Siste dagen i måneden, og oktober 2013 er om noen få timer over for i år. Dagen er også kjent som den store halloweendagen, hvor små barn og ungdom kler seg ut som skumle hekser og vampyrer, til og med noen små prinsesser. I mine tidligere år, det vil si da jeg gikk på barneskolen, husker jeg én halloweenkveld spesielt godt. En jeg da gikk i klasse med hadde halloweenparty, og jeg var bedt sammen med mange andre jenter som jeg kjente. Vi møttes tidlig på kvelden hvor vi spiste god mat og koste oss, og da mørke kom tok vi turen ut hele gjengen for å luske oss rundt fra hus til hus for å tigge litt. 

Halloween er den katolske minifesten for hegener som ikke har en egen dag i kalenderen. Men ifølge den keltiske tradisjonen feirer vi dette på kvelden den 31. oktober. Noen feirer denne kvelden på en helt enkel måte. Andre gjør ikke noe med kvelden, mens de siste lager store dekorasjoner og gjør mye ut av det. For min del holder jeg meg hjemme. Ser ikke ut som det er veldig mange her i området som går heller. Til nå har det ringt på to ganger, hvor det har vært to små grupper. Vi har selvfølgelig ikke noe å gi, og begge gangene har det blitt småbråk – for bare min del. Den første gruppen ser at det er lys på rommet mitt. De banker på og sier “knask eller knep”, men blir ikke noe bedre av den grunn. Neste gruppe består av bare gutter, og disse var litt eldre enn de to-tre andre som var her litt tidligere. De oppdaget det samme, og vinduet sto litt åpent. Jeg hører at de nærmer seg, og plutselig finner de ut for å smelle vinduet kraftig tre-fire ganger før de piler avgårde. Trodde nok de var ganske kule, og dette var gutter. Men så lett skremmer de ikke meg!

 

Ellers vil jeg ønske dere en fin kveld videre, enten om dere får noen, mange eller ingen skumle gjenferd på døra. Jeg får lade opp til en ny og fin arbeidsdag før det er et par dager fri og en ny uker starter. Føler at alle ukene bare flyr avgårde!

 

Q; Er du ute og skremmer noen i kveld? Kommer det mange innom dere?

Jeg elsker sengen min, og er super fornøyd da jeg dro til Bohus for å kjøpe en helt ny seng. Nå er dette akkurat et helt år siden, og jeg tror aldri jeg har sovet så godt på lenge, som det jeg har gjort i denne senga. Ren og enkel seng, men ingen detaljer – bortsett fra beina som er mest fancsy. Husker jeg ble litt misunnelig på min kusine, som hadde kjøpt en slik seng, bortsett fra at den var litt bredere. Men jeg har aldri angret ett sekund på at jeg kjøpte den, og prisen var heller ikke så ille. Endte opp med å betale 2250,- for den, og det var den vert. 
 Forrige helg hadde vi familiebursdag her for meg og min lillebror. Av den bitte lille gavehaugen jeg fikk, hvor det var gavekort på kino, et par pengelapper og et sengetøy, lovte jeg min tante at neste gang sengen skulle skiftes på, så skulle trekke fra dere brukes. Jeg er super fornøyd med det, og gleder meg til å legge meg i en nyoppredd seng til kvelden. 

For en grå dag det har vært! Regnet masse, og har stort sett regnet i hele dag. Våknet i syv-åtte tiden tror jeg, og hørte at regnet nesten plasket ned. Klarte heldigvis å sovne igjen, men et par timer senere var det ikke sjans å sove lenger. Grått og trist var det da jeg kikket ut vinduet. Ellers er søndagen kjent til å være ‘kjedelige’. Har kost meg inne og tatt det helt med ro for å lade opp til en ny uke. Mamma har også vært borte, og da har vi kost oss med god middag senere på kvelden. 

Nå er jeg plantet godt tilrette foran tv-skjermen og titter på håndballkampen. Norge og Romania kaster ball, og det er veldig gjevnt i stillingen.

Heia Norge!

 

Q; Hvordan har din helg vært? Ser du på kampen?

For en fin dag det har vært! Jeg vet at det har vært litt stille på fronten, men det har ikke skjedd store greier hvis jeg kan si det sånn. Dagene er stort sett like på jobb, men samtidig ikke. Dagen i barnehagen starter alltid med lyset slått av på avdelingen, og barna som ikke har spist hjemme før de kommer koser seg med frokosten på morgenkvisten. Rolig lek ble det også, og tegning ble det med en gang jeg kom – som vanlig. Barna vil ha meg til å tegne mye rart. Har til og med laget pc til noen av dem. Av de andre voksene har jeg fått mye skryt av at jeg er så flink til å tegne. Selv kan jeg jo si at jeg selv ikke syns det. Kanskje litt, men… Jeg er hvertfall ikke proff. Men moro er det at barna setter pris på det de får, og kan fargelegge med alle regnbuens farger. Til og med noen av guttene kommer bort og spør om jeg kan tegne for de også. 

I dag har det også vært den store fotograferingsdagen i barnehagen. Barna lurte veldig på hvorfor det kom en mann med masse utstyr som gikk rundt i barnehagen. Han kom vel i 09-tiden, men fotograferingen var ikke klar før et par timer senere. Jeg kjenner godt til den jobben, at det er mye arbeid på å rigge til for å få det riktige lyset og området som er rundt. Før det var avdelingen vår som skulle ut for å ta gruppebildet, koste vi oss inne. 
Vi hadde en liten samling hvor vi skulle fortsette med et prosjekt barna har. Før jeg begynte å jobbe der, skulle barna akkurat begynne på å lage seg selv (et prosjekt de har hvert år). Dette blir laget av isoporkule, som da skal være hodet. Kroppen formes av tjukk ståltråd, og påkledning blir satt sammen av stoff med når og tråd. Men vi voksene har også funnet ut at vi skal lage oss selv. Eller, det vil si at barna skal gjøre jobben med å hjelpe oss. Både meg og to andre fikk vi startet med i dag. Barna jobbet godt sammen med å finne riktig hårfarge på oss voksene, og klippet riktig lengde på garnet. Er utrolig moro å se så mange barn være engasjerte. Og det skal jammen bli spennende å se hvordan resultatet blir til slutt!

Så var det våres tur til fotografering av gruppebildet. Barna gikk på en lang og fin rekke ut til fotografen. Alle var flinke til å stille seg opp der fotografen ville ha de. Det viste seg også at denne mannen som skulle ta bilder av oss, han hadde vært der tidligere. Så de små visste godt til hvor tøysete han var for å få barna til å smile og være fine på bildene. Ellers har det ikke skjedd noe sånn veldig mer spennende. Fotografering var dagens høydepunkt som sto på planen, og jeg har hatt en superfin dag på jobb – som alltid

Nå er det snart fredag, igjen! Ukene flyr avgårde, og det skal bli godt med et par dager fri, selv om jeg helst vil være på jobb. Nå har jeg vært hjemme siden litt over fire, og har til nå fått spist litt enkel middag og slappet av. Snart er det avgårde på håndballkamp. Skal se på kamp med verdens beste dame, som var oppmann på Husøy og Foynland. Noen av de jeg spilte med har gått over til dette laget som jeg skal se spille i hallen. Skal bli veldig koselig å se de igjen!!!♥♥♥
For øyeblikket ble jeg litt oppslukt i det som går på TV. En gammel dame forteller om sin tid i konsentrasjonsleieren under andre verdenskrig. Syns akkurat det temaet er veldig spennende å høre på, hvor de forteller om det de opplevde på den tiden. Da kommer mine tidligere opplevelser og minner fra studieturen i 2009 veldig fort frem, og jeg husker absolutt alt som skjedde. Den store reisen med de hvite busser og aktiv fredsreiser var en kjempestor og flott tur. Jaja, gikk litt ut fra sporet nå. Avslutter derfor med å ønske alle og en hver, gutter, jenter, damer og herrer en finfin kveld videre! Ble også et lenger innlegg enn det jeg hadde trodd.

 

Q; Hva skal du i kveld?

Feiring for Oskar og meg er over for i år, og det er et helt år til neste gang – for våres del. Er ikke så veldig lenge til det blir mer feiring i familien, og enda mer hygge. Vi koste oss masse med kyllinggryte som pappa hadde laget, med både ris og salat ved siden av. Så ut til at alle koste seg masse, og det ble flere forsyninger på flere. Kjempekoselig å ha både onkel, tanter, fettere og kusiner, og ikke minst besteforeldre på besøk. Fine gaver fikk jeg også, så tusen takk for det. 

Med gode og mette i magen ble det en pause fra spising, hvor de voksene satt i stua og slappet av og pratet, og barna gjorde andre ting. Vi to eldste jentene tok oss en tur på jenterommet. Der fant vi frem speilrefleksen, og hadde en lite photoshoot hvor min kusine ville ha noen nye bilder av seg selv. Mine to yngre kusiner kom også en liten tur innom, og gutta snek seg inn de også for å lage litt sprell. Så kom kakene frem på bordet. Var bårde bolleklippekrans og brownies med kvikklunsj. Og selvfølgelig litt is ved siden av. Har vært en veldig koselig feiring, og resten av helgen har vært stille og rolig. Like greit det, for resten av uka er det full fart. I morgen er det tilbak på jobb, så blir ikke like seint i kveld som det ble i går. Må bare få med meg åndenes makt, så skal lyse slukkes og hode legges ned på puta. Håper dere har hatt en kjempefin helg, og tilslutt legger jeg ved to bilder, av mine flotte og vakre kusiner ♥

 

Da var det endelig helg! Ikke at jeg går rundt og lengter etter den hver dag. Men når den først kommer, da er det fryktelig deilig å slenge beina på bordet. Tenkte jeg skulle fortelle om en liten egenskap jeg har i meg. Nemlig tegning. Jeg har alltid vært glad i å tegne i de tidligere årene mine, men er ikke det jeg driver fritiden min med. Etter at jeg startet å jobbe i barnehage har ungene lagt et lite press på meg. Det har ikke vært vondt ment. Etter den liten hvor spå var veldig populært for de minste, fikk vi opp et alfabet på veggen hvor det ofte sitter mange små barn og er aktive tegnere. På hver bokstav er det en tegning. For eksempel på a er det bilde av en ape, b er det bilde av bil osv. 

For å være litt med i tegneleken til barna når de sitter og jobbe, begynte jeg å tegne litt etter bildene på veggen mens jeg satt sammen med de. Hvis jeg ikke tar feil kan jeg huske at jeg begynte å tegne ugle. Dette ble det en stor suksess på, hvor alle barna ville ha opptil flere ugler. Har til og med tegnet store prins- og prinsesseslott med masse ugler rundt omkring. Det kommer stadig opp nye tegninger barna vil jeg skal lage til dem, og her om dagen fikk jeg inspirasjon fra en av barna. Hun hadde på seg en minni mus genser, og hadde veldig lyst til å lære og tegne henne. Også her ville mange av barna ha en tegning av motivet. Derfor fikk jentene minni og guttene mikke mus. 
Koser meg hver eneste dag med barna, og jeg får bare positive tilbakemeldinger fra kolleger. Har i grunn ikke hørt noe negativt, og barna storkoser seg de også!

   

Disse tegningene har jeg streket sammen i photoshop. De blir derfor mye finere på ark når jeg tegner for hånd. Avlsutter derfor nå med å ønske alle og en hver en superfin helg! Her har vi ikke så veldig mange planer, bortsett fra familiebursdag for min bror og meg på søndag. 
 

Tenkte ikke å komme med store og lange ord nå i kveld, for snart skal senga få et langt besøk. Har vært en veldig fin dag, og har kost meg masse. Som alltid, etter at det startet 16. September, har jeg hatt en super fin dag på jobb som alltid. Mye lek og moro, og masse løping etter ungene – noe de syns er utrolig morsomt (og skal ikke juge, og syns det er litt morsomt selv). Været har også vært veldig fint, og allerede 09:30 i dag kledde vi på oss og tok turen ut. Siden da har vi vært ute og kost oss i hele dag, utenom den lille snarturen vi hadde inne for å spise lunsj. Og så var det lek og moro igjen!

Jeg har sagt det før, og sier det igjen. Jeg storkoser meg på jobb, og gleder meg hver eneste dag til å stå opp (selv om jeg kan drøye den litt noen ganger). Og ingenting er vel bedre enn det. Slenge seg på sykklen, for så å møte store og små blide fjes hver eneste dag. Det er helt fantastisk. 
Nå er det snart fredag – IGJEN! Kan vel si at jeg feiret litt på forskudd, hvor jeg tok meg en tur til byen med en venn i dag etter jobb. Rakk bare en snartur hjemom hvor jeg fikk kastet i meg litt mat. Vi gikk fra meg og inn til byen, noe som bare tar 10-15 minutter. Ikke lange biten det. Fant oss noen butikker vi ville ta turen innom for å se, før vi satte oss ned for å spise litt. Vi bestilte oss hver vår lasagne fra Jordbærpikene. Det er den beste lasagnen jeg noen gang har smakt. Var helt nydelig, og nøt maten selv om jeg ble ganske så mett. Vi ruslet videre på titterunden, og shopping ble det også. Er jo Elleville dager i byen, og mye salg. Og jeg fant ut da jeg kom hjem av jeg fikk mye for rundt 600,- kr som jeg brukte. For det fikk jeg to strikkagensere, gode vintervotter fra Fjellsport, en genser, lue og ikke minst denne gode middagen. Alt i alt har det vært en kjempefin dag, og nå er det bare å glede seg til 15:50 i morgen, for da er det helg!

 

 

Q; Hvordan har din dag vært?

Tenkte jeg skulle dele en oppskrift med dere som jeg fant en liten stund tilbake. Cupcake med en krem som er laget av smilsjokolade ble testet ut, og jeg advarer på forhånd at de ble ganske mektige. Oppskriften er også veldig lett å følge. Oppskriften er til 12 cupcake, og da jeg lagde dobbel oppskrift stemte dette helt. Så har du ledig tid en eller annen dag, og har lyst til å teste ut denne oppskriften – gjør det!

HUSK: LAG KREMEN FØRST, FOR DEN SKAL STÅ KALDT EN GOD STUND I KJØLESKAP (EVNT I FRYSER FOR AT DET SKAL GÅ FORTERE)

SMILKREM:

3 pakker smil
100 gram smør
100 gram kremfløte
1 klype salt


1. 
by safesaver” href=”http://cakeplease.no/oppskrifter/smil-cupcakes/”>Ha alle ingrediensene i en gryte og smelt på lav varme. Rør ofte til alt er godt blandet.
For å få kremen blank og uten klumper bruker jeg en stavmikser. Sett kremen i kjøleskapet i ca. 2 timer (eller fryser, men pass på) så den tykner. Lag cupcakene mens kremen stivner. 


 INGREDIENSER 12 STK:

50 gram mykt smør
100 gram sukker
1 egg
50 gram kremfløte
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
100 gram mel


1. Forvarm ovnen til 180 grader

2. Ha smør og sukker i en kjøkkenmaskin og visp på høy hastighet i 6 minutter. Smøret skal bli hvitt. Tilsett egget og miks alt godt sammen. Bland sammen mel, bakepulver og vaniljesukker og tilsett i røren. Hell i fløten og bland godt i noen minutter.

3. Fyll røren i 12 cupcakeformer og stek midt i ovnen i 20 minutter. Avkjøl på rist.

4. Ha smilkremen i en sprøytepose (eller en brødpose). Sprøyt ut en sirkel på hver cupcake og pynt med en smilsjokolade.