Skolen er så og si ferdig, men bare nesten. Bare 23 dager igjen til sommerferie. For oss i 3. klasse på skolen starter den igrunn til fredag. Etter dette kan vi få unervisning etter behov, men kanskje er det noen timer/dager vi må være på skolen fra og med neste uke. Men dette får vi mer greie på etter hvert. Av den lille informasjonen vi har fått så har vi i klassen tolket det slik. Men når vi får vite om vi kommer opp til muntlig eller ikke, da skal vi tilbake på skolen igjen. Jeg kan nesten ikke fatte og begripe at det bare er noen uker igjen. Husker så godt før søkingen fra 2. til 3.klasse at jeg hadde et ønske om å gjennomføre det over to år. Her i dag er jeg utrolig glad for at jeg ikke gjorde det, for nå er jeg skolelei. Det siste året har også vært veldig mye pes og pust i nakken, og et veldig tungt år med mye teori og lite praksis. Merker stor forskjell fra 2. klasse hvor vi fikk lov til å dra ut å jobbe med oppgavene. Vi hadde mange flere dager og timer i uka med MK, iforhold til det vi har hatt i år. Jeg har nedtelling til sommerferie, men samtidig syns jeg det blir litt trist å slutte. 

Etter en hard skoledag på skolen i dag, med norskeksamen i bokmål, er jeg glad å være over alle eksamener. Tre stykker har jeg vært oppe i nå, fordelt på bare én uke. Nå er det bare kryssing av fingrer, tær og alt som kan krysses for at jeg ikke kommer opp til muntlig. 
Tenkte jeg kunne vise dere et bilde som er redigert på to forskjellige måter. Jeg er veldig opptatt av at bildene skal se så naturlig ut som mulig, men at det skal være fint. Fant bare et tilfeldig bilde jeg ville fikse på, og ble ganske fornøyd.

Orginal 


(Bildet er tatt med mobilen)


Redigert

Etter det nydelige sommerværet forrige helg, kom griseværet. Likte det veldig lite. Men heldige som vi er har sommerværet kommet tilbake denne helgen, og jeg har hatt en kjempefin helg. Da jeg kome hjem fra eksamensdagen på fredag, gjorde jeg veldig lite. Jeg var helt utslitt etter den store prøveuken med de to eksamene vi hadde. Nå er det bare å vente på resultatet for å se hvordan det har gått. Fredagen skjedde det ikke stort. Sluknet litt på senga på ettermiddagen. Tar virkelig på å stramme og samle all teori og kunnskap man har for å fullføre eksamener så godt man kan. 

Lørdag, altså i går, var jeg stort sett hjemme alene. Min lillebror, Edvard, var det også, men han la jeg stort sett ikke merke til. På formiddagen fikk jeg slått gresset, og nå har det lik lengde på alle stedene. Skal bli deilig å få de brune flekkeområdene i plenen til å bli like grønt som det andre. En ordentlig sommerplen! Arbeidet og jobbet mye inne i går også, hvor stua ble ryddet og vasket skikkelig. Brukte noen timer på det mens alle de andre var på fotballcup og andre steder. 

Dagen i dag har vært helt fantastisk! Solen har virkelig vært med oss, og varmen har ligget på ca. 30 grader i sola (vært 27-28 grader i skyggen). Har kost meg masse ute i dag. Besøk har vi også hatt, hvor farmor og farfar kom tuslende. De slo av en prat et par timer, og vi satt ute på terrassen under paviljongen og koste oss masse. 
Pilt, den ene kaninen min, har kommet tilbake til hektene igjen. Han har vært inne siden tirsdag, da han lå helt slapp og lubben i buret sitt ute. Var helt sikker, og forberedt, på at han skulle miste livet. Men jeg gjorde alt jeg kan med å stelle og gi han alt han trenger, og det har visst godt kjempebra. Han har ikke fått tilbake alle kreftene enda, men jeg kan se stor forskjell på helsen hans bare på den korte tiden.
Ellers håper jeg dere har hatt en like fin og koselig helg som meg. I morgen er det tilbake på skolebenken igjen. Heldigvis starter jeg ikke før 09:45, og det er utrolig deilig å starte ukene slik. Og så er det bare 4 uker igjen av skoleåret. Helt utrolig – hvor har disse tretten årene blitt av?

 

Ellers skjer det ikke så store greier i min hverdag…

Da var endelig eksamen over for i år (nesten). Bare norsk til uka, og evt muntlig i Juni. Familien min var veldig flinke i går, da jeg bare hadde denne ene dagen på å planlegge og ta bilder til bildeeksamen min som jeg fullførte i dag. Åtte bilder ble levert, og jeg er greit fornøyd. Det som gjelder er å gjøre sitt beste, og mer kan jeg ikke få gjort. Nå kan jeg ta en velfortjent helg etter fire dager og hele skoleuken med eksamen. Her er noen av de bildene som ble tatt i går kveld.

Min familie ♥


Jaja, så fortsetter vi, og jeg er enda ikke ferdig. Har prøvd å få tatt noen bilder til oppgaven, hvor jeg har valgt en oppgave som sier at tema er NÆRHET. Jeg har valgt å bruke mennesker, og har tenkt på familiebilder. Har nå hatt en liten runde ute med mine tre yngre søsken, men bare to av de var mest villig til å hjelpe meg. Prøvde å trøste de med at det er den SISTE skoleoppgaven for en stund hvor de er nødt til å stille opp. I kveld skal hele familien være foran kamera – bortsett fra meg som må ta bilder. Mamma syns det var litt dumt, for jeg tror hun ønsker seg et familiebilde der alle oss seks er samlet. Men nå håper jeg de planene jeg ser for meg fungerer godt nok for sensor som skal vurdere arbeidet mitt. Jeg gjør hvert fall så godt jeg kan på den ene dagen jeg har på meg til å få tatt bilder. I morgen blir det sjekk av minnepenn før vi får lov til å redigere bilder/film ferdig. Ser de at vi har rawfiler som er påbegynt til å løse oppgaven videre, blir det tatt som fusk og vi får ikke gjennomført eksamen. Nå håper jeg bare på at jeg får gode nok bilder til kvelden, sånn at jeg ka få et godt nok resultat!

Her er et bilde jeg har redigert for tema “nærhet” på min egen PC. Gjennom bildefortellingen/den røde tråden i bildene jeg skal levere, skal jeg få en nærhet til familie. Jeg håper bildene jeg ser for meg i hodet blir bra i virkeligheten.

 

Arbeidspc’n er igjen på skolen, og jeg har ingenting mer jeg kan forberede meg til. Utenom å kanskje skaffe litt informasjon i hodet. 1/4 av eksamensuken er over, og forberedelser til morgendagen er samlet inn. Vi fikk to oppgaver vi kunne velge mellom, og det er en besvarelse som skal leveres. Jeg fokuserte bare på den ene, og det er denne oppgaven som skal fortsettes på i morgen. Oppgaveteksten til den valgte oppgaven var som følger:

“Tenk at du er ansatt i et mediehus som har spesialisert seg på informasjon, medie- og markedsstrategier. Ansvarsområdet ditt er etikk, kommunikasjonsstrategier og kreative oppgaver.
 Mediehuset har blitt kontaktet av Barneombudet. De ønsker hjelp til å informere  unge om hvordan man oppfører seg på internett. Barneombudet ønsker særlig å rette fokus mot uvettig bildebruk på nettet. De vil også oppdra unge og foreldre i nettvett med utgangspunkt i lover og etiske regler.
Du skal forberede deg på å løse oppdraget for Barneombudet og skaffe relevant bakgrunnsmateriale.”

På forberedelsesdagen har jeg skaffet relevant informasjon som kan være nyttig. Ble mye surfing og notering, og jeg håper jeg har fått med så mye som mulig slik at det blir en fullstendig oppgave som kan gi meg en god karakter som jeg blir fornøyd med. Nå håper jeg bare at jeg ikke blir lei av temaet før oppgaven er levert. Har hele 18 sider med stoff som kan brukes i morgen. Gleder meg til å være ferdig med den teoretiske delen av eksamen i MK. Men jeg vet jo at det ikke tar slutt så fort. Så er det bare å fortsette og starte med eksame i bilde. Og så er det bare å forberede seg til en ny eksamen neste uke. De som har bestemt disse eksamensdatoene har vært veldig flink til å legge dagene tett innpå seg. Det er forsovet greit, men veldig hektisk. Nå er det bare en måned igjen av skolen og hele 13. års skolegang – én måned bare! Jeg kan ikke si at jeg har angret på linjevalget, men jeg har vært frem og tilbake hvert år om hva jeg vil videre. 

Resten av dagen skal jeg bare slappe av og lade opp til mange timer med hard jobbing i morgen. Og de neste dagene. Håper også at det fine sommerværet kan komme tilbake!

Ikke akkurat slik det ser ut når jeg jobber. Men syns bildet symboliserer at det er mye å henge fingrene i.

Vi fikk greit og behagelig vær på 17. Mai, men en enda sprudlende og skinnende helg! Det har vært helt fantastisk. Rene sommervære. Får bare håpe sommeren ikke slutter tidlig på grunn av denne pangstarten. Fra jeg sto opp til solen forsvant bak skogen og blokkene, har jeg sittet ute i sola gjennom hele dagen. Både i går og i dag. Har kost meg masse, og fått et stort lass med farge på kroppen. Det er det vi liker! Har sittet i stolen, med musikk i ørene og halvsovet en gang i blant og latt kroppen slikke sol. Det er jo meldt dårligere vær fra i morgen. Egentlig startet den litt i kveld. Kom en liten regnskur etter at vi så de mørke og stygge skyende som kom smygende mot oss. Men vi skal være glad for at vi har fått disse to flotte dagene med bare sol, og opp i mot 30 grader i skyggen. Jammen har det vært varm i sola da!

Kan vel ikke legge skjul på at jeg har kost meg og tatt det helt med ro når vi har hatt dette været. Det har både jeg og andre fortjent. Bare en fridag til før det store kjøret kommer. Er ikke særlig happy for to eksamener til uka for å si det sånn, hvert fall ikke den ene! Gleder meg sånn til denne uken som kommer er over. Og så får jeg krysse alt jeg har for at jeg ikke kommer opp i muntlig i Juni. I tillegg har vi noe ekstra norsk i slutten av måneden. Masse som skjer nå de siste få ukene vi har igjen av skolen syns jeg. Og masse tanker!
Nå skal jeg slappe av og kose meg resten av kvelden. Håper dere har hatt en likefin dag, så må dere ha en kjempefin kveld videre ♥

 

 

Bikini og shorts har vært det eneste jeg har gått med i dag. Deilig å kjenne smaken av sommer!

Det ble ikke det mest perfektet været  i dag, men utrolig deilig har det vært. Ikke for varmt og ikke for kaldt. Akkurat som vi vil ha det. Sto opp til morgen i dag og lagde meg en god og lettvind frokost – havreknekkebrød med leverpostei. Festdrakten som har hengt fremme og klar i to uker nå, kunne jeg endelig ta på meg. Familien på seks tok en gåtur inn til byen. De to minste valgte å gå i toget, og vi andre sto på sidelinjen og fulgte strømmen. I år ble det ikke tatt så veldig mange bilder fra toget, men noen ble det. 

På hjemveie svippet vi innom bensinstasjonen for en softis. Hva er vel 17. Mai uten is? Ellers har vi kost oss hjemme med en god lunsj ute på terrassen, under paviljongen. Litt senere hadde Byskogen Skole arrangement. Vi barna tok en liten tur dit, og vi var ikke de eneste. Mnage hadde kommet for å leke, men stort sett gikk jeg bare rundt for å se. Var noen kjente der i år også, og de tre minste prøvde fiskedammen og litt andre leker. Etter en times tid ruslet Oskar og jeg hjem igjen, og siden da har bunaden blitt tatt av og skiftet til litt lettere plagg. Dagen har har vært veldig fin og rolig. I kveld skal vi grille og kose oss masse, og så skal langhelgen nytes før det er to eksamener som strekker seg over hele neste uke.

Håper alle har hatt en kjempefin 17. Mai feiring, og så må dere kose dere masse resten av dagen. Legger ved bilder fra Tønsbergtoget.

 

Er bare en liten tur innom. Ligger godt plantet i senga, pakket under dyna på den deilige madrassen. Har vært en i grunn vært en lang dag, og mye har skjedd. Etter første økt på skolen i dag ble de åpning av den nye stallen som har kommet. Var en stallåpning ifjor også, av en annen stall. Da ble det stor bløtkake med marsipan. Men i denne gangen ble det ingenting. Åpningen varte i en nesten en time, og det ble underholdning med hestevisning.
Så var de nesten en time med pause, før det var studietimen som sto for tur. Vi er så heldig å ha en ganske så snill mattelærer noen ganger, så vi fikk lov til å gå i 11:30 tiden. Ingenting er bedre enn å slippe tidligere fra skolen før dagen er over. Hadde en liten stund hjemme før jeg skulle avgårde igjen. I dag var nemlig dagen hvor jeg skulle ha min første kjøretime. Har ikke fått somlet meg til det tidligere, men nå er det visst igang. Vi gikk igjennom litt praktisk informasjon, før det ble “labyrint-kjøring” mellom alle de små gatene på Trælleborg. Neste time igjen blir om to uker. 

Nå er også denne tirsdagen over, og de er snart 17. Mai og langhelg. Ingenting er bedre enn fri fra skolen, og med så mange fridager vi har nå, er det jammen ikke mange dager igjen til skoleslutt. Dagen bare flyr avgårde! Nok en dag skal rundes av, og i morgen er det trakkfag til eksamen. For oss 3. klassinger står det mellom nynorsk og matte. De siste årene har de andre kommet opp i matte, så sannsynligheten vipper mest over på nynorsk. Det er to sære fag begge to, men her kan jeg også innrømme at nynorsk er mye bedre enn matte igjen. Vi får bare håpe på det beste, å krysse alt en har. I morgen kl. 09:00 får vi vite svaret. 
Har ikke så veldig mye på hjertet for tiden, men håper alle har hatt en fin dag, og øsnker dere noen fine dager fremover! 

Nå kjenner jeg at det skal bli deilig med et par dager fri. For tiden syns jeg det er veldig mye som skjer på skolen. Er vel fordi vi må kjøre på siste innspurten. Er bare litt over én måned igjen av skoleåret, og tretten års skolegang. Kan huske veldig godt den dagen jeg begynte i 1. klasse på barneskolen. Et spesielt minne er at jeg likte meg veldig godt i butikkroken vi hadde i klasserommet, og alt var liksom ikke så seriøst med skoleoppgaver og teori. Det er langt ifra likt opplegget vi har i dag. Alt for mye teori og oppgaver. Spesielt i norsken har vi vel hatt over hundrevis av innleveringer.

Også av alt det hektiske som har skjedd i det siste har også godt utover kroppen. Har vært litt sliten og lei skole, men har jobbet hard for det. Terminprøver er ferdig gjennomført, og så er det bare å vente på svar på hva det blir. Til uka, 15. Mai, får vi vite hva vi kommer opp til eksamen. Tror det var denne eksamenen vi kunne komme opp i matte eller nynorsk, og aller helst vil jeg da opp i nynorsk. Matte er rett og slett pyton, så jeg får krysse fingrer og alt jeg har!

Ellers blir det lange dager. I dag klarte jeg faktisk å sove til 11:30. Det betyr at jeg som tretten timer i natt. Med andre ord – det er lenge siden har hendt meg. Pleier alltid å sovne rundt i 00:00 tiden når det er fri, og står opp i ti tiden.Jeg er hvert fall utvilt, og det er deilig. Blir også innedag i dag. Regnet har kommet på besøk. Her om dagen var det jo så fint vær, at en skulle tro sommeren var rett rundt hjørnet. Men det ser ikk slik ut for øyeblikket. Håper virkelig at det kan komme en god del finvær til oss.

Men dere får kose dere masse med langhelg. Det skal hvert fall jeg. Lade opp masse energi til eksamenstida og alt som skjer på skolen. De siste ukene er alltid så hektiske, men godt å bli ferdig.

 

Tenk deg mange dager med bikinivær. Det hadde vært deilig det!

 

Q; Hva slgs planer har du for langhelgen?

God helg! Jeg har akkurat våknet etter en liten dupp på sofaen. Har hatt avspasering fra skolen i dag, og derfor dro jeg sammen med en venn innover til Sandefjord for å se litt der. Det har virkelig været deilig med fri, og ekstra deilig at det blir en litt lenger helg. I byen gikk vi rundt og kikket på senteret. Kan vel med en gang si at det ikke er like fint som Tønsberg sitt. Kan kanskje ha noe med at jeg er og bor i Tønsberg. Vi var innom mange fine butikker, og det ble til og med en liten handlepose med meg hjem. Fant to treningstopper som jeg likte veldig godt. Syns også det er på tide at jeg skaffer meg nytt treingstøy. I treningsskuffen har jeg forsovet bare t-shorter som jeg har fått på håndballcuper og sånt, og en god del av de begynner å bli litt for små. Så når jeg begynner å trene igjen skal det bli deilig å få på seg noe som er behagelig.
Det var heller ikke så mange der så tidlig på dagen, og vi kunne gå rundt å se uten og stresse. Etter noen timer dro vi hjemover, og på hjemveien kjørte vi innom Coop Obs. Er alltid spennende å se på det som finnes i butikker med masse varer som er blandet sammen i en butikk. Blir jo rene market. Etter en liten tusletur gjennom stiene der, endte jeg opp med en “liten” ting der ifra også – men ikke til meg da. Nå får jeg bare håpe denne personen som skal få dette blir glad! Ellers har jeg hatt en fin tur til Sandefjord, og håper dere har hatt en fin dag på skole/jobb/hjemme. Ønsker dere en kjempefin helg!