For en nydelig start på dagen. De tok vekkerklokkene ringte like etter hverandre, men det stoppet ikke meg. Jeg tok sjansen og ble liggende litt lenger (jeg har tross alt veldig god tid når jeg står opp før seks), og en liten matbit kan jeg jo ta når jeg kommer på jobb. Stille sto jeg opp, og alle de andre i huset sov. I år er det bare meg som ikke har høstferiet her hjemmer, så jeg listet meg stille og rolig avgårde. 

Som alltid er jeg veldig tidlig ute på jobb. Starter ikke før 08:00, men er der stort sett 10-15 minutter før tiden. Det går veldig fortere enn jeg tror når jeg sykler til jobb – selv med tung motstand. Noen ganger lurer jeg litt på om jeg ble for tidlig født, selv om jeg ikke ville fort ut på dagen og måtte derfor bli dratt ut med tang. Jeg er alltid tidlig ute. Sånn var det på grunnskolen også. Husker alle dagen på ungdomsskolen. De var helt like om morgen. Sto litt tidligere opp enn jeg trengte. Syklet til skolen, som bare tok 2 minutter. Og der satt jeg, og ofte var ikke klokka vippet over 08:00 en gang. Men når det kommer til jobb, er dette bare positivt! Hvem er det som vil ha en ansatt som kommer for seint til vakta si?

En ny uke på jobb, og jeg stortrives fortsatt. Gleder meg hver gang jeg kommer på jobb og ser de blide barnefjesene som er glad for å se meg. Jeg har heller ikke et nøyaktig tall på hvor mange papirspåer jeg har laget på disse to ukene. Det er ikke få! I dag ble til og med guttene interessert og ville ha en spå eller to de også. Til og med barn fra de andre avdelingene kom til meg og ville at jeg skulle lage spå til dere.
Siden vi er inne i en uke med høstferie, var det ikke like mange barn tilstedet i dag – og sånn blir det stort sett resten av uken også. Vi er tilsammen atten barn på avdelingen jeg jobber på, men i dag var vi bare tretten. Selv om det bare var fem stykker borte, merket vi godt på gruppa at det var mange som ikke var tilstede. Gruppen ble ganske mindre, og jeg kunne se på barna at de koste seg litt ekstra. Alt i alt har det vært en veldig fin dag, og vi koste oss litt ekstra med kakao til lunsj. 
Ønsker alle sammen en kjempefin mandagskveld, og en super fin uke på jobb, ferie eller hjemme! 

O‘hoi. Da var søndagen her igjen, og bare noen timer til å lade opp før det er en ny arbeidsuke. Jeg har lenge hatt lyst til å dra ut på sopptur med familien, for det syns jeg er så koselig om høsten. Vi pleier å dra ut til Essoskogen, et veldig fint soppsted med både kantareller og piggsopp. I helgen har det vært gansk så stille. Både Tiril og Oskar har vært borte siden fredag, hvor de er avgårde på fotballcup og amerikansk fotballkamp. Ble en ganske stille fredagskveld med andre ord. I går fant Edvard ut at han ville ta en tur til Revetal. Så, da var det bare mamma, pappa og meg igjen da. Siden det bare var oss, lagde vi veldig god middag i går. En av mange retter som jeg like veldig godt. Nemlig fløtegratinerte poteter med grønnsaker og roastbiff. Denne gangen lagde pappa roastbiff selv. Vi var alle tre enig om at det var ganske godt. Så i går kveld koste vi oss masse!

Men litt tilbake til turen våres i dag. Med soppkurven med oss passerte vi inn i de kjente soppområdene. Vi var så klar for å finne sopp, men der ble det fort en nedtur for oss. Ikke en eneste kantarell eller piggsopp var å se noen steder. Det var helt tomt, og bare noen uspiselige sopper var å se i skogen i dag. Var heller ikke noe tegn på at andre hadde vært å plukket før oss heller. Siden vi ikke fant en eneste sopp, tok vi heller en liten tur ned til vannet. Veldig koselig å være der i dag, og helt stille ute på vannet. Kamera var selvfølgelig med, og her er noen av bildene som ble tatt.

Her i huset er det sånn at en får velge middag når man har bursdag. Siden jeg hadde bursdag på mandag og ingen var hjemme, ikke jeg en gang, ble det ikke noe feiring på dagen. Bursdagsretten tok vi derfor i dag, og jeg hadde lyst til å prøve noe nytt. Kom derfor over denne oppskriften, etter å ha kikket litt rundt på nettet etter noe nytt og spennende. Dette er også en rett jeg gjerne vil dele med dere.

 

Thaigryte med strimlet svinekjøtt

Få ting er bedre enn smaken av smilets land! Denne thaigryten med svinekjøtt har eksotiske smaker av kokos og karripasta. 
 

DU TRENGER: SVINEKJØTT I STRIMLER, OLJE, LØK, HVITLØK, OLJE, RØD KARRIPASTA, LETT KOKOSMELK, VANN, GULROT, FRISK BABYMAIS, GRØNN PAPRIKA, LIME, SOYASAUS, SUKKER, FIBERRIS.

Slik gjør du:

1. Brun strimler av svinekjøtt i flere omganger i en varm panne med olje. Sett kjøttet til side. 
 

2. Ha olje i en varm gryte. Fres løk og hvitløk til det er blankt. Tilsett karripasta og fres videre i 1-2 minutter. Rør godt så det ikke svir seg. Tilsett kokosmelk og vann. Småkok gryten i 10 minutter.

3. Kok ris etter anvisning på pakken. 

 

4. Del babymais i to, og ha den i gryten sammen med gulrot, småkok i 5 minutter.

5. Ha kjøttet i gryta, og tilsett samtidig paprika, skall og saft av lime og sukker. Smak til med soyasaus. 


Endelig er den her – det er helg!
Syns ikke det var så lenge siden at det var mandag, og nå er jobbeuka allerede over. Dagene på jobb er ganske like i seg selv, så det er liksom ikke så mye å fortelle om dagene hvis det ikke skjer noe spesielt. Og kanskje dere blir litt lei av å lese det samme – for det føler jeg at jeg gjør noen ganger. Jeg har hvertfall fått veldig gode tilbakemeldinger fra de andre ansatte som jeg jobber sammen med, og barna like meg – både guttene og jentene.

 

Men nå er det helg, og jeg skal nyte og lade den opp til ny energi for en ny uke på jobb. Blir kanskje ikke så mange barn å være sammen med alle dagene, siden det er høstferie. Og dere som har det får virkelig kose dere! Jeg er ikke så skuffet at det ikke blir noe fri på meg, for jeg koser meg max de timene jeg er på jobb. Ønsker alle en kjempefin kveld og en super helg ♥

 

Q; Har du ferie? Hva skal du i helgen?

Tenkte jeg bare skulle si hei på en onsdagskveld. Koser meg enormt mye på jobb om dagen, selv om jeg bare har vært der i litt over en uke. Det er utrolig hvor fort man blir glad i de ansatte, og ikke minst barna. Jeg kan høre masse rart i løpet av dagen og de åtte timene jeg er på jobb. Jeg kan allerde navnene på alle de ansatte og barna på avdelingen min. Men når det kommer til de andre voksene og barna på de tre andre avdelingene – nei, da er jeg helt på bærtur. Spesielt på barna. Har jo hørt navn som har blitt sagt, men har enda ikke klart å feste de til riktig fjes.

Q; Er du glad i jobben din?

Det føles ut som det har vært en helt vanlig mandag for min del. Tidlig opp av senga etter en avslappet helg. Pyntet meg litt ekstra med kjole for en gang skyld, og tok turen for å henge ut flagget. Alt dette før klokken ble 06:00. Deretter var det å slappe av før en dro avgårde til jobb. Vel fremme på jobb, hvor jeg ble møtt av herlig barn og fantastiske kollegaer. Koselig å bli satt litt ekstra pris på, men likevel har det vært en helt vanlig dag for meg. I lunsjen kom det både tallerkener og kake på bordet. En av de voksene hadde nemlig bakt kake til meg, og jeg hørte noen rykter om at hun hadde stått tidlig opp for å bake. Forrige uke ble jeg spurt om det var noe spesielle kaker jeg likte best. Jeg sa jeg likte det meste. Men gjett hva slags kake det var? Jo, det var pavlova – med både jordbær, blåbær og kiwi (og ett bringebær da, haha). Angrer litt på at jeg bare tok et bittelite stykke, for den kaken var utrolig god!

Ellers har dagen i barnehagen stort sett vært det samme. Har tatt noen av barna for å være litt småslemme, og trøstet andre. Og ellers bare observert at alt har gått fint. Uansett hvordan dagen blir, er de på en måte aldri like, selv om en er igjennom samme rutine. Jobbevakta i seg selv går veldig fort, hver eneste dag. Verre er det når en går inn i den siste timen. Alt går så sakte! Vel ferdig på jobb var det å komme seg hjem. Da var det rett avgårde til neste “aktivitet”. Skulle være sammen med en venn, og vi koste oss med middag og lagde kake. Det var jo tross alt bursdag! Så i dag har jeg vært borte i hele dag, og feiring blir det nok mer til helgen.
Ønsker alle sammen en fin kveld videre, og at dere har hatt en fin dag! ☺ 

Første uka på jobb har vært utrolig vellykket, og jeg koser meg masse i barnehagen sammen med morsomme og nysgjerrige barn, og ikke minst herlige kollegaer. På formiddagen før lunsjen, dro alle fire avdelingene til Eikhallen for å ha litt aktiviteter. Det ble satt opp seks stasjoner som barna skulle igjennom, og de var ganske flinke til å være i bevegelse. Etter en god økt hvor barna fikk slippet fra seg litt ekstra energi, gikk vi tilbake. Påfyll av matenergi gjorde mye, og det var full fart resten av dagen. Det var veldig deilig å komme seg hjem å vite at det var to dager med fri. Men før jeg tok helgen dro jeg rett avgårde da jeg kom hjem. Barn ble jeg ikke kvitt så lett. Jeg og venn tok med oss to barn og koste oss. Vi var alle sultene og hadde lasagne til middag. Smakte veldig godt, og det ble en liten barnefilm før vi tok turen ut. Var veldig deilig og ta det med ro resten av kvelden, og bare slappe av og nyte kvelden.

I går skjedde det ikke stort før senere på dagen. Lillebror og jeg tok en tur til MC Donalds, siden lillesøster og han andre lillebroren min ikke var hjemme. Og siden det skulle være voksenbursdag for mamma og tre venninner av henne her hjemme. Vi slang oss på sykkelen og kom oss inn til byen. Det var virkelig ille da vi var kommet frem. Store lange køer, og masse folk skulle ha sine menyer de også. Etter en del venting var det endelig våres tur, og vi fikk bestilt det vi skulle ha. Vi valgte og ikke bli sittende, for det hadde vi ikke orket i alt det kaoset. Godt er det at jeg ikke er der ofte! Hittil i år har jeg vært der to-tre ganger. 
Vi dro hjemover etter å ha fått spist, og da vi kom hjem var bursdagsjentene i full sving på kjøkkenet før gjestene deres skulle komme litt senere.
Derfor ble det en stille og rolig kveld på rommet. Men litt av den gode maten fikk vi selvfølgelig smake på da de andre var ferdige med å spise. Det finnes virkelig mange flinke kokker rundt om kring!

Dagen i dag startet ganske sent. Etter en natt med usammenhengende søvn, ble klokken ganske mye før jeg kom meg opp av senga. Det var forstatt formiddag, men det var ganske sent til å være meg. Ingen planer har blitt langt eller gjort i dag – har vært rene sløvesøndag. Skal lade opp til en ny uke på jobb.

 

Q; Hvordan han din helg vært? 

Det har vært en overraskende start ute i ny jobb. Litt uvant er det, og luler noen ganger på om dette er det rettet. Men samtidig har jeg kost meg masse, selv om jeg bare har vært på jobb i to dager. Jeg har også fått en arbeidstid hvor jeg starter klokken åtte om morgen. Det er ikke noe problem for meg, og jeg kan ikke lenger sove noen timer lenger om morgen. Vekkerklokken ringer før seks, og når jeg drar avgårde slenger jeg meg på sykkelen. 

På jobben i går brukte jeg tiden til å bli kjent med barna og de andre voksene. Jeg jobber på en avdeling med barn som er i en alder aav 3-6 år, og det er rundt 17-18 barn (et sted mellom 15 og 20 hvertfall). Utrolig koselig barn! Og en kjempefin gruppe. Det er også tre andre voksene jeg er sammen hvor vi sammen har ansvaret. I barnehagen er det fire avdelinger, og 72 barn tilsammen. Vi er en del ute, selv i dårlig vær. 

Andre jobbedag, og jeg har blitt litt populær for noen av barna – spesielt jentene. Vi har noen små bord som vi kan sitte ved, hvor det er alt fra tegning og spilling til spising. Mens jeg satt sammen med noen av jentene, puslet jeg for meg selv og begynte å lage en spå. Jeg ble fort populær, hvor alle jentene kom bort og samlet seg rundt meg og spurte på tur om jeg kunne lage til dem. Og da var det i gang da. Til og med noen av guttene ville ha. Ble mange store spå, men også noen mindre. 
Fest ble det også. De som gikk på fugleredet (3-6) i fjor og som nå hadde startet  på skolen i 1. klasse, var i dag blitt bedt på besøk. Var veldig koselig det, og de fortalte de andre barna og voksene hvordan og hva de hadde lært de første ukene. Noen engelske gloser kunne de også. De andre voksene som hadde hatt disse barna på avdelingen før hadde rigget i stand. Det ble både gul saft og potetgull av tre sorter. Barna koste seg ekstremt mye, og det oste av glede da de heiv seg over skålene med godsaker. 

Selv i dårlig vær har vi vært ute, og mange av barna koste seg masse. Spesielt i den store og dumpete sklien, hvor det gikk litt ekstra fort når det ble vått og de i tillegg hadde på seg regnbukser. Det var ikke alle som koste seg like mye, og noen syns det ble litt kaldt etter hvert. Da var det godt når de endelig fikk komme inn! Når alle var avkledd og fått av seg det våte tøyet, la vi oss i en liten ring på gulvet. Der skulle alle ligge helt stille og bare lytte til musikken som sto på. Lyset hadde vi også slått av. Dette var vel for å roe barna litt mer ned, etter å ha herjet mye ute i regnet. 
Litt ute på ettermiddagen var det lunsj for barna, og de tok med seg matboksene sine og satt fint rundt bordet. Lyset var av da også, og mens de koste seg med maten sin leste en av de voksene bok for dem – “Gubben og katten”. Nesten alle satt fin og rolig under lesingen, og etterpå var det lek igjen. Som jeg har nevnt er jeg blitt litt populær hos jentene. Jeg satte meg sammen med jentene og noen av guttene rundt det lille barnebordet hvor de tegnet og koste seg. Hun ene hadde en tegnebok hvor hun kan tegne klær og annet diverse på dukkene. En slik hobbybok. Her var jeg med på å velge farge hun skulle bruke, og vi ble enige. 
Men så var klokken blitt så mye, at jobbedagen min var over for i dag. Nå gleder jeg meg til å dra tilbake igjen i morgen, for jeg koser meg masse på jobb – selv om dette er helt nytt. Også er det en annen ting. Under en aktivitet hvor vi satt rundt bordet spurte en av jentene meg om hvor mange søsken jeg hadde, hva het foreldrene mine og sånne ting. Så kommer hun med et spørsmål om jeg var gravid. Hehe, da måtte jeg le litt. Det ser jo langt ifra ut som om jeg er gravid, men så skjønte jeg også at det bare var tull.  

Ellers har jeg hatt en kjempefin dag, tross alt det regnet som har kommet. Både småyr men stort sett store mengde med regn. Jeg rakk også å komme rett inn døra da jeg var kommet hjem, før regnet plasket ned igjen. Like etter kom det noen tordenskrall, og det har vært litt frem og tilbake nå i kveld. Regne mye gjør det fortsatt, men noe mer uvær enn det har vi ikke i kveld – enn så lenge. Håper bare vi ikke regner bort!

For en trøtt dag det har vært! Dagen startet i 09-tiden og utenfor regnet det og gråværet var her. Men etterhvert som alle kom seg opp av senga startet vi dagen med felles frokost. Dette skjer ikke hver dag, men siden i sommer har det blitt mange søndagsfrokoster sammen. Tiden gikk veldig fort rundt bordet, og vips så var aller ferdig. Ellers har denne søndagen vært ganske lik de andre søndagene. Har brukt tiden til å bare ta det med ro, før det blir fullt kjør fra i morgen tidlig. Også blir man fort litt latere når en ser dårlig vær☺

Nå er jeg synket godt ned i senga, halvveis klar til og en god natt. Har vært litt julestemning her i kveld syns jeg, hvor i har spist nydelig middag. Stek med poteter, brun julesaus, surkål, rødkål, rosenkål og tyttebærsyltetøy. Og ikke nok med det. Pappa hadde til og med laget riskrem som de andre koste seg med. Jeg er ikke så veldig glad i dette, så jeg sto over. Jeg var i tillegg veldig mett. Etter middagen måtte jeg legge meg ned, rett ut, for å få strekt magen. Skulle ikke ha tatt den lille pletten ekstra med mat, men det sies at magen blir mett før øyet! Håper dere har hatt en fin dag og en kjempefin kveld hittil, så må dere kose dere resten av kvelden. Ønsker dere en riktig fin uke, og noen fine dager fremover! Håper også være blir bedre, og at det ikke kommer så mye regn som det er meldt. 

 

 

Q; Hvordan har din helg vært?