hits

Pernille

HER SER DERE BAKDELEN

 • Publisert: 30.09.2017, 18:30
 • Kategori: Hverdag

 •  

  Det er nå to uker siden det store prosjektet startet, men syv uker har gått fra den dagen vi fikk materialet i hus. Egentlig hadde jeg helt andre planer for dagen, utenom å leke litt snekker igjen. Plutselig har jeg fått en spontantanke om å inngå et nytt møbel på rommet, som har litt mer lagringsplass. Men jeg har ikke funnet akkurat det jeg ser etter, så orket ikke å reise rundt å lete i møbelbutikker likevel.

  Istedenfor har det derfor blitt mange timer med både hammer og spiker i hånden, samt måling og saging på benken. Første gangen vi fikk startet på prosjekt kaninbur, så fikk vi opp grunnstammen. Andre økten fikk vi slått på plass gulvet. Men i dag fikk vi dratt frem plankene igjen og bygget opp vegger.
   


   

  Vi har fått gjort veldig mye i dag, og nå er det ikke stort som står igjen. Jeg har også fått vært og kjøpt plater, så nå har buret fått seg helt nytt tak også. Mange timer av dagen har gått til snekkerarbeid, så i morgen håper jeg i det minste at det blir oppholdsvær sånn at vi kan fortsette arbeidet. Det som nå står igjen er nettingen, en liten trapp ned til underetasjen og et inngjerding der. Jeg ser fortsatt for meg at dette kan bli veldig bra!
   

  Her ser dere bakdelen av kaninhuset.
   

   

 • Publisert: 30.09.2017, 18:30
 • Kategori: Hverdag
 • 14 kommentarer
 • HER VIL JEG BO

 • Publisert: 29.09.2017, 18:00
 • Kategori: Hverdag
 • Tiden står aldri stille lenger, og det har den forsåvidt aldri gjort heller. I mitt bittelille hodet går det tusenvis av ord og morsomme setninger igjennom, og jeg har bare lyst til å skrive. Men det er et lite problem - jeg orker ikke. Jeg er for sliten til å bruke energien på å ordlegge meg, men vil likevel vise dere noe.
   


   


   


   


   


   

  I går fikk jeg nemlig somlet meg en liten tur ut av huset sånn etter at jeg hadde kommet hjem fra jobb og landet litt. Det fristet mer enn gjerne å bare bli liggende i sine egne drømmer, men luftingen var godt det også. For det ble nemlig en tur innom "alt-mulig-butikken", Europris. For meg er det litt som en søppelbutikk, hvor dem har de såre utvalgene. Men faktisk er det en del bra der også.

  Tidligere i måneden så har jeg vist dere at det er produksjon av nytt kaninbur. Det står enda ikke ferdig, men satser på at det snart kan flytte inn en kanin der. På butikken kom vi over dette lille huset på tre bein, som egentlig er laget til katter. Av ren spontankjøp ble denne "katteverden" av et lite rom med meg hjem, noe som jeg får se om jeg får bruk for i det nye kaninburet.

  Jeg kunne ikke la være å teste ut den lille hybelen for kaninen, og han satt ganske godt inne i hulen. Jeg håper han kan kose seg med den når alt er på plass, og om den passer inn. Det er det bare å vente og se. Men det tydet på for lille ulldotten at "her vil jeg bo". Så da blir det spennende å se de neste ukene da.

 • Publisert: 29.09.2017, 18:00
 • Kategori: Hverdag
 • 2 kommentarer
 • TOPPEN ROPTE ETTER MEG

 • Publisert: 28.09.2017, 20:00
 • Kategori: Hverdag

 •  


   


   

  Utrolig men sant, men nå roper og skriker helgen etter meg, og jeg er så klar for et par dager med fri. Det skal bli så godt å få en ørliten pause fra den hektiske dagen, men først venter det atter en morgendag på jobb med alle de fantastiske og skjønne små før jeg kan slenge beina på bordet!

  Men det var ikke derfor jeg valgte å stikke den lille snuten min innom her i kveld. Egentlig hadde jeg lyst til å trekke meg helt tilbake, for så å komme sterkere inn når helgen kom.
  Om jeg klarte å la være? Nei, for det resulterte i at jeg nok en gang slang sammen litt bilder og tekst for å få til et innlegg for dere.

  For det var nemlig sånn at jeg hadde lyst til å vise dere noe. Når jeg ser tilbake for to dager siden klarte jeg å komme meg ut av dørene her. Det hadde vært en lang dag med jobb, og i ukedagene sitter jeg som regel hjemme de timene jeg har før senga roper, i mine egne tanker og underholdninger, bare fordi jeg er sliten og ikke orker noe.

  Men når jeg blir dratt med ut på en liten bytur midt i uka, da klarte jeg ikke å si nei denne gangen. Så da var det ikke noe annet valg enn å slenge den eldre kroppen sin til kjøpesenteret for å titte litt i butikkene. Ingen planer for shopping hadde jeg, men likevel ble det med meg et par poser eller tre hjem. Da jeg valgte å gå innom en av de faste butikkene, så var det faktisk sånn at toppen ropte etter meg. Så da hadde jeg ikke noe valg da, og kortet måtte chippes

 • Publisert: 28.09.2017, 20:00
 • Kategori: Hverdag
 • 14 kommentarer
 • HAR DU TIPS?

 • Publisert: 27.09.2017, 18:30
 • Kategori: Hverdag

 •  


   


   


   

  I seg selv er det en ganske stor flaske, og designet deres er også veldig fint. Det er ingen tvil om at vi, både jeg og mange andre, er opptatt av å lukte godt. Det å lukte vondt er det verste jeg vet, i hvert fall når jeg er rundt andre. Litt rart er det å tenke på at kroppen våres kan skifte så ofte, og hvor fort en endring i alle celler og andre kroppsbygninger kan arbeide.

  Heldigvis er det mye kroppene klarer selv, og ingen kropper er like. Jeg har nok ikke luktet vondt på lenge, og det er takket være denne parfymen som jeg har brukt. En liten sprut må jeg alltid ha når jeg enten skal ut dørene, eller andre kommer hjem til meg. Jeg vil jo ikke bli den jenta som blir snakket ned til, og hvor de andre holder seg unna fordi det er en uggen duft som svirrer rundt meg.

  Nå har jeg vært så heldig å ha den samme type parfymen, i akkurat samme flasken, i hele to år. Den lille skvetten som er igjen får jeg nok brukt opp i løpet av noen uker, og det betyr at jeg nå må begynne å jakte opp en ny svær dose med godlukt, ettersom denne flasken er utgått.

  Så, har du tips? Er det noen parfymer som du bruker som du er fornøyd med? Tar i mot alt av det dere måtte dele av erfaringer, så skal jeg sjekke om duftene dere kommer med er noe for meg. For nå trenger jeg virkelig påfyll for ikke å legge alle andre i koma etter en stinkbombe. Heldigvis ikke fullt så ille - men alltid kjekt å lukte litt ekstra godt i disse dager!

 • Publisert: 27.09.2017, 18:30
 • Kategori: Hverdag
 • 3 kommentarer
 • DETTE STJAL JEG FRA HOTELLET

 • Publisert: 26.09.2017, 19:30
 • Kategori: Hverdag

 •  

  Etter helgens opptur klarte jeg heldigvis å lande på bakken igjen. Jeg måtte gå rett inn i rollen min i den jobben jeg har, og syns det gikk veldig fint i grunn når denne uken startet. Likevel blir jeg dratt opp i høyden hver gang jeg ser på snuttene fra showet.

  Da jeg kom hjem tidlig på søndag ettermiddag var det ikke i tvil om hva jeg skulle gjøre. Bildene skulle legges inn, for så å gå igjennom. Plukke ut de beste vinklene og gode uttrykkene fra Tusvik og Tønne, og deretter kose seg med å fikse og style dem. Noe voldsomt med redigering trengte dem ikke, og bildene har dere jo allerede sett i forrige innlegg.

  Ikke fikk jeg bare et fint opphold i Oslo denne dagen, selv om jeg bare var på hotellrommet utenom da jeg var ute og spiste middag og var på show. Rommet vi fikk utdelt falt i smak det også, hvor jeg kanskje hadde satt litt ekstra pris på om det var fylt med store og flotte ballonger da jeg kom. Det er i hvert fall lov å drømme seg litt bort.

  Å bo på hotell gjør jeg utrolig sjeldent. Jeg kan faktisk ikke huske sist jeg bodde på hotell. Eller, jeg gjør jo egentlig det, for det var i høstferien i 2015 da jeg var på tur til Polen. Så med andre ord, det blir ikke mye hotelliv på meg for å si det sånn.

  Men på hjemreisedagen bare noen timer før vi forlot Thon Hotel, så klarte jeg å røske til meg noen suvenirer fra rommet. Du kjenner deg kanskje igjen de gangen du har bodd på et hotell en natt eller fire, hvor du gjemmer med deg litt "gjestepynt" i kofferten. Uansett, dette stjal jeg fra hotellet, og det er alltid like stas hver gang.
   


   


   


   

 • Publisert: 26.09.2017, 19:30
 • Kategori: Hverdag
 • 4 kommentarer
 • FOR ET KANONSHOW

 • Publisert: 24.09.2017, 17:00
 • Kategori: Hverdag
 • Jeg vet ikke helt hvor jeg skal starte. Jeg sitter nå med et stort og flott minne, en dag som jeg hadde ventet på veldig lenge. Ja, i flere måneder også. Det hele startet med at jeg kom over dette her på nettet så tidlig som i mai. Det var snakk om et show, og det skulle ikke være på hvilken som helst dag.

  Det skulle være dobbelshow i Oslo denne dagen, på selve bursdagen min. Det ene var Fordommer med Ørjan Burøe - et show som jeg allerede hadde vært på i april. Men fristelsen ble stor til å få med seg et par unge damer på scenen. 

  Så i går midt på dagen dro jeg innover til Oslo sammen med pappa, bare oss to på tur, for vi var veldig klare for kvelden. En times tid med kjøring var vi kommet oss til hotellet hvor vi skulle bo. Hotellet som var så heldig å få overnattingsbesøk av oss var Thon Hotel Vika Atrium. Et veldig fint hotel. Her oppholdt vi oss i noen timer og samlet krefter til det som ventet på oss.
   


   


   


   

  Timene gikk og det var på tide å komme seg litt ut. Kroppene trengte litt energi, en middagsrett som skulle holde oss oppe utover kvelden. Vi gikk ut i gatene for å se hva som fantes, men endte opp på Akerbrygge hos Big Horn. Et veldig koselig og rolig sted, og vi fikk vindusplass i uterestauranten deres, hvor vi kunne se langs bryggen og ut mot vannet.

  Kan jo si at det skjedde litt da vi fikk satt oss. Plutselig kommer det noen vektere løpende, og etter kommer en redningsbil med menn som sitter klare med dykkerutstyr. Var det noen som hadde havnet utenfor bryggekanten? Redningsbåt var også tilstede, men jeg fikk vel aldri det helt klart for meg av hva som hadde skjedd.   


   

  Men så kom maten. Det jeg hadde plukket ut fra menyen var entrecôte med fløtepoteter, bearnaise, rømme, brokkoligrateng og soppstuing. Kan jo ikke si annet enn at det smakte utrolig godt. Og om jeg ble mett? Gjett om! Kunne nesten rullet ut av stolen. Skulle gjerne tatt en dessert også, men det var ikke plass for å si det sånn.

  Etter hvert som vi fikk summet av oss litt tid, så måtte vi komme oss avgårde til neste stopp. Kveldens store happening sto for tur, og det var ikke bare meg som hadde lyst til å ta en tur til Latter denne kvelden. Salen var full av mange mennesker - med flertall av jenter. Plassene som var bestilt var midt i blinken. Andre rad ca. midt på var et veldig godt valg da vi bestilte billetter.

  Menneskene strømmet på inn i salen, den ene etter den andre med et vinglass eller ølflaske i hånden. Lyset ble dempet i salen og fargene kom frem på scenen, og ut spretter to lekene damer som er klar for å gi oss litt show!   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   

  Jeg kan ikke annet enn å si; FOR ET KANONSHOW! For en fantastisk kveld det ble på denne dagen. Råflotte damer som har sterke bein i nesen, og som virkelig tør å vise seg frem. Tusvik og Tønne skal ha flere show ut året. Så om du har lyst til å sjekke det ut og ta deg en tur, så kan du se når dem har lyst til å underholde deg her.

 • Publisert: 24.09.2017, 17:00
 • Kategori: Hverdag
 • 6 kommentarer
 • BIRTHDAY GIRL

 • Publisert: 23.09.2017, 09:30
 • Kategori: Hverdag

 •  


   


   


   


   

  I går hadde jeg min aller siste dag. De siste timene rullet gjennom dagen, og sånn som det har vært de siste par årene så hadde jeg ikke de spente bursdagsnervene kvelden før som jeg alltid pleide å ha som yngre. 

  Tenårene mine er over for lengst, og alderen er tredd inn i de voksnes rekker. Jeg er kommet i den tidlige voksne alderen, men kan vel innrømme at jeg fortsatt føler meg som et barn - innerst inne. Kanskje et litt kjedelig barn, som kan være nokså barnslig. Jeg er ikke den som virkelig klarer å vise hvem jeg er, og byr ikke fullt på meg selv sånn som jeg kanskje hadde ønsket.

  BIRTHDAY GIRL

  Men hva så? Nå har alderen bikket over til å bli 23 år, og alt kan jo skje videre. "Alder er bare et tall" er det noe som heter, og det er sant. Bursdag blir det uansett, og en litt annerledes feiring er jeg nå klar for. Kofferten ble pakket når denne fredagskvelden kom, og helgen skal nytes på en helt annen plass enn hjemme.

  Hvor jeg er, og hva jeg skal, det skal jeg gledelig dele med dere senere. Men nå reiser jeg avgårde for å leve livet litt, på en pen og ordentlig måte. Ut for å kjenne på nye opplevelser, samt at jeg skal sanke noen minner som jeg kan ta med meg videre. Det er tros alt bursdag, og det skjer ikke akkurat hver dag.

 • Publisert: 23.09.2017, 09:30
 • Kategori: Hverdag
 • 12 kommentarer
 • HELT STILLE

 • Publisert: 21.09.2017, 21:00
 • Kategori: Hverdag

 •  


   

  Helt stille. Til vanlig består hverdagen av mange ulike lyder. Lave toner, høye toner. Mye lyd og lite lyd. Det kjennes litt ut som du er med på en reise i berg-og-dalbanen. Det går fort, men klarer likevel å få med deg mye. Riktig nok ikke alt, men nok til å kunne skjønne sammenheng og hva som kan være grunnene.

  Nå vet jeg ikke riktig helt hva jeg mener med det. Men da jeg benyttet meg av å stelle meg i vinduskarmen tidligere i kveld, det var da jeg oppdaget stillheten. Jeg kan være flink til å låse meg selv inne, samtidig som jeg ikke slipper noen tanker ut. Det er bare meg og alle de merkelige ord og setningene som gnager seg frem og tilbake.

  Mange meninger og tanker kommer selvfølgelig ut her, hvor det er litt som en terapi for meg å skrive og sette sammen ordene. Men det er også veldig mye jeg ikke deler. Alt går rundt for meg noen ganger, og jeg skulle så gjerne klart å slippe alt ut ved å videreformidle alle tankene. Men alt er heller ikke for å deles, og jeg skulle så gjerne ønske at jeg klarte å være mer åpen enn det jeg er.

 • Publisert: 21.09.2017, 21:00
 • Kategori: Hverdag
 • 7 kommentarer
 • VAKKERT, MEN SPESIELT

 • Publisert: 20.09.2017, 18:00
 • Kategori: Hverdag

 •  

  Alle vet at noen morninger kan være tyngre enn andre. Du blir vekket av den ene lyden etter den andre, men har heller lyst til å pakke deg godt under den varme dynen og myke sengen for å sove videre. Men vi vet godt at det fungerer dårlig når man må tidlig opp og har en jobb som venter.

  Likevel klarte jeg ikke å legge merke til den fine morgen som ventet på meg ute. Jeg var på vei ut døren for å komme meg avgårde til jobb, men det ble brått stopp da jeg hadde kastet opp døren og tatt det første skrittet. For der sto jeg. Helt stille og så bare rett frem. 

  Det var dette synet av bildet over her som møtte blikket mitt. Jeg fikk nesten hakeslep, for himmel med skyer og fantastisk lys er noe som er veldig fascinerende. Jeg hadde så lyst til å finne frem kamerastativet, rigge meg opp i skogkanten og ta bilder opp mot åsen der soloppgangen alltid kommer. 

  Men jeg hadde ikke tid. Hadde jeg bare møtt på dette landskapet litt tidligere på morgen skulle jeg gjerne dokumentert dette bedre. Skulle så gjerne satt tiden litt på vent, sånn at jeg hadde latt meg få enda flere, men også mye bedre landskapsbilder. 

  For å få tatt dette bildet måtte jeg litt opp i høyden og bak i hagen for å få et par knips. Men da jeg så opp over trærne på den lille skogen bak meg, det var da jeg fikk se noe. Det var vakkert, men spesielt. Midt på lyse morgen, samtidig som høststemningen lå og vugget over alt, ble det en veldig fin start på dagen. For før den rakk og forsvinne, så fikk jeg se denne regnbuen som valgte å forlate meg så fort jeg fikk se den.
   


   


   


   

  Vi har nå kommet i gang med en nydelig årstid, og vi har så mye i vente.

 • Publisert: 20.09.2017, 18:00
 • Kategori: Hverdag
 • 6 kommentarer
 • JEG MÅTTE KJØPE BURSDAGSGAVE SELV

 • Publisert: 19.09.2017, 18:00
 • Kategori: Hverdag
 • Litt over halvveis av måneden, samtidig som den nærmer seg slutten, så er september en måned som er veldig stor for meg. Det er den delen på året hvor jeg var så heldig å få komme til verden. Jeg fikk min helt egen dag som jeg kunne ha for meg selv da jeg kom til verden en høstnatt i nittifire. 

  De siste ti åra har jeg i grunn ikke hatt like store forventninger til selve bursdagen. Riktig nok er det alltid stas å bli satt litt ekstra pris på, å bli sett litt mer til enn vanlig, eller hva jeg skal si. Virkelig vite at du får den oppmerksomheten og bekreftelse på at du er der, og at du er den du er.

  Jeg husker veldig godt at jeg hadde mange og større ønsker i min barndom når jeg nærmet meg et år eldre. Jeg kunne holde på i flere uker, men også gjennom året med å plotte inn ønsker på en liste av noe jeg hadde lyst på. I dag er det derimot vanskelig å finne ut av hva man ønsker seg fra andre når selve dagen og feiringen nærmer seg.

  Hva ønsker jeg meg, eller trenger jeg? Trenger jeg noe i det hele tatt, og hva skulle det vært? Disse spørsmålene stille jeg meg selv nesten hvert år. Om noen spør meg så er jeg som regel ganske blank - om jeg ikke klarer å hoste frem noen nyttige ønsker da. Men vi lever nok i en verden hvor veldig mange har det de trenger, og sånn er det for meg. Jeg kan ha lyst på det ene og det andre ellers i året, men når man virkelig kan ønske seg ting av andre, da er det ganske blankt. Kanskje noen andre kjenner seg igjen også?

  Men uansett. Jeg måtte kjøpe bursdagsgave selv i år. I hvert fall den ene. Her for to uker tilbake ble jeg kanskje litt misunnelig på en svær boks som var tilgjengelig et annet sted. Jeg vet at den er blitt mye brukt, og den er ganske bra også. Ikke så lenge før hadde jeg akkurat kjøpt meg inn en liten, men god høyttaler. Men siden jeg hører på mye musikk, og kan finne roen i det, så slo jeg på stortrommen og dro kortet på årets bursdagsgave til meg selv.
   


   


   


   

  Ikke nok med at dette er et bra lydanlegg, i mine øyne, og kan trilles rundt som en reisekoffert ettersom den har hjul og et godt håndtak til å dra i. Lyden er perfekt, men den har også en halvkule på toppen som gir sine effekter av lys med ulike farger. Så her spilles det en del for å si det sånn, og for å løfte på stemningen er det bare å slå på lysbryteren.
   


   


   


   

  Her spilles det mer musikk uten disco. Men om jeg en dag får endelig kommet meg ut for å løfte på trykket, selv om jeg ikke er av den typen for fest og moro, så skal du ikke se bort i fra at lampen får gløde selv om.
   


   

 • Publisert: 19.09.2017, 18:00
 • Kategori: Hverdag
 • 3 kommentarer
 • I DAG BLE PLANKENE FUNNET FREM

 • Publisert: 17.09.2017, 18:00
 • Kategori: Hverdag

 •  

  For fem uker siden da jeg kom hjem fra arbeid gikk turen til det store stedet med alle de lange, korte, brede og smale materialene, samt hvor det fantes mange duppeditter. Her fikk vi hamstret med oss planker i ulike lengder og forskjellige varianter, men også litt annet som vi trengte til det vi nå skulle lage.

  Dessverre ble dette liggende urørt siden da av andre årsaker. Men i dag fikk vi endelig kommet i gang. Vi hadde nemlig et prosjekt på planen. Et byggeprosjekt som skulle fornye noe ute i hagen. Hagetomten våres er ikke allverdens stor, men akkurat passe for min del. Bakerst i hagen har også lille Pompel bostedet sitt, hvor han begynner å nærme seg fem år.

  Kaniner er noe av det jeg har hatt interesse for de siste årene, og jeg fikk min første kanin for ti år siden. Jeg var så heldig å få med et stort og fint bur med på overtakelsen, sammen med den grå og store kaninen som da fikk navnet Klara. Og siden da har både Klara, Gullhår, Simba, Pilt og Pompel hatt sin hybel i samme bur.

  Med det været vi har her i landet, så har dette buret vært igjennom solskinnsdager, gråværsdager med både regn og storm, samt mange rare vintre hvor det har vært alt fra flere meter med snø og nesten bare vintre hvor det nesten har vært grønt. Derfor syns jeg det i år var på tide å få ordnet et nytt bur, for det begynner nå bli ganske løent. Selvfølgelig går det an å bruke det, men om man legger godviljen til så kan man se at det har vært godt brukt.

  Så i dag ble plankene funnet frem, målebåndet ble brukt til å måle, og sagen kuttet til sånn at vi fikk de riktige lengdene vi skulle ha. Med andre ord kan jeg nå røpe at det blir større plass til kaninen, og mye bedre kledning. Flere timer brukte vi i dag, og nå står stammen oppe, samt at vi har fått gulvet på plass.
   


   

  Hvor mye større enn det gamle buret er, det er ikke så lett å se her. Men når alt er ferdig skal jeg vise dere både den gamle og den nye boligen til kaninen. Jeg vet i hvert fall at dette kommer til å bli veldig bra, og gleder meg til å gjøre klart og slippe Pompel inn når alt er ferdig. Med andre ord har dette vært en snekkerdag, så nå skal resten av kvelden brukes til å lade opp med ny energi til en fryktelig spennende uke.

 • Publisert: 17.09.2017, 18:00
 • Kategori: Hverdag
 • 6 kommentarer
 • JEG HAR FÅTT NYTT NAVN

 • Publisert: 15.09.2017, 17:30
 • Kategori: Hverdag
 • Det er nå hele fire år siden jeg hadde min aller første dag. Onsdag 16. september 2013 startet jeg i ny jobb, i et nytt yrke som jeg har vært i siden da. Hvem skulle tro at det var barnehage jeg skulle ende opp i, i en alder av slutten av mine atten år? Jeg kan jo si at jeg er veldig glad for at jeg nå har gått denne veien, og jeg kan nå se tilbake på alle minnene jeg har fått.

  Jeg har også vært så heldig å ha gjennomført mine to første uker i en helt ny gruppe. De fem første ukene etter sommerferien kunne jeg leke og ha det moro med fire- og femåringene, mens i dag storkoser jeg meg sammen med alle to- og treåringene. De yngre krever selvfølgelig litt mer av meg enn de eldste, og på en litt annen måte også. Men så lenge jeg trives, så er jeg fornøyd.

  Det er ikke bare fra de eldste det kommer kloke ord ut av munnen. I denne gruppen jeg jobber med nå er det mye artig og morsomt som kommer frem, men mest av alt er små barn utrolig skjønne. Det er ikke alt som er like lett og formidle eller si når dem er så små, selv om jeg føler at dem er ganske store.

  Å gå en hel dag uten å le, eller lette litt på smile er nesten umulig når jeg er på jobb. Mange gode klemmer blir delt ut. En hånd å holde i er trygt, i det minste nærhet. Flere behov skal kunne dekkes opp i løpet av en dag, og jeg kjenner her jeg sitter etter en endt arbeidsuke at det skal bli godt med helg nå.

  Jeg skulle gjerne vært sammen med alle de flotte barna gjennom hele døgnet, men det er også godt å kunne trekke seg litt tilbake, ta en pause og finne ny energi. Hvordan ellers skulle man fått det til å gå rundt?

  Ellers har det skjedd ganske mye på de to små ukene jeg har fått lov til å være med en liten blomsterbukett av mange ulike og små blomster. Jeg har fått nytt navn! Jeg har ikke det lengste navnet, og jeg vet ikke hvorfor det er så vanskelig å si, for noen. Og hvorfor det har blitt akkurat det er jeg heller ikke så sikker på. Men nå er det et lite antall som går rundt og kaller meg for "Lille" - hvor søtt er ikke det?
   

  Så her har du meg - Lille.

 • Publisert: 15.09.2017, 17:30
 • Kategori: Hverdag
 • 3 kommentarer
 • SKILTE FORELDRE

 • Publisert: 13.09.2017, 19:30
 • Kategori: Hverdag

 •  

  Jeg prøver å se fremover, men det er ikke alltid så lett. Jeg gjør så godt jeg kan med å se lyst på alt, men noe klarer man ikke å se eller skjønne hvorfor det ikke er som det skal være. Et eller annet sted har det skjært seg, og det er lov. Men likevel skjønner jeg ikke hvorfor det skal gå så inn på meg når jeg faktisk tenker over det.

  At det går fysisk inn på meg vil jeg ikke si at det akkurat gjør. Men når et tema om dette, eller annet som kan føre tankene inn mot akkurat det, da ringer det en ekstra bjelle. 

  Jeg husker spesielt for noen år tilbake, og vi snakker ikke lange tiden. Det var en slik periode hvor mennesker gikk i oppløsning, og jeg følte det var ekstremt på denne tiden. Jeg fikk høre om flere par som valgte å dele seg. Og kunne starte på nytt - med noen helt andre. Veldig mange par satt med en stiftelse i mellom dem, barna deres, men fant likevel ut at det var best å la barna pendle fra hjem til hjem mellom foreldrene sine.

  Hvor jeg helt vil med dette klarer jeg ikke å sett konkrete ord på. Tanker rundt dette dukker opp en gang i blant, og noen ganger går det flere måneder før jeg ender opp på en sidevei som kan plukke opp disse trådene igjen.

  Hvordan det er, det kan jeg ikke si at jeg kjenner meg igjen i, for jeg er en av dem som ikke har skilte foreldre. Jeg vet ikke hvordan det er for dere som sitter der ute og har to forskjellige hjem. Hvorfor disse tankene dukket opp nå? Å jobbe med barn kan man se alt mulig, og noe kan man også ikke se. Men vi ser veldig mye, og det er fordi vi skal kunne dekke de små sine behov på best mulig måte.

  Men hvordan tror du det kan være for et barnehagebarn, eller skolebarn for den saks skyld, som knapt har tatt sine skritt på denne jorden? Med starten på mitt femte barnehageår har jeg sett mye tidligere, og jeg syns det kanskje er lettest å sette meg inn i og tenke på situasjonene deres, enn det er å skrive om dem. 

  Barn som er i denne situasjonen, på både godt og vondt, så kan det også være forvirring. Hvordan kan for eksempel et samspill mellom et skilsmissebarn og et familiebarn være? Vil dem få like mye kjærlighet og like mye omsorg fra begge parter? Jeg kan også bekrefte at jeg er langt i fra noe ekspert på dette området, men ville bare lufte noen tanker som jeg nå sitter på. Om alt er rett, og hva som er rett - det kan jo diskuteres.

  På forhånd kan jeg si at jeg hadde nok taklet å være i et slik tilfelle, men at man ikke hadde visst så mye om man plutselig sto oppi det der og da. Om man undrer og grubler dypt nok, så finnes det ikke helt konkrete svar. For vi vet at vi mennesker er forskjellige, og trenger derfor ulike måter og håndtere ting på.

  Akkurat nå føler jeg at det bobler litt over her med tanker, men ordene klarer ikke å komme ut. Jeg er ikke den som sitter på fagordene og den biten innenfor dette, og noen ganger er det temaer som kommer ekstra frem enn andre. Og i dag var det dette her med skilte foreldre som plutselig kom frem. Kanskje det er noen der ute som har lyst til å dele sine erfaringer eller tanker rundt dette? Jeg klarer i hvert fall ikke å få frem noe mer akkurat nå. Temaet kan være så stort.

 • Publisert: 13.09.2017, 19:30
 • Kategori: Hverdag
 • 6 kommentarer
 • NÅ KAN REGNET KOMME

 • Publisert: 11.09.2017, 20:00
 • Kategori: Hverdag

 •  


   


   


   

  Nå er det ikke lenger tvil - en ny uke av høsten står for tur. Flere mørke dager venter oss. Ikke blir det bare tidligere mørkt om kveldene, men det blir også flere dager hvor det er fare for overskyet og regnfulle dager. Ikke at jeg ønsker meg så mye regn, for høsten kan være ganske så fin i seg selv. Masse flotte farger.

  Men nå var det rett og slett nok. Jeg var ute med alle flotte ungene på formiddagen i dag da himmelen plutselig bestemte seg for å åpne seg kvart på ti. Av erfaring hadde vi alle regntøy på, siden det fantes tre, fire, fem vannpytter ute. Ovenifra plasket det ned på oss, og barna hoppet og koset seg i søledammene. 

  Du kan jo si at det kom litt ekstra endorfiner hos de små når dammene boblet over av skum. Og moro var det for oss eldre som kunne være med å plaske litt sammen med dem. Selv med plaskeregn holdt vi leken i gang ute, og det ble mange våte barn. Men er det ikke det som er livet? Å våge seg litt utenfor rammene. Det er jo ikke noe farlig å bli våt.

  Og når vi snakker om våt - yttertøyet mitt ble i hvert fall kliss klass, og jeg fant ut at det nå var på tide å gjøre noe med det. Jeg har visst om det lenge at jeg har trengt en ny jakke som kan tåle plaskesprut og våte dager litt mer enn den jeg bar på, for den regnjakken jeg hadde tok det nesten årevis å tørke. 

  Så da var det gjort. Etter jobb hvor jeg koste meg med en god middag, var det rett avgårde for å hamstre til seg en ny og vanntett overdel. En sånn jakke hvor vann nærmest kunne renne av, og ikke suge seg inn i stoffet. Jeg orket ikke flere regnfulle dager med tung jakke som nesten kunne vris opp etter en slik dag. Så nå kan regnet komme!

 • Publisert: 11.09.2017, 20:00
 • Kategori: Hverdag
 • 16 kommentarer
 • SÅ ENKEL, MEN LIKEVEL SÅ FIN

 • Publisert: 10.09.2017, 15:30
 • Kategori: Hverdag

 •  


   


   

  Åå, sånn som jeg gleder meg å bruke denne utover høsten. Her er den, kjolen som dere fikk se deler av i går og som jeg ikke klarte å gå forbi. Så enkel, men likevel så fin. Skulle gjerne hatt en kosedress i dette stoffet, som jeg kunne kastet på meg om kveldene. 

  Til tross for at solen skinner for øyeblikket, har det også vært litt ustabilt vær her i dag. Litt grått tidligere i dag, hvor det også har kommer rare byger over oss med både lite og masse regn. Og langt borte i det fjerne kunne jeg høre noen små bulder, som jeg så gjerne skulle ønske hadde vist seg litt mer.

  Men noe skikkelig uvær ble det ikke likevel, så får nyte den solen som er her før høsten drar seg skikkelig på fremover. Det er jo også søndag, noe som betyr at rundt neste sving venter en ny og spennende uke med nye utfordringer. Siste dagen i uka er også kjent for å være en av de kjedeligste dagene, så her skjer det ikke så mye for å si det sånn. Håper dere har hatt en flott helg, så må dere kose dere videre gjennom dagen!

 • Publisert: 10.09.2017, 15:30
 • Kategori: Hverdag
 • 10 kommentarer
 • SPONTAN TANKE SOM KOM SNIKENDE

 • Publisert: 09.09.2017, 17:00
 • Kategori: Hverdag
 • Da jeg glippet på øynene da kroppen meldte sin ankomst for å våkne, lå det roseblader utover hele gulvet, levende lys var tent og en klassisk og rolig musikk spilte lavt i bakgrunnen. Varme tøfler sto rett ved sengen, så det var bare å stable føttene ned i dem da jeg var på vei opp. 

  Skulle gjerne ønske at dette hadde stemt, men det er vel lov å drømme seg litt bort en gang i blant. Istedenfor ble jeg liggende i sengen en stund, før jeg fikk hoppet inn i noen klær for å starte dagen. Det var tross alt blitt lørdag, igjen, og her skulle man prøve og få så mye ut av dagen som mulig. 

  Av en litt spontan tanke som kom snikende, ble det til at jeg tok meg en tur til byen. Jeg måtte finne på et eller annet. Noen planer for at jeg skulle handle noe spesielt hadde jeg ikke. Jeg ville bare komme meg ut for å titte litt. Ut å se på litt mennesker og livet en tidlig lørdags ettermiddag.

  All verdens av mennesker var det ikke i byen da jeg var der i ett-tiden. Lett var det å valse seg igjennom korridorene for å få tatt en titt innom de butikkene jeg ønsket, og jammen så ble kortet dratt da jeg fant noe som falt i smak. Jeg kom over et par plagg hvor jeg ikke kunne dra hjem igjen før jeg hadde tatt dem med meg.   


   


   

  Denne toppen fant jeg hos Cubus, og finnes i tre forskjellige farger - svart, hvit og vinrød. Jeg falt pladask for den vinrøde, men endte opp med svart da den ikke helt kledde meg da jeg tok den på. Syns denne var veldig fin.
   


   


   


   

  Et annet plagg jeg måtte få med meg i handleposen var denne her. Et stoff som kommer til å bli utrolig deilig å ha på seg nå utover høsten. Dette er en kjole som går ned til knærne. Fikk ikke med hele denne gangen, men kan vise dere den i en senere anledning. Syns denne også var veldig fin, og håper jeg får brukt den mye, selv om jeg ikke er så veldig kjolejente av meg.

 • Publisert: 09.09.2017, 17:00
 • Kategori: Hverdag
 • 10 kommentarer
 • SYNGER NOK PÅ SITT SISTE VERS

 • Publisert: 07.09.2017, 18:00
 • Kategori: Hverdag
 • Det er nå seksten dager siden jeg peste meg opp alle de hundre og tjue trappetrinnene. Gikk med de store fjellskoene på meg, og bak på ryggen hang en svær sekk full av gråstein. Rundt halsen hang boksehanskene, og rundt livet bar jeg på en liten rumpetaske med diamanter. Skulle gjerne likt å sett meg selv, men må nok innrømme at jeg ikke snakker sant.

  Sannheten er den at jeg suste opp i syvende etasje i heis. Gikk bortover gangen for å finne romnummeret og besøke noen. Med meg hadde jeg ballonger og en helt ny vase med friske roser. Blomstene var kjøpt på dagen, så de var helt ferske da bursdagsbarnet fikk dem på pulten ved siden av sengen. Utsikten fra toppetasjen husker jeg var nokså flott, med tanke på det man kunne se. Og man fikk jo sett en del av selve Tønsberg by fra vinduet.
   


  Flott, ikke sant?
   

  Jeg så for meg de fantastiske bildene jeg kunne få av denne utsikten, om jeg bare hadde med meg riktig utstyr. Speilrefleksen var ikke med på dette bursdagsbesøket, så det fikk duge med dette landskapsbildet jeg fikk tatt med mobilen. Kan jo ikke akkurat klage av det heller.

  De to siste ukene har rosene jeg tok med meg på besøket stått her hjemme i stuen. Det vil si at dem har vært friske og raske ganske lenge, og det er kanskje ikke så rart. Rosene er nemlig kjøpt hos rema 1000, og der har vi opplevd at deres rosebuketter står overraskende lenge. Men i dag har dem begynt å henge med hodet, så dem synger nok på sitt siste vers.
   


   


   

 • Publisert: 07.09.2017, 18:00
 • Kategori: Hverdag
 • 3 kommentarer
 • PAKKE I POSTEN

 • Publisert: 06.09.2017, 19:00
 • Kategori: Hverdag

 •  


   


   


   


   


   

  Da jeg endelig kunne sette meg ned, uten en eneste henvendelse fra barn da jeg var på jobb i dag, hadde det tikket inn en melding til meg. En beskjed om at nå var alt klart. Jeg hadde fått pakke i posten, men måtte hente den selv. Akkurat der og da gledet jeg meg som en liten unge, men visste selvfølgelig hva som ventet på meg.

  I helgen la jeg inn en bestilling. Jeg kom over noen plagg på nettet, noe som skapte nysgjerrighet hos meg til å klikke dem hjem. Og så var det gjort. Pakken ble røsket opp, og plaggene måtte prøves. De satt som et skudd, og var verken for små eller for store. Og jeg elsket dem!

  Selv syns jeg dem er fine, og stoffet i dem passer perfekt til perioden vi nå er inne i, og månedene fremover høsten. Jeg har ikke hjerte til å sende dem tilbake, så nå skal temperaturen min klare og holde seg på topp når kulden begynner å snike seg på. Håper jeg i hvert fall. Om du er interessert i dem du også, så finner du den første her og den andre her.

 • Publisert: 06.09.2017, 19:00
 • Kategori: Hverdag
 • 15 kommentarer
 • HAN MÅTTE DOKUMENTERES

 • Publisert: 04.09.2017, 18:00
 • Kategori: Hverdag

 •  


   

  Du var stor, men ikke den største. Jeg var større enn deg, men ble mest fascinert over ditt mønster og hvordan du egentlig så ut da du virket større enn som så da jeg festet mitt blikk helt opp til deg. Du var ikke den lille usle krabaten som bare forsvant i mellom fingrene om jeg hadde tatt tak i deg.

  Jeg var på vei inn på et rom her i huset da jeg plutselig oppdaget deg i lyset som traff igjennom vinduskarmen. Du hadde allerede stått på og jobbet mye med ditt lille rede, og det var derfor du hadde valgt å bruke din tid der i kveldslyset, helt i midten av spindelvevet.

  Det er ikke bare øgler og kaniner som er interessante. Småkryp generelt virker veldig spennende, spesielt når man kan ta bilder av dem og man får noen blinkskudd som man selv blir fornøyd med. Derfor klarte jeg ikke å unngå og ta skrittene helt innpå da jeg møtte denne krabaten. Han måtte dokumenteres!

  Og det er heller ingen hemmelighet om at jeg føler meg litt som en edderkopp. Eller i verste fall skulle jeg ønske jeg var en noen ganger. Skulle hatt litt flere armer tilgjengelig når det står på som verst, og et par ekstra bein som kunne avlaste meg litt for å nå ut til alle som trenger meg. Men det får bare være en drøm, og jeg får gjøre så godt jeg kan med det settet jeg har vært så heldig å få.

  Men det hadde vært litt kjekt å få være en edderkopp. Om ikke hele tiden, så i det minste noen ganger. Kunne krype og komme til over alt. Slenge ut en arm eller to for å kaste seg videre fra den ene enden til den andre. Mange er også redde for disse krypene, men jeg ville nok ikke vært en skremmer.
   

 • Publisert: 04.09.2017, 18:00
 • Kategori: Hverdag
 • 13 kommentarer
 • NÅR JEG KLAGER, HØRER DEM PÅ MEG

 • Publisert: 03.09.2017, 15:00
 • Kategori: Hverdag
 • I sommerferien fortalte jeg dere om at jeg måtte gå til verks over gress som vokste hit og dit, og det var så stygt her i området. Det hadde ikke blitt gjort noe som helst på så lenge jeg kunne huske, og det endte med at jeg sendte en stor påminnelse til kommunen for å få fortgang på sakene.

  Dette gjorde jeg i juli, og igjen nå i august måtte jeg sende enda en tekst til dem for å få orden på ting. For nå begynner det å bli mørkere utover kveldene, og snart er det også mørkt når man skal ut tidlig om morgen. Og da er det kjekt med de høye lampene langs veiene og ute i gatene for å få ordentlig overskikk når man ellers ikke kan se noen ting.

  Veldig lenge har vi hatt opptil flere gatelamper stående rundt om i området her. Og også langs gang- og sykkelveiene. Jeg har opplevd at flere lamper har vært mørke, og for sikkerhetens skyld ville jeg ordne opp i dette også. I hvert fall gjøre et forsøk for å se om jeg igjen kunne komme meg igjennom til kommunen.

  Det var en sen kveld hvor jeg åpnet mailen min. Gjorde meg klar for å skrive og sa det rett ut sånn som det var. 

  "Vi er nå inne i starten av mørketiden hvor det blir tidligere mørkt om kveldene, men også senere lyst om morgen. Angående gatelys lurte jeg på når det er rutiner for å gå over dem, og passe på at alle lyser?

  I gaten her jeg bor har det vært flere lyktestolper som har vært mørke siden sen vinter/tidlig våres. Det har vært mørkt og trist lenge, og det hadde vært godt å få lyst opp gatene igjen der det skal være lyktestolper som skal fungere nå som det blir mer og mer mørkt."

  Og vet dere hva? Når jeg klager, hører dem på meg. For nå er det endelig lyst opp om kveldene, og det er så uvant. Og når du nesten får sjokk for at lyset har kommet tilbake, da har det vært mørkt utrolig lenge. Jeg hadde nesten glemt hvordan det så ut om kvelden når gatelysene var tent.   


   


   

  Helt nye lamper har det også blitt. Om ikke jeg hadde purret og klaget på dem, har jeg på en følelse at det ikke hadde vært noe lys der den tid i dag. I min familie er vi veldig flinke til å klage om det skulle være noe feil, så jeg vet hvor akkurat den mestringen kommer fra, om jeg kan kalle det dét. 

  Lys har vi i hvert fall nå fått, og de fikk også fortgang på lyssjekkingen og byttet ut på dem som ikke fungerte lenger. Det er ikke alltid så mye som skal til. Bare noen ord om problemet, og så blir det løst. Er ikke så lett bestandig akkurat, men godt er det å selv bli hørt de gangene på så kort tid hvor jeg har vært litt småsur. Det hjelper å klage - husk det!

 • Publisert: 03.09.2017, 15:00
 • Kategori: Hverdag
 • 4 kommentarer
 • JEG FANT INGEN HYLLER

 • Publisert: 02.09.2017, 20:00
 • Kategori: Hverdag
 • Tidligere denne uken slo det meg en tanke. En tur jeg hadde lyst til å ta nordover bare for å komme meg litt ut, men også fordi det var noe jeg skulle se etter. I flere måneder nå, ja helt siden nyttår en gang, så har jeg ønsket meg sånne lekre og praktiske små oppbevaringsskap som vi har i et av rommene her. Og de var å finne på Ikea en gang.

  Ikea er også et stort og fint sted hvor jeg, som mange andre, kan gå i lang tid å kikke. Der er det så mye fint å se på, og masse spennende. Men jeg ønsket en hylleløsning med skap som jeg kunne ha på rommet mitt, og det skulle ikke være stort. Men i og med at jeg har ventet så lenge, så er nok disse skapene utgått.

  Dette visste jeg før jeg reiste innover på formiddagen i dag, men ville likevel inn for å se om jeg kunne finne andre skap eller hylleløsninger. Det var en del mennesker der inne i dag, men var ikke all verdens vanskelig å komme seg igjennom alle veiene man kunne gå for å se på alt sammen. Jeg så også på noen lekre klesskap, og ble så dårlig at jeg så gjerne skulle ønske at jeg hadde en annen skapløsning enn det jeg har nå.

  Jeg fant ingen hyller som falt i min smak, og ville ikke kjøpe noe om det ikke passet der jeg hadde planer om å henge dem opp. Men tomhendt ut kom jeg uansett ikke. Kortet måtte dras, for med meg hjem hadde jeg noen praktiske oppbevaring som jeg fikk bruk for. Da jeg kom over dem så jeg for meg at det kunne bli ganske bra, men selv er jeg fornøyd.
   

  Skapet ble tømt for å få innredet det på nytt.
   


   


   


   

  Det kunne alltid vært bedre, men det får duge. Egentlig drømmer jeg om stort og nytt klesskap, hvor løsningene er sånn som jeg blant annet så på Ikea. Jeg kunne tatt med meg flere skapløsninger med meg hjem, men plassen hadde nok ikke godtatt det. Det skapet jeg har nå ble satt inn for tolv år siden, så du kan jo si at det frister stort med noe nytt og annet. Men akkurat nå blir det ikke noe montering av klesskap.

 • Publisert: 02.09.2017, 20:00
 • Kategori: Hverdag
 • 4 kommentarer
 • VI SPINNER INN TIL HELG

 • Publisert: 01.09.2017, 18:00
 • Kategori: Hverdag

 •  


   

  Med de få ordene som kommer ut i dag, kan jeg meddele at det nå endelig er fredag. Store deler av dagen har jeg gått rundt og ikke visst helt hvilken dag det har vært. Dagen har i grunn ikke hatt noe navn, og timene har gått med flere fine øyeblikk som man kan finne og få frem i en hverdag.

  Du kan med andre ord si at det var ekstra godt å dra hjem etter endt arbeidsdag, og vi spinner inn til helg. Ja, for det var akkurat det vi gjorde. Lillebror og jeg spinnet med de spinnerne vi hadde, og denne gangen var dette ikke min idé.

  I flere år har jeg prøvd å få med meg søsknene mine på bilder, noe som ikke har vært lett for å si det mildt. Jeg er veldig glad i å ta bilder, men det gjør meg ingenting å stå foran kamera også. Men det kan jo bli litt kjedelig til tider å stå der alene, og endelig fikk jeg noen nye bilder jeg kunne jobbe med, hvor andre var med.

  Med noen blinkskudd som havnet på bildebrikken av et sjelden øyeblikk, kan jeg nå ønske dere en riktig god helg. Her har jeg ikke så mye å fylle helgen med enda, men noen planer har jeg likevel. Blir bare spennende å se om jeg får gjennomført dem. Håper fredagen deres har vært like strålende, og at dere får en velfortjent helg med det dere måtte fylle den med. Kanskje dere har lyst til å dele noen av deres planer for helgen?

 • Publisert: 01.09.2017, 18:00
 • Kategori: Hverdag
 • 3 kommentarer