DET ER FREDAG

Igjen så er det helg, og deilig skal det bli! En fin uke på jobb, og nå som det er nytt år koser jeg meg like mye. Første dagen etter en liten ferie, og hvor alle barna var på plass, hadde mange av de forandret seg litt i løpet av julen. Noen hadde til og med strekt seg. Er så koselig å se barnas utvikling, mestring og sinne. Her om dagen da jeg satt og så på alle barna som lekte, slo det plutselig en tanke at det er veldig mange “barnearter”. Vet ikke helt hvordan jeg skal sette et ord på det, men alle er slett ikke like, og det var litt rart å tenke på hvor mange millioner ansiktstrekk og fasonger det egentlig er ute i verden. Har du noen gang tenkt på det?

På jobb i går var ikke barnas hverdag helt lik som den pleier. De fikk vite at vi skulle få besøk etter lunsj, og mange gledet seg. Hvem det var fikk de ikke vite helt enda. Mange spente og små kropper. Plutselig fikk vi litt dårlig tid ved lunsjen. Siden det var matdag i barnehagen var det rundstykkeuke. Mange gode rundstykker som er laget av barna, og ved siden av var det masse godt pålegg. I all hast fikk vi tilslutt på oss klærne, og de spente barna hang nesten over gjerdet ved porten med en gang de kom ut. Det ble kanskje noen skuffelser når de fikk vite at besøket ikke kom helt riktig enda, og fikk heller løpe rundt og leke. En times tid senere kommer endelig besøket. En stor politibil kommer kjørende inn og parkerer utenfor. For barnas store begeistring springer alle bort og samler seg i en stor gjeng. Blålysene blir slått på, og store barneøyne åpner seg. Ut kommer det to politimenn, en av de var en dame. Og ikke nok med det. Bakdøren blir åpnet, og der satt det jammen en politimann til. 

Vel inne strømmer barna på rundt de svartkledde “heltene”. Veldig nysgjerrige, og skulle både se på lommelykten, alle duppeditter i lommene og ikke minst håndjern. Bilen var også spennende for barna. Mens blålysene surret kom det også lyd. Sirenen fikk slått noen slag, og dette ble vel prikken over I’en. Etter besøket var det mange gladnse barn å se som fortsettet leken videre. Tror barna syns det var litt moro at det skjedde litt andre ting i hverdagen. Jeg selv syns dagen blir mer spenndene når de ikke blir de samme rutinene hver eneste dag, at den heller sklir litt ut med andre aktiviteter. 

Ellers har det ikke skjedd noe mer spennende denne uken. En fin økt på jobben i dag, med masse lek og moro. Aktiviteter både innen- og utendørs, og mange glade barn å se. Da blir dagen så mye bedre, og motivasjonen (stort sett) sterkere! Men nå skal det virkelig bli deilig med helg. Ble en liten kjøretur etter jobb også. Tok med meg lillesøster til Revetal. Vi kikket i noen butikker, og jeg fikk kjøpt meg litt nytt undertøy som jeg trengte. Vi tok også turen innom XXL i byen, og fikk sett litt der. En fin dag med andre ord, og helgen skal brukes til å samle nye og mye mer krefter til en ny arbeidsuke!

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg