hits

Pernille

DEN FRANSKE KOMBINASJONEN

  • Publisert: 05.06.2018, 19:00
  • Kategori: Mat
  • Om jeg s skal fortelle om noe som var skuffende, s m det vre det at rullgardinen ble dratt litt for i dag. Det er ingen hemmelighet at det er fort gjort rette ordene mot vret, nr man ellers ikke har stort annet snakke om. Av en eller annen grunn er det et s lite tema, men s stort og snakke rundt.

    Og for vre rlig - jeg gr litt i den fellen i dag. For med s mange fine dager med bde sol og varme, s var det litt nedtur lette p yelokkene, traske ut av senga og komme seg avgrde til jobb i dag. Ute skinte solen, men ikke nok til at den hete varmen slo et slag i ansiktet. Jeg kjente det p hele kroppen at det var noe som manglet. Den hete varmen var ikke til stedet. Men p en mte var det godt med en dag med litt kjligere temperaturer.

    Men om jeg skal dra frem en dag som var en skikkelig sommerdag, s m det nok bli denne sndagen som var for to dager siden. Vi har hatt mange flere fantastiske dager enn det, men akkurat i kveld hadde jeg lyst til trekke noen av trdene fra akkurat denne dagen.

    For mens mleren l ganske hyt oppe i temperatur, og jeg aller helst ville hatt meg en tur p stranden, s ble det noe helt annet enn det. Med bikiniantrekket plantet p fra formiddagen av, s var det ikke s lenge etterp at antrekket fikk litt mer stoff p seg. Planen var komme seg litt ut, s litt mer anvendelig mtte jeg se ut.
     


     

    Snn som i fjor var terrassen vr pyntet opp med blomster av de friskeste og naturligste fargene. Og vi kunne ikke vre noe drligere i r. Vi har vrt p blomsterjakt en gang tidligere ogs, for et par uker tilbake. Det ble funnet noen skatter der, men n skulle vi se om hva slags blomster de hadde p et annet sted som vi aldri hadde vrt fr.

    Innover i Basbergveien, hos et gartneri som bde befinner seg der og p torvet, s kom vi til en st liten plass hvor det ikke bare var vi som hadde tatt oss turen. Stedet var ikke s stort, men heller ikke s lite. Akkurat passe nok plass til gjre det trivelig og koselig der. Om du er interessert s heter butikken, bedriften eller hva jeg skal kalle kjeden - TH Flor AS. Den befinner seg bde p torvet i Tnsberg, men ogs p Blomstertunet ved Ln Gartneri p Basberg.

    P turen dit fant vi heldigvis noen blomster. Og siden vi var p en liten jentetur s ble det ogs en liten pause i skyggen. Jeg vil vel si en ikke planlagt lunsj under treet. For da vi var der om sndagen, s hadde Crpes De France tatt turen dit ogs, med bua si. Og s heldig som vi var s var det muligheter for f seg en aldri s liten godbit av franske pannekaker.
     


     


     


     

    Til vanlig slr jeg sammen den aldri s kjente, kjre og naturlige pannekaken med sukker p. Det har p en mte vrt pannekaker for meg. Og jeg har aldri syltety p. Men vi mtte jo teste ut den franske kombinasjonen, noe jeg aldri hadde testet ut fr. S for min del ble det bde nutella og jorbrsyltety, noe jeg var litt smskeptisk til. Og jeg spiser heller ikke slagene av sjokoladeplegg.

    Mens de to andre hadde byttet ut syltety med bananer istedenfor, s satt vi der i skyggen p en varm dag og koste oss med en aldri s liten bit av en god lunsj. Hvem skulle tro at da vi tok turen for se p blomster, at vi skulle ende med sitte under trrne og spise noe snt? 

    Jeg kan jo rpe med fortelle at jeg syns det var godt. Men jeg kommer ikke til spise det fast fremover hver gang vi har pannekaker p menyen. 

  • Publisert: 05.06.2018, 19:00
  • Kategori: Mat
  • 1 kommentarer
  • VELDIG ENKELT, MEN EKSTREMT GODT

  • Publisert: 01.05.2018, 17:30
  • Kategori: Mat
  • Kan noen hjelpe meg finne den riktige bryteren, eller den alt for store klossen som skal kunne sette en senker p det hele? Jeg kan si det samme hver eneste gang vi bikker over i en ny "frste-dag-av-mneden", og det er like skremmende hver eneste gang. Men hvor ble de siste tredve dagene av?
     


     

    Vi rakk bare en liten snartur innom jobb i gr fr vi plutselig satt her med startskuddet av en ny mned vi n skal suse oss inn i. En tid hvor det skjer noe stort, men ogs en tid hvor det har hoppet inn mange rde dager. Snn som i dag for eksempel. Av en merkelig grunn var jeg rimelig sliten i gr, s her tok jeg kvelden og var langt inne i drmmeland allerede klokken elleve. Du kan jo si at jeg flte meg ordentlig uthvilt da jeg vknet i ti-tiden i dag. Jeg trengte det nok helt sikkert.

    Det skal ogs sies at jeg la merke til kanonen fra Slottsfjellet her i Tnsberg som viste sine tegn, snn som dem alltid gjr 1. mai. Noe knallvr har vi ikke hatt, og det har vrt en regnfull dag og mye grtt denne fridagen. Derfor var det ypperlig sette i gang med dagens store nske - bake kake.

    De gangene vi har anledninger til kose oss litt ekstra p jobb, s klarer jeg alltid la fristelsen til ta et stykke holde seg tilbake. Jeg vet ikke hva slags greie jeg har satt meg, men det er veldig sjelden jeg forsyner meg om det skulle vre noe ekstra godt p pausen. Men i gr var det noe som fristet ekstra mye. Noe jeg det var lenge siden jeg hadde spist. Og det var denne kaken.
     


     

    Og med en grvrsdag foran oss s var det jo ypperlig sette meg selv p en snn oppgave som jeg gikk gjennom i dag, p en rd dag. Enda godt det, for da fikk jeg fylt inn denne fridagen med noe "fornuftig", hvor jeg ikke bare satt p baken hele dagen. P kakemenyen kan jeg jo rpe at det sto en saftig gulrotkake i langpanne - en oppskrift som vi fant p nettet. Og den ble faktisk s god at jeg har lyst til dele den med dere, om fristelsen skulle bli stor for dere til bake ogs.
     


     

    For det eneste du trenger gjre for og klare dette, det er frst og fremst sette ovnen p 180C. Deretter setter du i gang med rote deg inn i oppskriften hvor du bde skal gjre det ene og det andre for snegle deg gjennom veien til mlet av en utrolig god fristelse du bare kan glede deg til. For snn gjr du det.

    Bland sammen 6 egg, 6 dl sukker og 3 dl soyaolje i en stor bolle. Her kan du gjerne bruke kjkkenmaskin, hvor dette fungerte ypperlig nr jeg laget den.

    S tar du 500 gr. gulrtter, eller s mye gulrtter du nsker, og rasper dem, for s blande inn med det du allerede har i bollen. Nr dette er godt blandet inn s mler du opp 6 dl hvetemel, 1 ss bakepulver og 1 ts kanel som du sikter inn i rren og blander alt godt sammen. Et tips er la det mikses p svak hastighet, og litt lenger.

    Da skal alt vre blandet, og du kan finne frem en langpanne som du selv velger dekke med bakepapir eller smrer inn. Det er opp til deg hva du fler er enklest. Og s er det bare helle i rren over i formen, dra alt godt utover og sette den inn i ovnen p en halvtimes tid p nederste rille.
     


     

    Og s er det denne gode kremen da, som smelter p tungen nr du tar en bit av kaken med dette p. Bde de andre og jeg syns kaken var veldig god. Og vil du vite hemmeligheten? Det eneste jeg gjorde var flge denne oppskriften av kakebunnen, hvor jeg til slutt blandet sammen naturell kremost, romtemperert smr og melis som ble til krem. 

    Veldig enkelt, men ekstremt godt. Om du er fysen p en kake s anbefaler jeg denne. N har jeg lagt inn hele oppskriftens i denne teksten, men for f en bedre oversikt over hva du trenger til kaken s er dette det eneste du m se etter at du har i skuffer og skap hjemme p ditt kjkken.

    Til kakedeigen:
    6 egg
    6 dl sukker
    3 dl soyaolje, eller annen smaksnytral olje
    500 g gulrot
    6 dl hvetemel
    1 ss bakepulver
    1 ts malt kanel

    Til ostekremen:
    200 g kremost naturell
    200 g romtemperert smr
    200 g melis

  • Publisert: 01.05.2018, 17:30
  • Kategori: Mat
  • 1 kommentarer
  • DET ER FRSTE GANG, MEN IKKE DEN SISTE

  • Publisert: 26.12.2017, 18:00
  • Kategori: Mat

  •  

    Andre juledag, og fr vi vet ordet av det kan vi rope "godt nytt r". Ja, for n er det ikke lenge igjen, ettersom dagene forsvinner like fort uansett hvor lite man gjr. For de siste dagene har jeg nemlig brukt p vre litt lat. Bare vre for meg selv se gode julefilmer. Det har nemlig blitt en del av dem, og det er s mange fine man m f med seg.

    Mtte faktisk f med meg noen filmer i dag ogs, og slapp ikke unna den biten. Jeg kunne nrmest ligge rett ut og sett film etter film, men i dag fant jeg ut at jeg mtte gjre noe. Gjre noe annet enn bare gjre det samme. 

    I flere uker og mneder har jeg hatt lyst til finne frem bakebollen. Blande sammen litt ingredienser for f et bakeverk som resultat. Men jeg har alltid tenkt at det har vrt litt for avansert, men samtidig gjennomfrbart. Det hele startet vel med at jeg smakte dette for frste gangen p jobben for noen r siden, s det var vel p tide f det krysset av p listen. Det var bare det f ut fingeren.



     


     

    Og endelig kom jeg i gang. Og jammen kom jeg i ml ogs. Jeg skte meg frem p nettet, hvor det forsvidt finnes et hav av oppskrifter. Falt over denne, og det er der jeg har hentet og brukt oppskriften. S n har jeg laget focaccia for frste gang, og jeg vet jeg har lyst til lage det flere ganger. Det er frste gang, men ikke den siste.



     

    Selv gikk jeg bare for litt flaksalt p toppen, ettersom jeg ikke er noe glad i oliven - og det er jo mye man kan ha p. Men jeg syns den ble veldig god, og det er noe med meg og gjrbakst. Det klaffer som regel alltid, og har i grunn ikke opplevd at jeg har mislykket nr jeg har laget boller og brd tidligere. Det er bare det at jeg ikke baker s ofte, og skulle gjerne brukt egenskapene enda mer.
     


     

    Utseendemessig s den overkommelig ut, men da jeg tok den frste biten... Det kan nesten ikke beskrives. ta den frste biten av noe som er helt fersk og nettopp har kommet ut av ovnen - dere kjenner nok til det om det du har laget blir perfekt. Har til og med gjemt unna litt, for her var det visst flere som syns det var litt godt.

  • Publisert: 26.12.2017, 18:00
  • Kategori: Mat
  • 1 kommentarer
  • FULGTE OPPSKRIFTEN NITTINI PROSENT

  • Publisert: 09.12.2017, 19:00
  • Kategori: Mat
  • Frem med sleiver og boller - n skal det bakes! I mine rer hres det helt feil ut bake det jeg har rrt sammen i dag. Man baker dem kanskje, men i mine rer ville jeg heller brukt "jeg lager" istedenfor. I s fall, jeg har i hvert fall rrt sammen ingredienser, av en liten spontan tanke som hoppet ned til meg tidligere denne uken.

    Vi er allerede godt inne i den siste mneden, og de frste dagene har hoppet ganske fort frem. Det er n kun et par f uker igjen til den store julekvelden, og med julen s er kjennetegnene blant annet julestaker, julenisser, juletre og julekaker - bare for nevne noe. Og angende julekaker, er du i gang med de syv slagene?

    Det skal sies at det er planer for lage et par julekaker her fr jul. Vi har bare ikke kommet i gang, og med rene syns jeg det bare har blitt mindre og mindre av julebaksten. Det er ikke lenger like gy blande sammen bde det ene og det andre for f en av kakene i de syv slagene. Det har blitt litt borte, selv om vi prver f til litt julestemning p noe vi kan kosespise i julen.

    Riktig nok satt sammen lillesster og jeg hvert vrt pepperkakehus for noen dager siden, og ble litt desemberflelse av det. Da jeg var liten, eller yngre, s syns jeg det var stor stas med trykke ut pepperkakemenn og pepperkakedamer, og vi bakte s mye at vi hadde flere bokser med godsaker. 

    Snn er det ikke n lenger. Den store gleden for bake julekaker er litt borte, men jeg klarte finne bakegleden litt i dag. Her har jeg nemlig laget kokosboller for aller frste gang. Fulgte oppskriften nittini prosent slavisk, men gjorde en liten vri p min egen mte. Oppskriften jeg brukte fant jeg her, og n str alle til kjling for gjre seg ferdige. Har satt av noen f smaksprver for seg selv, som jeg skal prvesmake i lpet av kvelden. S kanskje fr dere et lite referat om hvordan resultatet ble.

    Spennende blir det i hvert fall. Men s kom det et lite sprsml fallende ned her for yeblikket, og det er - har noen av dere prvd lage kokosboller? I s fall, hvordan gikk det? I mitt tilfellet syns jeg det var ganske enkelt lage, og det ble uten kjeksbunn. Fikk en liten mengde av oppskriften jeg brukte. S om de faller i smak s blir det garantert lage enda flere. Hper dere har hatt en fin start p helgen, s fr dere kose dere resten av kvelden!
     


     


     


     

    Til vre frste gang jeg har laget kokosboller, s var det faktisk ikke s ille. Det kunne smakt mye verre, og det var kanskje ikke det lureste trikset legge dem i slike former nr det sto i oppskriften av det skulle legges p bakepapir p et brett. Men der og da nr jeg skulle dele rra ut i porsjoner s hrtes dette trikset veldig lurt ut i tankene. Det virket s praktisk ut. Fr prve en annen vri neste gang dette skal lages.

  • Publisert: 09.12.2017, 19:00
  • Kategori: Mat
  • 2 kommentarer
  • SIDEN BAKSTEN BLE S VELLYKKET

  • Publisert: 22.10.2017, 17:00
  • Kategori: Mat
  • I dag har jeg ftt gjort noe jeg lenge har vrt inne p. Noe jeg har tenkt p flere ganger, men som jeg aldri har satt av tid til, eller orket gjre. Helgen nrmer seg overraskende, nok en gang, slutten. Og n sitter jeg her igjen p en sndag. 

    Morgen startet vel egentlig ganske rolig. Orket ikke st opp, og l der bare under den gode og varme dynen mens regnet var kommet p besk utenfor husets fire vegger. For hver dag som gr blir det bare mer og mer hst. Og ikke for skremme dere snn veldig mye, men n er det ikke mange uker igjen av dette ret.

    Men uansett. Etter ha ftt somlet seg ut av sengen hadde jeg en klar tanke for hva jeg ville. N mtte jeg f ut fingeren i utfre arbeidet. Hvorfor har jeg i det hele tatt dryd det s lenge? Med kosedressen p var det bare gjre en ting - finne frem bakebollen. N skulle det bakes! Oppskriften ble funnet, og jeg var ogs s heldig ha alle ingrediensene jeg trengte.
     


     

    Og plutselig sto den der. Klar for gjre sin andre jobb, for n skulle det heves. Med andre ord har det blitt gjrbakst p meg i dag. I matveien har jeg blitt ganske lei. Ikke i middagsretter, men av knekkebrd og kjpebrd. Bare tanken p slenge sammen noen skiver og litt plegg fr meg litt til grsse, for jeg har verken lyst p det ene eller andre i matboksen.



     

    Med bde litt fin- og mye grovmel fikk jeg eltet sammen en brddeig. Jeg husker s godt sist gang jeg bakte hjemmelaget brd. Den ble lav, og s st og liten. Jeg elsket spise de sm brdskivene, og kunne spise mange av dem. Smaken i seg selv var veldig god. Og det er det jeg rett og slett trenger. Litt variasjon i smaken p brdene.

    Etter at alt var godt blandet sammen, fikk det st en halvtimes tid heve. Den hadde da ftt dobbel strrelse, og den grove deigen var klar for deles i former for heve seg enda mer. 
     


     


     

    I formen fikk dem lftet seg opp, og fylte seg med enda mer smak. Deretter fikk jeg stekt dem, hvor dem fikk st i litt over en halvtime. Da hadde fargen blitt perfekt, og de s utrolige gode ut og var gjennomstekte. Jeg kunne nesten ikke vente og f spise brdene, og jeg har ikke rrt dem enda. S til lunsj i morgen har jeg noe glede meg til.
     


     


     

    Siden baksten ble s vellykket, tenkte jeg ogs at jeg kunne dele oppskriften jeg har brukt. Den er fra en bok jeg fikk da vi hadde mat og helse i niendeklasse, og er ganske enkel elte sammen. S om om du har lyst til lage brd en gang, s kan du velge bruke denne oppskriften om du har lyst.

    Til et brd trenger du:

    - 1/2 pakke gjr
    - 3 dl vann/melk, lunken
    - 1-2 ss olje
    - 1 ts sukker
    - 2 dl sammalt hvete, grov
    - 4 dl sammalt hvete, fin
    - ca. 1 1/2 dl hvetemel

    Slik gjr du det:

    1. Smuldre gjren i en bakebolle, hell litt av den lunkne vsken over og rr ut gjren.
    2. Ha i resten av vsken og oljen.
    3. Rr inn sukker, evt. krydder og lignende om du nsker, og alt det sammalte melet.
    4. Tilsett hvetemel og elt deigen jevn og smidig slik at den slipper redskapet og bollen.
    5. Dekk bakebollen med tallerken/plast og la deigen heve til dobbel strrelse.
    6. Ta deigen og rull den sammen og fordel den i brdformen.
    7. Dekk den til med plast og la den heve til dobbel strrelse.
    8. Pensle brdet med vann, og evn. prikk det lett med en gaffel.
    9. Om du nsker kan du str over gryn eller fr. Stek brdet p 200C i nederste rille i 30-40 minutter.
    10. Nr brdet er ferdig - ta det ut av formen og avkjl p en rist.

  • Publisert: 22.10.2017, 17:00
  • Kategori: Mat
  • 5 kommentarer
  • JEG UNDRET I ET LITE SEKUND

  • Publisert: 18.10.2017, 18:00
  • Kategori: Mat
  • Det var allerede blitt tirsdag, men n er onsdagen snart forbi. Jeg hadde herjet meg igjennom arbeidsdagen, hvor det ogs hadde kommet opp nsker jeg hadde lyst p av fristelser som man kunne finne p butikken. Men hva skulle jeg gjre? Skulle jeg la disse tankene av stsaker sveve forbi? Eller skulle jeg gjre noe med det?

    Valget ble ganske enkelt - jeg fant en oppskrift, sjekket hva vi hadde og hva jeg mtte kjpe. Og s hamstret jeg butikken for varene jeg trengte. P kjkkenet rrte jeg i gryter og kasseroller, og til slutt sto jeg der med rren som var klar til fordeles ut i den utvalgte formen jeg hadde foran meg. 

    I denne kaken skulle jeg ogs ha gel, og gjorde i stand denne snn at jeg kunne blande den inn med de resterende ingrediensene. Denne gangen var det ostekake som sto p bakemenyen. Kjeksbunnen var hakket opp og gjort i stand, og ostemassen var blandet sammen og klar til fordeles utover kjeksen.

    Men, det var noe som ikke stemte. Jeg s det vel egentlig ganske tidlig, etter at jeg allerede hadde blandet sammen geln. Plutselig l det masse sm kjeksbiter flytende i osten. Hvorfor ble dem ikke liggende p bunden? Jeg undret i et lite sekund, men kom fort p at jeg ikke hadde lest oppskriften ordentlig. Vskeinntaket i denne geln hadde jeg glemt halvere. 

    Ingen vei var det n tilbake - bortsett fra kaste den i spla. Men kaste disse pengene ut av vinduet var ikke noe jeg ville, s jeg fullfrte kakebakingen og fikk satt den kaldt. Og ikke mange timene etter hadde den konsistensen som kaken skulle ha. 
     


     

    Ja, ja. S ble ikke denne kaken perfekt snn som den ble sist jeg lagde den. Siste og frste gang jeg blandet sammen ingrediensene s fikk jeg en hy kjeksbunn med en smakfull ostetopp. Mens denne gangen, n ble kakebunden flytende til alle veier utenom der den egentlig skulle vre. Jeg kan jo si at det ble litt nedtur. Men kaken hadde smaken og var god for det. Er det ikke smaken som er viktigst da?
     


     


     

  • Publisert: 18.10.2017, 18:00
  • Kategori: Mat
  • 2 kommentarer
  • SMAKEN AV SOMMER

  • Publisert: 04.07.2017, 18:30
  • Kategori: Mat

  •  

    Ferien nytes virkelig fullt ut, i hvert fall snn som dagen har vrt i dag. Tenk vkne opp til at solen skinner igjennom vinduene. Du ser ut at sommeren er her og du har bare lyst til kaste p deg bikinien for komme deg ut.

    Men som vi er kjent med er det ikke alltid vi kan stole p vret. P formiddagen i dag var det faktisk litt grssent nr vinden ga fra seg sine drag. Heldigvis roet det seg litt ned med vindkast i trrne, og dermed tok jeg sjansen for rigge meg til p plassen.

    Mange timer har man brukt i solen i dag, og attptil fikk jeg smaken av sommer. Jordbrene ble tatt frem, og er det noe jeg har ftt litt dilla p s er det jordbr med en god vaniljekesam. Jeg smakte det for frste gang rett fr jeg gikk ut i ferie, og n har jeg ftt skikkelig sansen for det. Smaken av sommer, med andre ord.
     


     


     

    Rett fr helgen kjpte jeg inn noen kurver med jordbr, for da fikk jeg s lyst p akkurat dette. Til hvert jordbrmltid s er en kurv akkurat passe til kose seg med, og i tillegg til se over noen store klatter med kesam. Dette blir nok min favoritt igjennom sommeren tror jeg. N er de oppkjpte kurvene tomme, s om jeg fr lyst p mer en dag s er det ikke lange turen til butikken snn at jeg kan kose meg litt.

    Sommeren er til for kose seg - i hvert fall nr det er ferie. Kunne senke skuldrene litt ekstra, og ikke tenke p stresset som ellers befinner seg i et arbeidsliv. Kunne ligge til lading for yte maksimalt med energi nr det trengs, samtidig som man kan koble helt ut ogs. Sommeren er s fantastisk! Spesielt nr vret er p topp.
     

  • Publisert: 04.07.2017, 18:30
  • Kategori: Mat
  • 4 kommentarer
  • GOD MAT OG NYDELIGE KAKER

  • Publisert: 03.07.2017, 15:00
  • Kategori: Mat
  • Det vite at man ikke trengte st opp til en vekkerklokke i dag var litt deilig likevel. En ny uke har n pnet dren, og rommet med alt det som skjedde i helgen kan n kroken settes p. For n har det seg snn at alt er samlet p bilder. Fine minner som man kan se tilbake p nr man selv nsker.

    I og med at det ble knipset s mye som det gjorde, og det ble nrmere hundre av dem som jeg har plukket ut for gjre noen med, s tenkte jeg ikke dele alle her. Ikke alt egner seg p en blogg, men noe skal dere f lov til se. 

    Jeg trodde at det ville ta lenger tid med fikse bildene hvor det ble tatt over firehundre bilder. Men n som jeg har klart plukke ut de mest relevante, s har jeg n bare noen som skal inn til behandling i programmet. Satser p f ferdig alt i dag, snn at man kan legge fra seg den jobben.

    Selv om ikke alt er ferdig, fr dere n se frste del. Jeg tror ikke det blir s mange deler, i og med at man m verne de personene man ikke har ftt tillatelse av. Men bde vi og alle gjestene var enig om at det var god mat og nydelige kaker. S her er det spiselige som ble servert p bordene.
     


     


     


     


     


     


     

    Med frti gjester rundt bordet var det mange mager mette. Alle spiste godt, og jeg skulle gjerne spist mer. Litt rester ble det selvflgelig, s vi har en del mat utover uken. Her i huset blir det kastet s lite mat, s alt forsvinner i de glade grisene istedenfor. 
     


     


     


     


     


     


     

  • Publisert: 03.07.2017, 15:00
  • Kategori: Mat
  • 7 kommentarer
  • FRISTELSEN BLE FOR STOR

  • Publisert: 10.05.2017, 18:00
  • Kategori: Mat
  • Jeg hadde nettopp vknet etter ha sovet noen timer ekstra. Ungdommen hadde reist avgrde til skolen og hjemme var det ganske stille. I hvert fall innenfor de fire veggene i huset. Med en barnehage som nabo, som jeg egentlig aldri fr med meg deres hverdag, ettersom jeg er p jobb selv, er det alltid hyggelig hre liv fra dem. Da jeg til og med var ute i hagen og ordnet litt kom de bort til gjerdet og virket nysgjerrige.

    Men uansett. Relativt stille var det da nesten alle var ute av huset. Igjen var det bare min bror og jeg som holdt liv under taket. Jeg visste ikke helt hva jeg skulle finne p, for bare ligge i sengen ble kjedelig - selv om jeg kan bruke store deler av dagene til bare late meg. Men akkurat da mtte jeg ha noe henge fingrene i. 



     

    For et par uker tilbake gikk jeg til innkjp av en snn toropose. Eller det var vel en variant fra Mlleren. Uansett ble det baking p gang, av den enkle sorten. Blandingen ble slumpet i bollen og vann og smr ble rrt inn. Og p en, to og tre var den plutselig klar for steking. 
     


     

    Fristelsen ble for stor. Jeg klarte ikke og la vre og sitter der se p posen lenger. N mtte jeg f laget denne kaken, og i gr var en ypperlig mulighet til gjre det. Formen hadde heldigvis ikke blitt noe verre utover dagen, s jeg tok sjansen i kose meg litt ekstra. Og det p en helt vanlig tirsdag.



     

    Mens kaken sto i den varme ovnen, kunne jeg bruke tiden til la musikken summe i rene og nyte stillheten rundt. Og nr man baker er det alltid lov smake p det man lager, s bakebollen kunne ikke slippe unna av f seg en liten smak den ogs. Selvflgelig av restene som var igjen!
     


     

    Tiden gikk og det ble en kake til slutt. N sies det at det man lager selv fra bunden er best. Men det som kommer fra ferdigposer kan vre godt det ogs, og denne kaken var ingen unntak. P en mte ble det en liten feiring, for under kakebakingen fant jeg plutselig ut at det var hele tte r siden jeg sto til konfirmasjon, noe som jeg skrev om her. S p en mte var det en gyldig grunn til lage kake.

  • Publisert: 10.05.2017, 18:00
  • Kategori: Mat
  • 7 kommentarer
  • KASTET I STEKEPANNEN

  • Publisert: 23.04.2017, 11:00
  • Kategori: Mat

  •  


     


     

    En god sndagsmorgen har det vrt for meg her i dag. Og ikke bare god, men ogs veldig lang. Jeg var inne i de rareste drmmene, de villeste drmmene og helt merkelige drmmene som lp rundt der jeg l og sov. Hvor ville det egentlig ende? Og fr det tok helt av vknet jeg plutselig.

    Jeg husker at jeg hadde vrt oppe et par timer fr fordi trstealarmen gikk. Jeg er sjelden oppe om natten, men det kan hende en gang i blant likevel. Klokken var vel rundt halv fem der jeg bikket hodet s vidt opp mot klokken. Heldigvis havnet jeg i svn like fort igjen.

    I den rare drmmen tok det akkurat slutt fr alt ble helt for ille, og da ynene hadde ftt kontakt med lyset var det helt umulig og sove igjen. Uansett hvor mye jeg prvde, var det ikke noe annet valg enn ligge der og underholde seg selv med serie p morgenkvisten.

    Jeg ble ikke liggende s veldig lenge. Utenfor var fuglene vknet og sang sine morgensanger, og der jeg leste litt og fikk med meg siste nytt for natten kom jeg plutselig over en oppskrift. En liten rett som fristet veldig lage seg n p morgen - og vanskelig skulle det heller ikke vre.

    Morgenkpen ble slengt p, og opp trappene tasset jeg i bare ftter. De andre l og sov fortsatt, og det kan jeg skjnne nr klokken bare var tte om morgen. Jeg pleier ikke vre s tidlig opp i helgene, men etter syv timer hadde jeg ftt nok med svn.

    Kjkkenet var det frste som fikk besk av meg. Inn i skapene for se om vi hadde alt det jeg trengte til lage det som fristet s veldig n p morningen. Og det ble som dere ser p bildene over her - en rre som ble slengt sammen og kastet i stekepannen. 

    Pannekaker har jeg laget mange ganger, men amerikanske smpannekaker har jeg aldri prvd meg p. Det smakte litt som vanlig pannekaker, men det ble likevel en litt annen smak nr de var sm og litt tjukke. Godt var det i hvert fall, s n er frokosten i boks for de andre i familien om de ogs har lyst p.

    Ellers er det endens gang av helgen her. Noe som er like overraskende hver gang. Hvorfor gr helgene s utrolig fort? Jeg hadde sett for meg at jeg skulle ftt enda mer tid til jobbe med litt studier - selv om jeg har sittet tre lange kvelder denne uken og ftt gjort veldig mye allerede.

    Fr se om jeg tar en liten titt p oppgaven senere i dag. Ut p en tur blir det mest sannsynlig i dag, ettersom vret er helt topp til vre i slutten av april. Tenk p det. Den fjerde mneden er snart ved sin ende den ogs, og det er ikke mange ukene igjen p arbeid fr sommerferien nsker oss velkommen. Er nesten skummelt tenke p hvor fort denne tiden gr!

    Hper dere har hatt en flott helg, og et stort nske fra meg om at dere fr en herlig sndag. Bruk den til det dere akkurat har lyst til. Om dere s vil dra ut p befaring, gjre noe dere har hatt lyst til, eller som noen nsker - lade opp det siste energilageret til vre i gang med en ny og spennende uke nr den kommer i morgen. Ha en fin sndag!

  • Publisert: 23.04.2017, 11:00
  • Kategori: Mat
  • 5 kommentarer
  • JEG KOM ALDRI S LANGT

  • Publisert: 10.03.2017, 15:00
  • Kategori: Mat
  • Det ble en dag med litt baking. En dag hvor bakebollen ble funnet frem og ingrediensene ble rrt inn. Endelig kunne jeg sl opp siden med oppskriften, noe jeg skulle gjort for lenge siden. Eller, kanskje ikke akkurat denne som var helt planlagt.

    For et par uker siden fikk jeg s lyst til lage en kake. En kake som jeg kun hadde laget en gang fr. En kake som jeg syns var morsom lage, for ikke snakke om enkel. Jeg husker ogs at den var ganske god.

    Men jeg kom aldri s langt. Det eneste jeg fikk gjort var handle inn det jeg trengte, og siden da har alle ingrediensene ligget langt inne i skapet. Noe har ogs forsvunnet med ukene. Og med tiden fikk jeg endelig sltt meg ls for rre i bollene.

    Jeg fant ut at jeg hadde liggende noen gamle bananer som jeg mtte f brukt. Selv liker jeg ikke denne frukten, men vet at den er veldig god sammen med mye annet. Som en kake blant annet. Og denne fikk jeg slengt sammen i dag.

    Ute skinner solen og det er flott temperatur. Faktisk s ligger det p mellom 10 og 15 grader her, og da snakker vi plussgrader. Gjr meg ingenting om det fortsetter snn, og at vren kommer mer frem og viser seg. Er bare krysse det som krysses kan og satse p at finvret er med oss!



     


     


     


     

    Den ble hy og luftig, men om den ble god? Det er det bare en mte finne ut av p.

  • Publisert: 10.03.2017, 15:00
  • Kategori: Mat
  • 6 kommentarer
  • VI PRVER NOE NYTT

  • Publisert: 26.02.2017, 12:00
  • Kategori: Mat
  • For ikke s veldig lenge siden kom jeg over en side om en jente som hadde noen kaniner som kjledyr. De var veldig ste, og ikke minst store. Men snn som det er for alle, inkludert meg, s er den kaninen man eier selv helt klart den steste. Og det finnes mange fine og flotte kaniner der ute i verden.

    Det aller frste ret jeg fikk en kanin var i 2007, og siden det ret har jeg hatt kaniner hele tiden. Jeg husker det veldig godt da den frste kaninen flyttet inn i hagen. En gr kanin med navn Klara var mitt frste mte med min egen kanin.

    Opp gjennom rene har jeg hatt bde Klara, Gullhr og Simba boende hos meg - kun en om gangen, og jeg skaffet meg et nytt kjledyr nr den andre sovnet inn. Vren 2013 overtok jeg to sm brdre, som da fikk navnet Pompel og Pilt. To tffe gutter, men i dag sitter jeg igjen med bare en.

    Men over til denne siden som ble skrevet av en kaninelsker med mange kaniner. Der kom jeg over noen tips. Noen tips til dietten til kaninene, av noen matvarer som jeg selv aldri hadde prvd gi min egen kanin. 

    Jeg mtte prve og gi det lille dyret mitt noe nytt, en ny smak han kunne vende seg til. Her om dagen fikk han banan, og du kan tro han ble en elsker etter den aller frste biten. Men det stoppet ikke der.

    Vi prver noe nytt, en ny frukt som jeg lurte veldig p om falt i smak til den lille kroppen. Jeg lot han smake p appelsin, og fr jeg ga han det var jeg litt skeptisk p om sitrusen ville likes av han. 

    Han snuste litt forsiktig, og s jafset han i se en bit. Han s p meg med de ynene, men gikk rett til appelsinen igjen. Jeg leste p kroppssprket at dette syns han var godt. Han har ogs tidligere ftt noen biter med agurk, men jeg har ogs funnet ut at det er enda mer frukt jeg kan gi han for finne ut av hva lille Pompel liker. Men - alt fr ikke komme p en gang. Vi tester ut litt etter hvert.
     


     


     


     

  • Publisert: 26.02.2017, 12:00
  • Kategori: Mat
  • 6 kommentarer
  • JEG ER BARE EN MIDDAGSJENTE

  • Publisert: 13.02.2017, 19:00
  • Kategori: Mat

  •  


     


     

    Dagens middag: Ris med laks, bnner og barnaise.
     

    Nr du kan forsyne deg og dandere til en slik, og delvis fargerik tallerken, da er det ikke noe annet som str p spill enn kose seg med det som er av mat. Og det beste av alt er at vi har s mange nydelige og gode retter som vi kan sette sammen, og ofte flere varianter av samme meny.

    For oss er det viktig at vi fr i oss mat, og jeg kan vel avslre at jeg ikke er s glad i trre brdskiver og knekkebrd. Hadde det vrt opp til meg kunne jeg spist middagstallerken til alle mltider. Likevel trykker jeg i meg de ekle brdskivene med plegg en til to ganger om dagen.

    Hva er det egentlig som gjr at jeg faller mer for fristelsen av denne typen? Det enkleste som er slenge sammen i matboksen, eller til mltider i det hele tatt, det er jo finne en skive og smre p noe plegg. Men ser det like fint ut? Og er det like fristende? 

    Nr jeg er ferdig p jobben er det alltid spennende om det er noe p bordet nr jeg kommer hjem. Jeg kan ogs slenge sammen noe og lage meg mat selv, men det skal aller helst vre varmt. Det smaker s mye bedre nr det kan ryke litt fra det man skal spise, men noe ordentlig svar p det har jeg i grunn ikke. Kanskje noen av dere er glad i varm mat og har noen formeninger?

    Men det er bare snn jeg er. Ikke gjr det meg noen ting om det er middagsrester som kan varmes opp igjen. Jeg er bare en middagsjente, rett og slett!

  • Publisert: 13.02.2017, 19:00
  • Kategori: Mat
  • 5 kommentarer
  • HVORFOR SKAL DU VRE S GOD?

  • Publisert: 05.02.2017, 17:00
  • Kategori: Mat

  •  

    Du runde, store og orange frukt, hvorfor skal du vre s god? Eller er du egentlig det? 
     


     


     

    Jeg har virkelig ftt sansen for appelsin, i hvert fall i mitt hodet. Jeg kan se for meg de saftigste fruktene foran meg, ta en bit og legge merke til den gode og friske smaken frukten gir. Tidligere i uken var jeg innom butikken fordi jeg fikk s lyst p akkurat dette, men s..

    Rett mot fruktdisken gikk jeg, skte etter det jeg s gjerne ville ha. Og lenger kom jeg ikke. Jeg fikk plutselig ikke lyst p appelsin likevel, fordi absolutt alle s litt stygge ut. Og bare det kjenne om den var bra nok for meg - det var den ikke.



     

    Men n hadde jeg virkelig lyst til kose meg. Tidligere i uken hadde jeg spist noen som var veldig gode, s jeg s p en mte at disse ogs skulle smake like godt. Jeg kuttet dem opp i biter som jeg kunne sitte og tygge i. Jeg tok den frste biten, og enda en bit. Og et par biter til.
     


     

    Men det var skikkelig nedtur! Det er virkelig farlig se for seg noe p forhnd, nr det absolutt ikke blir, fler eller ser snn ut i virkeligheten. For vre rlig smakte disse appelsinene.. Ja, hva jeg n skal kalle det. Gode var det i hvert fall ikke, selv om jeg gomlet i meg noen biter ekstra.

  • Publisert: 05.02.2017, 17:00
  • Kategori: Mat
  • 9 kommentarer
  • HER BLE DET ANDRE BOLLER

  • Publisert: 04.02.2017, 20:00
  • Kategori: Mat
  • Jeg fikk plutselig en id. En id som jeg svrt sjelden kan finne p gjre selv. Jeg kan foretrekke at andre kan finne frem ingrediensene og slenge sammen noe i bollen. Men n var det jeg som ville st p kjkkenet og rre i mikseren. 

    Hvem skulle tro at jeg skulle st noen timer for meg selv, helt alene? Og hvorfor gjr jeg ikke dette oftere? Jeg liker jo egentlig lage mat. Slenge sammen noe ingredienser for s f et resultat som man kan gomle i seg etterp.

    Men uansett - jeg fikk litt tid for meg selv. P menyen sto det bollebaking. Ikke de vanlige og enkle bollene. Ikke de bollene med krem, og ikke skillingsboller heller. Selv om det er veldig godt alt sammen. Nei, her ble det andre boller.

    Tanken som slo meg her i gr var at jeg ville lage noe som jeg selv ikke hadde laget fr. Hvorfor tanken kom til meg vet jeg ikke. Den bare falt rett ned og traff akkurat meg. S, jeg gjennomfrte det lille bakeprosjektet mitt og fikk resultater!

    Boller med sjokolade i midten!
     

    Mens jeg holdt p med produksjonen fikk jeg ogs med meg to hndballkamper samtidig. Bde en herrekamp, Elverum - Falk Horten, og kvinnekampen mellom Bysen - Sola.
     


     


     


     


     


     

  • Publisert: 04.02.2017, 20:00
  • Kategori: Mat
  • 5 kommentarer
  • HVORDAN JEG LAGER SMOOTHIE

  • Publisert: 23.01.2017, 18:30
  • Kategori: Mat
  • I forrige uke gikk jeg til innkjp av noe som det var lenge siden jeg hadde hatt liggende. Jeg fikk plutselig et innfall av at dette var noe som jeg bare mtte ha. Dette er noe som smaker veldig godt om sommeren, og nr det er varmt ute. Men hvorfor ikke kose seg med det ellers?

    Er det noe jeg syns er veldig godt s er det smoothie. N har jeg ikke smakt p s mange forskjellige smaker, men jeg har likevel en favoritt av den typen man kan lage selv. Jordbrsmak! Nr jeg ser brene blander seg i mikseren - allerede da kan jeg kjenne den deilig sommerflelsen i kroppen.

    Og ingen unntak var det i kveld. Jeg sto der og s blandingen mikse seg med hverandre. Brene ble most inn i hverandre og jeg gledet meg bare til ta det frste glasset. 
     

    Mai 2016
     


     


     


     


     


     

    Det var som om smaken smeltet p tungen. Smaken av frosne br og juice blandet sammen. Den kalde drikken silte seg nedover halsen og videre til magen. Det var akkurat dette jeg trengte n. Denne stunden bare til gjre ingenting. N skal det blir godt med kveld!

  • Publisert: 23.01.2017, 18:30
  • Kategori: Mat
  • 9 kommentarer
  • JEG SENDTE SKNAD TIL KOKKEN

  • Publisert: 14.01.2017, 13:00
  • Kategori: Mat

  •  


     

    Du vet nr du fr et sug for noe? Nr det er noe du har lys p? Her om dagen fikk jeg plutselig smaken for en rett p tunga. En matrett som jeg syns det var lenge siden vi hadde hatt. S hvorfor ikke sette sammen noen ingredienser for f til dette resultatet?

    Jeg sendte sknad til kokken, for han er s utrolig flink til sl sammen alle slags type retter. Koser seg p kjkkenet gjr han ogs, og vi fr ofte mange gode retter som fr frem smakene. Og det verste er at det finnes s utrolig mye godt man kan lage selv.

    I gr ble det bakt potet som sto p menyen, etter mitt nske. Og fredagen kunne nesten ikke blitt bedre om disse varene ikke hadde vrt p tallerkenen. Godt var det i hvert fall, og hper det ikke blir alt for lenge til neste gang dette str p menyen. S mens vi koste oss med god mat, ble vi ogs underholdt med norske talenter p titteboksen. En perfekt fredagskveld med andre ord!

  • Publisert: 14.01.2017, 13:00
  • Kategori: Mat
  • 4 kommentarer
  • RETS FRSTE BIT

  • Publisert: 08.01.2017, 19:00
  • Kategori: Mat
  • Du vet den dagen i uken hvor alt er helt bltt, det er helt stille rundt deg og du har som oftest aldri noen planer? De gangen du kjenner p denne smaken s kan du vre sikker p at det er sndag!

    Det ble en lang morgen p favorittplassen fr jeg endelig klarte dra meg ut av senga nr det plutselig var blitt midt p dagen. Tanken p gjre noe var liten, og helst ville jeg trukket den gode og varme dynen godt over meg og sunket langt ned. 

    S, denne sndagen har det vrt lite med aktivitet og moro. Det som kanskje har vrt det store i dag m nok vre middagen. Da vi tok den store handelen her i gr kunne vi ikke unng g forbi disken med de utgtte varene - de vare med nedsatt pris p grunn av dato. Og selv om det var varer som gikk ut i gr, smakte det like godt i dag.

    For i kveld fikk jeg tatt rets frste bit. Den frste tallerken med julemiddag. Riktignok var det juletallerken fra Fjordland, men det duger jo det ogs - selv om den julemiddagen man lager selv er best. Og jeg hadde jo forsvidt ikke spist julemiddag siden vi hadde det i jula, s det var jo p tide med litt julesmak igjen. Hper dagen deres har vrt fin, s nsker jeg dere en flott kveld.
     


     


     

  • Publisert: 08.01.2017, 19:00
  • Kategori: Mat
  • 3 kommentarer
  • KVELDEN FOR HYGGE SEG

  • Publisert: 23.12.2016, 23:00
  • Kategori: Mat

  •  


     


     


     


     

    Vi slo til med enda en tradisjon i dag, vi. Nr kvelden har kommet og roen har senket seg, det er da vi finner frem godsakene. bare ha en liten tradisjon denne dagen kan jo vre litt stusselig. S nr mrket har kommet finner vi frem godsakene og bitene som kan knaskes i.

    Dette er kvelden for hygge seg sammen med ost og kjeks. Vi har ogs gjort dette i en del r, og det smaker like godt hver eneste jul. Bordet blir dekket med fat med ulike kjeks, og p et annet brett ligge det mange type slag av oster. Selv er jeg ikke s fan av ostene som har den konsistensen som vanlig ost. Det er et eller annet jeg ikke liker ved det.

    Men da er det godt at det finnes andre myke oster. Oster som er av "krem" er en stor hit hos meg. Og nr jeg da har et par favorittoster velge imellom, da kan jeg nesten spise til jeg sprekker. Det er s godt, og jeg har hrt at det kan smake med en god vin til ved siden av. Men istedenfor foretrekker jeg sukkerdrikk - alts brus.

    Jeg har ikke klart bli en vinjente. Rdvin liker jeg ikke, og det kan g ned med noen typer hvitvin. Men ellers er det ikke snn at jeg trenger noe ekstra godt i glasset nr helgen kommer og jeg har lyst til kose meg litt mer enn det jeg gjr ellers. 

    Vin eller ei, ost og kjeks er godt uansett. I hvert fall nr man har sine favoritter. Og mens man har kost seg med dette i kveld, er det deilig lene seg ekstra tilbake nyte en god slager av julefilm. S i kveld ruller det en god amerikansk romantisk komedie over skjermen - The Holiday. nsker dere en fortsatt fin kveld!

  • Publisert: 23.12.2016, 23:00
  • Kategori: Mat
  • 2 kommentarer
  • FAVORITTER FRA ISBAREN

  • Publisert: 27.11.2016, 18:30
  • Kategori: Mat
  • I alle r har jeg som mange andre vrt veldig glad i is. Flere ispinner kunne g ned og flere bokser med is kunne bli spist opp. Som oftest smaker det ekstra god med en kald is p en varm sommerdag. Men finne frem isens fristelser nr kulden er her er noe jeg ogs kan gjre. Is smaker godt - ret rundt.

    Men n har Diplom-Is kommet ut med en smakfull nyhet til oss som liker smaken av is. Helt nye smakskombinasjoner som kanskje blir dine favoritter. Da butikken fikk besk av meg sent i gr kveld kunne jeg ikke g forbi hyllen nok en gang med fristelsene av det siste nye. 
     


     

    Deres produkter har sterke farger, noe som barn ofte liker. De sterke fargene gjr det mer spennende og interessant for barna, s hvorfor ikke prve denne varianten neste gang du skal servere barna dine en skl med is. De utvalgte favorittene som havnet i handleposen var strssel med spr karamell, bringebr- og lakrissmak og bringebrsmak. I tillegg mtte jeg teste ut deres saus med salt karamell.
     


     

    De andre smakene dem har kommet ut med lot jeg meg vente med. Det kunne kanskje bli litt vel mye, s denne gangen forholdt jeg meg til teste ut de smakene som er nevnt over.

    Sklen ble fyllt med en god vaniljeis. Faktisk var det Rema 1000's egne flteis med vaniljesmak. For min smak er den veldig god, og den passet godt til disse "pynteproduktene". 
     


     


     

    N ventet jeg spent p f testet ut karamellsausen som hadde en smak av salt som var blandet inn. Fr jeg hadde rukket ta en bit av desserten lot jeg tankene spinne litt p hva denne sausen egentlig ville smake. Men i det isen med bde strssel og saus traff smakslkene min, ble jeg veldig overrasket.
     


     

    Det var ikke vondt eller noe. Ikke var det snn at det holdt med den ene biten av "isvraket". Det var faktisk veldig godt. Mye bedre enn det jeg hadde trodd. S n har jeg nok ftt en ny favoritt nr det kommer til isbaren. Og det er ikke siste gang jeg tar frem og lager en isskl med salt karamellsaus, bringebr- og lakrisstrssel og en dsj med spr karamell og perler med bringebrsmak!
     

  • Publisert: 27.11.2016, 18:30
  • Kategori: Mat
  • 5 kommentarer
  • GRTENS DAG

  • Publisert: 23.10.2016, 15:00
  • Kategori: Mat

  •  

    God sndag til alle dere fantastiske der ute! En ny hstdag med grtt vr er over oss og da er det godt kunne sitte inne og kose seg i varmen. Vi er godt i gang med sndagen, og denne dagen inneholder ingen andre planer enn lade opp til en ny og flott arbeidsuke sammen med barna.

    Morningen startet allerede fr klokken hadde bikket ni. Men siden det var sndag lot jeg meg ligge litt lenger bare tenke og se ut i lse luften. Ute var det jo grtt uansett, s godt var det pakke seg godt under dynen for s st opp nr en selv ville.



     

    Men i dag er det en litt annerledes dag. Kanskje litt spesiell for de som kjenner til og er veldig glad i retten. Ja, for i dag er det nemlig grtens dag her i Norge. Vi er ogs s heldig ha mange ulike grttyper. Smrgrt, rmmegrt, eplegrt, grt med ntter, byggrynsgrt, kaffegrt, dynegrt, og ja, you name it.
     


     

    Selv er jeg en grtelsker, men foretrekker risengrynsgrt. Ren grt med et lag av kanel og sukker, samt en liten klatt smr i midten. Men s er det snn at jeg ikke orker rre i flere timer i gryten for sl sammen litt grt. Derfor er ferdiggrten en fr kjpt i butikken veldig kjekke. Og nr jeg har lyst p en skl med grt, da er pakkene fra Nordfjord veldig greie. 

    Grten deres er veldig enkel tilberede. En pakke inneholder to porsjoner med grt, og en porsjon er akkurat nok for at jeg blir mett. Det er en smakfull rett av gode, norske rvarer etter tradisjonsrike oppskrifter. Og for meg er den helt perfekt. Smaken er mer enn godt nok, syns jeg.
     


     

    S, lag deg en skl med grt og kos deg p denne grtdagen. Jeg har tatt en skl for grtens dag, og du kan gjre det samme. nsker dere en fantastisk flott helg videre, s er det bare kose seg masse fr hverdagen plutselig er tilbake om ikke mange timene. Hvilken er din favorittgrt?

  • Publisert: 23.10.2016, 15:00
  • Kategori: Mat
  • 8 kommentarer
  • NR DU ER FYSEN

  • Publisert: 22.10.2016, 17:30
  • Kategori: Mat

  •  

    Igjen er det grtt og litt kaldt ute. Trrne danser med vinden og bakken er fuktig etter et lite regnskyld tidligere p dagen. Med en dag uten planer ble det derfor en liten jentetur til byen p formiddagen. Det har jo n vrt elleville dager i fem dager, og i dag var siste dagen med litt ekstra salg.

    Vi var innom en skobutikk for finne oss noen par. Det viste seg vre 3 for 2 p absolutt alle parene de hadde. Vi kikket rundt for se om vi kunne samle sammen tre par. Men gjorde vi det? Vi s i hele butikken p ulike sko. Lillesster fant seg ingen par, og jeg s p alt som var men fant ingen jeg likte. Men mamma, hun var s heldig finne seg noen lekre og fine sko. 

    Det ble i hvert fall litt shopping, men ikke p meg. Det jeg var ute etter var noen overgangssko som jeg kan bruke n mellom hsten og vinteren. Enten har jeg joggesko, eller s blir det store og varme vinterstvler. Jeg har ikke noe som gr i mellom der. Og det hadde jo vrt kjekt om jeg fant et par som hadde passet til det. Men det var rett og slett ikke noe hp for meg i dag.



     

    og med at lommeboken ikke fikk bruk for seg i byen, har den i hvert fall ftt bruk for seg i det siste. Jeg er inne i en periode hvor jeg har lyst p en bestemt vare. Og nr du er fysen, ja da er det bare g litt amok p butikken. 
     


     

    Jeg har virkelig sansen for Rislunsj fra Tine. "Unn deg en liten dagdrm." Med Rislunsj kan du virkelig slappe av og nyte et stille og rolig yeblikk. Samtidig som du kjenner smaken p tungen. 
     


     

    Fra fr har produktet hatt bde jordbr- og bringebrsmak - i sine da svarte beger. Men n har de endret designet sitt. Med hvite begre og en med helt ny smak. Rislunsj med jordbr og rabarbra. Den er faktisk veldig god, men for meg er min favoritt den med ren jordbr. De har ogs ftt en smak med bringebr og blbr sammen, men den har jeg enda ikke sett i butikken.
     


     

    S er du litt fysen p noe godt en dag, og ikke helt vet hva du har lyst p? Kjp deg litt Rislunsj fra Tine. Nyt den i ro og stillhet og test ut de nye smakene. Hvilken er din favorittsmak?
     

  • Publisert: 22.10.2016, 17:30
  • Kategori: Mat
  • 7 kommentarer
  • S ENKELT, OG S GODT

  • Publisert: 09.10.2016, 11:00
  • Kategori: Mat
  • N har det gtt flere uker siden jeg vippet over p tankene. Hver eneste dag jeg er p jobb spiser jeg den samme gamle og kjedelige matpakken. Selv er jeg ikke s glad i brdmat, men elsker varme middagsretter. P skivene gr det i de samme pleggene. Det har ikke noe med at jeg er kresen, for jeg spiser stort sett det aller meste. Men jeg forholder meg for det meste til et par tre pleggstyper.

    For en stund tilbake testet jeg noe helt nytt som jeg kunne fylle matboksen med. Bytte ut de trre brdskivene med noe annet. Grove vafler smakte godt som niste, men etter at det lille jeg lagde ble tomt, har jeg siden ikke laget ny porsjon. Dermed gikk jeg tilbake til det gamle brdet. Men i dag kom jeg over en oppskrift. En oppskrift p matmuffins med ost og skinke. 
     


     

    Ingredienser:

    - 5 dl hvetemel
    - 2 ts bakepulver
    - 100 g revet ost

    - 100 g skinke eller salami
    - 2 egg
    - 2 dl melk
    - 100 g smr


     

    Slik gjr du:

    1. Sett stekeovnen p 200C og finn frem mellomstore muffinsformer.
    2. Start med blande alt det trre i en bolle eller kjkkenmaskin. Tilsett revet ost og skinke i strimler.

     


     

    3. Bland egg, melk og smeltet smr og hell det i melblandingen. Rr s godt om til alt er blandet.



     

    4. Fordel rren i muffinsformer (ca.  fulle) og sett formene p en stekeplate. Str over revet ost (valmuefr eller annet nskelig).
     


     

    4. Stek de gode matmuffinsene midt i ovnen i ca. 15 minutter. La dem avkjle p rist.

     


     

    S enkelt, og s godt!

  • Publisert: 09.10.2016, 11:00
  • Kategori: Mat
  • 5 kommentarer