes ut som verdens undergang på forhånd, men etterpå blir du så lettet.

  Skulle gjerne ønske at denne isen i magen hadde vært stabil gjennom denne prosessen som venter. Holdt temperaturen nede og beina på bakken. Men akkurat nå skulle jeg ønske at jeg hadde hatt vinger, svære vinger, som fikk meg til å fly avgårde fra skrekken. Men jeg vet at dette ikke er måten å gjøre det på for å komme seg over streken, og at uroen som befinner seg her nå skal forsvinne. 

  Jeg må prøve så godt jeg kan med å se lyst på det hele, uansett hvor mye det kan kjennes vanskelig. Klare og tenke grønne tanker, positive tanker som kan gjøre det lettere. Det er i hodet det sitter, og i praksis er det egentlig ikke noe å være redd for. Jeg må bare hoppe ut i havet med alle de små og store fiskene, å gripe sjansen!

 • Publisert: 23.07.2017, 20:00
 • Kategori: Hverdag
 • 9 kommentarer
 • ET LITE SPONTANKJØP

 • Publisert: 22.07.2017, 19:00
 • Kategori: Hverdag

 •  

  Du vet når du skarper ørene dine for å få med deg det de rundt deg snakker om? Når du skarper ørene fordi det er noen som snakker om noe som virker interessant eller spennende. Noe som du virkelig vil høre, eller som du ikke vil vite men likevel klarer å høre hvilke ord som kommer frem.

  Jeg vet ikke hvor jeg leste eller hørte det, men i mitt hodet så jeg for meg en dag med regn og litt kaldere i luften som skulle komme i dag. Jeg var litt skeptisk til om vi i det hele tatt fikk tatt i bruk gårsdagens store kjøp - for dette ble et storkjøp hvor pengene plutselig fløy ut og ble borte. Men likevel var det et stort kupp hvor jeg fikk mye for det jeg betalte for, og det falt heldigvis i smak hos flere.
   


   

  Med å være forberedt på en litt gråere dag, så kom likevel solen frem og varmen var akkurat passe til å kose seg ute. Et stort basseng, av et lite spontankjøp, kom på plass her i går kveld, og i dag var det klart for å ta i bruk. Bikinien måtte derfor dras frem til bading, for å teste ut bassenglivet.

  Jeg kan jo si at det var litt kaldt, selv om noen bøtter med varmt vann ble tappet i. Noe ordentlig sommer kan jeg ikke si at det har vært, så i morgen krysser vi fingrene på at sommerværet kommer for fullt igjen, i det minste bli bedre, sånn at vi kan ligge og plaske i vannflaten. 

  Om jeg er fornøyd med kjøpet kan jeg med store bokstaver si at jeg er. Det er ikke det mest fancy bassenget, men mer enn godt nok til at det er blitt godt tatt i mot. Kusinen vår har kost seg veldig, og det er like populært hos de andre som har prøvd det også. Skal se om jeg kan få tatt litt bedre bilder med dagene, for å vise dere helheten av badeplassen.

 • Publisert: 22.07.2017, 19:00
 • Kategori: Hverdag
 • 1 kommentarer
 • VI ENDTE OPP I EN ANNEN BY

 • Publisert: 21.07.2017, 21:00
 • Kategori: Hverdag

 •  


   


   

  I dag føler jeg at jeg har skeiet litt utenfor det vanlige, og det skyldes at det er fredag og vi har fått besøk. Jeg kan jo si det sånn at det har gått i ett siden min kusine ankom, og det for å få en så fin dag som mulig. 

  Vi jentene, lillesøster, kusinen min og jeg satte oss derfor i bilen og kjørte avgårde. Hva vi skulle og hvor vi hadde planer om å dra visste vi ikke, men vi endte opp i en annen by enn Tønsberg. Med nærmere bestemt mot retningen Sandefjord så kjørte vi frem og tilbake i sentrum for å se om vi kunne finne oss en plass å finne på noe.

  Med gater som jeg aldri kjører i og ukjente biler, følte jeg meg ikke helt komfortable i trafikken der. Dermed satte vi snuten mot hjemover, men stoppe langs veien for å få i oss litt mat. Det å stoppe innom mc donalds var en idé vi ingen var uenige i, så vi fikk slått av litt livløs tid for å fylle den med noe.

  Femåringen koste seg i hvert fall masse. Det var jo tross alt et lite lekeland der, og hun hadde jo fått en leke med maten hun fikk. Da vi ble gode og mette gikk turen videre. Vi måtte jo kjøpe litt godteri som vi kunne kose oss med når kvelden kom. Det å få lov til og gå rundt i boksene å plukke sitt eget godteri var stas. Det har også skjedd litt her i kveld, noe jeg tenkte jeg skulle fortelle om senere. Enn så lenge får dere ha en flott fredagskveld!

 • Publisert: 21.07.2017, 21:00
 • Kategori: Hverdag
 • 4 kommentarer
 • SAMLET TIL VORSPIEL

 • Publisert: 20.07.2017, 19:00
 • Kategori: Hverdag

 •  


   


   


   

  Ser du de bittesmå flekkene som kavler rundt omkring? De hvite prikkene som man kan forestille seg at beveger seg i et stort og blått rom? Det var akkurat sånn jeg følte det da jeg plutselig så opp over meg. Høyt der oppe var de samlet til vorspiel.

  Klokken var på vei til å tikke seg inn til den hele timen, klokken tre, da det hele ble et stort spetakkel på himmelen. Jeg kunne ikke unngå å stå der og se på utsikten av et lite teaterstykke de hadde satt sammen, og som nesten kunne minne meg litt om sirkus - der alt går galt. 

  En tanke slo meg at de kanskje skulle samles for å reise sørover til varmere strøk? Men hvorfor skulle de det? For det første er det tidlig å reise fra oss, og for det andre er det den fantastiske sommervarmen her hvor både dem og jeg og alle andre kan kose oss i. For å få sagt det så har det vært kjempefine sommerdager i det siste.

  Finværet nytes i hvert fall fullt ut, og om jeg ikke har noen planer så ligger jeg ute i solen fra jeg står opp og til den forsvinner bak de lure trærne som suger den til seg. Blir også mye kos med pusen, som er så selskapssyk om dagen. Og han vet hvordan han bruker det for å få det som han vil. Men heldigvis godt at det er jeg som bestemmer.

  En ferie med både fugler, katt, kanin og stålormer begynner skremmende å ta slutt. Vi er over halvveis allerede, og jeg vet at helgen og hele neste uke skal nytes, før det braker løs igjen med gode og gamle rutiner. Men for å være ærlig - ved siden av at det er deilig å komme tilbake til hverdagen igjen, så skal det sies at ferie er ganske godt. Nyt fridagene du har, for plutselig er det over!

 • Publisert: 20.07.2017, 19:00
 • Kategori: Hverdag
 • 1 kommentarer
 • JEG KLAGET TIL KOMMUNEN

 • Publisert: 19.07.2017, 11:30
 • Kategori: Hverdag
 • Dagen i går ble så hett under taket at jeg måtte sette meg i godstolen for å få frustrasjonen ut. For vet dere hva jeg gjorde? Nå har det gått så mange år siden det sist var blitt gjort noe, og i grunn hele sommeren og delvis av våren har jeg vært ekstra irritert på at jeg måtte sitte her og se gresset gro - bokstavelig talt!

  Jeg skjønner at vi bor i et lite bortgjemt hjørnet, hvor det har vært ekstra stille med trafikken her etter at de stengte hovedveien. Skiltene for veiarbeid kom opp 17. januar 2017 - og skal jeg hviske dere en hemmelighet? De har enda ikke klart å bli ferdige! Utrolig, men sant. Bare tanken gjør meg litt amper at kommunen klarer svært lite å få i havn prosjekter innen en bestemt tid, og det var en av grunnene for at jeg klaget til kommunen.

  For hallo - hvem er det som vil bo på et sted hvor de nesten gror igjen? Det er ikke langt unna før vi kan kalle oss jungelboere, og siden det har fått holde på i så mange år uten vedlikehold av naturen, så klarte jeg ikke å sitte så mye lenger å se på at bakken bare vokste og vokste. For se på dette ufyselige ugresset. 
   


   


   


   

  Rimelig pent, ikke sant?
   

  Her lagde de det delvis flott med en ny parkering til barnehagen og en ny og flott sti som førte videre til flere retninger. Også klarer dem ikke å holde det fint? Er det rart jeg blir litt amper? Jeg husker så godt de årene gressletten kunne brukes. Men nå, nå er det ikke særlig koselig å ta det i bruk lenger. Jeg vil jo nesten ikke bli sett om jeg hadde satt stumpen min på et piknikteppe for å nyte sommeren på solsletten.

  Jeg er ikke særlig stolt av det heller, å se meg selv gro igjen på mitt eget hjemsted. Men til morgen i dag trodde jeg virkelig mailen jeg sendte i går hadde fått fart på sakene, da jeg våknet rundt åtte av at en klipper var i sving. Var dette store ønsket virkelig kommet i boks så fort hos kommunen? Var det så lite av en lang og litt sinna mail som skulle få denne jobben gjort?

  "Det har tidligere vært mulighet for å benytte seg av gressletten ved parkeringen. Men nå som gresset snart er høyere enn bilene, begynner vi å føle oss igjengrodde." Dette er et av avsnittene som ble sendt til kommunen, og det har til og med vært naboer som har brukt sine egne gressklippere for å markere til dem at her må det skje noe snar. Så med en litt oppgitt og sinna-mail som venter i innboksen deres, så håper jeg nå at det endelig kan skje noe!

  Og de hagearbeiderne som var i sving rett utenfor her, de gjorde det heller litt finere i barnehagen med de lekre kantklipperne sine. Men hvor var den store kjøreklossen som man kunne kjøre rundt på for å kappe alt det høye gresset med? Nei, de prioriterte ikke budskapet og ønske mitt i dag, men håper om veldig kort tid at de tar seg bryet med å la det gå i oppfyllelse. For sånn her vil jeg ikke ha det!

 • Publisert: 19.07.2017, 11:30
 • Kategori: Hverdag
 • 4 kommentarer
 • HAN FULGTE ETTER MEG

 • Publisert: 18.07.2017, 19:30
 • Kategori: Hverdag

 •  


   


   


   

  Vi har nå hatt noen fine dager sammen, og at jeg skulle få passe på deg er jeg glad for at jeg ikke takket nei til. For hvem er det som ikke kan bli glad av å se deg? Hvem er det som kan unngå å se hvem du egentlig er?

  Gutten er riktig nok ikke min, men på bare fire dager har kjemien virkelig slått til. Da jeg skulle gå etter å ha gjort kveldsrutinene med han i går så trodde jeg at jeg gikk hjem alene. Jeg kjente en bevegelse bak meg, så jeg tittet over skulderen min. Og der gikk han med de lette potene sine. Han fulgte etter meg.

  Da jeg så at han forsettet å henge i halen på meg, uansett hvor jeg gikk, så endte det med at jeg måtte følge han hjem igjen. Kanskje han ikke ville være alene? Kanskje han var litt ensom siden familien hans ikke var tilstede? For at han skulle kose seg på den lille ferien han nå har, så ble det til at jeg fulgte han hjem igjen, sånn at han kunne slappe av for kvelden. Og med kroken på døren så virket han fornøyd da jeg gikk.

  Men her en annen dag - kanskje det kan ha vært dagen før, så hørte jeg plutselig mitt navn i luften. Søndagskvelden var akkurat kommet, og jeg hadde satt meg ned for å starte en rolig kveld. Med beina godt plantet under dyna, litt film på skjermen og behagelig stemning så hørte jeg plutselig noen rope på meg.

  Noen ville ha tak i meg, og det sto rett utenfor rommet mitt. Av min reaksjon spratt jeg rett opp, løftet blikket ut av vinduet for å se hvem det var. Og hvem satt der? Der sto han i innkjørselen, lille Gutten. Han prøvde å få kontakt med meg, og jeg tok hintet med en gang. Han hadde vært mange timer ute på farten, så da var det på tide å ta kvelden til ro og få i seg litt mat.

  I dag har han kost seg mye ute, så jeg får vel ta turen innom han for litt selskap før jeg avslutter dagen helt. En nydelig sommerdag har vi igjen hatt, hvor mange av timene har blitt brukt ute i solen. Litt arbeidsoppgaver har det blitt i dag også, og morgendagen inneholder enda flere. Håper dere også har hatt en fin og solrik dag, så må dere ha en flott sommerkveld!

 • Publisert: 18.07.2017, 19:30
 • Kategori: Hverdag
 • 2 kommentarer
 • MED SAKSEN I HÅNDEN

 • Publisert: 17.07.2017, 18:00
 • Kategori: Hverdag
 • Da jeg så smått begynte å glippe med øynene for en ny dag, så hadde jeg ikke like store planer om å komme meg opp av sengen. Det viste seg nemlig at klokken ikke var sånn veldig mye, og at den bare nærmet seg sju. Hadde ikke akkurat lyst til å starte en ny uke så tidlig, så jeg fikk meg noen timer til med skjønnhetssøvn.

  Nå i ferien har jeg stort sett sovet til rundt ti, og jeg er heller ikke så veldig glad i å sove bort dagen. En dag, for ikke å snakke om en uke, flyr jo fort unna i seg selv, så for at jeg like godt skal få noe ut av dagen hopper jeg stort sett ut av sengen på denne tiden. 

  Etter å ha vært noen småturer på farten på formiddagen i dag, havnet jeg også i en kø midt på dagen. Det viste seg nemlig sånn at det var ikke bare jeg som hadde planer om å fylle drivstoff på bilen i dag. Veldig mange hadde planlagt akkurat det samme, og var like tidlig ute sånn som meg. Heldigvis kom jeg meg igjennom sånn at jeg kunne fortsette dagen min videre.

  Men arbeidsoppgavene stoppet ikke der. Store deler av ettermiddagen har jeg vært i full sving med hagejobb. Med saksen i hånden har hekkene våres fått sin klipp, og det er så moro å gjøre en sånn "kjedelig" jobb når man virkelig ser forandringene. Armene har vært både høyt og lavt, og de har fått kjørt seg litt mer enn vanlig. Men jeg kommer ikke til å bli like støl sånn som jeg ble da vi gikk Merkedammen rundt!

  Jobben som sto på listen og som skulle gjøres er jeg nå ferdig med for i dag. Utover uken så venter det flere småjobber på meg, men mest av alt gleder jeg meg til den kjempestore jobben som skal gjøre den største forandringen på utallige mange år. Kan ikke huske å ha sett noe annet enn det jeg har planer for fremover. Så, det er bare å glede seg til å følge med videre, så skal jeg ta deg med på spenningen.
   


   


   


   


   

 • Publisert: 17.07.2017, 18:00
 • Kategori: Hverdag
 • 4 kommentarer
 • SJELDEN UT FRA BUTIKKER TOMHENDT

 • Publisert: 16.07.2017, 16:30
 • Kategori: Hverdag
 • Jeg vil ikke si at jeg er så veldig opptatt av det, og har heller aldri vært interessert i det. Mote er noe som veldig mange kan være opptatt av, og mange hamstrer seg inn på det siste som kom ut. Nå vil jeg ikke si at jeg er der, og jeg er heller ikke i nærheten.

  Her om dagen ble det en liten tur til byen. Før jeg ankom kjøpesenteret hadde jeg ikke noe spesielt på listen som jeg måtte se etter, eller for den saks skyld handle. Men nå kommer man sjelden ut fra butikker tomhendt, og det er som oftest en hensikt med hvorfor man tar seg en tur med lommeboken i hånden.

  I det vi går både med og mot strømmen i finværet dukker det opp noe jeg hadde hatt bruk for. Så da ble det en ting på listen som jeg trengte likevel. Men jeg kom hjem med mer enn det. Litt nytt i klesskapet er aldri feil, og det er jo alltid spennende med noe som er nytt sånn sett.

  I bunn og grunn skulle jeg ønske at jeg var litt mer "jentete". Var hun som slo ut håret litt ekstra for å passe inn i gjengen. Men for å være ærlig så er jeg ikke helt den typen. Ikke enda i hvert fall. Om jeg blir det er jeg ikke riktig sikker, i så fall i hvilken grad det da blir.

  Innimellom de få kjøpene jeg fikk gjort kom jeg også hjem med noe helt annet. Jeg er jo klar over at jeg har en veldig enkel liten veskesak som er enkel å drasse med seg. Der får jeg plass til det mest nødvendige når man skal på farten - av både kort man drasser med seg, telefon og litt annet pjus.

  Jeg har jo også hørt det tidligere at jeg skulle ha investert i meg noe som var litt mer finere. Men så har jeg aldri åpnet ørene for å høre på det som har blitt sagt. "Hva skal jeg med det da?" har jeg alltid tenkt. "Trenger man mer enn det man behøver?". 

  Men endelig - endelig kunne jeg dra kortet for noe som plutselig var litt meg, og som jeg likte godt. Og det er jo noe av det viktigste når man kjøper noe til seg selv, at man må like det selv også. Hvor mye jeg får brukt mitt nye innkjøp vet jeg ikke. Men håper jo å få bruk for den flere ganger enn bare en luftetur.
   


   


   


   


   


   

  Ganske fin, ikke sant? Denne ble funnet på Lindex, og det er en av butikkene jeg er fast kunde hos hvor jeg pleier å finne fine klær og litt andre godsaker hos. Kanskje har du en som er lik, eller som kanskje ligner? Og det som er så kjekt med den er at den har innebygd speil. Et sånt lite sminkespeil som mange jenter kan være glad for. Nå er jeg ikke så opptatt av å se hvordan jeg ser ut til en hver tid, så hvor mye jeg får bruk for det vet jeg ikke. Men kjekt likevel, da.

 • Publisert: 16.07.2017, 16:30
 • Kategori: Hverdag
 • 6 kommentarer
 • LANGT HÅR I SOMMERVARMEN

 • Publisert: 15.07.2017, 16:00
 • Kategori: Hverdag
 • Da jeg våknet i dag tidlig, etter en veldig merkelig drøm, innså jeg plutselig hvor langt vi var kommet i ferien. Siden dagene bare har sust , hvor de også har blitt fylt opp med et eller annet, har vi nå kommet oss til midten av ferien. Om jeg liker det eller ikke, så er det nå bare femten dager som kan nytes fullt ut med sommer og sol.

  Riktig nok er det verken regn eller overskyet her i dag. Solen stråler som bare det, men så finnes det alltid en liten ulempe ved nesten alt. Vinden blafrer i de grønne kronetoppene, og jeg hadde planlagt å grille meg litt mer for å bygge opp den brune kroppen alle drømmer om. Jeg har i det minste vært i selskap med solen litt i dag, og kan jo ikke klage på at man i det minste får noen økter i løpet av dagen.

  Varmen er der, men vinden ødelegger den gode temperaturen vi er så heldig å ha. Derfor tenkte jeg å komme med et tips til dere med langt hår i sommervarmen. Det kan hende noen har laget den fra før, men for meg er den helt ny og jeg fikset den til helt av meg selv - uten noe inspirasjon eller annet å se etter.
   


   

  Fletten er i utgangspunktet tatt ut ifra noe jeg allerede kan, men videreutviklet for å få litt variasjon på frisyren. Hvordan det falt meg inn i å lage den er jeg ikke riktig sikker på. Men plutselig sto jeg der med noe helt nytt.
   


   

  Det jeg gjorde var å flette en fiskebeinsflette utover - og du kan også flette andre veien ved å ta den innover. Jeg begynte å bli lei av å bare sette håret opp i en dott for å få det bort fra varmen, så at denne falt ned og igjennom fingrene mine var bare fint. Selv syns jeg fletten er enkel å lage, samtidig som den er kledelig.

  Og slik gjør du det:
  1. Lag en fiskebeinsflette slik du ønsker den.
  2. Ta tak nederst i fletten og begynn å rulle den oppover fra innsiden av fletten.
  3. Fest så "dotten" med et par fliseklemmere.   

  Om du pleier å flette mye fra før så skal denne her være ganske enkel å sette opp. Om du likevel ønsker en flette, men ikke helt har teknikken inne, da har jeg bare et tips til deg: prøv flere ganger til du tilslutt får det til. Det er sånn jeg har lært å flette meg selv, og klarer jeg det, så klarer du det også!

 • Publisert: 15.07.2017, 16:00
 • Kategori: Hverdag
 • 8 kommentarer
 • HVOR MANGE SKRITT BLE DET?

 • Publisert: 14.07.2017, 18:12
 • Kategori: Hverdag
 • Den følelsen når du har jobbet hardt for å formulere deg på best mulig vis. Du nærmer deg ferdig med innlegget og skal bare runde av med noen ord. Plutselig kommer du borti en knapp som skaper et stort sinne hos meg. Alle ord og alle bildene jeg hadde dandert opp forsvinner, og den eneste muligheten er å starte forfra. Da blir du sur da!

  Men, hvor skal jeg starte? Jeg ble vel nærmest kastet ut i det hele etter en spontan tanke som dukket opp i familien. Men selv var jeg villig til å ta risken. Vi ble en liten jentegruppe på tur, i en alder fra fem til de unge tjueni. Jeg føler nå at motivasjonen for å bygge opp en hel tekst sånn som den var da den forsvant, er ikke noe jeg har lyst til å bruke tiden min på, så da får vi gå for kortversjonen.   

  Vi ble en liten gjeng som møttes med tursekkene våres og et stort smil. Nå var vi klare for å samle noen minner som vi kunne se tilbake på. Sammen ble vi enige om hvilken løype vi skulle gå, og for å slå litt på stortromma så gikk vi for Merkedammen rundt. Hallo, 4.5 km kan jo ikke være så ille?
   


   


   

  Vi starte fra en sti hvor vi gikk videre langs vannet. En vei som kunne by på utfordringer. Vi gikk en god stund i vannkanten, før vi klarte å forville oss oppover mot en sti. Det å gå "utenfor" stien skapte litt problemer, små hindringer vi måtte igjennom for å komme oss fremover. En tung sekk på ryggen var det også, men det tenkte jeg ikke stort over. Frem skulle vi, og rundt skulle vi klare.
   


   


   

  Men for å komme med litt informasjon om Merkedammen, så er dette et stort vann som ligger i Aulielvvassdraget i Re kommune her i Vestfold. Med mine ord kan jeg si at dette er et veldig fint sted, så om du har lyst til å ta med deg familie eller venner - eller begge deler, så er dette et sted dere burde ta turen. Mange fine stier å gå, og en flott tur for alle! 
   


   

  I mål kom vi tilslutt på den 4,5 km løypen som vi gikk. Før vi startet så jeg på klokken, bare for moroskyld finne ut av hvor lang tid vi brukte rundt. Med "bare" to og en halv time fra start til til mål, så var ikke dette så verst. Leste faktisk på nettet etterpå at de som hadde testet løypen, de brukte to timer og tjue minutter. Så med tiden vi klandret oss igjennom, så skal vi være ganske stolte! Kjenner det i hoftene i dag for å si det sånn.
   

  Hvor mange skritt ble det? Hadde vært morsomt og hatt på seg en skritteller selv, men det hadde jeg dessverre ikke. Uansett - det ble ikke få skritt på denne turen for å si det sånn!

 • Publisert: 14.07.2017, 18:12
 • Kategori: Hverdag
 • 2 kommentarer
 • TOK ET PAR "PIGGER" SAMMEN

 • Publisert: 13.07.2017, 20:00
 • Kategori: Hverdag
 • Det var en helt vanlig onsdag for min del, men for flere tusen var det pangstart på noe stort. Årets slottsfjellfestival er i gang for de festivalglade menneskene - og er jeg en av dem? Jeg er ikke kommet meg inn i festivalmiljøet enda, selv om det ser nokså hyggelig ut. Men enn så lenge er jeg ikke der.

  Heldigvis holder jeg meg til ikke så langt unna fjellet, og dermed kan jeg høre sus av livet om vinden er så heldig å blåse i riktig retning. Men det jeg vet er at stemningen hadde blitt hundre ganger så bedre om jeg hadde hatt opplevelsen helt innpå. Må bare finne veien dit.

  Men jeg kjenner mange andre som nyter musikken og hyggen med å være sammen med mange mennesker rundt seg. I går kveld var jeg nok en gang snill, så jeg kjørte en liten tur. Klokken var slagen over ti, og likevel ganske så lyst da det slår ut fra min side at jeg måtte se bak meg, et godt steinkast unna.

  For fra det lille øyet kunne hun se at det befant seg et lite vesen bak oss, sånn rundt førti skritt ut på gressplenen. Og jammen var det sant det øyet så. Midt på gressplenen like ved et stort tre sitter det et piggsvin. Og vet du hva min første tanke var da vi så den? "Hvor er speilrefleksen?" Er det ikke typisk når du virkelig vil ha gode bilder, så har du kun det enslige kamera på mobilen tilgjengelig? Uansett, mobilbilder fikk duge, for det er jo ikke hver kveld man ser et piggsvin. Så vi tok et par "pigger" sammen da, når vi først var samlet.
   


   


   

 • Publisert: 13.07.2017, 20:00
 • Kategori: Hverdag
 • 1 kommentarer
 • ENDELIG VAR DU HER

 • Publisert: 12.07.2017, 17:30
 • Kategori: Hverdag

 •  

  Av en merkelig grunn begynner søvnmønsteret mitt å endre seg. Ja, det er ferie. Og ja, jeg sitter lengre opp for å få med meg mer sladder. Men at du skal komme og ødelegge etter bare noen timer syns jeg er litt små irriterende. 

  Jeg kom meg riktig nok ikke i seng før nærmere ett i natt. Da orket jeg ikke å bruke mer energi på å holde meg våken, og jeg er heller ikke sånn festmenneske som sitter oppe til langt ut i nattetimene. Vil jo ikke snu døgnet helt rundt heller, for om  bare litt over to uker så melder jobben seg igjen.

  Som dere ser så kunne jeg sitte ute og slikke litt sol i dag. Endelig var du her, etter flere dager med overskyet eller dager hvor det ikke har vært noe deilig å tilbringe tid ute. I hvert fall ikke i den situasjonen hvor man kunne lene seg godt tilbake i godstolen. Men i dag var godværet tilbake igjen, og det var godt å se. 

  Lange tiden ble det ikke hvor jeg kunne nyte solen. Men litt er vel bedre enn ingenting? Når skyene stengte annenhver gang for den store lyskilden, så lot jeg meg heller arbeide litt, bare for å gjøre noe som var enda nyttigere. Ble litt rastløs av å ligge der helt stille også, når det skulle balansere seg så mye i mellom. 

  Håper dagen deres har vært like fin, om ikke bedre. Kanskje har dere fått gjort unna noen planer eller gjøremål som dere hadde satt opp? Det fikk jeg i hvert fall. Og hva er planen deres videre for kvelden? 

 • Publisert: 12.07.2017, 17:30
 • Kategori: Hverdag
 • 4 kommentarer
 • HVOR VAR JEG?

 • Publisert: 11.07.2017, 16:30
 • Kategori: Hverdag

 •  

  Denne bryggen. Den lange plattingen som var på flere meter. Så lang at den kunne fylle en haug av mennesker som var glad i å fiske. På dette stedet var det jeg var om søndagen, på et lite sted hvor det ikke var så mye å se, men likevel fint av det lille vi fikk sett.

  Men hvor var jeg? Vi kjørte avgårde et lite stykke til en annen kommune, mamma og jeg, sånn at lillebror og min fetter kunne prøve fiskelykken. Å stå der og fiske selv var ikke akkurat det jeg hadde mest lyst til. Med på turen hadde vi tatt med oss kamera, så bilder ble det jo litt av. Holmestrand er greit å kunne besøke, men å bo der selv har jeg ingen planer om i fremtiden.
   


   

  Langs en brygge ved vannet så er det ikke til å unngå hva man støter på der - mange båter, som både står stille og som kjører inn og ut av plassen. Helt inntil kaia sto denne Rampen. Ganske artig navn på en båt, bare den ikke blir kranglete.
   


   


   


   

  Å kjenne på båtlivet i denne byen var ikke det samme som bryggelivet som er her hjemme i Tønsberg - av det jeg har sett. Nå var det ikke akkurat det beste sommerværet som var da vi stakk snuten innom, så de fleste kjøretøyene på vannet sto stille. 
   


   

  Vi fikk oss i hvert fall en liten kveldstur ved vannet, og det var mange fine båter der. Flere av dem hadde folk betalt flere kroner for, og det kunne man se på dem. Når jeg blir eldre så tror jeg ikke at jeg skal investere i en egen båt - men meningene kan jo forandre seg jo mer man drar på åra. Kanskje har du båt og liker livet på sjøen?

 • Publisert: 11.07.2017, 16:30
 • Kategori: Hverdag
 • 8 kommentarer
 • VI MÅTTE STOPPE

 • Publisert: 10.07.2017, 16:00
 • Kategori: Hverdag

 •  


   

  Uten mål og mening ble det en helt vanlig slutt på helgen. Vil si det ble en veldig fin kveld også. Med nesen mot veien hjemover var det godt å sette seg ned når man kom hjem. Kvelden ble nemlig brukt i en helt annen by, noe jeg tenkte å fortelle og vise dere litt om senere.

  Det jeg ville vise dere nå var disse bildene over her. De er faktisk tatt så sent som klokken ti på kvelden, og langs veien vi kjørte oppdaget vi solens skjønnheter. Vi måtte stoppe på en sidevei for å dokumentere dette, og flaks var det at jeg da hadde speilrefleksen tilgjengelig. 

  Vi var på en liten fotosafari i en annen by, så med meg hadde jeg speilrefleksen som jeg syns tar veldig fine bilder. Mobilene nå til dags har forbedret seg på kamerafronten veldig, og det er mye bedre å slenge med seg den lille og flate klossen av en mobil som kan ta bilder også.

  Mobilen har tatt over ganske mye, men likevel foretrekker jeg å ta gode nok bilder med det store apparatet. Det å kunne styre mer av hvordan bildene skal være er noe jeg syns jeg har bedre kontroll over med ordentlig og større kamera. Kvelden ble i hvert fall fin, og ekstra flott med denne utsikten mot solnedgangen.

 • Publisert: 10.07.2017, 16:00
 • Kategori: Hverdag
 • 8 kommentarer
 • DU ER FLINK TIL Å FLETTE

 • Publisert: 09.07.2017, 15:00
 • Kategori: Hverdag

 •  


   


   

  Jeg har alltid likt det. Det har alltid vært spennende å prøve noe nytt, selv om det stort sett går i det samme. Det er nå snart et helt år siden jeg begynte å jobbe med en helt ny barnegruppe. Jeg kjente så og si nesten alle fra før, men alle de flotte barna sammen som en hel gruppe hadde dem aldri vært før.

  Jeg fikk god kjemi med alle barna som var rundt meg, og det var alltid et trygt fang og komme til. Både guttene og jentene søkte kontakt, og dere behov ble dekket for at dem skulle få en fin hverdag mens dem var i barnehagen. Store deler av deres dag tilbringes i barnehagen, og da er det viktig å gjøre noe fint sammen.

  I løpet av året ble det både lesing, legobygging, mange tegnestunder - men det ble også veldig mye fletting av hår. Guttene var det ikke så lett å få en flette på, men jentene kom alltid bort til meg når de trengte eller hadde lyst på fletter. De fleste hadde noe i håret fra før av, men da fikk jeg beskjed om at hestehalen eller det som mammaen eller pappaen hadde laget, det kunne jeg bare ta ut.

  Det gikk veldig mye i en bestemt flette. Den ble ganske populær, men fikk stort sett alltid til de frisyrene barna selv ønsket. Det å slå sammen en flette på andres hodet er ganske lett, så lenge jeg får det til. Men å slå sammen en på meg selv gjør meg ingenting det heller. 

  Det å fikle med fingrene oppi sitt eget hår, hvor man ikke ser hva man selv gjør høres kanskje vanskelig ut. Å få frem en flette på seg selv med en gang har ikke vært lett, men nå har jeg gjort dette såpass mange ganger at det ikke er noe problem lenger. Selvfølgelig er det fletter jeg gjerne skulle klart på meg selv, men som jeg ikke mestrer. Men så lenge jeg kan minst en frisyre som skiller seg litt ut enn den vanlig hestehale, så er jeg fornøyd.

  Frem til nå i løpet av sommer så har jeg stort sett bare slått sammen en helt vanlig hestehale på toppen. En sånn dott som har vært deilig å gå med ettersom man har fått bort alt håret i varmen. I dag valgte jeg å gå tilbake til denne fletten over her, så får vi se hvor lenge den sitter.
   

  Dette sto i det ene kortet som jeg fikk før ferien av et barn som jeg hadde jobbet med - "du er flink til å flette" ♥

 • Publisert: 09.07.2017, 15:00
 • Kategori: Hverdag
 • 10 kommentarer
 • SKAM Å SE PÅ SKAM

 • Publisert: 08.07.2017, 20:30
 • Kategori: Hverdag
 • Du vet du har ferie når du kan ligge oppe til langt på natt. Noe nattmenneske er jeg egentlig ikke, men om jeg skulle finne på å dra ut timene etter en lang dag så er ikke det noen problem. Og i natt ble timene dratt ekstra langt. 

  Hadde det vært vanlig helg hvor det ventet en jobb på meg når uken startet igjen, så hadde ikke latt meg sitte oppe så sent - verken om det hadde vært fredag eller lørdag. Kanskje en gang dette snur, men akkurat nå hadde jeg ikke gjort det.

  Hvorfor det ble så sent i natt var fordi jeg koste meg med serie. Det vil si at det ble maraton på den såkalte titteboksen. Det var ikke hvilken som helst serie, men en serie som har tatt oss mange med storm. I mine ord snakker jeg selvsagt om Skam.

  Hele historien og alle skuespillerne har truffet ganske mange. Alt fra aldersgruppen i de tidlige årene, og til og med de eldre. For meg startet jeg å se på dette i fjor en gang. Da så jeg både første og andre sesong på bare noen dager. Jeg ble oppslukt og ville bare se mer. Spent og utålmodig gikk jeg lenge og ventet på neste episode, for ikke å snakke om når neste sesong kom ut.

  Sesong fire har akkurat tatt slutt, og i alle deres sesonger har de tatt opp viktige temaer når det kommer til ungdom. Jeg har kanskje kjent meg igjen i noe, eller veldig mye av det de har formidlet, og det er det som gjør det så spennende med å følge med videre. Om det blir en ny sesong, og når den kommer ut, det vet jeg ikke. Men om andre følger med, så kan vi jo vente i spenning sammen.

  I natt gikk alle episodene i et, og flere timer ble brukt foran skjermen for å få dette med seg. Selv om alt var sett før så var det like spennende å se det igjen. Jeg lever meg litt inn i deres situasjoner når jeg følger med, og kan kjenne følelsene deres litt på kroppen selv. 

  Det har virkelig ikke vært en skam å se på Skam! Det har tatt oss med storm, for oss som har sett og fulgt med, og et stort håp er om det kommer enda mer. Det kan jo ikke slutte nå!

 • Publisert: 08.07.2017, 20:30
 • Kategori: Hverdag
 • 3 kommentarer
 • HVA VIL DU?

 • Publisert: 07.07.2017, 22:00
 • Kategori: Hverdag

 •  

  En solrik og ny dag sto for tur, og med lyseblå himmel og varm luft i omgivelsene kunne jeg ikke annet enn å nyte dagen i bikini. Jeg regner med å tro at det blir mange av disse dagene i løpet av den korte ferien - men hva så? Det er det sommerferien er til blant annet, å kunne slappe av og gjøre akkurat det man føler for.   

  Når været er så fint lar jeg kaninen stå ute i gressburet. Der koser han seg og har større plass og boltre seg på. Han ligger riktignok mest i skyggen, ettersom temperaturen er så høy som den er. Men tidligere på ettermiddagen i dag var det ikke bare kaninen som skapte oppmerksomhet.

  I det jeg snudde meg om for å gå i en annen retning, oppdaget jeg dette bitte lille vesenet foran meg. "Hva vil du?", tenkte jeg. Jeg har sett disse insektene før, men aldri skjønt hvorfor dem gjør som dem gjør. Det er verken en flue eller veps, men er en blanding når det kommer til deres utseende. 
   


   

  Jeg måtte prøve og søke meg frem til hva slags insekt dette er, og jammen klikket jeg meg rett inn på riktig svar. Jeg har sett dem mange ganger før, men tittelen deres har stått nærmest helt stille hos meg. Men nå vet jeg hva dem heter, og de går under navnet blomsterfluer og ligner på små veps.

  Man kan bli ganske fascinert av enkelt ting, og dette dyret var ingen unntak. Spørsmål som hvordan dem klarer å fly, for ikke å snakke om hvordan dem klarer å stå helt stille i lufta var noe av det som dukket opp hos meg. Hva tenker små fluene egentlig på? Og hva er deres handling? Hvordan rutiner har dem i løpet av en dag?
   

  Skulle likt å være en flue for å finne ut av hva dem ville.

 • Publisert: 07.07.2017, 22:00
 • Kategori: Hverdag
 • 4 kommentarer
 • LATE DAGER

 • Publisert: 06.07.2017, 19:30
 • Kategori: Hverdag
 • Det er noe med den faste rutinen. Gjennom hele dagen går jeg rundt og tenker lange setninger og avsnitt. Hva skal overskriften være? Og hva er det jeg kan gjøre i dag som er spennende å jobbe med videre senere? Jeg tenker tekster hele tiden, i hvert fall mange timer om dagen. Det er noe med meg og ord som binder meg sammen.

  Jeg elsker å skrive, og jeg har lært utrolig mye med det å utforske skrivingen. Det å se tilbake på gamle tekster jeg har skrevet i fortiden er nesten litt flaut å tenke på. "Skrev jeg virkelig så dårlig da jeg gikk på ungdomsskolen og videregående?" Bare det å se utviklingen i det hele får meg bare mer lysten til å binde sammen ord.

  Men over til noe helt annet. Late dager - det blir det en del av her for å si det sånn. I hvert fall føles det sånn, selv om jeg har noen småplaner jeg både må og har lyst til å gjøre mens jeg har fri. 

  Dagen i dag startet på sin vanlige måte. Solen skinte igjennom vinduet og lysnet opp hele rommet. Nesten ingen bedre måte å våkne på. Fra sekundet jeg nappet litt på øyelokkene visste jeg akkurat hva jeg skulle gjøre - hoppe i bikinien og komme meg ut med en gang. 

  Og det gjorde jeg. Klokken var ikke rukket å bli ti en gang før jeg lå klar i solen for å nyte den flotte dagen vi hadde foran oss. Ferie og fint vær, det kan ikke bety noe annet enn at det å sole den lyse kroppen sin står på listen. Og i år har jeg store planer med å jobbe med kropsfargen. 

  Å ligge der rett ut, følge solens retning gjennom dagen og lytte til god musikk - det er bare å nyte! Sommeren er virkelig fantastisk, og jeg trenger ikke sand mellom tærne og bølgesus i vannkanten for å kjenne på hvilken årstid det er. 

  Håper dere har hatt en flott sommerdag dere også. Kanskje dere har lyst til å dele noen ord og tanker om hva dere har brukt dagen deres på? I så fall runder jeg av her i dag med å vise dere et helt nytt antrekk. Skjørt er noe jeg sjelden jeg går med, men for noen uker siden fant jeg dette lange skjørtet som jeg ikke klarte å gå forbi. Og med ny topp i tillegg så likte jeg antrekket ganske godt!
   


   

 • Publisert: 06.07.2017, 19:30
 • Kategori: Hverdag
 • 5 kommentarer
 • JEG GJORDE DET IKKE BRA NOK

 • Publisert: 05.07.2017, 19:00
 • Kategori: Hverdag
 • Disse sommerdagene altså. De er bare helt fantastiske, og jeg har bare lyst til å ligge der og late meg i solen. Frem til nå har de første feriedagene vært prikken over i-en. Fortsetter det slik så skal jeg virkelig ikke klage. Selv om jeg stort sett har oppholdt meg i godstolen på terrassen, har jeg også fått hengt fingrene fatt i litt arbeid.

  De siste dagene har jeg gått rundt og gnagd et høl i samvittigheten. Heldigvis ikke så stort, men stort nok til at nå måtte jeg ta fatt i egne hender. Tidligere har jeg skrevet om at jeg begynte på et lite prosjekt, et skap-prosjekt. Jeg vil jo helst få til jobb og andre ting selv, men i et annet øye så hun at jeg gjorde det ikke bra nok.

  Å rive av gammel plast på klesskapet var noe jeg kunne best. Men å "tapetsere", det var jeg rett og slett elendig på. Dermed fikk lillesøster jobben med å gjøre arbeidet for meg. Hun sa seg villig til å hjelpe, og glad ble jeg for det. Men det var bare det at det sto en enslig og liten skapdør igjen og ventet på å komme inn i skapfamilien.

  Å orke og gjøre noe med det har jeg ikke tatt meg tid til å gjøre før nå. Så nå kan jeg endelig vise dere resultatet av hvordan hele kledningen av utsiden ble. Jeg er veldig fornøyd, og alt ble så mye bedre. For ikke å snakke om at alt ble så mye lysere. Litt småpirk av luftbobler står igjen, men det er så lite at det nesten ikke syns. Ellers ser det veldig bra ut, og rommet har blitt noe helt annet.
   


   


   


   


   

  Så moro med litt forandringer!

 • Publisert: 05.07.2017, 19:00
 • Kategori: Hverdag
 • 10 kommentarer
 • SMAKEN AV SOMMER

 • Publisert: 04.07.2017, 18:30
 • Kategori: Mat

 •  

  Ferien nytes virkelig fullt ut, i hvert fall sånn som dagen har vært i dag. Tenk å våkne opp til at solen skinner igjennom vinduene. Du ser ut at sommeren er her og du har bare lyst til å kaste på deg bikinien for å komme deg ut.

  Men som vi er kjent med er det ikke alltid vi kan stole på været. På formiddagen i dag var det faktisk litt grøssent når vinden ga fra seg sine drag. Heldigvis roet det seg litt ned med vindkast i trærne, og dermed tok jeg sjansen for å rigge meg til på plassen.

  Mange timer har man brukt i solen i dag, og attpåtil fikk jeg smaken av sommer. Jordbærene ble tatt frem, og er det noe jeg har fått litt dilla på så er det jordbær med en god vaniljekesam. Jeg smakte det for første gang rett før jeg gikk ut i ferie, og nå har jeg fått skikkelig sansen for det. Smaken av sommer, med andre ord.
   


   


   

  Rett før helgen kjøpte jeg inn noen kurver med jordbær, for da fikk jeg så lyst på akkurat dette. Til hvert jordbærmåltid så er en kurv akkurat passe til å kose seg med, og i tillegg til å øse over noen store klatter med kesam. Dette blir nok min favoritt igjennom sommeren tror jeg. Nå er de oppkjøpte kurvene tomme, så om jeg får lyst på mer en dag så er det ikke lange turen til butikken sånn at jeg kan kose meg litt.

  Sommeren er til for å kose seg - i hvert fall når det er ferie. Kunne senke skuldrene litt ekstra, og ikke tenke på stresset som ellers befinner seg i et arbeidsliv. Kunne ligge til lading for å yte maksimalt med energi når det trengs, samtidig som man kan koble helt ut også. Sommeren er så fantastisk! Spesielt når været er på topp.
   

 • Publisert: 04.07.2017, 18:30
 • Kategori: Mat
 • 4 kommentarer
 • GOD MAT OG NYDELIGE KAKER

 • Publisert: 03.07.2017, 15:00
 • Kategori: Mat
 • Det å vite at man ikke trengte å stå opp til en vekkerklokke i dag var litt deilig likevel. En ny uke har nå åpnet døren, og rommet med alt det som skjedde i helgen kan nå kroken settes på. For nå har det seg sånn at alt er samlet på bilder. Fine minner som man kan se tilbake på når man selv ønsker.

  I og med at det ble knipset så mye som det gjorde, og det ble nærmere hundre av dem som jeg har plukket ut for å gjøre noen med, så tenkte jeg ikke å dele alle her. Ikke alt egner seg på en blogg, men noe skal dere få lov til å se. 

  Jeg trodde at det ville ta lenger tid med å fikse bildene hvor det ble tatt over firehundre bilder. Men nå som jeg har klart å plukke ut de mest relevante, så har jeg nå bare noen som skal inn til behandling i programmet. Satser på å få ferdig alt i dag, sånn at man kan legge fra seg den jobben.

  Selv om ikke alt er ferdig, får dere nå se første del. Jeg tror ikke det blir så mange deler, i og med at man må verne de personene man ikke har fått tillatelse av. Men både vi og alle gjestene var enig om at det var god mat og nydelige kaker. Så her er det spiselige som ble servert på bordene.
   


   


   


   


   


   


   

  Med førti gjester rundt bordet var det mange mager å mette. Alle spiste godt, og jeg skulle gjerne spist mer. Litt rester ble det selvfølgelig, så vi har en del mat utover uken. Her i huset blir det kastet så lite mat, så alt forsvinner i de glade grisene istedenfor. 
   


   


   


   


   


   


   

 • Publisert: 03.07.2017, 15:00
 • Kategori: Mat
 • 7 kommentarer
 • VEL OVERSTÅTT

 • Publisert: 02.07.2017, 19:30
 • Kategori: Hverdag

 •  

  Er det noen som vet hvor knappen er? Jeg går stadig rundt og leter etter den bryteren som jeg gjerne skulle hatt, og som jeg vet at andre hadde hatt bruk for også. Ikke en rød eller grønn knapp, som forteller om du vil stoppe eller fortsette videre. Men en sånn gul knapp som kunne satt tiden på pause hadde vært veldig kjekt å ha.

  Det er nå tjuefire timer siden festen var i full gang. Den store festen til mamma som ble feiret for at hun holder seg like ung. Mange mennesker som er både familie og venner var med på den fantastiske og flotte festen. Med mange fine gaver, hyggelige mennesker, koselig selskap - for ikke å snakke om de fantastiske overraskelsene hun fikk. 

  Men nå er vi vel overstått med jubilantens feiring. Det ble en kjempelang dag og fest til langt på natt - eller skal jeg si til tidlig morgen? For det har seg sånn at vi ikke var hjemme før fem på morgningen. Mitt store spørsmål er om hvordan jeg klarte å være våken i så lenge, og det var ikke lett å legge seg da man måtte få seg litt søvn.

  Øynene rullet ikke igjen før i seks tiden, og jeg var egentlig ikke trøtt. Likevel fikk jeg meg fem timer med søvn før jeg sto opp igjen. Og dagen har deretter gått sin gang, med opprydding og samling av alt det vi hadde med i bursdagen.  

  Øverst i innlegget ligger dette bildet. Sånn så jeg ut denne kvelden og videre inn i nattetimene. I en helt ny kjole med de nyeste skoene som ble kjøpt sist. I kveld har jeg også begynt å ordne med bildene, og det er ikke få. Nærmere hundre bilder skal jobbes med - og det beste er at jeg syns dette er gøy. Det tar bare litt tid før dem er ferdige.

  Håper dere hadde en flott lørdag dere også. Jeg koste meg i hvert fall, med en stor bukett av mange blomster. 

 • Publisert: 02.07.2017, 19:30
 • Kategori: Hverdag
 • 4 kommentarer
 • FERIESTART

 • Publisert: 01.07.2017, 15:30
 • Kategori: Hverdag
 • Endelig en liten pause, i hvert fall i noen minutter. Jeg startet tidlig på i dag, og et eller annet fikk meg til å våkne allerede i åtte tiden i dag. Riktig nok er det ferie, men det er også en stor dag i dag. Mer om dette kan jeg fortelle i en senere anledning.

  Nå som jeg har en liten mulighet til å stikke innom her for dagen, bare for å vise litt liv, tenke jeg å høre om hvordan dere har hatt det i dag. Her har jeg nemlig hatt noe å henge fingrene i konstant siden klokken ni på morgningen. Fartet frem og tilbake og gjort klart masse for senere i dag.

  Det er nå feriestart for både meg og mange andre. For øyeblikket skal jeg få ferdig mitt lille prosjekt, som jeg gleder meg vilt til å vise dere i løpet av morgendagen eller de neste dagene. Når det blir, vet jeg ikke. Men en ting er sikkert - dere skal få se hva jeg har forberedt denne uken.

  Men jeg får nesten prøve og gjøre meg ferdig, sånn at jeg ikke står og puster og peser rett før alt skal være klart. Dere får nyte den solfylte og varme dagen videre, og kose dere masse denne lørdagen. Ville bare si hei til dere, for senere har jeg ikke mulighet til å dele noen ord. Var bare det jeg ville si, så dukker jeg plutselig opp igjen.
   

  Dette prosjektet skal nå bli ferdig, og håper resultatet blir sånn som jeg håpet på.

 • Publisert: 01.07.2017, 15:30
 • Kategori: Hverdag
 • 3 kommentarer