En ny uke med nye muligheter! Jeg har hatt en fin helg og ikke minst en fin avslutning av det hele. Store deler av dagen i går maste jeg flere ganger på min lillesøster for å høre om hun ville ut å gå tur med meg. Plutselig fikk jeg så lyst til det. Før jeg visste ordet av det var allerede en del av familien fra Revetal på vei nedover til oss. Min tante sammen med mine tre kusiner og fetteren vår. Planen var at vi skulle finne på noe sammen. Vi koste oss litt på kjøkkenet – vi sitter veldig mye der etter at vi pusset det opp i fjor, og så tok vi oss en tur ut. Både min tante, mamma, tre kusiner og lillebror. Den lille gjengen som ble igjen hjemme hadde ikke lyst til å være med, men vi koste oss masse for det. 

Kamera ble slengt med rundt halsen, og turen startet i messeområdet. Vi trasket opp stien som følgte oss til Frodeåsen. Det var i grunn lite folk å se på stiene, og vi lot oss se på utsikten utover fjorden, men det ble også en del fotoshoot. Thaulowhullet fikk også litt besøk før vi endte opp ved den store tanken inne i skogen mellom turstiene. Mange bilder ble knipset på den lille fine turen vi hadde. Koste oss alle mann, og håper ikke det blir lenge til neste gang!

Så titter man innom her igjen da. Det er nå helg og det kjennes veldig deilig. Nyter fine høstdager og ser stadig bort på de fine fargene ute. Nå gleder jeg meg til alle bladene blir fine, med både gule, oransje og røde farger. Denne tiden av året er noe av det beste jeg vet – hvis vi ser bort i fra at kulden er på vei. Men vi har vært utrolig heldig med varmen frem til nå, så jeg skal ikke klage. Godt vi da har mulighet til å pakke oss inn i litt varmere klær, og jeg som er litt ekstra frysepinne har tatt fram den deilige høstjakken allerede.

Apropo jakke. Lillesøster og jeg var en liten tur i byen i ettermiddag. Hun skulle bytte en jakke, men så fant hun ikke størrelsen eller en hun likte. Jeg derimot fikk blikket på noe jeg likte veldig godt. Prøvde plagget, og dermed ble dette med meg hjem – en ny jakke. Så da endte vi opp med litt shopping i kveld, etter en nokså stille og rolig dag. Deilig og ikke alltid har noe planer – ikke at jeg har så mye av det, og heller ta dagen som den kommer. Nå er det snart nydelig bursdagsmiddag på gang. Hadde ikke så mye tid til feiring på selve dagen min, så vi gjør det i kveld. På menyen blir det pappas hjemmelagde biffgryte. Nå skal jeg kose meg videre, så får dere ha en kjempefin kveld!
 

Da var denne tjueårsdagen snart over, og jeg har hatt en super dag! I natt skjedde det noe som jeg syns var litt sprøtt, eller hva jeg skal kalle det. Jeg sovnet ganske greit i går kveld, men etter noen timer våknet jeg plutselig. Klokka var vel nærmere 03:20, og det er her det “skurrer” litt. For det var på dette tidspunktet jeg ble født for hele tjue år siden. Klarte ikke å sovne med en gang, så ble liggende å se ut i mørket en stund. Heldigvis fikk jeg en god natt videre, og øynene spratt fort opp da klokken ringte og vekket meg kvart på seks. Da var det å sjekke facebook og få takket alle som hadde gratulert meg der – og det ble ikke få av de utover dagen og kvelden. 

På jobben ble jeg møtt av smilende kolleger, men også små barn. Koselig å ha bursdag, hvor du en gang i året kan være litt mer midtpunkt enn andre dager. Jeg syns ikke dagen ble så veldig mye annerledes, men jeg hadde alltid tankene om at jeg hadde bursdag langt bak i hodet. Flagget hang ute for meg både hjemme og på jobben, og i pausen ble det full fest med både brownies og is. I avdelingssamlingen måtte jeg sitte i midten av ringen hvor jeg hadde alle barna og voksne rundt meg. Var ikke akkurat vant til dette for å si det sånn, men det ble både krone på hodet og gullkappe flagrende på ryggen. Og ikke minst ble det bursdagssang, liksomgaver – hvor jeg fikk masse fint, og ballonger på slutte. Ikke hver dag man fyller tjue for å si det sånn. Det gjør man ikke med noen av årene, men i år var det litt større enn å bare bli nitten. Får se hvilket år som er litt stort neste gang. Ble fortalt at tjuefem var det neste som var litt mer å se opp til. Eldre blir jeg hvertfall, men den unge indre holder jeg fortsatt i vedlike. 

Alt i alt har jeg hatt en topp dag. Vel hjemme fra jobb var vi alle samlet en liten stund før alle forsvant fra meg. Ingen som ville være med meg på dagen. Nei da, vi er en familie som er mye på farta i idrettens verden, og i dag var det fotball som sto på planen. Tvillingene spilte på hvert sitt lag og på hvert sitt sted. Var litt ensomt hjemme da alle dro. Så mens mamma og Oskar var å så på Tiril, endte pappa og jeg opp på Eik for å se Edvards kamp der. Så senere i kveld har det blitt en liten feiring med is og nonstop, og så får vi ta resten til helgen. Og familiefeiringer siden. Lillebror fyller jo år han også om to uker, så her slår vi til med to fluer i en smekk når det kommer til samling av familien. 

Nydelig dag vi har i vente. Solen skinner og fargene og omgivelsene ute gir meg skikkelig høststemning. Helt nydelig! Helgen har også rukket å komme en tur og den skal nytes. For øyeblikket nyter jeg stillheten rundt meg, og jeg koser meg skikkelig når jeg er alene. Musikken ruller i mine ører og jeg titter på det fine været vi har fått. Kan det bli bedre? Jeg har heller ikke noen store planer for helgen, og det blir vel å ta det som det kommer. Veldig deilig det også noen ganger, for fremover blir det vel noen bursdagsfeiringer. I familien har vi nå både bursdager i september, oktober… Ja, til og med helt ut i midten av februar før det blir et bitteliten opphold på feiring. 

Men nå får jeg fortsette litt med arbeid her i heimen, og få det litt fint. Håper alle har hatt en fin start på helgen, og så får dere kose og nyte det fine været vi har. Plutselig kan været snu, så her gjelder det å ta tak i det vi nå har. Ha en super helg videre!
 

Yes! fredag i morgen. Så deilig det skal bli med helg og et par dager fri. Og hurra for at sykkelen min er den samme gamle igjen. Jeg spratt opp av senga kvart over seks til morgen i dag, og det første jeg tenkte på var sykkelen. Hadde den punktert igjen? Klærne ble kastet på og smatt inn i skoene for å ta en tur ut i garasjen. Var spent på å se om dekket fortsatt hadde luft i seg. Og tror dere det ikke var en lykke av å se at hjulet var like helt. Jeg selv skulle fikset det hjulet med en gang, og ikke latt pappa gjøre det. Men nå er jeg hvertfall superglad for at jeg kan ta i bruk den frem til jul – hvis ikke snøen holder seg borte og jeg kan bruke den i vinter også. 

Men over til noe helt annet. Lillesøster og jeg pleier å arve litt klær av naboen. På sluttsommeren kom hun over med en veldig fin jakke. Den er i ferskenfarge og den falt veldig i smak hos meg. Siden vi har hatt en så fin og varm høst hittil har ikke denne vært i bruk – før nå i kveld. Måtte teste den litt ut og kjenne på hvordan den var å ha på seg når den var i bruk. Vet ikke helt om jeg skal starte å bruke den til daglig helt enda, eller om jeg skal vente til det blir litt kaldere. Tror det blir det sistnevnte. Kan jo ikke bruke opp alt av det varme tøyet nå allerede. Jeg var veldig flink i fjor og brukte ullundertøy allerede tidlig på høsten. Heldigvis ble det ikke den kaldeste vinteren vi fikk, og håper på at det ikke blir så kaldt i år heller. Men skulle det bli behov så har jeg masse av varme klær som jeg kan bruke til den frosne kroppen min. Ikke alltid like morsomt å være en frysepinne heller. Men noen er jo det også. Men her ser dere jakken. Den er litt lang og går til litt over knærne. 

 

For en flott dag det har vært. Snakket vel med en her om dagen om hvor heldig vi faktisk er. Et fantastisk høstvær vi har hatt nå de siste ukene, og det gjør meg ingenting om det fortsetter sånn. Det er så deilig å være ute i denne temperaturen. Ikke trenger jeg store boblejakker. Bare slenge på seg noen sko og en deilig fleece så er jeg fornøyd. Ligger det på mellom femten og tjue grader er det helt perfekt. Det er helt nydelig, og ingen av oss har noe å klage på.

De siste ukene har jeg hatt litt større problemer. Jeg jobber hver dag og har behov for å bruke en sykkel jeg kan frakte meg frem og tilbake på. Til konfirmasjonen min fikk jeg er superfin sykkel som fortsatt er i bruk – nesten hvertfall. Det startet med at det ene hjulet punkterte, og vi fikk byttet slange på den. Neste dag når jeg skulle bruke den var hjulet helt flatt. Dette skjedde over natten. Så var det å kjøpe seg ny slange og vi fikk byttet den. Men tror du det ikke skjedde igjen….? Da var det bare å få lånt den store, gule og kule sykkelen til pappa i noen uker, for etter gjentatte slangebytt skjedde det samme om og om igjen. Til slutt fant vi det som trodde var problemet. Dekket hadde fått en rift, og dermed hadde den klart å komme ut av sporet på sykkelfelgen. Og deretter ble det høl i slangen sånn at den punkterte. 
Et helt nytt dekk ble handlet inn og jeg fikk god hjelp i butikk til å få riktig slange som skulle passe. Ny hjelp fra pappa ble tatt i bruk og jeg gledet meg til å kunne sykle igjen neste dag. Men igjen, tror du ikke dekket var tømt for luft – igjen. Vi kunne ikke skjønnet hva problemet var. Vi tittet litt på de slangene som var kjøpt for å få dette reparert og sammenligne det med den første slangen som hadde stått i mange år. Og der fant vi det ut – slangene var mye tynnere enn det den skulle være.
 

Nå håper jeg virkelig problemet er løst. Orker ikke noe mer tull nå. Tok med meg den opprinnelige slangen som hadde passet bort på sykkelbutikken da jeg kom hjem fra jobb i dag. Ga den til kassemannen i håp om at han kunne hjelpe meg. Da jeg kom hjem tok jeg saken i egne hender. Fant frem hjulet og fikk byttet ut slangen. Nå krysser jeg fingrene, ja alt jeg har for at hjulet er like helt i morgen tidlig. Alle de slangeutgiftene kunne jeg spart meg for denne måneden hvis personene i de forskjellige butikkene jeg har vært innom kunne klart å gi meg riktig slange med en gang!

I morgen er det torsdag og vi nærmer oss med stormskritt en ny helg på gang. Det er litt skummelt å tenke på hvor fort alle timene og dagen går. For ikke å snakke om årene! Kveldens program står av veldig lite planer, og for øyeblikket koser jeg meg med stillheten og musikk i ørene. Kan det bli bedre? Mangler bare en fantastisk god middag. Det hadde ikke gjort noe nå, nei. 

 

Klokken ringte de tre gangene den er stilt inn på, og da den siste ga fra seg lyd var det på tide å stå opp. Valget falt fort på å bli liggende litt lenger. Jeg var opplagt og klar for å gå inn i min siste uke som nittenåring, og neste tirsdag er jeg tjue allerede!! Hvor blir årene av? Samme det. Tall er tall, og jeg føler meg så mye yngre. Akkurat som et barnehagebarn. Kanskje det er derfor jeg er så glad i jobben min. 

Morgentimen var stille og rolig, og jeg koste meg litt før jeg skulle avgårde på jobb. Høsten er alltid fin, og før jeg skulle på arbeid rakk jeg å ha en liten fotoshoot. Soloppgangen bak åsen er bare så nydelig, og jeg kunne tatt massevis av bilder – hvis ikke det hadde vært på grunn av husene og høyspentledninger som står i veien. Skulle gjort mye for å få fjernet det – spesielt ledningene. Noen ganger slår tanken meg inn “hvorfor har ikke huset mitt flere titalls etasjer?”. Da hadde jeg fått god utsikt til fine motiver da. Men ble litt knipsing likevel.

 

Så var jeg på klar for arbeid og en fin og spennende dag. Alltid litt ekstra stas på dager hvor det skjer litt andre ting enn vanlig. Denne uker er det, som kanskje noen har fått med seg, brannvernuke. På formiddagen ble det både brannøvelse, som gikk veldig bra, og ikke så lenge etter ble det brannbilbesøk. Stor stas for både store og små, og to menn kom i sin uniform og viste oss hva de hadde i brannbilen sin og litt om jobben. Mange små hoder hang over gjerdene, og da vi fikk lov til å sitte på og ta en rundtur i den store bilen var det stor jubel for mange. Og ikke minst oss voksne. For min del sto jeg over og så heller på den store gleden hos de minste. Forresten er det åpent besøk hos brannstasjonen nå til lørdag, for de som ønsker seg en tur dit!

Ellers har det vært en strålende dag. For ikke å snakke om været. Hvem skulle tro at solen skinte i flere dager, og det i tillegg er så varmt som det er? Helt fantastisk i mine øyne, og vi har hatt en toppers høst hittil. Synd at dagene går så innmari fort. Etter at tirsdagen er forbi er uken nesten gått syns jeg. Hvorfor har ikke døgnet flere timer og ukene flere dager? Jaja, ikke kan jeg gjøre noe med det. Vi får nyte dagene så godt vi kan, og vi drar fort på åra. Halvveis til førti neste uke er litt skummelt å tenke på!
 

Så var helgen her – igjen! Ukene flyr fortere enn som fy, og vips så var det plutselig lørdag. Brodern og jeg tok oss en tur bort på kilen her for å få fikset hjulet på pappas sykkel. Det er denne sykkelen jeg har brukt de siste ukene, etter som min sykkel var punktert og har stått stille en stund. Søstrene og mamma har også vært på en liten bytur i ettermiddag, og jammen fikk jeg kjøpte meg nytt dekk til sykkelen. Så nå kan sykkelen min fikses! Litt utrolig å tenke på også. Jeg fikk sykkel til konfirmasjonen min. Det vil si at den er litt over fem år gammel. I løpet av de årene har det vært utrolig lite problemer med den – nesten ingenting. Men siden slangen ble byttet to ganger og samme feilen var at hjulet ble bløtt i løpet av natten, ja da var det bare å kjøpe seg nytt dekk.. 

Nå er Skal vi danse på storskjermen her, og middagen lages. Alt i alt har det vært en fin dag, og kvelden nytes helt ut. Ser du på Skal vi danse i kveld?

I PINESTOLE

Så var det mandag og en ny og spennende uke er i gang. Helgen gikk like fort som den kom, og i går hadde jeg en ganske stille og rolig dag frem til sein ettermiddag. Tvillingene spilte fotballcup på Eik, broderen dømte og foreldrene var tilskuere og heiagjeng. Jeg nyter alltid stillheten i huset når alle sammen er borte, og da koser jeg meg virkelig. Under cupen var det alltid oppdateringer på facebook om hvordan kampene gikk, og da jeg så at lillesøster var kommet til finalen var det ikke annet enn å kle på seg regntøy og gå til eikbanen. Ikke i mine planer, men ble litt rastløs kan du si. 

Kampen i seg selv var utrolig spennende. Veldig gode begge lagene – hvis vi ser bort i fra at eikjentene var et hodet eller to høyere enn tønsbergjentene. Stillingen ble 1-1 og tiden rant ut. Ekstraomganger måtte til, og det var fortsatt likt. Da var det bare en ting å gjøre, og det var å gjennomføre straffekonk. Utrolig spennende, men seieren gikk tilslutt til eikjentene…Vi var så nære og jentene var fantastisk flinke!

Og her putter lillesøster ballen i mål ♥

sp8ia0gnLj

Men i dag var dagen her som jeg lenge har gruet meg til. Faktisk har jeg gruet meg i hele et og halvt år. Pinestolen skulle besøkes i dag – eller det vil si tannlegen. Grøsser av tanken og ordet. Men det er det jo mange som gjør, så jeg er ikke alene. Jeg vet jo at det ikke er noe farlig, men tanke på at det kan være hull eller noe annet galt gjør det skummelt. Hva om ikke det er som det skal? Jeg vet jeg er stor og snart runder tjue om to uker, men det er alltid godt å ha mamma ved sin side da. Damen som skulle sjekke tenne var veldig koselig og snill, og hun kunne se på meg at jeg ikke likte dette. Jeg ble overrasket over hvor flink hun var til å holde roen min nede, og det var godt å høre at alt så bra ut. Bare litt tannstein som ble skrapet bort, og så var tennene mine fine igjen. 
Nå vet jeg at det ikke er noe farlig (selv om jeg alltid har visst det), og trenger ikke grue meg. Så nå skal jeg tilbake til sjekk igjen om to år. Så da er det bare å holde tennene rene og kariusen borte, så skal det vel gå like bra som nå. Pinestolen var visst ikke så skummel likevel! Om en times tid eller to er det kvelden her, og en ny arbeidsdag venter i morgen. Før jeg vet ordet av det er helgen her. Nyt og kos dere med dagene, de går så ufattelig fort!

Da kan jeg endelig slenge meg i senga og nyte resten av kvelden. Dagen startet uventet tidlig. Var opp kvart over åtte, og det kjenner jeg på øynene nå. De er slitne. Men hva gjør man ikke for de andre. Lillebror skulle dømme på fotballcup og han skulle være på banen klokken halv ni. Så da var det å slenge på seg noen filler i en fei og kjøre avgårde. Heldigvis skulle han bare opp på Eik, så var ikke lange biten. Verre om det hadde vært et lenger stykke unna.

Vel hjemme igjen fikk jeg slappet av noen timer før lillesøster ville ha med meg en tur på butikken. Vi ruslet avgårde og fikk gjort unna det vi skulle. Og igjen da kunne jeg ta det helt med ro og gjøre akkurat det jeg ville, pluss litt husarbeid og vasking. Så det har altså skjedd litt i dag. Har til og med blitt litt baking her på meg i kveld. For noen uker siden var vi i bursdag hos farfar. Der fikk vi servert god kake, men også nydelig hjemmelaget wienerbrød. Så nå har jeg endelig fått prøvd meg på det også. Resultatet ble at de var veldig gode. Ble noen brett for å si det sånn. Utrolig enkel å lage og veldig lettvint!

Nå koser jeg meg med resultatene av Skal vi danse. Første delen så jeg sammen med min familie mens vi spiste middag og koste oss. I dag ble det reker på de voksne (jeg var ikke en av dem i kveld) og salat på barna. Smakte godt og nå er jeg mett og god. Vært en veldig fin dag og håper morgendagen blir like fin om ikke bedre. Da blir det nok en super helg. De to fridagene går jo så fort hver gang, så her gjelder det å nyte hvert eneste sekund før det er en ny uke med slit og godt arbeid. Ha en super kveld videre!