NÅR DAGENE IKKE BLIR LIKE

Categories Hverdag

Da er kvelden her og det er på tide å komme seg i seng og krype godt under dynen. En ny uke er startet på, og det var virkelig koselig å komme på jobb. Lysekrans i et vindu, og julekuler i et annet vindu. Julekalenderstokken kom opp på vegger i uka som var, men da barna kom i dag var den en smule annerledes. Snorer med noen perler var knytt fast i stammen, og i hver ende hang det en liten pose med bananpepperkake som barna hadde laget og pyntet selv. Er virkelig mange fine kaker!

En liten stund etter at jeg startet på jobb dro vi en liten gruppe, fire barn og to voksene, inn til byen. Jeg var så heldig å være med sammen med de. Vi busset inn til byen og ruslet ned til biblioteket i Tønsberg. Her skulle det være kino for små barn. Vi hadde litt tid på oss da vi kom frem, og så oss litt rundt og lekte litt i barneavdelingen. Før kinoen nærmet seg tok vi en liten matbit, og så var det i gang. Det var også et par andre barnehager som skulle være med på det samme som oss. 
I et sammlingsrom på biblioteket satte vi oss sammen, og filmen kunne snurres. Barna vi hadde med oss var utrolig flinke til å sitte stille. Litt kjedelig ble det nok for et par av de, men jeg var mektig imponert. Det var en del andre barn fra de andre barnehagene som ikke klarte å sitte stille eller oppføre seg. Filmen vi så var Gubben og katten og nissemaskinen. Selv om jeg er blitt nesten tjue, er det fortsatt noen barnefilmer som er morsomme og fine – og denne var interessant og spennende. Var en veldig fin julefilm hvertfall. 

The end! Vi pakket sammen sakene og kledde på oss for å dra til barnehagen igjen. På vei til kinoen møtte vi må noen kjente av et av barna som jobbet i en isbar. Vi ble tilbudt gratis is, men da hadde vi litt dårlig tid så vi måtte da det på vei tilbake. Både små og store fikk hvert sitt beger med iskule, og dere skulle sett de blide og varme smilene til de små barna. Det lyste opp! Dermed kunne vi kose oss med litt is før vi satte oss på bussen og fortsettet dagen i barnehagen. Jeg syns det er så spennende og koselig når det skjer litt utenom det vanlige på jobben – at det ikke blir det samme hele tiden. Hvertfall det å kunne komme seg litt vekk fra inngjeringen og de samme lekene. Det blir fort litt mer spennende for barna, men også voksene, når det skjer litt andre ting på programmet.
Da alle på avdelingen var samlet igjen og fått springt litt fra oss ute, ble det adventsamling med hygge og kos. Vi tente lys og sang litt julesanger, og så ble det trekking til kalenderen. Siden det var første desember i går, ble det trukket to navn i dag. Barna har jo pyntet hver sin bananepperkake, så når de blir trekt får de den de har laget selv. Jeg kunne se på ansiktene deres at de lyste opp. Alt i alt har det vært en veldig fin dag, og flere fine dager skal det bli! 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *