UTE PÅ SJØEN

Categories Hverdag

Plutselig spratt øynene mine opp klokken ti, og der lå jeg og så utover i romme en halvtimes tid. Da slang jeg på meg noen turklær og fikk i meg en rask frokost. Pappa var allerede klar og gjorde ferdig båten. Vi skulle nemlig ut på vannet og se om det var noe fangst i teinene vi hadde satt ut tidligere. Første gangen ute i båten på lenge, og aldri hadde jeg blitt med og dratt opp. Men tre teiner var det, og vi fikk bare to store krabber og en hummer. Hjemover kjørte vi innom rødstein og forbi Jarlsø. Stille var det på vannet også, og vi så bare til noen få båter. Kanskje ikke så rart når været var som det var. Litt tåkete og duskeregn – men fy søren så deilig det var! Vi var vel ute en times tid, og vi kunne kjørte en time til. 

Vel hjemme igjen fikk vi satt fra oss fangsten, jeg fikk slengt fra meg klærne og vi tok oss den vanlige lørdagshandelen. I det vi svingen inn på parkeringen ved rema på kilen hører vi et smell. Vi får parkert, og der ser vi ulykken. En bil har kommet fra Slagen, og den andre var på vei ut fra kilen. Den sistnevnte har ikke holdt vikeplikten sin og smalt fronten sin rett inn i passasjersiden på den andre. Han som ble påkjørt var en del oppe i årene – 50+. Han andre ble anmeldt etter ulykken. Lillebror og jeg ble stående å titte av nysgjerrighet på hvordan dette ble løst, mens pappa tok turen inn for å starte handlingen. Det oppsto lange køer, og da vi kom ut igjen var både redningsbilen og politiet på stedet.
 

Nå har jeg kost meg med litt ventemat før det bli deilig middag senere i kveld. Det blir bare tre rundt bordet i dag – mamma, pappa og meg. Lillesøster er avgårde med fotballen, Oskar er i Kristiansand og dømmer fotballkamper, og Edvard skal jeg kjøre avgårde til Eik hvor han skal på overnatting med laget for så å spille kamp i morgen. Så med alle mine søsknene utendørs skal det bli veldig stille og rolig her i huset. Det skal nytes med andre ord, for i morgen kommer alle sammen hjem igjen. Dere får ha en fin lørdagskveld og kose dere. Selv om jeg hadde fri fra jobb i går og hadde en ekstra dag med helg, føler jeg at helgen bare forsvinner av gårde. 

3 kommentarer

3 thoughts on “UTE PÅ SJØEN

  1. så utrolig koselig : )Ønsker deg en riktig fin lørdag videre og kos deg masse med det du skal i dag 🙂
    Stikk gjerne innom bloggen min og legg gjerne igjen en liten november hilsen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *