llden sprer seg fort i tørt gress, og det gjør jammen meg dagene også. Onsdag er snart over allerede, og helg er det snart også. Siden det er fri og første mai om bittesmå dager, betyr det at det gjenstår bare en jobbedag til denne uken. Litt skuffet må jeg si at jeg ble da jeg våknet til morgen i dag og trodde det var torsdag. Tok litt tid før jeg fant ut hvilken dag det egentlig var. Tror jeg gikk litt i surr fordi kommende fredag er en rød dag. 

Men, men… Denne dagen føler jeg har fått i ett. Et øyeblikk så paffer det helt ut og klarer ikke tenke på hva denne dagen egentlig er bestått av. Men en fin arbeidsdag har det vært, hvis vi ser bort i fra overskyet og et regnskyld. Den nedbøren som kom var nok på sin plass for å fukte litt på naturen. Og det beste av alt er at lufta lukter så godt etter at den har fått renset opp litt. Heldigvis rakk jeg hjem fra jobb på sykkelen, etter å ha jobbet mye i hele dag hvor vi har fått gjort ferdig maskene våres. Fikk til og med en liten maske selv. Alle voksne også. Så i morgen blir hele Fugleredet forvandlet til papegøyer. Da slår vi til med en aldri så liten papegøyefest. 

Ellers føler jeg at det ikke har skjedd stort denne uken, siden den har sust avgårde som et lyn fra klar himmel. Men det er vel et tegn på at jeg koser meg om dagen. Får håpe de siste dagene frem til mandag går like fort. Da blir det endelig en tur på sykehuset som jeg har ventet på de siste lange tre månedene. Er ikke noe farlig eller veldig store greier jeg skal. Men håper det kan ordne seg med den hånda mi som ikke er sånn som den skal. Brukbar er den, men normal er den slettes ikke når jeg plages med smerter. Heldigvis har de store vondtene gått litt bort, siden jeg er blitt vant med å ha de der i over år nå. Men kjenner at det skal bli godt å få tatt knekken på dette – forhåpentligvis, og at å fjerne platen hjelper mye. Bra kommer det nok til å bli, men leddet vil nok ikke bli helt som det var før. Var i hvert fall det de sa på sykehuset da jeg opererte. Så nå har det i det minste begynt å skje litt på den fronten også, så får vi se hvor lang tid det tar før neste steget tar. Får krysse fingrene.
 

Etter en fin dag på jobb i går og vel hjemme var det å falle litt til ro. Lillesøster og laget skulle spille fotballkamp mot Eik, så jeg tok turen opp for å se på dem. Kom meg opp å fikk sett fra slutten av første omgang. Ser veldig lite kamper hos tvillingene. Men resten av ettermiddagen min hadde jeg ikke stort annet å gjøre. Selv om det ble et lite tap på jentene, var det morsomt å se hvor gode de faktisk er blitt – med tanke på at jeg ikke har sett så mye. Et fint mål fra lillesøster ble det også.

Ellers ble det en stille og rolig kveld. Fikk kost oss med god mat, og kom meg tidlig i seng ettersom jeg var fryktelig sliten etter arbeidsuken. Litt planer for dagen i dag hadde jeg også. Hadde lovet å ta med Tiril på lunsj, og det passet i grunn ganske fint siden det var så grått og trist ute da jeg sto opp, og regnet litt. Vi fant fort ut at det var veldig mange folk på Jordbær Pikene hvor vi hadde bestemt oss for å spise. Så da droppet vi hele greia. Tok oss turen rundt i butikken og fikk shoppet en del. Litt nytt til meg, og selvfølgelig litt nytt til henne også. Rart det der. Hver gang vi to er i byen eller en butikk sammen, blir det alltid til at jeg spanderer noe på henne. Hun er heldig der altså. Ikke fullt like snill mot mine yngre brødre. Men dette får vel være våres jentegreie! Vi er tross alt søstre ♥ Jaja, kom i hvert fall hjem med noen poser etter shoppinga.

Sommerfølelsen smyger seg inn på oss. Og hvor herlig er det ikke og kunne være ute å nyte frisk luft og nydelig sol. Igjen har vi kost oss masse ute på jobb i dag. Lekt og kost meg med ungene, og mange smil og masse latter har kommet frem nå som sommeren er rett rundt hjørnet. Jeg har også lært noe nytt i løpet av arbeidsdagen. Tidlig på dagen kom en gutt inn med en boks med masse strikker. Han hadde lært seg å lage slike armbånd, og det så veldig morsomt ut. Han spurte om jeg ville lære og lage, og plutselig var han i gang med et lite lynkurs. Jeg har sett at min lillesøster har fått et av en venninne. Og jeg har alltid lurt på hvordan man gjør det. Så jo så vanskelig å få flettet disse strikkene sammen. Men tro det eller ei… Det er jo så superenkelt! Og ikke minst morsomt. Så i dag fant jeg ut at jeg vil gå på jakt etter slike strikker. 

Etter en helt fantastisk dag på jobb ute i sola var det å komme seg hjem på en liten pause. Så bar det ut i det fine været. Vi har hatt sol hele dagen i dag også, og jeg merker at jeg blir ganske glad. Deilig er det når man kan tynne litt ned på klærne. Sola kan godt være fremme fra nå og ut sommeren – og kanskje utover høsten. Det hadde vært utrolig deilig. Og de varme gradene kan også fortsette. 
I morgen er det fredag alt, og denne uken har også forsvunnet som en varm ild i tørt gress. Snart er det kveld for min del, for å komme igjennom den siste jobbedagen før det er en liten helg som står for tur. Håper også sola fortsetter og stråle i helgen også, selv om jeg har sett at det skal bli litt grått. Men la oss krysse fingrene for at vi går inn i helgen med fint vær. Så kan heller regn og trist vær komme om nettene. Ønsker dere en fin kveld videre, og håper dere har hatt en like fin dag som meg!
 

Jeg må bare få sagt det – for noen flotte dager vi har hatt nå! Uken i går startet med knallflott vær, og jeg gikk ute i t-shorte på jobben når vi var ute hele dagen. Er så fryktelig deilig med våren nå, og at det er så deilig og varmt. Nå er det bare å glede seg til sommeren. Fy søren! Og ikke nok med det. Tenkt å være så heldig å ha en slik jobb hvor en har mulighet til å være så mye ute. Hadde ikke passet for meg med en kontorjobb. Vokst opp med å være mye ute siden jeg var liten. Var så heldig å få gå ett år på uteavdeling i barnehagen. Hadde det så bra da, og har det fortsatt fantastisk hvis jeg tenker godt og graver dypt nok. 

Været har vært like flott i dag, bortsett fra at det har vært litt mer vind. Planen for en skikkelig tur ble gjennomført, og det var så hyggelig å ta med seg hele avdelingen til den flotte skogen ved lærerskolen. Vi har masse fin natur og arenaer rundt oss. Fikk sprunget og lekt oss rundt i skogen. Masse maur å se, fuglesang og luften av frisk natur. Jeg var helt i himmelen med andre ord. Dukket til og med opp et lite vesen i skogen som vi tok med oss tilbake. Artig med prosjekter!

Alt i alt har dette vært en superfin dag, for ikke å snakke om en perfekt start på uken. Blir nok mange fine dager fremover, nå som vi nærmer oss sommer. Og både våren og sommeren må nok være de beste årstidene jeg vet. Og høsten, med tanke på fotografering. Ta bilder hele året. Og apropo fotografering. Til morgen i dag før jeg syklet avgårde til jobb måtte jeg finne frem kamera. Utenfor mitt soveromsvindu satt en søt liten fugl. Han var en kjempesøt modell. Skulle tatt han med i mine hender om han ikke flydde sin vei. Fugler er så fascinerende. Føler at jeg har blitt mer opptatt av fugler etter at jeg startet å jobbe i barnehage. Jobber jo selvsagt på en avdeling med navn Fugleredet. Utrolig hva jobb og fritid egentlig gjør med hverandre. De går liksom i hverandre, på en måte.
 

I dag har jeg en følelse på at jeg bare har vært på farta siden jeg sto opp. Startet dagen med å ligge og dra meg litt i senga. For å våkne skikkelig tok jeg en morgendusj og fikk i meg litt å spise før jeg måtte kjøre pappa avgårde. Da jeg kom hjem fra den lille turen min måtte jeg plutselig ut å kjøre igjen med en gang jeg kom hjem. Tvillingene måtte en tur til farmor og farfar og ordne en liten ting. Ble sittende en liten stund og fikk tatt noen ord før vi måtte komme oss hjemover. Lillebror var ikke helt i slaget tidligere på dagen, så var nok best å få han hjem igjen. 

Jeg og twinsa skulle være hjemme alene, og middagen skulle vi ordne selv. Ble et røsk med handling til kveldens middag, og vips så var timene fløyet avgårde. Plutselig følte lillebror seg bedre, og dro avgårde med sine venner. Og deretter måtte lillesøster kjøres til sine venner. Da jeg kom hjem var det helt stille, og timene gikk fort da også. Koste meg med litt musikk og puslet litt rundt. Kvelden kom og det var vel tid for å starte på middagen. Gjorde i stand og kuttet til tilbehøret til tacomiddag. Edvard kom tuslende hjem, så jeg fikk litt hjelp av han. Vi to koste oss foran tv-skjermen og var ganske sultne begge to. 
Etter at vi hadde spist oss gode og mette kom Tiril hjemover også. Maten sto fortsatt på bordet, så da ble det en liten omgang til med mat på meg sammen med henne også. Ble sein middag på meg og kidsa i kveld, men vi koste oss masse for det. Smakte godt gjorde det også. Nå i kveld sitter jeg oppe og ser film. Delvis alene og litt sammen med Tiril. Hun flyr litt frem og tilbake.

Ble en lang pause fra skrivinga over her. Men alt i alt har det vært en fin dag. Og natt, siden tiden bare har flydd avgårde. Kan jo avslutte med å vise dere noen bilder jeg tok av Pompel i dag. Eller det vil si i går. Pleier aldri å sitte oppe så sent. Er egentlig ikke et nattmenneske. Håper dere har hatt en fin helg til nå, så får dere kose dere videre før hverdagen plutselig er tilbake hos oss igjen!

For en fin dag dette egentlig har vært. Bortsett fra litt ruskevær tidligere, har det også vært en ganske fin dag på jobb. Endte med litt overtidsarbeid, men det gjorde meg ingenting ettersom jeg ikke hadde andre planer på programmet. Vel hjemme og middagen skulle stekes. Lagde meg nydelige pannekaker, i et stille og rolig hus. Familien var halvert, og da var det bare å nyte det. 

Tiden gikk her hjemme, og plutselig følte jeg meg helt alene. Var så stille. Plutselig fant jeg ut at jeg ville ta meg en tur ut. Ut å se på et sted jeg ikke hadde vært på x antall år. Et sted ute i skogen hvor jeg pleide å være på utedagene da jeg gikk på barneskolen. Husker stedet godt, og hvordan det så ut. Hadde det fine bildet i hodet, og jeg tuslet avgårde meg snuten nordover. Gikk også fobi en annen kjent plass jeg pleide å være mye på skolen, det kjente stedet månedammen. Dessverre er det ikke like fint som det en gang var. Har vært en del graving der for et par år siden, og det ser litt trist ut der. Var litt på jakt etter salamandrene, men ikke lett å få øyet på de. Så snutten av halen på en, men ellers var det grått i det grå vannet.

Jeg går videre for å finne en annen plass jeg husket veldig godt. Tar skrittene inn på en sti, men noen meter med gåing finner jeg fort ut at jeg ikke kommer frem den veien. Så kommer jeg på at det var en annen sti til det fine stedet. Jeg går og går, men finner jeg noe…? Det eneste jeg ser er nedhogget skog. Overalt! Hvorfor fant de ut at den flotte skogen skulle kappes ned? Og hvorfor ødelegge en så fin plass ute i skogen? Kjenner til flere steder i den samme skogen. Blant annet plassen jeg var på hver eneste dag, fra morgen til kveld, ute hele dagen da jeg gikk på uteavdelingen i barnehagen. Hvor finner de ut av at de skal rive ut og lage store sår i en så fin skog? Hvorfor? Hvorfor? Hvorfor? På jobben har jeg lært mye om regnskog, og det er dette ordet som dukker opp hos meg når jeg ser skogen med disse utseende. Triste skogplasser!

Jeg går rundt i den store skogen og hører fuglesang og skogens lyder. Plutselig hører jeg noen merkelig skritt komme bak meg. Minner meg litt om en helst som galopperte. Jeg snur meg sakte rundt, titter over skulderen og får en kjapp reaksjon – KOM DEG VEKK!!!!!, ropte jeg høyt ute i skogen. Der kom det en stor og svart hund rett mot meg. Jeg vet at de ikke kan være farlige. Men jeg stoler ikke på vilt fremmede hunder eller andre dyr jeg ikke kjenner til. En vet aldri hva de kan gjøre. Eieren hørte skriket mitt, og det eneste som kom tilbake var at han ropte på hunden sin. Han var et godt stykke unna. Hvorfor lar de hundene gå løse når de ikke klarer å ha kontroll på deres egne dyr??? Det er ikke alle, men ganske mange er sløve på den fronten når det gjelder hunder. Tenk på de menneskene som er redd for disse dyrene. Jeg er selv redd hvis jeg møte på en fremmed hund som går løs, i hvert fall når ikke eieren har bånd. Båndtvang er det også! 

Fikk meg en liten tur ut i kveld, og nå skal kvelden brukes til å slappe av å samle ny energi til en ny dag på jobb. Bare to små dager igjen nå før helgen er her igjen. Og jammen er det ikke mange uker igjen til sommerferie. Månedene bare flyr avgårde, er nesten litt skummelt å tenke på!

Hverdagen er tilbake igjen etter å ha vært småsyk og en liten påskeferie. Var veldig deilig å være tilbake på jobb etter påsken, og siden det var fri på mandag har denne litt kortere uken bare fløyet avgårde. Puh, nå er det fredag igjen. Deilig det, men ukene går så fryktelig fort. Så fort at jeg nesten ikke husker alt som skjedde de forskjellige dagene. Men alt i alt har dette vært en fin jobbeuke, og for et knallvær det har vært. Deilig og kunne gå ute på jobben i en tynn genser og fleece, og ullundertøyet kan jeg endelig legge helt bort. 

Det er bare å nyte finværet, en vet aldri når det kan komme dårlig og skikkelig grisevær. Er så deilig med vår, og sommeren som nærmer seg. De siste dagene har jeg våknet til en fin soloppgang og herlig fuglesang. Hva er vel ikke bedre med litt fuglekvitter når vekkerklokken ringer tidlig om morgen. Men nå er helgen kommer her igjen, og den skal nytes med litt arbeid, bursdagsfeiring og avslapning før det er en ny uke på jobb med de små barna som har kommet ut av vinterdvalen sin og har masse lyd som de har samlet opp i løpet av mørketiden. 
I ettermiddag har jeg også hatt et lite besøk av en “liten” venn. Han var vel egentlig litt større enn vanlig, og han ble til og med på en liten shoot med meg. Han foran – og jeg bak kamera.

 

Jeg kan også dele med dere at jeg har fått skoleplass! Satt i pausen min på jobben i går da det var kommet en mail. Jeg åpnet den og så at oveskriftsemnet var “Bekreftelse på skoleplass”. Og jaggu hadde jeg ikke kommet inn. Så til høsten er planen for å gå litt skole igjen. Viste seg at medier og kommunikasjon ikke var helt min vei å gå i ettertid. Angrer ikke, for jeg lærte utrolig mye som jeg er interessert i. Men nå som jeg har jobbet i barnehage i snart to år ser det ut til at jeg har funnet ut av hva jeg vil. Jeg storkoser meg i jobben min, og da er det vel på sin plass å ta en utdannelse den veien også. Så nå venter en spennende høst. Trenger heldigvis ikke fulle dager/uker på skolebenken igjen. Studiekompetansen har jeg i ryggsekken allerede, så trenger bare programfagene. Så da krysser jeg fingrene for at jeg kan fortsette i jobben min samtidig som jeg tar utdannelsen ved siden av. 

Ønsker alle sammen en riktig god helg!

Ut på tur. Påskeaften tok oss til en annen by i dag. Mamma, pappa og jeg dro avgårde i halv ti-tiden med kursen mot Stavern. Ingen av de andre søsknene ville bli med. Egentlig veldig deilig. I byen møtte vi på noen andre venner vi skulle på tur med. Rusler og så oss litt rundt i smågatene. Og liv i byen, det var det. Masse folk rundt omkring og en del å se på. Tittet i noen butikker, men ingen shopping denne gangen. Satte oss ned på en liten café som het La Crema. Var så deilig temperatur at vi satt og koste oss ute. Til og med litt gatemusikk med koselig barnesang ble det også.
Har hatt en veldig fin tur i dag, og kamera var selvfølgelig med. Men så mye bilder ble det ikke akkurat. Her er i hvert fall noen fra turen.

I går under jentekvelden med min søster innså jeg at det ikke ble noe jobb på meg i dag heller. Nå håper jeg denne forkjølelsen snart kan gi seg. Fem dager med fri står nå i vente, og så er det tilbake på jobb igjen. Skal bli utrolig deilig å få tilbake den vanlige hverdagen igjen. Skulle så gjerne vært på jobb denne uken istedenfor å ligge store deler av dagen i senga med flere doruller ved min side.

Etter litt frokost på formiddagen i dag ble det en tur til byen på alle mann. Litt småting måtte fikses, og litt ekstra kos med yoghurtis ble det også. Og en liten tur ned til bryggen. Jeg kom til og med hjem med litt i handleposene. Alt i alt har det vært en fin dag, og det ble noen timer i byen. Resten av kvelden skal jeg kose meg og ta det helt med ro. Nyte litt fridager hvor formen er litt bedre, og håpe at at den blir helt bra.