hits

Pernille

HAR DU HUSKET Å STILLE DEN?

 • Publisert: 31.10.2016, 18:00
 • Kategori: Hverdag
 • Plutselig var vi her igjen. Tilbake til hverdagen, og aller siste dagen i oktober. For det ene - hvor ble helgen av? For ikke å snakke om hvor denne måneden fløy forbi. Det var jo nettopp en ny måned, og i morgen er det et helt år siden november var på besøk her sist. 

  Føler rett og slett at tiden ikke strekker like godt til alltid. For eksempel sånn som i helgen. Jeg lot meg legge vekk bloggjobben for et par dager. Hadde lite å skrive om, for ikke å snakke om motivasjonen til å prøve og få til en tekst eller to. Og når man verken har noe som helst å skrive eller "dikte" opp, da lot jeg rett og slett hele jobben ligge.   

  Selv med en stille og rolig helg forsåvidt, har det også skjedd litt. Jeg hadde lite problemer med endringen i hverdagen. Men en ting er i hvert fall sikkert - jeg legger merke til justeringen. For i helgen ble nemlig klokken stilt. Har du husket å stille den?

  Ute har det allerede vært helt mørkt en stund. Det er helt svart nå. Men tiden er der fortsatt, bare at den viser en time tilbake enn det den gjorde om lørdagen. Alle klokkene mine har jeg også fått gått over, sånn at alle viser likt. Hadde tatt seg ut om jeg hadde sett på en klokke som var glemt å stille, og jeg hadde kommet på jobb en hel time for tidlig i dag. 
   


   

  Men nå som alle klokkene har fått høstendringen sin, går vi nå inn i vintertiden. Sommertiden er slutt og snart går det mot kaldere luft og bakken blir dekket med snø. Greit forsåvidt det, men håper på en mild vinter med lite snø og ikke så kaldt. Men først gjelder det å nyte de fine og flotte høstkveldene!

 • Publisert: 31.10.2016, 18:00
 • Kategori: Hverdag
 • 9 kommentarer
 • EN PUSERUMPE?

 • Publisert: 28.10.2016, 21:30
 • Kategori: Bilder

 •  

  En puserumpe? Jeg var endelig komme meg hjem fra noen fine økter på planleggingsdagen. Nå var det endelig helg, og jeg vet ikke hvor ofte jeg sier det. Føles ut som det er fredag hele uken, for alle de andre dagene bare flyr forbi.

  Inne hadde jeg vært for å hente fór. Jeg har jo et lite dyr å passe på, og kaninskålen trengte påfyll. Ut kommer jeg igjen, med maten i hånda. Jeg tar de stegene som trengs for å komme meg til buret, og i det jeg runder hushjørnet får jeg et blikk på noe.

  Jeg titter bort. Og det lille vesenet treffer blikket mitt. Han blir stående å se på meg. "Hvem er du?", tenkte han nok. Føttene mine velger å bli stående. Vil jo ikke skremme den lille karen heller. Men hvordan kan jeg skape trygghet?

  På jobb når jeg er sammen med barn vet jeg at å sette seg ned og komme på barnas høyde er noe som styrker dem for å våge og tørre - blant annet. Du blir derfor ikke større enn dem og virker ikke "farlig". 
   


   

  Etter at jeg hadde fått blikkontakt med den pene grå pusekatten, fikk han også øye på skåla i hånda mi. Han ble stående og tenke et lite sekund, før han valset forsiktig bortover plenen med sine pelspoter.

  Men hva ville da skje om jeg tok noen skritt tilbake? Ville han bli stående? Eller ville han gå sin vei? Men det var som jeg trodde - han fulgte etter. Jeg kjente heller ikke denne pusen, og jeg hadde ikke sett han før. Ikke som jeg kan huske. Men han var veldig pen, og en fantastisk pels å kose.   

  Vi ble tilslutt stående å se på hverandre. I mellomtiden da jeg oppdaget at han kom mot meg og i det han fikk en kos, hadde jeg allerede rukket å springe inn for å hente dokumentasjonsverktøyet. Speilrefleksen. Hvordan kan man unngå å gå forbi en så vakker katt uten å ta noen bilder. Fotogen var han også.   

  Veldig kosete og en flott pusekatt. Tenk å ha en sånn som han som sitt kjæledyr? Det hadde vært noe. Men godt er det at jeg kan stoppe opp på gaten for å gi de små dyrene en klem eller to. Flotte dyr er dem, men å ha en boende... Nei, det holder nok med den lille kaninkaren jeg har.

  Etterhvert fant han ut at det ble nok kosing. Han hadde nok fått sin dose for dagen, og gikk videre på sin vei. Hvor han nå har tatt veien er jeg ikke sikker på. Men om han ville komme tilbake for en liten photoshoot, det er det bare å vente og se.
   

 • Publisert: 28.10.2016, 21:30
 • Kategori: Bilder
 • 6 kommentarer
 • VARM SJOKOLADEDRIKK

 • Publisert: 25.10.2016, 19:30
 • Kategori: Hverdag

 •  

  Du har så smått begynt å kjenne at de små tærne trekker til seg den kalde luften. For ikke å snakke om fingrene som suger til seg kald energi. Uansett om jeg da går med hansker eller ei, blir fingerspissene alltid kalde. Skulle nesten tro de bodde i et småkaldt isbad. 

  Nå om kveldene utover er det derfor godt å finne frem termokoppen igjen og putte noe godt på den. Legge bort vannflasken som blir brukt på dagtid, og heller unne seg noe varmt i kroppen. Kanskje en skvett brus i ny og ned, men fra i dag har jeg tatt de aller første slurkene av den gode og deilige sjokoladedrikken.
   


   


   

  Og jammen smakte det godt. Kjenne den varme sjokoladen renne igjennom halsen og nedover i kroppen, å både spre seg utover til fingerspissene og tåtuppene. Og ved å få i seg litt sjokolade har jeg et håp om å holde meg våken frem til sengen roper. I går etter en lang dag og FN-feiring på jobben, var jeg så sliten at jeg sovnet fra alt sammen da jeg kom hjem. 

  Men med et lite lager i skjul skal jeg nok klare og holde varmen når de små partiklene av frossen luft treffer meg. Og skulle du sitte en kveld å fryse og ha lyst på noe godt - da er det jo bare å lage seg en slump med varm sjokoladedrikk!
   

 • Publisert: 25.10.2016, 19:30
 • Kategori: Hverdag
 • 14 kommentarer
 • GRØTENS DAG

 • Publisert: 23.10.2016, 15:00
 • Kategori: Mat

 •  

  God søndag til alle dere fantastiske der ute! En ny høstdag med grått vær er over oss og da er det godt å kunne sitte inne og kose seg i varmen. Vi er godt i gang med søndagen, og denne dagen inneholder ingen andre planer enn å lade opp til en ny og flott arbeidsuke sammen med barna.

  Morningen startet allerede før klokken hadde bikket ni. Men siden det var søndag lot jeg meg ligge litt lenger å bare tenke og se ut i løse luften. Ute var det jo grått uansett, så godt var det å pakke seg godt under dynen for så å stå opp når en selv ville.   

  Men i dag er det en litt annerledes dag. Kanskje litt spesiell for de som kjenner til og er veldig glad i retten. Ja, for i dag er det nemlig grøtens dag her i Norge. Vi er også så heldig å ha mange ulike grøttyper. Smørgrøt, rømmegrøt, eplegrøt, grøt med nøtter, byggrynsgrøt, kaffegrøt, dynegrøt, og ja, you name it.
   


   

  Selv er jeg en grøtelsker, men foretrekker risengrynsgrøt. Ren grøt med et lag av kanel og sukker, samt en liten klatt smør i midten. Men så er det sånn at jeg ikke orker å røre i flere timer i gryten for å slå sammen litt grøt. Derfor er ferdiggrøten en får kjøpt i butikken veldig kjekke. Og når jeg har lyst på en skål med grøt, da er pakkene fra Nordfjord veldig greie. 

  Grøten deres er veldig enkel å tilberede. En pakke inneholder to porsjoner med grøt, og en porsjon er akkurat nok for at jeg blir mett. Det er en smakfull rett av gode, norske råvarer etter tradisjonsrike oppskrifter. Og for meg er den helt perfekt. Smaken er mer enn godt nok, syns jeg.
   


   

  Så, lag deg en skål med grøt og kos deg på denne grøtdagen. Jeg har tatt en skål for grøtens dag, og du kan gjøre det samme. Ønsker dere en fantastisk flott helg videre, så er det bare å kose seg masse før hverdagen plutselig er tilbake om ikke mange timene. Hvilken er din favorittgrøt?

 • Publisert: 23.10.2016, 15:00
 • Kategori: Mat
 • 8 kommentarer
 • NÅR DU ER FYSEN

 • Publisert: 22.10.2016, 17:30
 • Kategori: Mat

 •  

  Igjen er det grått og litt kaldt ute. Trærne danser med vinden og bakken er fuktig etter et lite regnskyld tidligere på dagen. Med en dag uten planer ble det derfor en liten jentetur til byen på formiddagen. Det har jo nå vært elleville dager i fem dager, og i dag var siste dagen med litt ekstra salg.

  Vi var innom en skobutikk for å finne oss noen par. Det viste seg å være 3 for 2 på absolutt alle parene de hadde. Vi kikket rundt for å se om vi kunne samle sammen tre par. Men gjorde vi det? Vi så i hele butikken på ulike sko. Lillesøster fant seg ingen par, og jeg så på alt som var men fant ingen jeg likte. Men mamma, hun var så heldig å finne seg noen lekre og fine sko. 

  Det ble i hvert fall litt shopping, men ikke på meg. Det jeg var ute etter var noen overgangssko som jeg kan bruke nå mellom høsten og vinteren. Enten har jeg joggesko, eller så blir det store og varme vinterstøvler. Jeg har ikke noe som går i mellom der. Og det hadde jo vært kjekt om jeg fant et par som hadde passet til det. Men det var rett og slett ikke noe håp for meg i dag.   

  og med at lommeboken ikke fikk bruk for seg i byen, har den i hvert fall fått bruk for seg i det siste. Jeg er inne i en periode hvor jeg har lyst på en bestemt vare. Og når du er fysen, ja da er det bare å gå litt amok på butikken. 
   


   

  Jeg har virkelig sansen for Rislunsj fra Tine. "Unn deg en liten dagdrøm." Med Rislunsj kan du virkelig slappe av og nyte et stille og rolig øyeblikk. Samtidig som du kjenner smaken på tungen. 
   


   

  Fra før har produktet hatt både jordbær- og bringebærsmak - i sine da svarte beger. Men nå har de endret designet sitt. Med hvite begre og en med helt ny smak. Rislunsj med jordbær og rabarbra. Den er faktisk veldig god, men for meg er min favoritt den med ren jordbær. De har også fått en smak med bringebær og blåbær sammen, men den har jeg enda ikke sett i butikken.
   


   

  Så er du litt fysen på noe godt en dag, og ikke helt vet hva du har lyst på? Kjøp deg litt Rislunsj fra Tine. Nyt den i ro og stillhet og test ut de nye smakene. Hvilken er din favorittsmak?
   

 • Publisert: 22.10.2016, 17:30
 • Kategori: Mat
 • 7 kommentarer
 • GRATULERER MED DAGEN

 • Publisert: 21.10.2016, 18:00
 • Kategori: Hverdag

 •  

  Gratulerer med dagen, nå er det endelig helg! Hvor deilig er det ikke å våkne opp om morgen å finne ut at det er siste jobbedagen i uken? Det er noe jeg alltid gleder meg til. Jeg våknet opp og var klar for en ny og fin dag. Klar i hodet og frisk og opplagt. Men da arbeidstimene begynte å renne ut og jeg endelig kunne valse hjem, det var da jeg kjent hvor sliten jeg egentlig var.

  Så da jeg kom innenfor dørstokken kunne jeg kaste både ytterklær og sekken, og dermed var det gjort. Fra da har jeg vært plantet i den koselig kroken min. I en stor saccosekk, hotellputa bak nakken og en god og varm dyne over seg. Nå mangler jeg bare en kopp kakao. Men om fristelsen blir stor nok er det ikke så vanskelig å trylle frem. Kanskje du har lyst til å varme deg med et krus du også. Håper uken har vært fin, så ønsker jeg dere en super helg!

 • Publisert: 21.10.2016, 18:00
 • Kategori: Hverdag
 • 7 kommentarer
 • VAKKER, DET SKAL DEN HA

 • Publisert: 20.10.2016, 18:30
 • Kategori: Hverdag

 •  


   


   


   

  Grått, vått, mørkt og kaldt! Det er fire enkle ord som beskriver tiden vi kommer mer og mer inn i. Vi har vært her i noen uker, men nå er høsten her - for fullt. Lue eller pannebånd har allerede blitt funnet frem. Hanskene for ikke å fryse på hendene. Og regntøy for å slippe og bli våt. Skulle gjerne hoppet inn i dressen med en gang. Men noe må jeg jo ha på meg når vinteren kommer med enda mer kulde.

  Mørket sniker seg også mer inn i hverdagen, og dagene blir plutselig kortere. I hvert fall med lyset fremmet. Jeg kan ikke skjule at jeg gleder meg til våren når det begynner å gå andre veien. Både høsten og vinteren er koselig dem, spesielt høsten. Men det skal bli godt med lange og fine dager hvor man kan se litt mer. Men det er noe særegen med denne årstiden. Vakker, det skal den ha!

 • Publisert: 20.10.2016, 18:30
 • Kategori: Hverdag
 • 8 kommentarer
 • BEHANDLET SOM PRINSESSER

 • Publisert: 18.10.2016, 20:30
 • Kategori: Hverdag
 • Det kunne ikke blitt en bedre slutt på en helt vanlig tirsdag hvor du kanskje har hatt litt høye skuldre. Likevel har man klart å holde masken og fått en fin dag ut av det og koselig stunder med barna. Men etter jobb lot jeg meg unne av litt pleie. En såkalt egentid sammen med min lillesøster. For å være ærlig har jeg vært lite flink til å sette av slike stunder til meg selv. 

  For to uker siden var vi innom velværesenteret og fikk fikset brynene våres. Jeg ble overraskende fornøyd med stedet og behandlingen, så fornøyd at vi lot oss gjøre en behandling som den flotte og fantastiske damen, Sylvia, anbefalte oss. Og i dag var timen her. Vi skulle igjennom en ungdomsrens på ansiktene våres.

  Og jeg kan ikke annet enn å si at jeg igjen er superfornøyd med damen. Hun kan det hun driver med, og vet hva hun gjør. Vi fikk en deilig behandling på ansiktene våres. Der vi lå rett ut, med varme under hele oss og med pledd over. Godt innpakket og godt ivaretatt. Og mens hun renset, gjorde en peele og kremet oss godt, gikk vi ut derifra med en god og lett følelse. 

  Med et lys som var dempet og en liten lampe ved siden av kunne jeg lett ha sovnet. Vi ble behandle som prinsesser - føltes i hvert fall sånn ut. Og du vet du setter ekstra pris på sånne behandlinger når du får det så sjeldent. Skulle gjerne tatt denne behandlingen hver uke, men det er kanskje ikke så lurt. Deilig var det i hvert fall, og nå blir det en stille og rolig kveld med litt jobbing. Ønsker dere en kjempefin kveld!
   


   

 • Publisert: 18.10.2016, 20:30
 • Kategori: Hverdag
 • 8 kommentarer
 • LEVER DU FORTSATT?

 • Publisert: 17.10.2016, 18:00
 • Kategori: Hverdag
 • Det var blitt kveld i går, og som høstens kjennetegn var det allerede ganske så mørkt ute. Jeg hadde akkurat fått med meg noen episoder på tv-skjermen og kastet i meg litt mat for kvelden. En matpakke til dagen etter hadde jeg også gjort klar, noe som jeg gjør hver kveld. Kjekt å ikke ha så mye å gjøre om morgen, sånn at en kan slappe av og lade opp til en ny dag.

  Før helgen for en uke siden var vi ute på sjøen og dro opp både krabber og hummer. Etter fiskingen har det derfor ligget litt rusk og rask i båten, samt noen småkrabber som ikke hadde blitt rukket å kaste ut i vannet igjen. Jeg har alltid trodd at småkrabbene og andre dyr som trenger vann for å overleve hadde ligget døde etter å ha kommet opp av vannet i en stund. I hvert fall når dem har ligget en uke på land.

  Men så feil kunne man ta. Jeg hadde akkurat ryddet fra meg noe på kjøkkenet før jeg gikk bort til vinduet for å trekke frisk luft. Jeg så ut mot skogen og nabolaget før jeg plutselig kastet et blikk ned. Lever du fortsatt? Den lille store krabben som lå der nede i båten for seg selv tok sine skritt frem og tilbake. Jeg måtte fysisk ut å se, og der gikk det ikke bare en, men to krabber som hadde overlevd "stormen". Men hvor lenge til klarer de å holde ut? Til morgen i dag viste det seg nemlig at de lå rett ut. Krampa hadde tatt dem, og nå er det ikke lenger liv.
   

  Han har luftboble som kom, sprakk og en ny ble pustet ut.
   


   

 • Publisert: 17.10.2016, 18:00
 • Kategori: Hverdag
 • 4 kommentarer
 • TILBAKE TIL VIDEREGÅENDE

 • Publisert: 16.10.2016, 16:30
 • Kategori: Hverdag
 • Enden av uken nærmer seg med stormskritt til å bikke over til en ny uke, og som alle andre søndager inneholder de lite med planer. Og hva er vel ikke bedre enn å plante seg ned i godstolen med ullundertøyet og pleddet over seg.

  I en tanke som satt langt inne i dag, og som jeg ofte har gått rundt og tenkt på, fikk jeg endelig funnet frem det jeg så lenge har hatt lyst til å gå igjennom. Og hva er vel ikke en ypperlig måte å finne frem dette nå på en stille og rolig ettermiddag? Etter bare å ha åpnet det første dokumentet og et annet bilde, det var da tankene gikk tilbake til videregående.

  For seks år siden var jeg allerede godt i gang med mitt første år på medier og kommunikasjon. På skolen hadde jeg tre fantastiske år, som gikk mye bedre enn jeg selv - men egentlig alle andre hadde trodd. Jeg kom meg også her igjennom alle fagene med gode karakterer, og fine eksamensresultater.

  Hvorfor jeg valgte akkurat denne linjen var fordi jeg var interessert i foto. Altså bilder. På den tiden hadde jeg allerede skaffet meg mitt første speilrefleks, og hadde vel hatt det i et års tid. Jeg husker jeg lærte å bruke kamerahuset på en helt ny måte, samtidig som jeg visste noen små grep fra før. Men her fikk jeg et helt nytt øye. Et helt nytt syn på det som var innenfor rammene.

  Selv om jeg ikke endte opp som verken fotograf eller mediegrafiker, som var mine ønsker som forandret seg da jeg gikk på skole, har jeg i all grad hatt stor utnytte av det. I dag er foto en del av fritiden min. Min lille hobby. Jeg husker så godt at det aller første kamera jeg fikk i hendene mine var et kompaktkamera med filmrull. Husker ikke hvor gammel jeg var, men var ikke store jenta da.

  Jeg kunne knipse vilt. Alt fra små detaljer i huset til mine dokker og bamser jeg hadde som liten. Interessen vokste mer og mer med årene, og gikk derfor videre og skaffet meg et lite digitalkamera. Dette var stor stas for en liten kropp. Tenk å ha sitt eget kamera som bare er mitt. Ved å ha sitt eget kamera økte teknikken og alt det der med årene. Og plutselig satt jeg der med noe som var ganske stort for meg når jeg bare var 14 år gammel - jeg hadde kjøpt mitt aller første speilrefleks. 

  Med alt det jeg sitter igjen med i dag innenfor fotoverden har jeg lært da jeg gikk på skolen. Men også en del er selvlært også. En blir jo ikke flink til å ta bilder om en ikke har et godt øye. 

  Mens musikken har rullet i ørene denne ettermiddagen, har jeg også latt meg snoke i gamle filer. De gamle mappene fra videregående har blitt sett på, og selv syns jeg det er moro å se sin egen utvikling igjennom bildene. Det å ikke vite noe, til å sitte igjen med mye kunnskap og teknikker er noe å kunne om du er interessert selv. Så, her fant jeg noe som ble produsert fra 2010-2013.

   

  Grafisk - oppgave, bokomslag.
   
  Grafisk - oppgave, stort og smått, mønster.
   
   

  Grafisk - oppgave, retro.
   
   

  Grafisk - oppgave, skoleuniform.
   


     Foto - oppgave, blender og lukker.

   


   


   

  Foto - oppgave
   


   


   


   


   


      

  Foto - oppgave, produkt, studio og lyssetting.


      

  Foto/grafisk - oppgave, magasin.


   

 • Publisert: 16.10.2016, 16:30
 • Kategori: Hverdag
 • 6 kommentarer
 • VI "BØRNA" UT

 • Publisert: 15.10.2016, 11:00
 • Kategori: Hverdag
 • Wow! Har ikke stort å si, men jeg håper inderlig at det kommer en treer også. Vet nesten ikke hvor jeg skal begynne. Det var ganske het og bra stemning i salen der vi nesten hadde fylt opp alle setene i går kveld. Det er ikke mange ukene siden hvor jeg lot meg friste av å se den aller første Børning-filmen på en 15,6" skjerm. Og du kan si at jeg nå har trippet av å vente i flere uker allerede.
   


   

  Jeg har vel sett tidligere at den første filmen deres har ligget ute på nett, men har aldri vært kul nok til å la meg se den. Men da det var en helg hvor lite var spennende å finne på, det var da jeg kom over deres aller første film. 

  Fra da jeg klikket meg inn for å spille av filmen, var jeg litt skeptisk til hva jeg hadde satt meg ned for å se. Jeg har aldri vært den som har sett bilfilmer og lignende. Men etter bare å ha sett litt av den var jeg helt hekta for å si det sånn. Jeg ble ganske skuffet da filmen sluttet med at Otto Jespersen ble kjørt utfor stupet, og at han våknet midt i farten etter at Sven Nordin trodde han var død.

  Jeg ville se mer. Mer av fart og spenning. Så du kan jo si at jeg da ikke kunne unngå å komme meg en tur på kino da jeg så at det ble en oppfølger av denne actionkomedien. Om du så har sett den første skjønner du helt sikkert hva jeg snakker om. Og om du ikke har sett den enda - se den nå, og kom deg på kino for å se den andre etterpå. Er virkelig verdt å få med seg. Så kom deg opp av sofaen. Ta med deg en venn eller flere. Du kommer ikke til å angre på at du da har sett den!
   


   

  hele 1 time og 38 minutter satt jeg og koste meg - etter å ha sett alle de kjedelige og bortkastede reklamene på storskjermen som alltid sendes på kino. Det var interessant, spennende og veldig morsomt fra start til slutt. Og når hele salen ler opptil flere ganger i løpet av tiden, da må den være bra. Jeg var veldig overraskende fornøyd med den første, men oppfølgeren tok kaka. Like bra, men enda råere! 

  Mye børning og race i historien, og jeg kunne gjerne sittet enda mer for å se den en gang til. Mange glade og positive mennesker forlot salen, og vi "børna" ut. I det jeg kom ut fra kinoen var det allerede biler som hadde startet tenningen for å komme seg hjem. Vi "børna" ut, rett og slett. Det var en del biler som ruset motoren litt ekstra på vei hjemover. Så du kan jo si at det var mange som var fornøyd med filmen!
   

 • Publisert: 15.10.2016, 11:00
 • Kategori: Hverdag
 • 2 kommentarer
 • GOD HELG

 • Publisert: 14.10.2016, 18:00
 • Kategori: Hverdag

 •  

  Jeg merker at det nå begynner å bli en kamp mot kulden! Det å legge vekk de lette og fine sommerklærne høyere opp i skapet er noe jeg ikke har sett frem til. Kurven med de langermede toppene har nå kommet mer frem og i min høyde, som igjen skal gjøre det lettere for meg å nå tak i. Men liker jeg det?

  dag har vi virkelig fått kjenne en smak på kulden. For ikke mange dagene siden ble både tynn og tjukk fleece funnet frem, men jeg må nok se om jeg kan finne en annen kombinasjon til uteklær om ikke så lenge. I utetiden midt på dagen på jobb gikk jeg der med hansker, godt pakket inn av varme klær og joggesko.

  Men dette skulle nok ikke være godt nok i dag. For i det jeg hadde komme meg ut i frisk luft kunne jeg tyde noe som kom fallende fra himmelen. Det kunne ikke være det jeg trodde det kunne være. Så jeg virkelig det jeg så? Jeg måtte se og skarpe inn synet flere ganger. Vi er midt i oktober og allerede i dag kom det noen små sprinkle og lette fnugg. Det var snø.

  Snø allerede nå? Hvem vil ha det nå? Barna ønsker seg så klart et værskifte, men jeg er virkelig ikke klar for det nå. Ikke enda i hvert fall. Jeg hadde håpet å kunne gå med det lette høstantrekket litt til, men jeg må nok rote litt i skuffer og skap etter noe som kan holde liv i meg ute i naturen.

  Om snøen velger å vise sine tegn i helgen, holder jeg meg inne for å gjøre meg klar til å grave meg ned i dvale. Kulde og snø er jeg ikke all verden stor fan av, men man må jo igjennom vinterårstiden også. Bare la den vente et par måneder til først! Deretter kan jeg nok en gang tre av en flott arbeidsuke, og kan starte helgen med kinounderholdning til kvelden. God helg!

 • Publisert: 14.10.2016, 18:00
 • Kategori: Hverdag
 • 3 kommentarer
 • INGEN PAR HAR SATT DYPE SPOR

 • Publisert: 12.10.2016, 17:30
 • Kategori: Hverdag

 •  

  Jeg har lenge gått rundt og sett etter noe jeg sårt har trengt nye av. Sett både i butikker og på nett, men aldri funnet det jeg akkurat har lett etter. Jeg har vært innom her og innom der, men ingen par har satt dype spor. En ting er at det finnes så mye fint. En annen ting er at det skal være et par jeg skal kunne bruke fremover det neste året.

  Selv kjøper jeg ikke noe bare for å kjøpe. Jeg har nå lenge vært på utkikk etter nye joggesko. Joggesko er noe jeg også bruker mye av. Når ikke sandaler, gummistøvler eller vintersko brukes, er det de lette og beste skoene jeg tar på meg - joggesko med snøring. Det finnes mange fine og flotte par der ute, men jeg kjøper ikke hvem som helst.

  Her hjemme i Tønsberg har jeg vært innom de fleste butikkene og sett. Opptil flere ganger. Jeg har kun sett på et bestemt merke, ettersom jeg er rimelig fornøyd med kvaliteten og det hele med skoen. Noen sko har veldig mange varierte farger kombinert med hverandre, mens andre har kun en eller to farger - men med masse mønster på. Jeg har vært på utkikk etter en mellomting.

  Men her i går kveld dro jeg en tur til nabokommunen. Det var et æren som skulle gjøres og som jeg måtte være med på. Vi var innom en sportsbutikk for å se, og da kunne jeg jo like så godt se på det jeg var på utkikk etter. Det var mange fine sko. Jeg prøvde meg å se på et annet merke som var av det nyere, og som var en del prisklasser høyere. 

  Jeg grublet litt med meg selv. Skulle jeg gå for denne skoen som kostet en del mer? Eller skulle jeg se på sko i det samme merke som jeg hadde? Jeg ble litt usikker og begynte å gruble enda mer. Men nei, jeg satt ned foten og gikk for det gamle som jeg er vant til og veldig fornøyd med. Mye billigere var det også. Det er ingen andre par som har satt dypere spor enn det Asics har gjort. 
   


   


   


   

 • Publisert: 12.10.2016, 17:30
 • Kategori: Hverdag
 • 5 kommentarer
 • SETTET JEG ALDRI FIKK

 • Publisert: 11.10.2016, 22:00
 • Kategori: Hverdag

 •  

  Da det ble kjent at Kari Traa kom ut med splitter nytt ullundertøy i sportsbutikkene sto dette høyt oppe på ønskelisten min. Jeg gikk rundt og så på hvert eneste sett hun hadde, og mine øyner elsket jeg det varme undertøyet.

  Fint mønster og mange fine designtyper fantes det, men fra den tiden jeg begynte å sikle etter settet syns jeg det var litt i overkant å koste meg dette selv. Dette var jo en kjempeflott gave å ønske seg til bursdag eller jul. Det var faktisk et ønske som sto ganske høyt opp på listen. Likevel var det ikke dette jeg fikk i gave. Eller, jeg fikk jo forsåvidt et sett fra kolleksjonen - men det var ikke dette jeg ønsket meg aller mest.

  Glad ble jeg for det grønne og lekre settet jeg fikk da, med et stilig mønster i. Men du kan jo si at skuffelsen gikk litt opp da jeg fikk noe litt annet enn det jeg egentlig hadde sett for meg. Og det å kjøpe det selv for et års tid siden var ikke akkurat det jeg da hadde lyst til å bruke penger på når det var såpass dyrt. Ja, for slike merker er litt i overkant. På noen områder i hvert fall.

  Men endelig. Jeg var ute på vift her i går, på utkikk etter et eller annet. Det jeg egentlig skulle finne meg klarte jeg ikke å finne den perfekte fasongen og fargene på. For når jeg først skal kjøpe noe, så må jeg være hundre prosent, i hvert fall rimelig fornøyd før jeg handler. Så da falt kjøpet mitt på et helt nytt sett fra Kari Traa som jeg har ønsket meg så ufattelig lenge. Settet jeg aldri fikk, men som jeg endelig fant og som jeg likte!
   


   


   

 • Publisert: 11.10.2016, 22:00
 • Kategori: Hverdag
 • 6 kommentarer
 • SÅ ENKELT, OG SÅ GODT

 • Publisert: 09.10.2016, 11:00
 • Kategori: Mat
 • Nå har det gått flere uker siden jeg vippet over på tankene. Hver eneste dag jeg er på jobb spiser jeg den samme gamle og kjedelige matpakken. Selv er jeg ikke så glad i brødmat, men elsker varme middagsretter. På skivene går det i de samme påleggene. Det har ikke noe med at jeg er kresen, for jeg spiser stort sett det aller meste. Men jeg forholder meg for det meste til et par tre påleggstyper.

  For en stund tilbake testet jeg noe helt nytt som jeg kunne fylle matboksen med. Bytte ut de tørre brødskivene med noe annet. Grove vafler smakte godt som niste, men etter at det lille jeg lagde ble tomt, har jeg siden ikke laget ny porsjon. Dermed gikk jeg tilbake til det gamle brødet. Men i dag kom jeg over en oppskrift. En oppskrift på matmuffins med ost og skinke. 
   


   

  Ingredienser:

  - 5 dl hvetemel
  - 2 ts bakepulver
  - 100 g revet ost

  - 100 g skinke eller salami
  - 2 egg
  - 2 dl melk
  - 100 g smør


   

  Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 200°C og finn frem mellomstore muffinsformer.
  2. Start med å blande alt det tørre i en bolle eller kjøkkenmaskin. Tilsett revet ost og skinke i strimler.

   


   

  3. Bland egg, melk og smeltet smør og hell det i melblandingen. Rør så godt om til alt er blandet.   

  4. Fordel røren i muffinsformer (ca. ¾ fulle) og sett formene på en stekeplate. Strø over revet ost (valmuefrø eller annet ønskelig).
   


   

  4. Stek de gode matmuffinsene midt i ovnen i ca. 15 minutter. La dem avkjøle på rist.

   


   

  Så enkelt, og så godt!

 • Publisert: 09.10.2016, 11:00
 • Kategori: Mat
 • 5 kommentarer
 • Å GJØRE DET SLUTT

 • Publisert: 08.10.2016, 13:30
 • Kategori: Hverdag

 •  

  God ettermiddag, alle sammen! Nå er det endelig litt høstferie på meg også. I hvert fall en høstferiehelg. Disse fridagene skal bare nytes, selv om det ikke er flere dager enn vanlig. Etter en uke på jobbe i ferien var jeg så sliten i går at jeg ikke orket stort. Var litt slått ut så jeg la meg til samme tid som jeg ellers gjør når jeg skal på jobb.

  Kjenner på kroppen at jeg bare skal ta det med ro i dag. Har ingen planer i tankene, bortsett fra et lite æren som jeg fikk gjort meg ferdig med på formiddagen allerede. 

  For to uker siden, nærmere bestemt akkurat femten dager siden da jeg hadde bursdag, fikk jeg disse fine rosene over her. De var fine ganske lenge, men i dag valgte jeg å gjøre det slutt med at de kunne bo i denne store og fine vasen min. De hadde riktig nok begynt å bli litt brune og stygge. Samt at de begynte å henge. Så da var det nok like greit å få dem ut.

  Nå få vi se når neste gang de får nye roser i seg. Eller om de får annet besøk. Nå som høsten er her får vi mørke kvelder ganske tidlig. Og jeg har jo et stort lager med lys. Og det er så kjekt med akkurat de vasene jeg har, for de kan brukes til både å ha blomster i og levende lys. Veldig praktiske vaser. Rosene har nå i hvert fall kommet seg ut for å bli enda styggere og forsvinne.
   


   


   


   

 • Publisert: 08.10.2016, 13:30
 • Kategori: Hverdag
 • 4 kommentarer
 • BÅTEN BLE SATT TIL SJØS

 • Publisert: 06.10.2016, 20:00
 • Kategori: Hverdag
 • Hva skal man si? Vi kunne ikke unngå en runde til på sjøen. Etter å ha kommet hjem fra jobb var det å få i seg litt mat og få på seg fiskeklær igjen. Ut på sjøen skulle vi, ut for å se om det var enda mere fangst å få i teinene etter i går. 

  Båten ble satt til sjøs og oppi hoppet vi. Der suste vi og var klare for å dra opp enda mere skalldyr. Jeg kjente allerede da jeg begynte å dra opp teinene at armene var tunge og fingrene såre. Derfor hadde jeg utstyrt meg med noen hansker. Kanskje ikke akkurat det beste å ha på hendene, men bedre enn bare fingre som skulle hale og dra.

  Nå i kveld kjenner jeg det også i skuldrene, etter andre dagen på vannet. Kroppen har virkelig fått kjenne på tunge tak, og jeg lurer fælt på hvordan det vil gå i morgen. Vil jeg klare og dreie på overkroppen? Eller vil jeg være stølere enn det jeg er nå? Jeg vet i hvert fall at i kveld skal jeg bare ta det med ro, å lade opp til siste arbeidsdag før det endelig er helt - igjen!

  Jeg er i hvert fall veldig fornøyd med ettermiddagens tur, og igjen fikk vi nokså god fangst. Seks store krabber er jo ikke så ille det. Nå skal de bare kokes, og så er fryserne våres fylt med enda flere krabber. 
   


   


   


   


   

 • Publisert: 06.10.2016, 20:00
 • Kategori: Hverdag
 • 7 kommentarer
 • MANGE TEINER BLE DRATT OPP

 • Publisert: 05.10.2016, 20:00
 • Kategori: Hverdag
 • For en lang, men likevel flott dag det har vært. Jeg hadde helt glemt den store planen jeg hadde for dagen. Riktig nok skulle jeg jobbe, og har lekt og kost meg masse med barna. Rimelig sliten var jeg likevel utover dagen, men i det jeg takket for meg og ruslet ut dørene og slang meg på sykkelen hjem, det var da det plutselig gikk opp for meg i hva jeg egentlig skulle.

  Vel hjemme var det å hive fra seg tingene og skifte i en fei. Slang i meg litt mat på veien i bilen, og endelig var vi ved vannet. Pappa og jeg skulle på tur. Med oss på slepet hadde vi båten hengene, og du er kanskje ikke i tvil om hva vi skulle da. Vi var klar for å komme oss ut på vannet. Vi var klar for fangst, og det er hele to år siden sist vi var ute, ettersom vi ikke kom oss ut på vannet i fjor. 

  Med et ganske så blikkstille vann og lite folk på utpå fikk vi en veldig fin tur. Mange teiner ble dratt opp, og det kjenner i hender og armer nå i kveld. Men best av alt er det bare moro. Og ikke minst å se hva som befinner seg i fellene. Etter en lang stund på vannet hadde jeg dratt opp åtte store krabber, og størst av alt - en lang hummer på litt over 30 cm. Noen småkrabber fantes også, men de fikk komme ut i sjøen igjen. Nå er det bare å lade opp for kvelden, å være klar for en ny og spennende dag i morgen.
   


   


   


   

   

 • Publisert: 05.10.2016, 20:00
 • Kategori: Hverdag
 • 7 kommentarer
 • TUR TIL BEHANDLING

 • Publisert: 04.10.2016, 20:30
 • Kategori: Hverdag
 • Etter en dag som dette var det virkelig godt å få senket skuldrene og bare ligge der i mine egne tanker. Jeg har ofte vært inne på tankene før. Tankene om å få gjort noe med det. Jeg vet jo veldig godt at jeg ikke har den beste teknikken inne, i hvert fall når de ikke er like.

  Men likevel har jeg ikke fått ut fingeren tidligere og virkelig gitt meg litt annen pleie enn det jeg kan gi meg selv. En lite planlagt tur til behandling gjorde virkelig ikke noe i kveld. Det er høstferie for mange, men ikke for meg. Selv har det vært en stille, rolig og veldig fin dag på jobb, men likevel var kroppen ganske sliten likevel.

  Derfor var det godt å komme seg ut med lillesøster, og sammen tok vi den samme behandlingen. Farging og forming av bryn. Voksing og napping. Selv er jeg ikke eksperten på den fronten, men veldig deilig å ligge der på den varme og myke madrassen og la andre pleie deg. Jeg kunne med andre ord sovnet der jeg lå.

  Rett fra jobb og en tur ut for behandling var noe jeg kjente på kroppen etterpå at jeg trengte. Skulle så gjerne tatt mange andre type pleier for kropp og sjel. Men jeg føler ikke tiden alltid strekker til, selv om jeg har nokså mye tid. Ikke er det alltid like lett å få til alt hele tiden heller når jeg komme hjem fra jobb med en sliten kropp og tungt hode. Men i kveld fikk jeg det til. Pleie for kroppen og pleie for sjel. Kanskje resultatet kommer senere...
   


   


   

 • Publisert: 04.10.2016, 20:30
 • Kategori: Hverdag
 • 4 kommentarer
 • FOR ETT ÅR SIDEN VAR JEG I FULL GANG

 • Publisert: 02.10.2016, 12:00
 • Kategori: Tekster
 • Plutselig var jeg inne på andre tanker. Jeg fant frem den lille disken min hvor jeg har haugevis av bilder og skoleoppgaver liggende. Selv kunne jeg ikke dy meg å klikke meg inn på mine litt eldre snapbilder. Det er mange av minner som er blitt tatt vare på, men også en god del som har havnet utenfor minnemappen - altså blitt slettet for godt.

  Jeg begynte å se igjennom det jeg hadde lagret på den tiden, men jeg var ekstra nysgjerrig på de bildene jeg så var relatert til da jeg gikk på skole sist gang. For ett år siden var jeg i full gang med studier igjen. Og arbeidet startet allerede første skoledag. Både i den ene og andre klassen fordi jeg tok vg1 og vg2 på ett år for å gå veien til å bli barne- og ungdomsarbeider. 
   


   

  Jeg har alltid vært pliktoppfyllende når det kommer til skole. Men spesielt i fjor når jeg satte meg på skolebenken igjen var jeg ekstra interessert i å lære mer om mitt yrke, samt annet som vi måtte igjennom. Jeg husker jeg koste meg masse på skolen, og lærte kanskje litt fortere ettersom jeg kunne dra med teorien rett inn i jobben jeg hadde ved siden av. Og omvendt.

  Selv om det bare var to skoledager i uken, ble det også mye skriving hjemme. Veldig mye egentlig. Jeg kunne sitte flere dager i uken å lese og skrive oppgaver, opptil flere timer per økt. Jeg var opptatt av å ville lære så mye som mulig, og ikke minst gjøre det bra på skolen. Og som alle de andre skoleårene mine, hadde jeg svært lite fravær. Jeg var vel kun syk én gang i løpet av dette året, og ellers var jeg på skolen hver eneste økt vi hadde.
   


   

  Jeg kunne sitte og sjonglere med to oppgaver samtidig, og tekstene vokste med utallige avsnitt og mange sider. Mye research ble funnet på nett og i teoribøkene, men jeg var aldri fan av å skrive rett av. Kanskje en setning eller to, men ellers jobbet jeg hardt med å formulere meg med mine egne ord og uttrykk. 
   


   

  Sånn som alle andre hadde jeg mine stunder og tider hvor jeg virkelig var lei. Hvorfor måtte jeg sitte her og studere? Hvorfor måtte jeg igjennom teori om de unge og eldre, når det eneste jeg ville er å jobbe med barn? For ikke å snakke om alle de teoretikerne og deres mening. På en siden skjønner jeg at det er nyttig å vite om det ene og det andre. Men ikke alt var like morsomt å lære der jeg satt på skolebenken.

  Men når jeg først hadde valgt og sette meg ved studiepulten igjen, var det ingen vei tilbake enn å jobbe mot målet. For noen kunne et slikt år med jobb og studier vært tungt og vanskelig. Men for meg gikk det aldri så langt at jeg følte at dette ble tøft. Jeg tok heller tak i utfordringen og gjorde mitt beste. Og mer kunne jeg ikke få gjort. 

  Jeg kan huske at jeg så frem til dette studieåret, og at jeg gledet meg til å lære om det meste jeg skulle igjennom. Men jeg gruet meg spesielt til eksamenstiden. Litt ekstra skummelt var det når jeg sto midt oppi den praktiske prøven. Men med mot og kraft klarte jeg dette også, og jeg har et fantastisk studieår å se tilbake på!
   

 • Publisert: 02.10.2016, 12:00
 • Kategori: Tekster
 • 9 kommentarer
 • TROR DU JEG FANT DET JEG SKULLE HA?

 • Publisert: 01.10.2016, 17:00
 • Kategori: Hverdag
 • Da jeg kom hjem fra jobben i går slang jeg meg over skurebøtta. Jeg fikk kanskje denne vaskeånden over meg, som tok tak i arbeidet og plutselig var det rent. Deilig var det å være tidlig ferdig med vaskingen, sånn at kvelden kunne brukes til å gjøre alt annet. Egentlig har jeg lagt vaskejobben min til lørdager, så i dag har jeg rett og slett sluppet å ta tak i skurefillene for å få et nyvasket hjem.

  I dag har det også skjedd noe helt uvanlig som ikke er meg. Jeg har i hvert fall ikke vært sånn på..? Gud vet hvor lenge. Alltid i helgene pleier jeg å være delvis tidlig oppe. Jeg våkner et sted mellom ni og ti og starter dagen da. Men når jeg tittet på klokken da øynene spratt opp, visste jeg ikke helt hva jeg skulle tro. 

  Jeg så opp på veggen der klokken min hang. Så jeg feil, eller stemte denne klokken? Jeg så på de to andre digitale klokkene jeg hadde. De viste akkurat det samme. Elleve? 

  Egentlig kan jeg vel forstå hvorfor jeg sto opp litt senere enn vanlig. Det hadde seg nemlig sånn at jeg var borte i går kveld. Jeg var litt på vift. Eller rettere sagt på et besøk som endte mye lenger enn jeg trodde. I går kveld kjørte jeg min søster opp til familie fordi hun skulle sove der. Plutselig ble jeg sittende der, og klokka tikket og timene gikk.

  Ganske så sliten ble jeg også utover kvelden, etter en flott og fin uke. Men da jeg så at klokken var over halv ett, da var det på tide å komme seg hjem - for min egen del. Ville jo ikke risikere og sovne bak rattet på veien, for alle vet at jo hvordan det ender. Stille og rolig var det på veiene i natt, og da klokken slo ett hadde jeg akkurat kommet inn døra. Selv er jeg ikke den som er ute så sent, og jeg sover alltid på denne tiden av døgnet. Også i helgen. Så da jeg kom hjem i natt var det å slenge fra seg sakene og komme seg rett i seng.

  I og med at jeg sto opp så sent har denne dagen gått ganske så fort syns jeg. Og med en bytur i tillegg har tiden gått enda fortere. Jeg hadde noen planer i byen i dag. Noe jeg skulle se etter. Skulle se om jeg fant både det ene og det andre, men tror du jeg fant det jeg skulle ha? Istedenfor fant jeg alt annet enn det jeg hadde på listen min, og kom derfor hjem med noen topper og litt hårprodukter.
   


   

  Topp fra KappAhl


   

  Topp fra KappAhl
   


   

  Topp fra KappAhl
   


  Shampoo fra H&M

 • Publisert: 01.10.2016, 17:00
 • Kategori: Hverdag
 • 2 kommentarer