Hallo hverdag! Da var fire uker med sommerferie over for i år, og nå er det tilbake til jobbehverdagen igjen. Var litt vanskelig å få kommet seg i seng i går kveld, og klokken bikket litt over tolv før jeg endelig sovnet. Tidlig opp var det i dag, og med seks timer søvn måtte dette bare gå bra. Heldigvis ligger det samme tidsskjemaet inne enda, med hvor lang tid jeg bruker til jobb. Første dagen etter ferien var jeg på plass ti minutter før jeg startet – ikke noe nytt fra det flotte året jeg hadde før sommeren. Veldig stille har det vært, og med bare tre voksne på avdelingen min hadde vi ansvar for mange barn. Hele fire unger! Kjemperolig start etter ferien med andre ord! Været har også vært på topp i dag også, og det ser ut som varmen skal fortsette hele denne uken. Godt en da kan holde seg litt i skyggen også, for den er god å ha når en trenger en liten pause fra solen.

Ellers har det vært en rolig ettermiddag. Da kroppen var kommet hjem fra jobb ble den liggende ute i sola. Der endte jeg med å ta en liten lur, og var helt borte i min egen verden en times tid. Godt var det hvertfall. Nå i kveld har det blitt litt middag, med en enkel løsning – grandiosa. Deretter blir det en rolig kveld, og så blir det å komme seg i seng etter at en har fått med seg favorittprogrammet på tv. Thomas Giertsen er intet uttak, og en fin avslutning på dagen med litt humor. Dere får ha en kjempefin kveld videre, og til de av dere som har hektet hverdagen på plass igjen får ha noen fine dager på jobb. 
 

Ikke galt å være morgenfugl og tilbake i jobb. Litt tungt, men godt!

 

Q; Har du startet hverdagen/å jobbe igjen, eller har du fortsatt ferie?

Gradene ligger fortsatt høyt oppe – 30 grader her i kveld nå, og etter en så lang og heit dag orket jeg ikke mer. Det ble en tur i bassenget for å avkjøle den varme kroppen. I kveld var det også veldig deilig i vannet, og jeg kunne ligget der mye lenger. Har vært en helt fantastisk fin dag – helt topp for å si det sånn. Musikken har vært online i hele dag og spilt mange fine sanger om og om igjen. Med musikk i bakgrunn og med det fine været vi har kan det nesten ikke bli mer magisk. Kost meg masse og bare tatt det helt med ro og gjort akkurat det jeg har følt for. Men nå har solen forsvunnet bak den lille skogen og de høye husene, og jeg har trukket meg inn for å få en rolig avslutning på den perfekte dagen. Livet er magisk!

Det tar på i disse varme dagen vi har fått, men jeg klager ikke. Med 36 grader i skyggen, og sikkert 40 grader i sola forflytter jeg meg rundt mellom å være i sol og skyggen fortsatt. Men det er ett sted det er helt fantastisk å ligge. I bassenget! Selv om solen skinner der også er det en fin kjøling av å ligge der og flyte på madrassen i vannet. Lå der ganske lenge i stad, og da jeg gikk opp lå kroppen min igjen. Annet slit orker jeg ikke i denne varmen, og mat har jeg nesten ikke spist. Men drikke derimot har jeg kastet i meg! Jeg skal hvertfall nyte de siste feriedagene mine, for nå flyr tiden fort. Bare i kvelden, morgendagen og helgen igjen med fri!

For en fin dag dette har vært! Har vært utrolig varmt i lille Tønsberg i dag, hvor det har ligget på rundt 35° i skyggen her i den lille kroken. Jeg hadde på vekkerklokken litt tidligere om morgen i dag, for å prøve og komme meg i rute til hverdagen starter igjen til uka. Siste ferieuken min nå! Hvor blir dagene av? Men jeg klarte ikke å komme meg opp etter at mobilen plinget et par ganger på meg, så jeg kom meg ikke opp før i ellevetiden. 
Dagen har bestått av null planer, og jeg har bare kost meg i det fine, flotte og fantastiske sommerværet. Det har vært så herlig. Rigget meg til med luftmadrass og musikk på terrassen, og bare ligget og kost meg. Har balansert litt mellom sol og skygge, ettersom det blir veldig varmt å ligge i solen for lenge. Så en liten pause innendørs har vært veldig deilig mellom heteslagene. Med andre ord har jeg ikke orket noe som helst av planer i dag, og har til og med hatt noen små runder i bassenget. Det fylte jeg opp med nytt kaldt vann i går kveld, og her var det ganske så behagelig og tilbringe litt tid i varmen. Hadde litt uflaks da jeg skulle en liten tur inn etter badingen. Jeg hadde tørket meg på beina, men var bare noen dråper våt på noen tær. I det jeg setter ned den ene foten over dørstokken – gikk veldig forsiktig, klarte jeg selvfølgelig å tryne bakover sånn at rumpa fikk et skikkelig støt med gulvet. Heldigvis gikk det bra, og jeg reiste meg rett opp igjen og latet som om ingenting hadde skjedd. Men kjente at jeg skvatt litt da kan du si. 

Mellom seks og halv syv forsvant solen her i kroken. Noen ganger skulle jeg ønske at jeg kunne kappe ned alle trærne og flytte høyblokken. Eller rett og slett bygge tre, fire fem etasjen på huset. Da hadde kveldssolen skint på terrassen i noen timer til. Godt jeg da kan nyte den alle de timene jeg har på dagen til å få enda mer farge på kroppen. Ellers har kvelden vært stille og rolig, og i morgen blir det å være litt på farta. Det er meldt like knallfint vær i morgen også, og det liker jeg! Hurra for en så flott sommer vi har fått!
 

Litt overraskelser i hverdagen er alltid gøy! Koste oss med god middag i kveld. Nydelig fløtepoteter av pappas variant med mørbradbiff ved siden av. Etter at jeg ble god og mett satte jeg meg ned med underholdning på tv-skjermen. Lå rett ut i senga og kastet et lite blikk ut vinduet mitt. Plutselig får jeg se noe stort og gult fly oppe i luften bak trærne, og det kommer nærmere. Jeg ser fort at det står Solo med store bokstaver. Litt overrasket, og fant frem speilrefleksen og løp ut. Tvillingene fikk også øye på den, og vi fulgte etter den og prøvde å vinke den ned til fotballbanen her. Den passerte videre mot Slagen, og jeg tok med meg lillebroren min slik at vi kunne følge etter den. Tvillingene hoppet også på, og ballongen hadde landet ute på åkeren. Vi fant et sted å parkere og gikk bort til den. 
Helt opp til den gikk vi ikke, men var ganske nærme. Vi hadde ikke så veldig stor tålmodighet til å se hva som skjedde videre, men etter en fem-ti minutters tid dro vi hjemover igjen. Fikk tatt noen fine bilder av ballongen da, og prøvde ut en ny redigering som jeg syns passet Solo veldig bra.

Her flyr den over huset vårt.

Og været har vært helt supert i dag også! Kjempestor sol har gitt fra seg masse deilig varme fra nesten skyfri himmel, og gradene har vært opptil over 30 grader i skyggen. Rigget meg godt til rette på terrassen i dag tidlig, og tok en frokostbit i finværet. Etter det har jeg ligget rett ut hele dagen og bare slikket sol. Gjelder å nyte hver time og hvert sekund av dette finværet. Vet aldri hvor lenge det kommer til å vare, selv om uken fremover er meldt knallsol. Jeg skal hvertfall klistre til meg mer sol på kroppen siste uken av ferien og bare kose meg. Vært veldig deilig med ferie, bortsett fra at den har gått fort. Snart tilbake til jobb nå. Hadde vært deilig med noen uker ekstra, men gleder meg til å komme tilbake til hverdagen igjen å se alle de andre.
Ellers har det vært en stille og rolig dag som dere sikkert skjønner. Vært på en liten handlerunde nå i kveld, og så blir det nok en deilig middag som pappa mikser sammen litt senere i dag! Håper alle har kost seg masse i det fine været vi har hatt her i Tønsberg, og mange andre steder. Jeg er super klar for en fantastisk dag i morgen også!!!
 

Solen skinner hver eneste dag nå, og finværet nytes maks ut. Slenger på meg bikini om morgen og blir liggende for å bli brun hele dagen. Koser meg masse med slike dager og humøret blir noe helt annet enn hvis været er grått. Vi har vært ganske så heldige. I våres hadde vi mange uker med fint vær, og lurte litt på om det kom noe solskinn i sommerferien. Jeg rigger til meg med godstoler og finner fram musikken, og da er livet helt fantastisk. Bassenget har også blitt fylt opp på nytt i dag, men var litt kaldt enda for å bade. Men å ligge på bademadrass i solen på vannet var ganske så fantastisk. Sovnet av der også en liten stund. Hvis været fortsetter og være fint nok i morgen, blir bassenget byttet ut med en strandtur. Så satser på at varmen og den store gule sirkelen blir like fin i morgen også!
 

Sola har strålet god varme i mange timer i dag. Kroppen ble plantet godt ute i sola litt på formiddagen, og livet var bare herlig. Slike dager liker jeg, når solen varmer på det meste fra en nesten skyfri himmel. Men en gang i blant er det godt og ikke ha noen paner og heller gjøre litt ting på sparke. Lillesøster ville veldig gjerne på stranden, så vi fikk med oss tante vår sammen med våre to fettere, lillesøster og lillebror. Vi kjøpte med oss litt loff og annet godt og kjørte ut mot Husøy. Der fant vi en liten krok for oss selv hvor vi fikk badet litt. Ganske varmt i vannet var det også. Så klart var det litt kaldt da kroppen fikk kjenne temperaturforskjellen mellom luften og vannet. Men da vi var kommet under var det ganske deilig. Jeg lå lenge i vannet for å si det sånn. Og vi hadde en veldig fin dag på stranden. Ble vel kos og hygge i nesten fire timer, tror jeg hvertfall det ble til slutt. 

Nå i kveld har det vært ganske stille og rolig. Alltid koselig med slike kvelder. Brødrene er ute på farta. Han ene ble med tilbake til Revetal for natten, og han andre er vel hos en kompis. Derfor ble det middag for fire i dag. Nydelig poteter med kjøtt, grønnsaksstuing og kjøtt ved siden av. Og de potetene pappa har begynt å lage er helt himmelsk! Alt i alt har det vært en super flott dag. Morgendager der i mot ser litt verre ut. Da er det meldt masse regn og torden, og på ettermiddagen skal vi også i familiebursdag. Blir hvertfall spennende og se hvordan været blir uansett. Jeg ønsker meg mange solfylte og varme uker fremover!
 

For en fin torsdag det egentlig har vært. Våknet uthvilt i ti tiden, og var klar for å komme meg ut i finværet som jeg så skinne gjennom soveromsvinduene mine. Dette var en dag hvor jeg ikke hadde noen planer, og tok det heller som det kom. Bikinien var på fra jeg sto opp, og det var rett ut og plante seg i solen for å få enda mer farge på kroppen. Har vært ganske så heldig i år, for så mye farge jeg har på kroppen nå har jeg aldri hatt før. Har aldri pleid å bli ordentlig brun heller. Stort sett har jeg blitt solbrent. Men nå er det endelig min tur, så får håpe fargen sitter på lenge. Føler at man også blir litt mer glad når man endelig kan se stor fargeforskjell, og for meg gjør det dagen litt bedre.

Jeg har også vært litt på farten med mamma i dag. Kjørt litt rundt og fått gjort småting på ettermiddagen, og senere på kvelden tok vi en bytur. Farmandstredet hadde jo ekstra lenge åpent, så vi tok en tur for å se. Noen store planer hadde vi ikke. På titterunden fikk jeg også kjøpt meg noe. Fant en fin topp som passet meg perfekt. Kanskje dere får se den på bilde en dag. Vi møtte også på tante og gjengen og gikk litt sammen med dem. Ellers har det vært en fantastisk dag, og jeg har kost meg masse ute i solen med musikk på øret. Slike solfylte dager med over tretti grader i skyggen er helt perfekt. Kan kanskje bli litt varmt til tider, men da tok jeg meg bare en liten tur i skyggen. Utenom det ble kroppen stekt.
 

Solen forsettet der den slapp i går – strålte på full trøkk og ga fra seg over 30 grader bare i skyggen! Bikinien var tatt på og kroppen ble plantet i solsteken ute i hagen. I verste tilfelle kunne jeg ta en dupp i bassenget. Musikken rullet sine sommerlåter der jeg lå, og solen varmet enda mer her på formiddagen. Så at tante og de skulle en tur på Fjærholmen, så da hang vi oss på dem og møtte de der. Fullstappet strand var det ikke på den siden av stranden vi var. Men mange hadde tatt turen for en dukkert. Jeg har ligget mange timer i sola sammen med min kusine, og vi var også et par turer i vannet for nedkjøling.

Mens solen varmet der vi lå, kom også Farmandstredet og rigget til. De skulle gi bort litt premier og slike ting, og informerte også at de skulle ha åpent til klokken 22:00 i morgen, torsdag 10. juli. Gutta og Tiril fikk noen premier som ble kastet ut, for jeg hadde med meg disse på stranden. Så hvertfall ut som de koste seg masse, og det ble mye bading. Etter hvert var det på tide å komme seg hjem, det vil si etter rundt fem timer. På de timene da hadde jeg klart å få masse farge på kroppen, etter mammas ønske. Eller, nesten hvertfall. Jeg liker veldig godt å ligge på ryggen for å sole meg, så bakparten er ganske så hvit i forhold til fronten. Og jeg har aldri vært så brun før sånn som jeg har blitt i år. Får bare håpe at fargen varer og at den kommer tilbake neste år også. Men ryggen fikk masse farge på seg i dag, så nå ser det ikke så ille ut. 

Nå i kveld har det vært ganske stille og rolig. Man merker at en har brukt mange timer på seg selv ute i solsteken, og ganske klamt har det vært i kveld også. Nå gleder jeg meg bare til en god middag litt senere. Hørte noen rykter om grilling, og det er aldri feil. Det beste måltidet jeg vet om er en skikkelig god middag, eller middag generelt. Jeg har hvertfall kost meg masse i dag, og det ser ut som om det skal bli like fint vær i morgen. Hurra for en herlig sommer!