En superfin Kr. himmelfartsdag! Våknet opp i ti tiden til nydelig og strålende sol gjennom vinduskarmen. Og ikke så lenge etter var jeg på tur. Jeg rakk å få tak i litt badetøy og noen få nødvendigheter – og kamera var en av dem. Et vennepar møtte oss og vi kjørte mot Tjøme. Der fant vi et kjempeflott sted som heter Moutmarka. Vakkert sted i mine øyne, med utsikt mot havet, og ikke minst litt i le for vind. Vi satt der stort sett alene, og var ikke så veldig mange andre mennesker å se. Med andre ord ganske så stille og rolig, og vi koste oss masse i solen. Vi hadde rigget oss godt til, og litt kos i sekken og grillmat var med oss. Utrolig koselig stemning, og vi fikk slikket mye sol på kroppen. Kanskje litt for mye siden vi har blitt litt solbrente. Men masse farge har vi så klart fått. Mange timer ble det i solsteken, bort i mot syv av dem. Ryggen min som var helt kritthvit da jeg dro hjemme i fra, den er helt rød nå. Og ansiktet ser ut som en tomat. Får bare håpe store deler av det blir brunt etter noen dager, for jeg har ikke pleid å ha den huden som blir så veldig brun – slik som mine brødre har. De blir nesten kølsvarte! 
Så dette har dagen min bestått av, og kan jo legge ved noen bilder jeg tok på turen. 

Yohuuu det er helg, og det bare etter tre arbeidsdager! Veldig deilig med kort uke, og nå skal det bli deilig med mange fridager. Helgen som var hadde jeg fult program. Lørdagen var jeg på jobb klokken åtte om morgen, hvor jeg og min kusine skulle hjelpe til med forskjellige oppgaver på årets messecup. Vi tok en tur innom butikken for å få med oss litt varer vi kunne mekke sammen. Vi kusinene hadde et godt samarbeid syns jeg, og det ble kuttet masse agurk, skjært både grove og fine baguetter og lagt på pålegg. Fikk ikke helt telling på hvor mange vi laget, men det var ikke få. Etter et par timer var det å kjøre noen turer til andre haller i nærheten for å levere maten og litt annet tilbehør de trengte. Vi fikk gjort ganske mye, og det gikk i ett i hele seks timer. Siden hele familien var avgårde da jeg kom hjem, belønnet jeg jobbingen med litt shopping til meg selv. Ble noen nye plagg i skapet, og det har også blitt en del nye klær på meg i det siste. Og siden klesskapet skal få masse nye plagg etter hvert, er jeg hvert fall i gang.

Så var det søndagen, den store dagen for min fetter som skulle stå til konfirmasjon. Men først var det å se lillesøster spille elitekamp, hvor de vant 4-1. De var super flinke. Så var det bare å gå derfra i finstasen vi var dresset oss opp i, å kjøre full fart til kirken for å rekke. Vi kom akkurat ikke frem i tide, og tok heller turen opp til onkelen vår som var hjemme med minstejenta. 
Etter at seremonien var over var det å dra avgårde til lokalet selskapet skulle være. Da vi kom var det dekket pent opp, og bordene var satt opp i en form av hestesko. Gjestene kom stigende på, og etter hvert ble det servert nydelig mat på koldtbordet. Fløtegratinerte poteter, paier, kylling, salater og masse annet godt var det å få. Det ble noen runder med mat kan du si, men måtte også passe på at det ble plass til deilige desserter. Vi koste oss masse rundt bordet lenge, men det  måtte også fotograferes litt. Det var en kjempeflott dag for konfirmanten og alle de andre, og vi var så heldig å få være med på å gjøre dagen hans topp. Kan jo vise noen av bildene under her som ble tatt denne dagen.

I kveld har det også blitt litt fotballkamp på meg. Lillesøster og jeg tok turen opp til gressbanen for å se Tønsberg damelag spille mot Re. Tante var der også, så for at hun ikke skulle bli sittende alene svippet vi innom. Sluttresultatet ble 5-0 til tønsbergdamene.

Fine fetter og tante ♥

Min flotte og herlige kusine, som skiller bare ti måneder mellom oss ♥

Alle søskenbarna samlet på ett bilde ♥ Er ikke ofte vi får til det


For noen fine dager vi har hatt, og det er i hvert fall et håp om at det skal bli mange fine sommerdager fremover. Er så deilig å slippe og kle på seg litt ekstra, og heller gå litt lettkledd. Men siden man aldri kan være helt sikker på hvordan blir utover dagene blir det alltid med litt ekstra klær. Godt en har flere muligheter, så en slipper å fryse her i Norge. 
På jobb har vi vært mye ute, og jeg merker at jeg står mye i sola og følger med på de små. For det første er det veldig deilig og oppholde seg i varmen, og for det andre gir det gratis farge på kroppen. Tenk, det er ikke alle som har mulighet til å være ute hele dagen når de er på jobb, og jeg er glad for at jeg kan benytte meg av den sjansen. 

Vel hjemme fra jobb var nesten pannekakene servert på fatet. Mammas pannekaker er nok de beste, og litt flaks at det ble det til middag i dag. Jeg satt seinest på jobb i pausen og tenkte masse på at jeg fikk veldig lyst på akkurat det. Og så, uten å si noe til noen andre kom dette frem på dagens middagsmeny. Dagen kunne nesten ikke blitt bedre. Så fant jeg ut at jeg ville bli med å se lillesøster spille fotballkamp. De fikk besøk av Nanset/Kvelde på hjemmekampen sin, så jeg ble med. Og jammen ble det ikke seier på dem også. Hele 7-1 vant de. Flinke TFK jentespillere! 
Nå er snart kvelden her for min del. Føler at jeg trenger de timene med søvn jeg kan få før det er en ny dag med nye muligheter i morgen tidlig. Litt greit å ha faste rutiner i hverdagen også. Hadde ikke så mye mer spennende på hjertet, men kos dere masse. Håper dere har hatt en fin dag, og ønsker dere en fin kveld videre! 

For en fin dag dette egentlig har vært. Stod opp i halv åtte tiden og dullet meg inn i morgenkåpen. Litt over ni var vi ute av huset, ferdig pyntet og klar til å se årets tog i Tønsberg by. I år var det bare Tiril som skulle gå i toget, og vi andre stod på siden å fulgte med fra den stunden kanonene på Slottsfjellet ga sine smell. Det tok litt tid før de kom, og det var mange kjente folk å se som kom i sin finstas for denne dagen. Mange i både bunad og andre fine kjoler og dress.

Toget med alle menneskene og korpsene som gikk forbi oss gikk ganske fort. Tok vel en halvtimes tid, og så var sistemann i den lange rekken sett. Mange fine rop og sang som kom fra fine folk, og så var det å snu snuta andre vei og gå hjemover. På veien gikk vi innom for å kjøpe is. Smakte veldig godt med softis, og 17. mai er vel ikke en nasjonaldag uten det. Vel hjemme igjen ble det en god lunsj med rundstykker og godt ved siden av. Koste oss mens vi så feiringen på tv-skjermen. Vi tok det litt med ro og slappet av før jeg dro for å hente tante og fetter på Revetal. Så resten av denne dagen har vi kost oss masse med de. Spist god grillmat – blant annet grillspyd med masse godt, ris, potetbåter, saus og masse grønnsaker. Er ikke så lenge siden vi ble ferdig med måltide, og nå er det vel dessert. Vi har både pavlova, brownies og masse is. Så resten av kvelden skal vi bare kose oss!
Håper mange der ute har hatt en like fin dag som det jeg har hatt, om ikke enda bedre. Det som er viktigst er at man koser seg, er sammen med de en er glad i og ikke minst har det bra. Er også mange andre stikkord en kan ta med, men har man vært innom disse punktene, kan det  nesten ikke bli bedre. GRATULERER SÅ MYE MED DAGEN, ALLE SAMMEN!

Nå er snart alt på stell, og alt klart for morgendagen. Nå er det bare å få seg selv ren og pen, og så er mye gjort. Hatt en veldig fin dag på jobb, hvor vi tok med en liten gruppe på 17. Mai markering sammen med Eik skole. Klassene kom med et innslag hver, og det ble mange sanger som har noe med morgendagen å gjøre. Ble til og med på togøving med et par barn. Alt i alt syns jeg det har vært en veldig fin dag, og været har stort sett vært med oss. Deilig å ikke gå med så mye klær, og kanskje se litt forsmak på mer sommer. Får bare krysse fingre og tær for at morgendagen blir like fin – om ikke bedre. Festdrakten ble gjort klar i går, så godt og ikke ha så mye å ta tak i siste liten. 

Hjem fra jobb var jeg en liten tur hjemom før jeg dro avgårde igjen. Lillesøster og jeg tok en liten tur til byen, og jammen ble det ikke litt klær på meg. En cardigan på både meg og søster – men forskjellige farger. Og en søt liten tshorte og ny bikini til sommeren, med masse bading forhåpentligvis. Så jeg har vært litt på farting kan du si, og litt hamstring på is til morgendagen. Legger også ved et bilde av den nye sommerkjolen jeg kjøpte for en ukes tid siden. Syns kjolen var kjempesøt og prøvde å få søsteren min til å “kjøpe” helt lit ved å si at jeg kunne betale den. Men det gikk hun visst ikke med på. Så, jaja… Da blir det snart kvelden slik at en ny pakke med energi kan bli brukt på dagen som venter oss.
 

Ny uke, ny start og nye muligheter. Å våkne opp til et grått og trist vær var ikke akkurat det jeg håpet på da jeg tittet ut av vinduet. Jeg var ganske klar for en ny dag på jobb, men samtidig ikke. Noen dager går jeg rundt og gleder meg ekstra mye til sommerferie, og andre dager har jeg mer motivasjon til å jobbe. Men sånn er det jo med oss alle. Noen ganger er helt perfekte, og jeg vil nesten ikke hjem. Andre dager går jeg å venter i mange timer på at arbeidsdagen skal bli slutt. Men det beste av alt er at jeg koser meg. Ved siden av alt dette er jeg også veldig usikker. Hva er det jeg egentlig vil? Og kanskje er det lurt å finne ut litt mer snart. Problemet er bare det at verden består av så ufattelig mange muligheter og valg. Jeg er bare glad jeg er ferdig med tretten år på skole. Så få vi se hva det blir seinere. Jeg er fortsatt ikke interessert i å studere videre akkurat nå, og da er det godt å være i jobb.

Men inn på noe helt annet. Denne badeutfordringen som går rundt om kring på facebook. Jeg hadde i mine baktanker å kunne slippe og “blande” meg inn i dette. Men der tok jeg feil. Her i går ble jeg nemlig utfordret av min lillesøster, sammen med min familie. Da var det bare å dra med seg lillebror, Oskar, opp i dammen for å bade. Speilrefleksen ble med, sånn at jeg kunne filme dette her. Jeg fikk lillebror til å hoppe først, og etter hoppet jeg ut i også. Kaldt var det, men ikke sånn veldig ille når jeg tenker meg om i ettertid.

Dette er bilder som er tatt ut fra filmen (fikk ikke til å laste opp opptaket)
 

Etter jobben i går dro jeg rett avgårde til Revetal en tur. Våres kusine på syv år skulle komme på overnatting, så da hentet jeg henne. Denne lørdagen hadde jeg ikke store planene, men ble litt planer utover dagen. Tok med meg kusinen min på tur i skogen. Gikk en tur til gamle barnehagen til tvillingene for å se hvordan de hadde det da de var der. Snuppa fikk lekt og klatret litt, og til og med babyhuska ble prøvd. Turen gikk videre, og neste vi møtte på stien var månedammen. Det var hit vi i utgangspunktet skulle på tur, for å se om det var noe liv i dammen. Ordet liv var nok et sterkt ord i dette tilfellet. Da vi kom svømte det et andepar i vannet. Så ikke ut som de var villig til å hilse på oss, og vi utforsket videre i dammen. Salamander var et av livene jeg så etter, men var ikke liv på dem heller. Tror jeg bare så en, og prøvde å få tak i den. Men sleip som var smatt den avgårde. 
Mer annet spennende var det ikke å se på, så vi gikk videre til andredammen for å se hva vi fant der. Stille var det på vannet, og ikke et eneste kryp ga fra seg liv der heller. Derfor bestemte vi oss for å gå innom Byskogen skole å se hva vi kunne gjøre der. Matilde fant en huske hun prøvde, og jeg må virkelig si at det er blitt sårt på lekeapparater. Før jeg gikk ut av grunnskolen var det et tårn med sklie og noen dumper. Men de siste årene har barneskoledelen mistet mange små arenaer hvor det var lekeapparater for de minste, og området har blitt veldig åpent, men samtidig tomt. Får håpe de har noen planer fremover som kan få skolebarna i mer aktivitet når de har friminutter og slike ting.

Før vi tuslet hjemover gikk vi innom ungdomsskoledelen for å se der tvillingene går (de er snart ferdig med åttende klasse allerede….wuuæææ). Gjennom den lille turen rundt skolen vekket det mange gode minner, og jeg er superglad for at jeg fikk gå hele ti år på Byskogen! Hvis jeg skulle savnet grunnskolen eller videregående, så heller det mer på Byskogen enn Melsom. Jeg hadde det helt supert på bondelandet i tre år, det er ikke det. Men over ti år så opplever man ganske mye enn det en gjør på tre år.

Hjem kom vi tilslutt, og ble litt kos i sofakroken før det ble en liten bytur med mamma og lillesøster. Ble til og med litt shopping på meg, noe jeg ikke hadde planer for. Ble en ny topp, en sommerkjole og en bukse. Klesskapet mitt skal fornyes, så da er jeg jo litt på vei. Resten av kvelden skal vi slappe av og kose oss med gooood middag. I dag står det nemlig taco på menyen. Ønske alle og en hver en riktig god lørdagskveld og en strålende helg videre!
 

Kusiner på tur

Da var det endelig helg, og det var på tide. Føles ut som en evigheter siden jeg hadde fri sist. Men vent – 1. mai i går og en rød dag. Gårsdagen satt vi ute på terrassen når vi fikk besøk på ettermiddagen. Vafler ble stekt og servert, og vi koste oss i solveggen. Nesten hvert fall. Blåste sur vind og solens varme kom ikke godt nok frem i “blesten”. 
Så var det  tilbake på jobb i dag, siste for denne uken. Hadde en liten følelse på at det var mandag, men så minnet jeg meg alltid på at etter jobb så var det helg. Selv med en stille og fin dag har jeg kost meg masse. Nå er det sofaen som gjelder, og med norske talenter på skjermen kan det nesten ikke bli bedre. Middagen er ikke på borde enda, men den kommer senere. Ellers var jeg bare innom en liten tur, så ses vi nok plutselig igjen!