Kroppen er slengt i senga, og sammen skal lillesøster og jeg sove sammen i natt. Det er alltid koselig. Før gjorde vi det mye oftere, og jeg snek meg alltid inn på rommet hennes og flyttet henne over i min seng. Men det er ikke så lett i dag, og nå får hun stort sett sove hos meg hvis hun vil og har lyst. Tidligere i kveld hentet jeg henne og noen venner i byen, og da de andre var kjørt hjem tom vi turen innom butikken. Der kjøpe vi noe som vi kunne kos oss litt med i kveld. Vi har også alle kost oss med god middag, og etterpå bestemte Tiril og jeg oss for å ta en tur ut å leke i snøen. Følte meg skikkelig barnslig og mye yngre der vi hoppet og slang oss i snøhauger. Hoppet fra høye gjerder og bare ramlet baklengs på ryggen i snøen var veldig morsomt. Mamma fikk også tatt noen bilder av oss sammen, og vi var inne igjen i halv elleve tiden. 

♥♥♥♥♥

En lang og fin uke er ved verdens ende, og årets første måned er snart over. Syns ikke det er lenge siden nyttårsdagen hvor vi feiret med gode venner, nydelig mat og fine raketter på himmelen, og ønsket 2014 velkommen. Nå som januar har gått så fort, lurer jeg litt på hvor fort dette året glir forbi. Snart er vel neste år her allerede. Får da håpe at mange fine minner kommer først, sånn at 2014 blir et år en kan se tilbake på.

Vel hjemme fra jobb ble det en liten blund. Tyder på at jeg har kost meg ekstra mye i dag – eller kanskje hele uka. Men jeg våknet kvikt da lillebror og jeg fant ut at vi skulle snøbade litt på terrassen. I all denne snøen som har kommet, var dette faktisk ganske deilig. Kunne gjerne gjort det igjen.

Ja, ja. Nå er det helg og jeg skal lade opp nye jobbeenergier. Før jeg avslutter med litt TV-titting og fredagskos, skal lillesøster og jeg ta oss en tur ut i snøen. Med klær og full pakke denne gangen. Ønsker alle en kjempefin fredagskveld, og riktig god helg til alle og en hver!

 

Q; Hva skal du i helgen?

Mye snø var kommet sist gang jeg skrev noe her inne, og ikke nok med det. Nå har det kommet flere sekker med snø, og dette er alt for mye i mine øyne. Jeg likte desember veldig godt, hvor det var bart. Men så kom glatta, og deretter ble det snø. Holdt også med det første snølaget som kom. Da syns jeg det var mer enn nok. Selv om jeg ikke liker snøen, viser jeg glede til barna når vi er ute i snøen og koser oss når jeg er på jobb. Men det er fortsatt vintersesong, så vi må nok holde ut i noen uker til. Hvis ikke værmeldingen stemmer da. Nå har de gitt oss masse snø hele uken, og til uka igjen er det varslet om mildere vær med nedbør istedenfor. Får da inderlig håpe at dette stemmer.

Igjen så har uken gått utrolig fort, og i morgen er det fredag igjen. Så skal det bli veldig deilig med helg, og jeg skal kose meg ekstra mye for å få enda en fin uke på jobb. Storkoser meg like mye nå som da jeg startet i september. Tenk at fire måneder har gått allerede! 
Nå skal jeg nyte den lille stillheten jeg har før de andre kommer hjem igjen. Var veldig deilig å komme hjem til tomt hus, lage seg litt mat og slenge beina på bordet. Ellers merker jeg at jeg ikke har så mye på hjertet lenger. Men kommer sterkere tilbake nå den tid kommer. Legger heller ved noen vinterbilder slik det ser ut nå. Masse snø, og den vil jeg snart ha bort.

Da var det helg, igjen. Siden sist har det kommet mye snø, til stor glede for store og små. Ikke fullt så mye likt fra min side, og må si vi hadde en super fin desember. Litt snø hadde vært nok, men nå syns jeg det er veldig mye som har kommet. Etter endt jobbedag i går slang jeg fra meg tingene da jeg kom hjem. Heiv meg rundt og tok frem måkebrettet for å måke innkjørselen før pappa kom hjem fra jobb med bilen. Ellers var det en stille og rolig fredagskveld. Avsluttet kvelden med å gå ut og måke igjen litt senere på kvelden, og det hadde kommet et lag nysnø på bare noen timer. 

Her om dagen ble det en liten bytur, og da fant jeg meg en veldig fin topp som jeg likte veldig godt. Var masse salg som var ute og gikk, og denne toppen som kostet 249,- fikk jeg til 50 kroner! Da er det virkelig lov til å handle vil jeg si. Fant også en singlett som var veldig deilig å ha på seg. Så det ble med et par plagg med meg hjem denne kvelden.
 

 

Nå som vinteren har kommet for fullt kan det endelig bli litt vinterbilder. Tok noen bilder i dag, av Pomel som fikk lov til å løpe rundt i snøen som var på terrassen. Den er nå snart ferdig måket for, og vi kan se litt plank der igjen. Tror han koste seg litt ute i snøen der han suste for å utforske. Han har vært ute i snøen en gang tidligere i vinter, men ikke i så masse snø som dette. Og den gang likte han seg ikke, men nå var det en fryd av å møte snøen. Tror han ble litt sur da jeg tok han inn igjen, for å si det sånn.

 

Igjen så er det helg, og deilig skal det bli! En fin uke på jobb, og nå som det er nytt år koser jeg meg like mye. Første dagen etter en liten ferie, og hvor alle barna var på plass, hadde mange av de forandret seg litt i løpet av julen. Noen hadde til og med strekt seg. Er så koselig å se barnas utvikling, mestring og sinne. Her om dagen da jeg satt og så på alle barna som lekte, slo det plutselig en tanke at det er veldig mange “barnearter”. Vet ikke helt hvordan jeg skal sette et ord på det, men alle er slett ikke like, og det var litt rart å tenke på hvor mange millioner ansiktstrekk og fasonger det egentlig er ute i verden. Har du noen gang tenkt på det?

På jobb i går var ikke barnas hverdag helt lik som den pleier. De fikk vite at vi skulle få besøk etter lunsj, og mange gledet seg. Hvem det var fikk de ikke vite helt enda. Mange spente og små kropper. Plutselig fikk vi litt dårlig tid ved lunsjen. Siden det var matdag i barnehagen var det rundstykkeuke. Mange gode rundstykker som er laget av barna, og ved siden av var det masse godt pålegg. I all hast fikk vi tilslutt på oss klærne, og de spente barna hang nesten over gjerdet ved porten med en gang de kom ut. Det ble kanskje noen skuffelser når de fikk vite at besøket ikke kom helt riktig enda, og fikk heller løpe rundt og leke. En times tid senere kommer endelig besøket. En stor politibil kommer kjørende inn og parkerer utenfor. For barnas store begeistring springer alle bort og samler seg i en stor gjeng. Blålysene blir slått på, og store barneøyne åpner seg. Ut kommer det to politimenn, en av de var en dame. Og ikke nok med det. Bakdøren blir åpnet, og der satt det jammen en politimann til. 

Vel inne strømmer barna på rundt de svartkledde “heltene”. Veldig nysgjerrige, og skulle både se på lommelykten, alle duppeditter i lommene og ikke minst håndjern. Bilen var også spennende for barna. Mens blålysene surret kom det også lyd. Sirenen fikk slått noen slag, og dette ble vel prikken over I’en. Etter besøket var det mange gladnse barn å se som fortsettet leken videre. Tror barna syns det var litt moro at det skjedde litt andre ting i hverdagen. Jeg selv syns dagen blir mer spenndene når de ikke blir de samme rutinene hver eneste dag, at den heller sklir litt ut med andre aktiviteter. 

Ellers har det ikke skjedd noe mer spennende denne uken. En fin økt på jobben i dag, med masse lek og moro. Aktiviteter både innen- og utendørs, og mange glade barn å se. Da blir dagen så mye bedre, og motivasjonen (stort sett) sterkere! Men nå skal det virkelig bli deilig med helg. Ble en liten kjøretur etter jobb også. Tok med meg lillesøster til Revetal. Vi kikket i noen butikker, og jeg fikk kjøpt meg litt nytt undertøy som jeg trengte. Vi tok også turen innom XXL i byen, og fikk sett litt der. En fin dag med andre ord, og helgen skal brukes til å samle nye og mye mer krefter til en ny arbeidsuke!

Merker godt at ni dagers ferie er over. Andre nyttårsdag startet med planleggingsdag for Eikbarnehagene. Veldig morsomt å få være med på det, og vi snakket og gjorde noen praksisoppgaver i grupper på Kongseik. Dagen startet klokken ni, og det ble tre timer der før det ble en times pause. Da var det lunsj og så måtte vi komme oss til Kilden kino hvor vi skulle på foredrag med Marco Elsafadi. Der hadde vi en hel kinosal for oss selv. Flere barnehager rundt om i Tønsberg var å hørte på, og jeg må jammen si at dette var et fantastisk lærerikt, morsomt og spennende foredrag!!! Det var interessant hele veien, og jeg var ikke på nippe av pinnen for å sovne. Han klarte å holde de tre timene med prat på en oppmuntrene måte, og tok hele publikum med i samtalen inne imellom alt det han sa. For en mann sier jeg bare! Skulle gjerne hatt noen timer og hørt mer om det han hadde å fortelle, for å si det sånn. Dagen før hadde jeg sett for meg at dette kom til å bli en grusomt lang og kjedelig dag. Men der tok jeg visst helt feil. Lærte mye med andre ord.

Andre nyttårsdag var det tilbake på jobb. Den lille ferien jeg fikk var over, og det var litt tungt å komme tilbake. Selv med bare åtte barn på avdelingen. Mange av barna hadde tatt en inneklemt fridag denne dagen, og det var lite og henge fingrene i. Følte meg som en sombie i mange timer. Men arbeidsdagen i dag ble mye lettere. Har ikke følt meg noe trøtt, og nesten alle barna var på plass igjen. Og med alle de søte barna jeg har blir jo dagen fyllt med mye rart og spennende. Elsker jobben min!

Tenkte jeg kunne vise dere de bildene jeg tok på nyttårskvelden. Fikk også fikset photoshop i helgen, og da ble jeg glad. Hva skulle man egentlig gjort uten den? Ønsker dere en fin kveld videre!

 

Da var vi inne i et helt nytt år, og 2013 har vært et innholdsrik år. Mye som har skjedd, både godt og vondt. Har ikke tenkt til å ramse opp måned for måned, men kan jo nevne noe av det som jeg husker best. Og det som sitter veldig godt festet er ulykken jeg hadde 10. Februar. En søndag tidlig på ettermiddagen var det håndballkamp som sto på programmet. Jeg var en av de syv som startet kampen, men fikk ikke spille mer i en tjue minutters tid. Det var da det grusomme skjedde. Vi var i angrep og jeg så en diger luke på min høyre kant. Jeg løp igjennom med ballen for å skyte på mål. Tok mine tre skritt og hoppet høyt opp i lufta da jeg kjente jeg fikk en dytt i siden og dermed kom i ubalanse. Høyrearmen fikk hele kropsvekten over seg, og så sa det *knekk*. Der lå jeg på banen i store smerter, og et håndledd som var brekt. Et veldig stykt brudd fikk jeg vite på sykehuset. Etter dette ble det litt treninger, men så var vi ikke lenger et Husøy Foynland lag lenger. Dermed har det ikke blitt noe mer håndball siden våren.

Men nok snikksnakk om det. Per i dag er hånden brukbar til alt ting, men fortsatt lite bøyelig og noen smerter nesten hele tiden. Men det klarer jeg å leve med enn så lenge.

Siste året på videregående bestod jeg med glans, og hadde ståkarakterer i alle fag. Det har alltid blitt sagt at tredjeklasse er et tungt år, i verstefall mye å gjøre. Og det skal jeg ikke legge skjul på. Jeg fikk gjort alt jeg skulle av lekser og oppgaver, og var fornøyd med resultatene jeg fikk.

I sommer startet vi med å rive kjøkkenet, og et helt nytt kjøkken skulle inn. Pappa sto på, og fikk veldig god hjelp av Oskar og meg. Vi ble så fornøyd med sluttresultatet, og i dag er det bare koselig å sitte på kjøkkenet enn det var før. Mer lyse farger har kommet inn, og det er veldig deilig. 

I høst startet jeg i en helt ny jobb, og tok virkelig et stort skritt ute i den store verden når jeg startet å jobbe i barnehage. Hvem hadde trodd det? Ikke jeg for et år siden. På slutten av ungdomsskolen ville jeg bli fotograf, men ville ikke bygge videre på det ettersom jeg hørte at det var vanskelig å komme ut i læra og den veien. Tok derfor ikke noen tanker videre på det. Grafisk var også noe jeg likte da jeg gikk på skolen, og andre året ville jeg bli mediegrafiker. Men den gang ei. Dette forandret seg igjen siste året på videregående, og da, da ville jeg begynne å jobbe i barnehage. Og der er jeg nå, og koser meg på jobb hver eneste dag. Så helt siden 16. September har det blitt jobbing hver eneste dag frem til siste jobbedag på lille julaften. Da var det endelig deilig med litt juleferie, men i morgen er det tilbake på jobb igjen.

Rett før jul, nærmere bestemt 19. Desember hadde jeg oppkjøring. Dette gikk veldig bra, og siden den dagen har jeg hatt lappen. Men ikke noe egen bil enda. Vi hadde en fin julefeiring hjemme i år, med litt familiebesøk. Det kan dere jo både lese og se litt lenger ned på bloggen. Romjulen har vært stille og rolig, og nyttårsaften var veldig hyggelig. Vi var bedt bort til et vennepar av oss i år. Noe så hyggelig. Masse god mat ble servert. Både hjemmelaget pizza, kjøttboller, potetbåter, eggerøre… Ja gud vet. Masse godt var det! Til og med en nydelig dessert fikk vi litt senere på kvelden. For en god ostekake dette var, og med jordbærgelé på toppen av det hele. 

Mye kos og skravling ble det denne kvelden, og de minste barna fyrte av noen små fyrverkeri før den store oppskyningen endelig var der. Da gikk vi alle ut til fotballbanen ved Tønsberg svømmehall. (Vi feiret på Trælleborg) Mange fine farger og mønster på fyrverkeriene, og en super fin start på 2014. Etter all hyggen, nydelig mat, dessert og god vin tok vi turen hjem i 01-tiden. Kom meg ikke ordentlig i seng før nærmere 03.00 i natt, og sov veldig godt denne natten i forhold til natt til nyttårsaften. Dermed avslutter jeg med å si riktig godt nyttår til alle og en hver!