Selv om pinsen startet med operasjon har det gått overraskende fint denne uken. Så for meg at jeg skulle ha en del vondt, og både kollegene mine og jeg trodde heller ikke at jeg kom på jobb denne uken. Men da jeg plutselig dukket opp på arbeid tirsdag morgen var det mange som ble glad. Jeg hadde kastet bandasjen dagen før og fått på meg et lite plaster. Har ikke vært noe handikap for meg, og jeg gikk videre på jobben min fra der jeg slapp forrige torsdag. Selv om ikke plagene har vært der har jeg likevel kjent at armen er litt rar. Men legen forklarte at jeg kunne bruke armen som normalt, og jeg har ikke hatt noen problemer med det. 

Da armen ble fri for bandasjeringen ble jeg overraskende fornøyd med snittet. Var litt rart å se tråden sittende i armen, men nå er jeg blitt vant til det. Syns det ser veldig fint ut også, i forhold til sist. Husker jeg ble skikkelig uvel da jeg fikk av gipsen for to år siden og fikk se stingene. Ble svimmel, ør og kvalm. Men nå gikk det overraskende bra og jeg syns det var litt kult. Men når jeg har vært på arbeid har jeg gått med plaster over, for å beskytte det litt siden det stort sett er en aktiv dag på jobb med mange barn rundt seg. Men har vært utrolig deilig og fått av seg plasterlappen når jeg har kommet hjem, og fått luft på det. Syns det gror fint, selv om litt av snittet er litt sårt. Så til uka blir det å ta stingene, noe som skal bli veldig deilig.

Uken har vært en dag kortere, men likevel har det gått veldig fort. De har bare flydd avgårde, og nå er fredagen her – igjen. Det er helg! Arbeidsuken sluttet veldig bra. Hatt en av mine beste dager på jobb i dag! Hele barnehagen, både store og små, har vært på tur ute ved Ilene Våtmarkssenter. En fantastisk opplevelse i mine øyner på lenge. Vi ble tatt godt i mot, og vi gikk gjennom en liten natursti hvor det også fantes noen spørsmål. Disse oppgavene førte oss ut til fugletårnet hvor vi fikk se utover vannet. Masse fugler var det å se, men var litt surt å stå i tårnet siden det blåste en del når vi var der. 
Vi fikk også lekt litt flaggermus inne i et mørkt rom. Gikk to og to sammen, og gjennom det mørke rommet lyste vi med lommelykter etter insekter. Veldig spennende hele opplegget, og til lunsj koste vi oss med pølser. En utrolig hyggelig tur, og vi kunne se på barna at de koste seg. Koste meg masse jeg også. Vært en kjempeflott dag alt i alt, og nå skal det bli deilig med helg. Ønsker dere noen flotte dager med fri, og kos dere masse. Det skal i hvert fall jeg.

 

Når det kommer til min lillesøster er jeg kanskje alt for snill mot henne. De få gangene vi har tatt oss en tur til byen har hun alltid fått en eller flere ting hun har hatt lyst på eller ønsket seg. Kanskje litt vel mye klær og sånne ting. Og har hun vært med meg på butikken har hun alltid klart å smiske til seg noe. Og i kveld klarte hun å overtale meg. Tidligere i dag fikk jeg en melding av henne hvor hun sa at hun ville på mc donalds med meg litt senere. Måtte småtygge litt på det, men endte med at jeg møtte henne, og sammen tok vi turen innover til byen. 

Grått og trist med litt småregn har det vært store deler av dagen i dag. Da vi gikk gjennom byen var det fryktelig stille. Ganske stille vil jeg si. Jeg er i byen veldig sjelden. Er der bare hvis det er noe jeg trenger eller må ha. Ellers holder jeg meg i grunn unna stedet. Men det var ikke et eneste menneske å se der vi gikk igjennom byen, og på mc donalds var det lite mennesker der også. Jeg så for meg at det skulle være stappfullt med folk. Og vil ikke si at det var kø heller. Vi endte med at vi satt og koste oss på stedet. Ble gode og alt for mette etter hver vår big mc-meny i tillegg til en stor jordbærmilkshake. Er veldig sjelden på dette stedet også, og det blir den samme menyen hver gang. Er vel blitt en standard de få gangene jeg er der i året. 

Så var dagen endelig der. Dagen for operasjonen som jeg hadde ventet lenge på. Jeg skulle møte på sykehuset i Larvik 07:45, så jeg måtte opp til vanlig tid. Alarmene sto på, men likevel våknet jeg før de rakk å slå alarm. 05:30 viste klokken, og da var jeg lys våken. Faste måtte jeg også, så frokosten var det bare å droppe. Drikke kunne jeg heller ikke. Så der satt jeg i senga i en hel time, og var klar som et egg til vi skulle dra.

Pappa hadde tatt seg fri fra jobben for å bli med meg innover. Jeg kastet på meg en kosebukse og en topp, og hoppet i noen sommersko. Hadde lillesøster sett meg da hadde jeg garantert fått kjeft av henne. Får høre det ofte, at det jeg går med ikke er bra nok. Men godt hun lå og sov da vi dro. Vi kjørte innover en time før oppmøtetiden, for å være på den sikre siden at vi kom oss frem. Og enda godt var det, for like ved sykehuset var det masse stengte veier, så det ble litt omkjøringer. De graver over alt for tiden, og det går ikke en dag hvor det ikke graves et sted her ute i verden.

På venterommet ble vi sittende litt, hvor det også var to andre eldre damer i samme rom. Stille og rolig var det der på morningen, og det var utsikt ut mot de store båtenes havn. Ikke at det var så veldig spennende, men da var det hvert fall litt å se på. Etter hvert ble jeg hentet av en koselig dame som følgte meg inn på skifterommet. Her skulle jeg bytte til sykehusskjorte, store og lange sokker, blå poset på føttene og en stor og rød morgenkåpe. Inn på et annet rom var det en seng som ventet på meg. Et lite tomannsrom hvor hun damen også hadde en liten kontorplass i kroken sin. Jeg fikk beskjed om å legge meg i sengen, og der måtte jeg vente litt til. Jeg både kjente og hørte at magen min rumlet. Jeg var sulten. Hadde ikke spist før klokken 21:00 kvelden før. Så når jeg var helt ferdig skulle jeg få mat. 

Tiden gikk, og jeg var nummer to på listen. Deilig med så korte køer på et så fint og koselig lite sykehus. Så kom legen inn for å snakke og tegne litt på meg. Ganske hyggelig fyr, men humor, nei det har han ikke. Mens den andre lille pasienten ble operert fikk jeg også noen piller jeg måtte ta. Veneflon i hånda fikk jeg også. Denne gangen ville jeg ikke se at hun stakk inn nålen i hånden min. Jeg var litt redd for å bli kvalm. For to år siden da jeg tok av gipsen og fikk se stingene i armen min, så ble jeg veldig uvel. Jeg orket ikke å føle meg litt dårlig før jeg skulle inn å operere. 

Så nærmet klokken seg 10:00. Jeg ble hentet av en lege. Pappa sendte vi avgårde. Jeg fikk på meg blå hette og videre gikk vi inn på operasjonsrommet. Der ventet det tre andre leger også, som skulle være med på operasjonen. Jeg ble lagt på bordet, og hun ene legen snakket litt med meg om hva som skulle skje og litt sånn. Inn i veneflonen fikk jeg en væske. Jeg kunne kjenne den kalde væsken strømme gjennom hånden min, opp over armen og opp i skulderen. En maske med sovemedisiner ble lagt over munnen, og jeg ble mer og mer søvnig. Tok ca. ett minutt og så var jeg helt borte. Så da var det opp til legene av det som skulle gjøres. Jeg var langt inne i drømmeland.

Like før jeg skal inn nå
 

Selve operasjonen gikk rimelig kjapt. Allerede en time senere ble jeg vekt, og formen var veldig bra når jeg våknet. Jeg lå i en 20 minutters tid før pappa kom tilbake. Jeg fikk meg noen skiver med mat, for da var jeg skrekkelig sulten. Magen skrek etter noe å spise. Var så sulten at jeg slukte det rett ned. En time senere, 12:30, etter at jeg hadde fått våknet ordentlig og fått skiftet, tuslet vi avgårde til bilen og kjørte hjemover mot Tønsberg igjen. Med et nyoperert håndledd dro pappa og jeg og tok handlingen på butikken, og vi fikk også hentet noen medisiner. Veldig deilig var det å være så oppegående etter en slik operasjon. Jeg ble jo også fortalt da jeg var på sykehuset her i Tønsberg tidligere i måneden at dette var en like stor operasjon som det var når jeg opererte inn platen. Da hadde jeg veldig mye smerter og vondter, og når legen da sa at det var et like stort inngrep, så jeg for meg at jeg skulle ha like vondt nå også. Hadde forberedt meg litt på det. Men her sitter jeg, bruker hånden normalt og har ikke store smerter i det hele tatt. Enten har jeg vært veldig heldig, eller så har denne legen blandet litt. Selvfølgelig, jeg har litt vondt, men de er så små at de nesten ikke merkes. Jeg har en liten bit med bandasje rundt håndleddet, og armen mellom bandasjen og albuen er ganske så hovent. Litt ømt og vondt, men ellers ikke andre smerter enn det. Håper jeg ikke får noen større plager.

Rimelig i pigg form etter inngrepet
 

Siden det var en like stor operasjon og at jeg trodde at jeg skulle ha like mye vondt, så jeg for meg at jeg måtte bli sykemeldt kanskje ut resten av barnehageåret. Men jeg fikk bare sykemelding ut pinsen, og så er det tilbake til arbeid igjen. Tenk så deilig! Har til og med kjørt masse bil i dag.

Jeg har følt at tiden har vært så fryktelig lang, men nå er den her om noen timer bare!
Halvveis i januar fikk jeg kommet meg til legen med et stort ønske om å få operert ut platen i armen min. Jeg hadde da hatt plager og vondter i nesten to år, og ønsket å fjerne platen i armen min. Mandag 4. mai, etter hele fire måneder meg venting, hadde jeg kontroll på sykehuset her i Tønsberg. Der fikk vi tatt røntgen av håndleddet og vi fikk snakket litt med legen. Der fikk jeg høre at det var lang ventetid på operasjon, og at jeg skulle bli operert i Larvik. Det kunne ta et par måneder, og operasjon kunne ikke bli utført før over sommeren en gang. 

Husker det var en liten nedtur å få høre det. Men jeg satte meg opp på ringeliste i tilfelle det ble en ledig time til meg pga en avbestillingstime e.l. Så var konfirmasjonsdagen der, 9. mai, en kjempefin feiring av tvillingene med familie og venner. Vi var ferdige å rydde på kvelden, og da jeg kom hjem fant jeg et brev fra sykehuset til meg. Jeg kunne ikke vente med å åpne det. Med alle penklærne, jakke og sko på meg fikk jeg satt meg ned i sengen for å se hva det sto i brevet. Jeg skumleste ikke en gang, og så rett på datoen som var skrevet i papirene. Hurra, jeg var blitt pasient ved sykehuset i Larvik til en dagbehandling. Husker jeg ble så glad at jeg hoppet i taket og ropte et gledesord for hvor glad jeg ble. Endelig kunne jeg forholde meg til en dato, og dette skulle skje om bare to uker.

I en uke nå har jeg følt at dagene har gått uendelig sakte, og det har følt som det har gått flere uke på denne lille uken. Men i morgen er dagen endelig her! Tidlig i morgen tidlig reiser pappa og jeg innover. Jeg er superklar for morgendagen, og finnes ikke et snev som sier at jeg gruer meg. Jeg gleder meg bare til å få det overstått og bli ferdig med det, i håp om at det blir bedre! Det er samme type operasjon som det var da jeg satt inn platen, sa legen. Så jeg kommer til å ha mye vondt. Men jeg håper med tiden at jeg blir kvitt plagene. 
 

Hipp, hipp hurra! En flott dag for liten og stor. Her startet det ganske så tidlig. Klokken var så vidt bikket halv syv da kroppen fant ut at den ville stå opp. Er det mulig tenkte jeg. Kunne jo ha ligget en time eller mer og dratt meg i senga. Men der lå jeg, lys våken. Så da var det bare å komme seg opp. Fikk stelt meg og tatt på finstasen, og da de andre var på vei opp var jeg allerede ferdig. Lillesøster fant ut at hun skulle gå med oldemors festdrakt, og jeg tok på meg det samme som jeg brukte på konfirmasjonen til tvillingene.

Twinsa skulle gå i toget med klassen sin. De ruslet opp i forveien mens Oskar og jeg kom etter og fant oss en plass for å se toget. Kamera hadde jeg selvfølgelig med meg, og planen var å få tatt bilder av toget. Men i år var det ikke så lett. For tror du ikke det kommer noen to meter lange folk å steller seg foran oss? Så ikke særlig mye, og for å få tatt bilder måtte jeg holde det så høyt jeg kunne opp i lufta, og kanskje i et håp om at noen ble bra. Men jeg ga fort opp, så masse bilder fra årets tog ble det ikke som jeg hadde tenkt. 

Etter togets ende var det ikke så mye mer å se. Derfor tok jeg med meg begge brødrene min, Edvard hadde hoppet ut av toget, og ruslet hjemover. Der ventet en god frokost som pappa hadde stelt i stand. Etter dette har vi bare tatt det stille og rolig hjemme. De andre småtassene har vært litt på farta, og nå i kveld venter en nydelig middag med hele familien. Siden det var så stille her i huset tok pappa, mamma og jeg oss en kjøretur. Kjørte utover til Nøtterøy og videre rundt på Foynland og Husøy. Mye som skjer ute på den lille øya for tiden. Syns de graver generelt over alt her i lande også. Vi fikk oss i hvert fall en langtur og fikk sett litt, og nå er kvelden her allerede.

Resten av denne kvelden blir det å lade opp til en ny jobbeuke. Vi har hatt en kjempefin dag, selv med ikke noen spesielle planer på programmet. Det har bare vært oss som familie sammen, og det er jo koselig det også. Resten av familien ser jeg til helgen igjen, hvor det blir dugnad på huset. Men selv om det blir gips  på den ene armen så skal jeg være med å hjelpe til for det. Syns sånt malearbeid er morsomt, og litt familietid er bare koselig. Men det blir litt rart bare å ha fire arbeidsdager igjen før jeg blir borte fra arbeidsplassen min. Men veldig godt å få gjort det også. Vil ønske dere en fin kveld videre, og håper dere har hatt en kjempefin dag. Legger ved noen bilder som ble tatt i løpet av dagen.

Kort arbeidsuke og langhelgen er her. Var så deilig å dra hjem fra jobb om onsdagen å tenke på at det også var fri de to neste dagene i tillegg til helgen. Jeg hadde bare sett for meg at det kun ble fri fredag, fordi vi skulle ha inneklemt plandag. Men jeg hadde ikke fått med meg at det var en rød dag i går før tidligere i uka. I går var sola fremme hele dagen, og sola varmet. Satt ute store deler av dagen, og jeg fikk også pusla litt ute i hagen med litt arbeid. Buret fikk et skikkelig skippertak, så nå har det blitt mer sommerlig for lille Pompel. Han koste seg masse ute på gressplenen i går, og det var ikke bare jeg som var glad for at sommeren nærmer seg med det fine været. Bare se på denne tassen da.

Dagen i dag startet allerede i nitiden for min del. Da hadde jeg ligget en stund i senga. Trengte tydeligvis ikke mer søvn, så jeg har vært en tur på farten nå på formiddagen. Lillebror fikk masse fine gaver til konfirmasjonen sin som var i helgen, og på ønskelisten hans sto playstation 4 høyt på handlelisten. Så da tok vi to turen innom elkjøp sånn at han fikk kjøpt seg det. Så nå tror jeg han er helt i himmelen. 

Været er med oss i dag også, bortsett fra at det blåser litt. Men så lenge det ikke er regn eller overskyet skal jeg ikke klage. Koser meg med det fine været, og nå skal det ryddes og vaskes litt før jeg tar en liten tur ut igjen. Kos dere masse med helg, og nyt de fine fridagene. Ser ut til at været holder seg greit til søndag også, så da får vi bare krysse fingrene for at sola skinner på en slik dag. At det i hvert fall er opphold! Ha en fin dag videre.

En vellykket konfirmasjonsdag for tvillingene er over for i år. Og hjemme hos oss er det ikke lenger noen konfirmasjoner å feire. Men godt vi har noen fettere og kusiner som står i kø de neste gangene. Vekkeklokkene sto på her i huset, men jeg våknet i åttetiden før min rakk å ringe. Plutselig var jeg våken. Tok meg turen opp av senga og fikk hengt ut flagget. Fikk i meg litt mat før de andre kom seg opp de også. Seremonien startet klokken 12.00, så vi rakk å pynte oss opp, jeg fikk hjulpet Tiril med å krølle håret og litt bilder fikk vi tatt ute før vi måtte dra avgårde til Oseberg Kulturhus. 

På stedet var det masse folk å se. Første pulje var på vei til å dra fra deres seremoni, og vi sammen med mange andre var på vei inn til våres markering for ungdommen. Opplegget varte i nesten en og en halv time, og opplegget de hadde var veldig fint. Litt orkestermusikk og sang var det også, og noen små taler fra både store og noen konfirmanter. Etter endt program var det å komme seg ut og frem til festlokalet på gressbanen. Der var det allerede gjort i stand litt mat på forhånd fra den flinke kokken vi kjenner som hjalp til, og bordet og all pyntinga sto like helt som kvelden før. 

Gjestene ankommer og festen er i gang. Vi får satt oss til bords etter litt prat om løst og fast blant alle. Masse god mat var å se, og ikke minst smakte det veldig godt. Litt sang og taler ble det, og etter hvert kom også kakene frem. Vi endte vel opp med syv kakeslag, og av alle disse fikk jeg i meg fem av dem. Etter det var jeg ganske mett. Masse bilder med gjestene måtte også til. Både søskenbildet, familiebildet, fadderbilder, alle kusiner og fettere sammen, og ikke minst var vi så heldig å få til et skikkelig bilde med alle sammen på. Festen tok slutt i 18.00 tiden, og da startet vi barna med å rydde bordene med en gang. Vi ville gjøre så mye som mulig før vi dro hjem, og vi fikk ryddet ned festen og satt på plass border og stoler den kvelden. Vi var skikkelig effektive for å si det sånn. Så i dag er det ikke så mye som skal gjøres på lokalet for å si det sånn. Alt i alt ble det en kjempefin dag, og være var med oss nesten hele veien. Ble litt regn på slutten av festen, men da hadde vi stort sett kommet oss igjennom hele programmet. Og tvillingene ble glade for alle gjestene som kunne komme, gavene de fikk og festen som ble helt topp. Alt i alt en perfekt dag for alle og en hver!
 

Hvor ble det egentlig av helgen? Plutselig forsvant den og vi er allerede godt inne i en ny uke. Dagen i går startet med en tur på sykehuset for kontroll. Å ha denne platen inne i håndleddet er ikke bare deilig. Fikk tatt en prat med legen, og han sa at platen egentlig ikke skulle være noe feil med. Det vil si at, platen ligger akkurat ikke for langt opp til at jeg ikke skal kunne klare å bøye håndleddet. Men etter over hele to år etter bruddet så har jeg fortsatt vondt, og det er ikke sånn jeg vil ha det. Jeg plages. Så nå har operasjon kommet opp på listen. Lang venting er det, og får det mest sannsynlig ikke før etter sommeren en gang – med mindre jeg bli ringt fordi det har vært en avbestilling. Da kan jeg komme allerede dagen etter jeg har fått beskjed. Jeg satser på det sistnevnte. 

Dagen i dag har vært grå, med en del regn. Vått å være ute på jobb. Men med riktig klær er ikke det noe problem. Fikk til og med vært med på markjakt. Noen ivrige unger fikk hver sin spade for å grave i jorda. Ble en del marker på oss. Og så ivrig som en er selv ble jeg selvfølgelig med på jakten. Ingenting er som å kunne være et lite barn igjen. Savner den tiden jeg selv gikk i barnehagen, og kunne leke masse samtidig som jeg lærte. Jeg får nyte de to (!) siste månedene ekstra godt på jobben, for til høsten blir jeg student igjen. Heldigvis ikke hver dag, så håper jeg kan fortsette og jobbe på samme sted etter sommeren også, på de dagene jeg ikke er bak skolebenken. 

Deilig var det å komme hjem fra arbeid i dag. Ganske sliten, så det ble en liten lur på øyet, godt pakket inn under dynen, og det skal jeg snart også. Ble spurt av lillesøster om jeg ville møte henne i byen for å se etter noen sko. Så da dro jeg og møtte henne. Fant selvfølgelig ikke det jeg var på utkikk etter. Så da ble det en liten søsterdate på Jordbærpikene før det endte med litt shopping. Rart det der. Hver gang Tiril og jeg er i byen blir det alltid litt handlings. Så må det jo sier at hun er veldig god til å smiske, og jeg er ikke like flink, så jeg slenger meg etter. Men har vel funnet ut at sånn er det bare. Koselig å ha kvalitetstid med henne. Håper dere har hatt en fin dag, og en riktig god kveld til alle sammen!

Syns dette bildet passet inn nå. Det er regnværsdager for tiden, og friske bær smaker godt fordi det nærmer seg sommer. Tenk – bare to måneder igjen til sommerferie!