Så var vi kommet halvveis av denne uken, og liker ikke at tiden går så fort. Mars har bare noen få dager igjen, og så er allerede April rett rundt hjørnet. Syns det nesten er litt skummelt, for med dagene/månedene blir også jeg eldre. Bare et halvt år til jeg blir tjue også –  whuuuææææ! Stort sett hver dag er jeg klar for å dra på jobb, men i dag sto jeg opp litt senere enn jeg pleier. Har et par klokker på som vekker meg om morningen, men da jeg fikk skrudd av alarmen etter at nummer to ringte, klarte jeg også å slå av den siste. Bråvåknet litt da for å si det sånn, når jeg først våknet 06:50. Rundt førti minutter hadde jeg på meg da. Jeg er en sånn person som liker å ha god tid på seg, men jeg er også litt smart som gjør alt klart dagen i forveien. Så jeg stresset altså ikke med andre ord. Men en blir alltid litt stresset når ikke alt blir som det vanlige, selv når jeg hadde god tid for det. 

Ellers var jeg på jobb før jeg startet. Alltid på plass 10 minutter før jeg må. Det har alltid vært sånn og sånn kommer det alltid til å bli. Blir litt lenger dager for å si det sånn, og hvis en legger sammen dette alle de dagene og månedene jeg har vært der så er dette mye. Men det viktigste må vel være at jeg er der til tide, og ikke minst koser meg. Og i dag koste jeg meg litt ekstra. På formiddagen ble jeg med en av de andre avdelingene på tur i skogen, og jeg hadde med meg to fra min avdeling. Utrolig koselig å være på tur, selv om vi bare var en liten tur i skogen ved eikbanene. Men den følelse av å komme seg utenfor porten, den er fantastisk!
I skogen gikk vi for å høre på fuglesang og finne naturelementer. Ble ikke så mye høring siden fokuset var på å finne forskjellige småkryp (av de som hadde kommet frem). Vi fant for eksempel noen arter av biller, en type saksedyr og en middels stor edderkopp. Godt det er flere damer enn bare meg som liker og er glad i små kryp. Og angående kryp – jeg gleder meg til stålormene dukker opp. Er ikke så veldig lenge til det. 

I lunsjtiden da vi nærmet oss ferdige kunne vi se ute at det kom noen få fnugg dalene ned. Og jammen kom det ikke snø. Jeg likte dette veldig lite, men sluttet fort og det var ikke sånn snø som ble liggende. Fremover så håper jeg at det kommer masse sol, slik som det er meldt. Ser på langtidsvarselet at det er mye sol, så er det bare å se når dagen kommer og dette stemmer. Kjenner på kroppen at det hadde vært veldig deilig. “Litt” lei regn og dårlig vær for å si det sånn!
Nå har jeg spist litt av mammas fantastiske blomkålsuppe som hun lagde i går, da hun hadde jentekveld. Jeg er veldig glad i kremet blomkålsuppe som en får kjøpt i butikker, så denne var rett og slett ikke noe dårligere. Supergod var den med andre ord! Det er også tre uker til ferie, og det gleder jeg meg masse til. Litt borte fra jobben skal bli veldig deilig, jeg som er der hver eneste dag. Aldri borte. Siden jeg startet har jeg vel bare vært borte de få gangen jeg har hatt teoriprøve/oppkjøring og noen få møter. Altså utrolig lite fravær. Har til og med fått skryt for det av sjefen, og bedre enn det kan det vel ikke bli. 

Resten av kvelden blir det å slappe av og bare kose seg. I morgen blir et full fart igjen, hvor vi skal starte å jobbe med et lite såprosjekt. Det nærmer jo seg påske, og da må vi vel så litt karse. Og i den anledningen skal vi dekorere melkekartonger med frosker, blomster og andre figurer. Vi har fått masse resteark av mamma, og så skal jeg få lov til å låne med meg stansetangen til å stanse ut blomster og slike ting – og ikke minst frosker som vi kan pynte med i regnskogen vår. Blir vel også litt maling på morgendagens program, hvor jeg også har fått en idé å male fjell som vi kan henge på dodørene. Er det regnskog, så er det regnskog! Er så koselig å være på en avdeling med så mange fine farger, istedenfor noen rom som har kjedelig hvitmaling på seg. Og både vi og foreldre lurer på hvor langt vi skal gå. Det vil vel tiden vise.

 

Q; Hvordan har din dag vært?

Riktig god lørdagskveld. Endelig helg, og et par dager til å lade opp på. Gårsdagen var stort sett stille og rolig, og vi koste oss med god mat da kvelden kom. Strimlet biff med ris, bearnaise og brokkolig kunne nesten ikke blitt bedre på en endt travel fredag. Og ikke nok med det. Dagen før hadde jeg sagt at jeg ønsket meg bærpai. Og så flink som pappa er på kjøkkenet laget han det. Var helt himmelsk, og jeg har også bestilt dette til neste helg! På toppen av det hele koste vi oss med norske talenter på tv-skjermen. Ellers ble det en tidlige kveld på meg, ettersom jeg var ganske sliten og trøtt.

Morgendagen startet ganske tidlig. Siste timene av nattessøvnen min var jeg ikke langt i drømmeland. Våknet en gang i halv seks tiden og rundt åtte. Og da klokken nærmet seg ni var det ikke noe annet å gjøre enn og stå opp. En rolig morgen ble det, og bare mamma, pappa og meg var oppe en liten stund. Er ikke helt vanlig for meg å stå så tidlig opp, og pleier å sove til ti tiden. Kanskje det har noe med at det ble en tidlig kveld i går.

Men dagen hadde også planer. Jeg skulle på besøk. Det er nå snart fire år siden jeg gikk ut av ungdomsskolen, og på barneskolen var jeg så heldig å ha en helt fantastisk lærer de tre første årene mine på skolen. Derfor var jeg så heldig at det passet denne helgen at jeg kunne komme en tur til henne. Veldig… nei, utrolig koselig var det å se henne igjen. Jeg har hørt masse om at tidligere elever som har gått ut av skolen (i dette tilfellet grunnskolen) har vært inne på en liten visit en eller flere ganger. Men dette hadde jeg ikke mulighet til da jeg gikk på skolen, og heller ikke nå som jeg har lange dager på jobb. Man må benytte alle og en hver anledning til å gjøre slike ting. 

Nå har vi kost oss med første del av hver gang vi møtes og god middag. Tror dette kan bli en veldig fin kveld, og må også en liten kjøretur ut senere for å hente både pappa og lillesøster. Ellers er det ikke så veldig mye nytt. Legger ved et bilde av den supergode paien som pappa lagde.

 

Hei, hei. Stille til tider, hektiske dager og det skjer stort sett det samme. Kanskje ikke like spennende hver gang. I går da jeg våknet av at en mann og en dame med hund kom traskende gjennom hagen vår (respektløs å gå igjennom andres eiendom klokken 06:30 om morgen) var det da jeg så det. Ute på bakken var det dekket et tynt lag med snø, og snøen falt fortsatt. Er det mulig, tenker nå jeg! Hadde hørt at det skulle komme snø igjen, men hadde ikke veldig tro på det. Hva skal man med snø nå som det har vært så mange fine vårdager? Syklet til jobb og fikk snøen rett mot meg, og likte ikke veldig godt dette her. Heldigvis ble ikke snøen liggende, og forsvant like fort litt utover dagen. Får håpe snøen holder seg langt unna frem til vinteren igjen, for jeg vil ha en deilig vår og fin sommer!

Her om tirsdagen gikk jeg rundt og trodde at det var onsdag, og det samme igår – at torsdagen allerde var her og endelig var det fredag neste dag (altså i dag). Har stort sett ligget en dag foran i hodet, og blir like skuffet hver gang jeg finner ut at det faktisk er en dag foran. Denne uken har derfor virket ganske lang, men samtidig gått veldig fort. Men i morgen er det endelig fredag, og snart helg. Igjen. Skjønner fortsatt ikke hvorfor helgene skal gå så fryktelig fort forbi før det er en ny uke med full innsats. 

I dag har vi holdt på med prosjekt, og regnskogen vår tar helt av inne på avdelingen. Det har blitt veldig mye maling de siste ukene/måneden, og masse grønnmaling har kommet opp. Vi har en slik stamme midt i rommet som hjelper å holde taket oppe. Den har blitt tapetsert med papir som er blitt malt brunt og skal være stammen til treet. Fra stammen og ut til forskjellige steder i rommet har vi hengt ståltrå hvor vi har surret grønt garn og hengt opp masse blader. Og dette er treets grener. I dette treet finnes det også dyr – fugler og biller. I vinduene henger det grønne strimler av papir som er veldig tynt (ordet står helt fast her akkurat nå). 
Gangen vår begynner å ta form den også. Regnskog blir det her også. Vi har tapetsert veggen med papir som ungene har malt trestammer på med grønne lianer. Til og med litt blå himmel har kommet inn i bildet. Det er så imponerende og lekker å se på, og det er som å være i en regnskog. Vi er enda ikke ferdig med å jobbe, og i går flyttet det inn edderkopper både på avdelingen og i gangen. De har til og med redet sitt i grenene, hvor barna har vært med på å lage edderkoppnett. Morsomt er det å se at vi voksene er like ivrige som barna – om ikke mer. Store forandringerer har skjedd, og jeg har et rent bilde i hodet av hvordan det så ut da jeg begynte å jobbe der, til hvordan det har blitt nå. Det er helt utrolig å se hva en egentlig kan gjøre, og hva slags muligheter en har.

Men, men… Jeg har vel ikke flere små eller store ord på hjertet mer, for denne gang. Egentlig hadde jeg ikke noe jeg ville dele, men følte for å skrive litt. Håper dere har hatt en fin uke, og kost dere. Og det er vel kanskje ikke bare jeg som gleder meg til at helgen skal komme. Ser også at det er meldt knallsol i morgen, så da har jeg hvert fall noe jeg kan se frem til. Kommer selvfølgelig innom igjen hvis det er noe mer jeg har på hjertet. Men dette får holde for i kveld.

En sliten kropp var stuptrøtt før klokka var blitt 00:00 i går kveld, og måtte skru av midt i et program jeg så på. Men det må vel være et godt tegn på at det har vært en fin uke med jobb, og ikke minst har det vært mye fint vær. Fikk sover over ti timer i natt, og det var deilig å våkne og være opplagt da jeg sto opp. Og ikke minst å starte dagen med en dusj og føle seg frisk. 

Dagen har bestått stort sett av litt forskjellig. Huset er vasket, og rommet mitt fikk også noen skinnende karmer og nyvasket gulv. Vi har også holdt på litt ute, hvor hagen er blitt ryddet for søppel og andre ting som har gjemt seg under snøen vi har hatt i vinter. Pappa har vært flink og fikset bremser og justert andre nødvendigheter på syklene. Så nå gleder jeg meg til å sykle til jobb fremover med en nyvasket og fin sykkel. Vi har med andre ord vært ganske effektive i dag, og sola har vært fremme i hele dag og en kjempefin temperatur også. Nå begynner solen og gå ned her hos oss, og solen som er igjen skinner mot Presterødåsen. I grunn skulle jeg ønske jeg hadde bodd et steinkast oppe i der, og fått en fin kveldssol om kveldene. 

Det er også et stort utvalg på Ica, et 10-, kronersmarked på over 200 varer. Derfor dro lillesøster og jeg en tur dit i ettermiddag, og jeg fikk handlet litt. I det siste har yoghurt vært ganske godt å ha med seg til lunsj på jobben, så da fikk jeg fylt opp litt i kjøleskapet mitt med det. Fant også masse annet godt som var til 10,- kr. Ikke var det bare oss som hadde tatt turen dit, men også mange andre. Heldigvis var det ikke kaos der da vi kjørte inn og ut derfra, så sånn sett var vi ganske heldige. Men plassen var ganske full av biler.
 

Skyryoghurten skal testes ut.

Det ble et lite opphold fra jeg skrev det over her og den fine solen som lyste i åsen. Nå er det blitt mørkt, og middagen står i ovnen. Mens pappa har vært så flink å laget middag som vi to skal ha – en ny rett jeg smakte på jobben her om dagen med fiks, har jeg vært ute og kjørt litt igjen. Fikk et lite oppdrag å fikse et bilde for mamma som hun trengte å scrappe, og dette skulle jeg komme med til henne på treffet hun er på, ved Sandåsen skole. Tiril og jeg tok oss en tur dit, og i gymsalen satt det mange damer og koste seg med ark, saks, bilder og masse annet stæsj. Men vi fikk gjort det vi skulle, og nå er det snart god mat og en stille kveld. Håper dere har hatt en fin lørdag, og ønsker dere en fin helg videre!

Føler jeg blir veldig fascinert av en spesiell ting om dagen. Tidligere i uka oppdaget jeg et skylag med tåke over åsen. Dette var veldig fint i mine øyne, og jeg rakk å ta bilder av det før jeg måtte komme meg avgårde på jobb.
I dag tidlig ringte klokken mellom 05:45 og 06:20 – opptil flere alarmer (liker å ha litt tid å våkne på med andre ord). Jeg kom opp og fikk gjort det jeg skulle før frokost. jeg titt ut av det lille vinduet mitt som gir utsikt mot åsen – men også soloppgangen. Det var nesten litt magisk! er lyste det så fint på himmelen, og jeg slang med meg speilrefleksen og fortet meg ut. Allerede rett før 06:30 var de første bildene tatt, og jeg tok også en liten tur i skogen for å få tatt noen fine bilder av motivet som var der.

Da jeg kom inn igjen hadde jeg fryktelig lyst til og sette meg ned å redigere. Men det kunne jeg ikke sette av tid til, for da hadde jeg nok sittet der og kost meg alt for mye og glemt bort tiden før jeg skulle på jobb. På jobben har jeg hatt en veldig fin dag. Vi har jobbet litt med prosjekt, og kost oss masse ute på ettermiddagen etter lunsj. Vi var også fem barn mindre, og det merkes veldig godt. Vi koste oss og hadde leker i gymsalen på formiddagen, og barna fikk løpt fra seg masse. Det har i grunn vært en veldig fin dag, bortsett fra regnet som kom da jeg var kommet inn døra hjemme. Kjente noen små drypp da jeg syklet, men håpet på at det ikke skulle komme noe mer gråvær. Det er også meldt noen grå dager fremover, men håper værmeldingen tar feil og at sola kan komme enda mer frem. Føles litt ut som høsten når sola ikke er fremme.

Det er bare så herlig om dagen. Været har vært virkelig på topp de siste dagene, og jeg storkoser meg for å si det sånn. Blir så mye mer opplagt og mindre trøtt når et sånt vær møter en. Joggeskoene er til og med tatt frem siden det ikke er så vått lenger. Bare å tenke på hvor nydelig det er om dager gir meg en så god følelse i kroppen. Ser positivt på litt mer enn det det var når det regnet masse. Og jeg har så mye mer energi når solen tittet frem. Med andre ord har det vært en fantastisk da på jobb, hvor vi alle var ute og koste oss før klokka var blitt 09:30. 
Lovet veldig godt utover dagen også. I lunsjtiden bestemte vi oss for å sitte ute, og det var så koselig. Måtte reise oss og finne på noe med en gang vi var ferdige, for da begynte det å bli litt kaldt. Alle barna koste seg masse i dag, og da ble også dagen min perfekt. I ettermiddag dukket det igjen opp noe mystisk. Vi har tidligere fått noen pakker som vi “ikke” vet hvem er fra. Veldig spennende for barna, og vi voksene er så med i spillet! Kan ikke unngå å si at vi river oss med, og jeg syns det er så morsomt å se barnas reaksjon og hva det kan være. Blir spennende å se hvordan dette ender til slutt – uansett hvor lenge vi holder på.

Med spenning i hverdagen pluss et supert vårvær kan jeg virkelig ikke klage. Vi koste oss ute i hele ettermiddagen og jeg har følt meg så glad. Ikke nok med at med mange barn rundt seg som skaper mye glede, men at sola lyste oppe på himmelen i hele dag. Hver gang sola skinner blir jeg så glad, for den har jeg ikke sett så mye på hele to måneder – om ikke mer. Da jeg skulle sykle avgårde til jobb, og jeg var på vei til å kle på meg og dra, oppdaget jeg et veldig fint syn over Presterødåsen. Det var så fint å se på syns jeg, at jeg ikke klarer å beskrive det med ord. Måtte skynde meg å finne frem speilrefleksen i full fart, for klokka var blitt tide for å dra (har blitt en standard at jeg  dra 07:30, selv om det bare tar 10 min å sykle til jobb). Men veldig deilig å ha god tid, så slipper jeg å stresse når jeg først har kommet meg avgårde. Er alltid på jobb 10 minutter før jeg starter! 

Nå er kvelden her, og jeg kan med god samvittighet legge meg når alt spennende på tv har blitt ferdig. Hver kveld er det alltid noe jeg må ha med meg før jeg kan avslutte dagen. Utrolig hvor avhengig en blir av programmer på skjermen. Vil ønske dere en fin kveld videre, og at morgendagen blir like fantastisk som det den har vært i dag! Under her kan dere se det fine synet jeg fikk 07:30 i dag tidlig.

 

Ååå, for en fin vårdag det er i dag. Solen viser seg og jeg har virkelig fått vårstemning. Bare det at dagen startet med litt sollys gjennom soveromsvinduet da jeg våknet tydet på at det skulle bli en fin dag. Fikk sovet litt lenge ettersom det ble litt seint i natt. Kvelden bare fløy avgårde, og plutelig var klokken over tolv.

Som alle andre søndager er de stort sett like. Stille og rolig, og en fin dag til å samle inn nye krefter til en helt ny uke med mye arbeid. Og ikke minst moro! For øyeblikket har jeg akkurat kommet inn etter å ha vært en liten tur ute. Fikk så lyst til å ta noen bilder i det fine lyset, og med masse fuglesang i bakgrunnen tok jeg med meg Pompel i bånd på tur i skogen. Så ut til at han koste seg masse hvertfall. Og her er noen av resultatene etter alle bildene som ble tatt.

Q; Hva syns du om bildene?

Da var vi kommet til lørdag igjen, og første uka av mars er allerede over. En hel uke borte fra skriverier og tanker, og det er rett og slett fordi jeg ikke har hatt noe på hjerte å dele. Men etter en etterlengtet helg, er den allerede her. Syns at den bare går så fort. Men, men. Får bare nyte fridagene så godt en kan, og lade opp nye energier til en ny og spennende uke.

Etter endt jobbedag i går var jeg en liten tur hjemom før jeg kjørte pappa avgårde. Så fant jeg ut at jeg rakk en liten bytur med lillesøster før vi møtte mamma på butikken og fikk tatt en handlerunde. Det var fredag, og kokken i huset var ikke hjemme. Men middagen ble bedre enn som så. Vi bestemte oss for at kveldsmiddagen skulle være taco, så da fikk vi handlet inn til det. Ble til og med litt is til dessert, med Senkveld rullende på tv-skjermen. Tiril og jeg hadde også litt neglbehandling, og fikk testet ut den nye neglelakkpakken vi kjøpte. Så nå har jeg råååsa negler!
Ellers så er det som jeg sa – veldig lite på hjerte for tiden. Jeg er allerede halvveis i baking av cupcakes (les 1-2-3 variant) som jeg hadde liggende. Og så blir det å gjøre ferdig vasking i huset. Må gjøres det også. Ingen bilder har jeg å vise heller, for jeg tar veldig lite bilder for tiden. Ble en liten tur innom denne gangen, så får vi se om det kommer noen flere innlegg i helgen – eller til uka.