hits

Pernille

LITT FORVIRRET

 • Publisert: 25.08.2015, 17:05
 • Kategori: Hverdag
 • Våknet opp til høljeregn til morgen i dag, og store deler av dagen har det vært mye nedbør. Det er først nå det har gitt seg. Det har vært en ny dag på skolen i dag, og vi ble delt inn i de klassene vi skulle være i. Jeg har fått en kjempehyggelig dame som kontaktlærer, og tror dette kan bli veldig bra. Og det lille jeg har vært sammen med klassen ser det ut til å bli bra!

  Men... Litt forvirret er jeg nå i starten. Jeg skal gå skole to (tre?) dager i uken. For noen uker siden fikk jeg bøkene jeg skulle ha, men siden jeg tar både vg1 og vg2/vg3 så fikk jeg tre nye tjukke bøker i dag. Så nå er det bare å holde orden på disse bøkene, for å få med riktig stoff til rett dag. 
   


   

  Dagen på skolebenken ble det masse informasjon som ble gitt, og det er en ny del av hverdagen som man må sette seg inn i. Det er også litt rart å være tilbake på skolen, men samtidig føles dette riktig for det jeg vil drive med videre. Men etter noen uker med undervisning, lekser og prøver har jeg nok kommet inn i opplegget fra skolen, og det blir da lettere å senke skuldrene. Jeg liker stort sett å ha planer, eller vite hva som skjer rundt meg. Men nå som dette er så ferskt som det er og det tar litt tid, er skuldrene mine litt høyt oppe. Husker det var litt sånn da jeg startet å jobbe i barnehage også. Men alt kommer til å ordne seg til slutt. Jeg tror jeg også er en av de yngste i klassen - føler i hvert fall det, selv om jeg ikke er sikre på alle aldrene som er der enda. 
  Vi fikk også lov til å dra i halv ett tiden i dag. Da var vi ferdig med å gå igjennom det vi skulle. Men ellers blir skoledagene frem til halv tre-tre eller noe sånt. Vi har ikke helt kommet i rute med det enda, og har startet året ganske rolig. Det jeg vet er at ikke starter før klokken ni om morgen, og det er ganske deilig. 

 • Publisert: 25.08.2015, 17:05
 • Kategori: Hverdag
 • 1 kommentarer
 • OVER FORVENTNINGENE

 • Publisert: 21.08.2015, 21:37
 • Kategori: Hverdag
 • Jeg sto opp tidlig for vre skikkelig klar. Flte meg ikke det, men innerst inne gledet jeg meg til starte p noe helt nytt. Som alltid liker jeg ha god tid p meg, og p en strekning som ta ca. tjue minutter satte jeg at dobbel s lang tid. Liker ikke komme for seint, og liker heller ikke vre den siste. Jeg nrmet meg med store steg skolen, og nervene begynte og prikke.

  S satt jeg der. I et klasserom, ved en pult, p en stol. Det satt mange rundt meg og foran sto det to lrere. Det ble mye info og masse nye inntrykk, og det var ingen kjente ansikter se. Jeg s litt forsiktig rundt meg, og alle s eldre ut enn meg. Jeg fikk gode inntrykk fra begge lrerne, men meg ikke helt som de andre elevene. P forhnd hadde jeg sett for meg mange som var p min alder, og som var litt lik meg. S akkurat det var litt nedtur. Eller, det var ikke helt forventet.

  Vi var mange som skulle vre sammen, og alle satt sammen i ett klasserom. Ble litt trangt om plassen. Vi er vel nrmere tredve studenter, s vi blir delt i to klasser. Jeg fulgte godt med under hele kten av informasjon som ble gitt. Prver en teknikk som hper kan fungere. Prver jeg virke interessert for lre, kommer dette ret til g plettfritt. Har allerede ftt leselekse til neste gang, s i helgen blir det lesing. Og fr jeg til at dagene p skolebenken blir fine, gr studietiden fort. Jeg er jo ferdig med undervisningen til sommeren, siden jeg skal ta bde VG1 og VG2 p ett r. Og praksisen er jeg jo allerede godt i gang med. M ha tilsammen fem rs praksis, og n er jeg oppe i tre. Det vil da si at jeg har ca. to r igjen, og det gir meg mer motivasjon til jobbe - at jeg allerede er godt i gang til ml. S i lpet av hsten 2017 er jeg nok ferdig hvis lpet gr som det skal!

  Siden det ble s kort skoledag tok jeg turen opp til jobben rett etter at jeg var ferdig. Mtte gi noen beskjeder siden det ble annerledes enn jeg hadde trodd. Fikk vite i sommer om hvilke dager det ble skole. Men nr dette ikke stemte, mtte jeg gi beskjeden videre om endring p dagene. Heldigvis berrte det ikke de viktigste aktivitetene vi har p ukesplanene p jobben.

  N er det bare bli vant til den nye ukesrytmen, komme inn og f den p plass. Alt i alt har det vrt en flott dag, og ser frem til rene som venter. Om noen r kan jeg se enden av tunnelen, og endelig f meg en skikkelig utdanning. Hadde jeg bare visst dette fra starten av, hadde jeg vrt igjennom mye n. Men nr jeg sitter og tenker og regner litt p det, er jeg kommet like langt n, som om jeg skulle startet p barne- og ungdomsarbeider fra starten av. Men n er jeg p skolebenken igjen, og skal vre like flink skolejente i r som jeg var da jeg gikk p skole sist.

 • Publisert: 21.08.2015, 21:37
 • Kategori: Hverdag
 • 0 kommentarer
 • USIKKER BOBLE

 • Publisert: 19.08.2015, 17:15
 • Kategori: Hverdag
 • Jeg har n funnet ut at jeg bor litt i en usikker boble. Et rom som kan vre et stort sprsmlstegn. Hvor kommer den egentlig fra? Usikkerheten er der, og kan dukke opp i de usikre tilfellene. Noen ganger kan jeg gruble over hvorfor den kommer, og hvorfor skal jeg ikke vre sikker nok?

  Det slo meg n i ettermiddag hvor den har oppsttt. Og det fle seg litt tilbake p den biten har visst vrt der i mange r. Husker p ungdomsskolen hvor jeg og medelevene mtte opp til de rommene hvor vi skulle ha time. Og det m vre her det p komme fra. Noen ganger kunne det hende at vi sto i mange minutter og ventet p lreren som ikke kom til timene sine. Husker til og med at vi mtte trappe rundt p skolen for finne lreren vi skulle ha.

  S startet jeg p videregende. Og like usikker var jeg der ogs. Vi kunne st utenfor klasserommene vente noen ganger, og ved siden av kunne vi se at de andre klassene kom inn til rommene sine for ha timer. Jeg var ofte usikker p om jeg var mtt opp til riktig sted til riktig tid sammen med de andre da jeg gikk p skolen.

  Men denne boblen har jeg ikke vokst i fra meg etter s mange r. N har jeg jobbet i to r, og selv p jobb kan jeg vre usikker. Husker jeg startet jobbe i barnehagen, hvor usikker jeg egentlig var. Hva skal jeg egentlig gjre? Hvordan skal jeg gjre det? Hvor finner jeg ditt, og hvor finner jeg datt? Gjr jeg det riktig? Heldigvis har jeg ikke dette "problemet" n. Jeg har noe fast g til hver dag, og vi har de samme rutene handle p for f en fin dag. Hvis dere skjnner tankegangen min. Men jeg merker jeg blir litt usikker nr handlingene blir forandret eller dagen blir annerledes p et eller annet vis.
  Jeg husker spesielt en situasjon som hendte i fjor. Det var plandag, og frste kt skulle vre i en annen barnehage hvor virksomheten skulle prate og jobbe sammen. Jeg brukte god tid p forhnd for finne ut nyaktig hvor jeg skulle, og hvor bygget l. Hvilke smveier mtte jeg egentlig ta for komme meg frem? Husker at jeg mtte p et kjent ansikt jeg kunne henge meg p, og da ble alt s mye tryggere. Men det sitter godt i. Vet jeg ikke eksakt hvor jeg skal kan jeg bli litt utrygg. Og dette kommer av hvordan ting skjedde da jeg var skoleelev.
  Syns det er litt vanskelig forklare de tankene jeg sitter med om hvordan det kjennes. Men alle kjenner helt sikkert p det vre litt usikker p et eller annet i sin hverdag. Akkurat n er jeg selv litt usikker. Noe helt nytt skal fylle en del av min hverdag. Det f en ny timeplan hvor det ogs skal bli lagt inn skoledager ved siden av jobbingen. Det eneste jeg har ftt beskjed om vet om skolestart til fredag er hvor jeg skal mte, og nr. Ikke vet jeg hvordan dagen er tenkt til bli. Er det noe jeg m huske p den frste dagen? Skal bkene vre med allerede frste dag? Jeg liker vite akkurat hva som skal skje til en hver tid, som oftest, vre forberedt. Det er noe i den duren jeg liker ha det - vre sikker!

 • Publisert: 19.08.2015, 17:15
 • Kategori: Hverdag
 • 0 kommentarer
 • RETS STORE FEST

 • Publisert: 16.08.2015, 16:33
 • Kategori: Hverdag
 • rets gatefest s ut som tidligere i uka at det ikke ble noe av. Det var meldt store mengder nedbr, og vi var stadig inne p yr sine sider for se om dette kunne endre seg. Ble det gatefest i r? S var dagen her, og det holdt seg fint gjennom dagen. Tidspunktet var satt opp klokken fem p ettermiddagen, men vi kom oss ikke i gang fr nrmere en time senere. Da var vi syv naboer som fikk samlet oss sammen, under to oppsltte telt.  Som alltid, og som det er hvert r, finnes det mange flinke kokker her i gaten vr. Masse god mat var det forsyne seg med. Det var alt fra ris til innbakte scampi. Kan med hnden p magen si at jeg ble god og mett. S at alle koste seg med masse fristelser p tallerkenene sine, og jammen ble det dessert. Lille nabogutten som skal starte p skolen for aller frste gang hadde barnebursdag tidligere p dagen. Og der ble det en god del rester igjen. S da marsipankake ble satt frem var det ingen vei tilbake. Marsipan er s godt, og den kaken er vel en av mine beste. Og ikke nok med at det var god mat, ble til og med noe godt i glasset utover kvelden ogs. Kan vel si at jeg koste meg masse, og timene gikk. Klokken nrmet seg to p natten, og de fleste begynte ta kvelden. Jeg som ikke var trtt satt ute og koste meg lenger, og til slutt satt en tidligere nabogutt og jeg igjen. Temperaturen var veldig behagelig i natt. Satt ute i singlet og piratbukse, med et pledd over beina. Var s behagelig sitte ute og bare nyte stillheten i gaten, etter all den hyggestyen som hadde vrt. Men s ble jeg sittende igjen alene, og jeg tok noen minutter helt for meg selv. Hvis det ikke hadde vrt for at dgnet har s f timer, hadde jeg sittet ute mye lenger. Men da klokken ble tre var det p tide ta med seg siste tingene sine og tusle hjem til senga.

  Seint ble det i natt, men etter nesten fem timer svn fant jeg ut at n var det morgen. S i dag har dagen vrt stille og rolig, og ganske s lang. Men samtidig flyr dagen bare fra meg. N er det en ny uke med jobb i morgen. Hvor ble helgen av? Og s starter skolen igjen til fredag. Blir litt av en hverdag fremover som skal sjongleres med bde skole og jobb. Det jeg kan si er at jeg gleder meg, men enda har det ikke helt gtt ordentlig inn p meg at jeg skal tilbake til skolebenken. Alt i alt ble det en superflott kveld, og n skal resten av dagen bare slves.

 • Publisert: 16.08.2015, 16:33
 • Kategori: Hverdag
 • 0 kommentarer
 • JOBB UTEN BARN

 • Publisert: 13.08.2015, 19:51
 • Kategori: Hverdag
 • Vi er kommet til de dagene i august hvor barnehagene skal planlegge litt for det nye barnehageret. Dagen skulle starte med foredrag p Kilden kino. Siden veien dit for meg er spass kort, to minutter p sykkel, var planen at jeg kunne sove litt lenger. Programmet startet klokken ni. Men tror dere ikke at jeg sto opp etter en frste alarmen? Og det var da jeg kom p at det gamle og kjente programmetMot i brstetgikk p tv. S mye p det da det gikk for en del r siden, og oppdaget for noen dager siden at reprisene hadde startet igjen. S da ble det tidlig opp likevel, og jeg fikk en lang og rolig morgen for meg selv. De andre som var hjemme l fortsatt i sengene og sov.

  Fikk laget meg en herlig frokost og gode rundstykker som jeg skulle ha med til lunsj. I god tid var jeg allerede p plass i kinobygget hvor jeg fant de kjente fjesene. Sammen ruslet vi til foredragssalen hvor fokuset handlet om "hytlesning i barnehagen - en vei til opplevelse, meingsskapning og lring". I fjor fikk vi hre et helt fantastisk foredrag med Marco Elsafadi, og hadde egentlig store forventninger p at det skulle bli like bra i r ogs. Og jammen koste jeg meg der jeg satt i stolen sammen med mange hundre andre. Det var engasjerende og spennende hre p alt som ble fortalt. Og det var spesielt en foredrager/forfatter som jeg likte ekstra godt og som var utrolig flink. Hadde aldri hrt om henne tidligere, men jeg fikk et godt inntrykk av Camilla Kuhn. Hun leste opp noen sider av barnebkene sine, og for noen flotte bker. De er jo like spennende for voksne som for barn. Fortellingene hennes hadde humor i seg, og i meg finnes det masse humor fra fr av. Kan virkelig anbefale billedbkene hun har laget!

  Etter en litt over tre timers program med mye info, selv p overtid, var det fly en liten inn og uttur hjemom fr det var rett avgrde p jobben. Der skulle sprkarbeidet fortsettes med, og alt i alt har dette vrt en lrerik dag. N er det bare morgendagen igjen med enda mer planlegging, og s skal det bli deilig med helg. nsker alle en superfin kveld, og hper alle ha kost seg i det fine sommervret vi har hatt i dag.

 • Publisert: 13.08.2015, 19:51
 • Kategori: Hverdag
 • 0 kommentarer
 • GRESSHOPPA SOM KOM P BESK

 • Publisert: 11.08.2015, 19:45
 • Kategori: Bilder
 • Vel hjemme fra jobb i gr var det f i se litt mat, og denne kroppen var ganske sliten etter arbeidet. Merker godt at hverdagen er nesten fullt tilbake igjen, og at ferie fr jeg ikke sett etter fr om syv uker. Jeg var derfor s snill og hentet lillebror hos min tante og fetter, etter at han hadde vrt der p overnatting et par dager. Derfor var det veldig deilig ta det helt med ro da kvelden kom. Egentlig skulle jeg nske at jeg var en blekksprut nr jeg var p jobb. Mange barn som sker kontakt, og alle skal holde hender - noen ganger p en gang ogs... Kanskje jeg skulle ha sydd p et par eller flere armer? Det hadde vrt noe! Da hadde jeg rukket frem til alle.

  Da vi kom hjem igjen fra Revetal og broren skulle inn p sitt rom, hylte han nesten etter meg. Midt p lista i taket var det et kryp som sto og som ikke hrte hjemme der. Og nei, det var ikke de vanlige husedderkoppene, de sm maurene eller en flue p veggen. Dette dyret var grnt. En stor og fin gresshoppe hadde tatt seg turen inn i varmen, og flte seg vel trygg der. Denne karen mtte selvflgelig st litt modell for meg!


 • Publisert: 11.08.2015, 19:45
 • Kategori: Bilder
 • 1 kommentarer
 • HVOR BLE HELGEN AV?

 • Publisert: 09.08.2015, 19:46
 • Kategori: Hverdag
 • S var denne helgen snart over. Og jeg som trodde den skulle vare lenger. Det har vrt en fin helg hvor jeg hadde dagen stort sett helt for meg selv. Begge brdrene har vrt bortreist. Han ene ble bortplassert p Revetal mens han andre har vrt p overnatting et eller annet sted. Med tre yngre ssken som stadig er p farten er det ikke lett vite hvor de er til en hver tid. Men i gr hadde jeg hele dagen for meg selv. Rett etter de andre hadde dratt avgrde p Sandagcup med lillesster, fikk jeg endelig sjansen til vaske og ordne i ro og fred. Nr jobben var gjort ble belnningen at jeg kunne ligge ute i flere timer. I gr var faktisk sola fremme hele dagen, og den varmet. Viste vel rundt tjuefem grader her i skyggen. Og da var det godt f sol p kroppen. Alle de timene jeg koste meg ute ga et godt resultat med bikiniskille og farge p huden.

  I helgen har det ogs vrt det store 40-rslaget til tanten min. S i gr kveld var det frakte disse foreldrene p fest, mens lillesster og jeg skulle ha kosekveld alene - trodde jeg. Endte med at hun fikk besk av noen venner, mens jeg satt alene hele kvelden i min egen lille boble. Koste meg med litt sunn taco, med bare grnnsaker. Tiden gikk og klokken bikket over til en ny dag. Da var det p tide ta seg en liten kjretur til festen for bringe hjem folket. Ble sittendes litt, s var ikke i seng fr klokken ett i natt. Og opp igjen var det komme seg i tte tiden til morgen i dag. Jeg hadde nemlig sagt ja til kjre til Sandefjord med foreldrene, for se Tiril spille kamp med damelaget. Det ble to kamper p dem i dag, og kom p en god tredjeplass med 2-0 seier i siste kamp. Pokal og medalje ble det p de unge damene ogs!
  Alt i alt har det vrt en fin dag, hvis vi ser bort ifra forkjlelsen jeg har pdratt meg. Med en pottetett nese er det ikke mye energi p meg. Endte med at jeg tok en uventet lur etter at jeg kom hjem i dag.

  N nrmer dagen seg snart over, og om noen timer er det kvelden for meg. Tidlig opp igjen i morgen for komme seg til en ny uke med jobb. Frste uken har gtt overraskende bra syns jeg. Deilig vre tilbake til deler av hverdagen igjen. Bare to fulle uker til n med bare jobbing, fr det blir skole ved siden av ogs. Gleder meg til noe nytt, og blir veldig spennende!

 • Publisert: 09.08.2015, 19:46
 • Kategori: Hverdag
 • 0 kommentarer
 • SOMMERFERIEN 2015

 • Publisert: 02.08.2015, 15:58
 • Kategori: Hverdag
 • Lite liv har det blitt her de siste to ukene. Jeg har rett og slett tatt helt ferie fra skriblerier. N er fem uker med ferie ved verdens ende, og i morgen er hverdagen her igjen. Da blir det tre uker med jobbing fr skolen starter. Har fortsatt ikke gtt helt inn p meg at jeg skal tilbake til skolebenken igjen, men begynner synke litt inn. Litt skolesaker er allerede hamstret inn, av det viktigste jeg trenger. Mangler litt fortsatt, men da er det godt at jeg har enda to uker p meg til ordne dette p.

  Dagen startet kvart over fire i natt, og jeg ble sittende oppe en times tid. Slang pleddet rundt meg og sto ute p terrassen og beundret det fine vret som var over oss. Tordenvr er virkelig noe jeg syns er spennende, og liker veldig godt. Blinket igjennom vinduet mitt en del ganger i natt, men det ga seg fort. Det har ogs vrt en del mrke skyer, lysstriper og brak her i ettermiddag ogs. Hadde bare hpet p at det ble skikkelig buldring n p slutten av ferien. Har heller ikke vrt s veldig heldig med vret den siste ferieuken min. Uken startet med masse regn, men har tatt seg opp litt n p slutten. Har vrt en grei sommerferie med relativt fint vr. Selvflgelig kunne det vrt bedre. Har ikke blitt noe reiseferie p meg n i sommer. Men n er det bare tte uker til jeg reiser srover til Polen. Fles lenge til, men jeg vet at bde dagene og ukene flyr unna.
  Ellers har ferien stort sett gtt til en god del maling av huset. Og n er vi s og si ferdig med det for denne gangen. Har vrt morsomt male, men n kjenner jeg at jeg er lei. Uvret ser ut til ha gitt seg n, og solen strler frem. Fr hpe at det kommer en til kt med tordenskrall senere i kveld. Og at det blir skikkelig party p himmelen! Men n f jeg nyte de siste timene av ferien og lade opp til et nytt jobbe- og skoler.

  Her om fredagen var jeg ogs ute og spiste. Tok med meg min kusine, som n har flyttet til Oslo. Tok oss en lunsj/middag p brygga mens btracet holdt p i fjorden. Var veldig mange mennesker som var s p dette. Vi s ikke s mye fra der vi satt, men fikk med oss det meste for det. Jeg koste meg i hvert fall den kvelden.

 • Publisert: 02.08.2015, 15:58
 • Kategori: Hverdag
 • 0 kommentarer