Siste novemberdagen er her og allerede i morgen ruller desemberdagene over oss. Vi går inn i en fin og koselig tid, og ikke minst med møbelringen cup for håndballjentene som er i gang. Etter en stille og rolig formiddag tidligere i dag har jeg nå plantet meg i sofakroken med en ny match mellom Norge og  Serbia. Ellers er disse søndagene stort sett like “kjedelige”. Ingen planer har jeg heller, så det blir en kveld med bare kos og hygge før det er på igjen med en ny uke på jobb. Siden et også er første søndag i advent fikk jeg tatt noen bilder tidligere i dag. Her er resultatet på ett av dem.

Da var storfeiringen over for i år. Vi har hatt storfint besøk av familien til en gedigen bursdag. Hele seks bursdagsbarn ble feiret. Min onkel, kusine, lillebror, tvillingene og meg ble slått sammen til en fest. Koselig var det i hvert fall. På menyen hadde vi to forskjellige paier med salat ved siden av. Til dessert ble det isostekake, pavlova og traktorfafler. Hadde en kjempekoselig kveld med alle sammen, og etter at de siste gjestene dro i halv ti tiden har jeg bare sløvet. Dagen i dag har gått så utrolig fort. Det gjør alle dagene forsåvidt. Hverdagen flyr avgårde og det gjør jammen helgen også! Jeg er i hvert fall enig med meg selv at jeg har hatt en fin dag, og ikke minst kost meg masse. Håper dere har hatt en fin lørdag dere også,så får dere kose dere resten av helgen!
 

Hvor har denne helgen blitt av? Ettermiddagen er her, og mørket har allerede truffet bakken. Kosebuksa har vært på i hele dag og det har ikke vært et eneste gjøremål på planen. Slike rolige og stille dager er viktig for oss alle en gang i blant, men neste helg vet jeg at det skjer litt mer på programmet. Jeg sitter nå og nyter ettermiddagen med høy musikk og god stemning, og ut av mitt vindu ser jeg et lite bål flamme. Fikk knipset noen bilder da gutta var ute og holdt på, og nå har jeg sittet og kost meg med litt redigering og tenkte at jeg kunne vise dere noen resultater.

 

Utrolig deilig å kunne sove ut i dag, og søvn det trengte jeg. Tiden bikket vel elleve før jeg kom meg ut av senga, og senere på dagen ble det en liten bytur med mamma og lillesøster. Og jammen fikk jeg brukt litt penger. Jeg fikk kjøpt meg lys til sykkelen min. Så nå kan jeg se litt mer hva som er foran meg når jeg triller ute i mørket om morgen og ettermiddag. Fikk tak i en god lykt som ga fra seg masse lys, og jeg hadde ikke lyst på en lite fising som ikke belyste bare en liten flekk på veien. Tiril og jeg tok oss en tur innom Søstrene Grene også, og der kom vi ikke ut tomhendt. Er sjelden i byen, men de få gangene jeg er der kommer jeg ikke hjem tomhendt. 

En liten tur ble det, og hjemme ventet en CL kamp mellom Larvik og Lublin. Veldig spennende kamp, og til pause ledet larvikjentene 20-10. Og enda mer spenning ble det resten av kampen, og de kuste motspillerne og vant kampen 35-24. Og mange fine mål var det også! Ellers har det vært en stille og rolig kveld. Kost oss med pappas hjemmelagde biffburgere, og nå er det tvkos som står på planen. Håper dere har hatt en fin dag, og så ble det en liten lyd fra meg i dag også. Ha en fin kveld videre!

Torsdag? Og fredag allerede i morgen? Ukene flyr fortere enn som så, og man rekker nesten ikke å tenke igjennom det som skjer i løpet av uken. Føles i hvert fall sånn. Denne uken har jeg også kommet litt i julestemning. Ja, jeg nevnte jul. Det har blitt mange gjennomganger av “Santa Lucia” fra Jul i Svingen. Den går om og om igjen i hodet, og hele teksten kan jeg like godt som jeg klarer å sykle. Litt andre julesanger har vi også sunget, men det er denne Jul i Svingen versjonen som har stått mest i fokus. Til og med barna kan den utenat, og det er så koselig å høre dem synge med de fine barnesangstemmene sine. 

Nå er kvelden snart her. Eller har den kommet? Mørkt var i hvert fall da jeg kom hjem litt over fire i ettermiddag. Og like før jeg satte meg på sykkelen på vei hjem fra jobb var det lyst nok til at jeg kunne se hva som befant seg ute. Men det var umulig da jeg satt på kjøkkenet og spiste en aldri så lite en posjon med og kjøttdeig til middag. Det eneste jeg så var lys fra hus, og små områder hvor lysstolpene lyste opp. Godt jeg da hamstret inn en del lys da jeg var på Ikea i forrige uke som jeg kan tenne i disse mørkedagene. Resten av kvelden har jeg ingen planer. Slappe av og bare kose meg å ta det som det kommer. Kan jo vise dere noen bilder som min lillesøster tok av meg her om dagen. Utrolig hva man får til i et “studio”. Laget en studiokrok på rommet mitt hvor jeg har hengt opp en stor hvit duk på veggen. Skulle bare ønske jeg hadde mye større rom som jeg kunne laget et stort studio ut av. Da rommet mitt var helt nytt i 2005 virket det utrolig stort og jeg hadde så god plass. Nå snart ti år etter føles det ikke sånn. Jeg har blitt eldre – og kanskje vokst litt i lengden, men rommet har krympet og virker veldig lite. Får se om jeg får gjort noe med det en gang. 
 

Hva er det med disse søndagene? Det skjer stort sett noe hver eneste dag ellers, og når ukas siste dag er kommet er det nesten alltid det samme som skjer. Sløving, og alt rundt står stille. Men deilig og kunne ha en slik dag til å samle opp ny energi til en ny og spennende uke. Vi nærmer oss juletiden også, og da er det alltid mye som skjer. Juleforberedelsene har allerede startet på jobb, og det er mye som skal gjøres før det blir en etterlengtet, men kort juleferie. Det nærmer seg med stormskritt nå som ukene bare flyr av gårde. Tidlig mørkt blir det også fremover, men vi går i en koselig tid i vente. En lite innholdsrik dag, men det må til det også en gang i blant. 

Etter hverdagens vanlige program var kroppen ganske sliten da helgen var kommet. Etter at jeg hadde kommet hjem fra arbeid i går, samtidig og fått senket skuldrene litt, tok jeg turen ut til mine besteforeldre på tangen. Det var egentlig en grunn til at jeg dro utover der, i tillegg til å komme på et lite besøk. Men det jeg egentlig skulle ta med meg ble selvfølgelig liggende hjemme. Derimot en liten pose med Ikea småting ville jeg ta med meg å vise. Mens vi tok en prat fikk jeg også et par skiver med kjøttpålegg. Det vil si kokt skinke med slangeagurk. Hvorfor skal det ha seg sånn at brødmat smaker så mye bedre når man er borte? Husker for mange år siden da jeg var mindre, var en helg oss farmor og farfar. Hadde min egen liten plass i stuen når barne-tv rullet på skjermen. Og der satt jeg i godstolen med reisetvn foran meg og en liten skål med godt i fanget. Det var tider det. Har mange fine minner fra den tomten i mine yngre dager. 

Det ble en fin liten tur før jeg plutselig ble ringt og mast etter kvart på syv. Jeg måtte kjøre en tur innom mammas jobb for å hente noe hun hadde glemt, og dette måtte skje før butikken stengte syv. Jaja, jeg fikk meg i hvert fall en fin tur til Husvik, og kvelden hjemme ble avsluttet med taco til middag. 

Jeg fikk kjenne på kroppen i går kveld at jeg var sliten, og det var deilig og kunne sovne før klokken slo 01:00. Ekstra deilig var det og kunne sove helt frem til elleve tiden og våkne opp i et stille hus med få personer hjemme. Og ingenting er bedre å starte dagen med en god og varm dusj for å få våknet ordentlig. Forrige lørdag var jeg på champions league kamp i Arena Larvik, så det var deilig og kunne nyte en stille og rolig dag som det den har vært i dag. Fått vasket litt her og der, og ellers bare kost meg. 

Litt over her nevne jeg Ikea. Om torsdagen dro fem kolleger og jeg innover rett etter jobb. Det var relativt lite trafikk innover, og jeg og hun jeg satt på med brukte litt under en time. Vi fikk samlet oss og sammen spiste vi middag inne på Ikeas restaurant. Det var en del folk der, og masse god mat. Men jeg endte opp med en tallerken med poteter, kjøttboller, fløtesaus og tyttebær ved siden av. Smakte faktisk veldig godt. Kanskje ikke så rart siden jeg var sulten. Alle ble gode og mette. Så var det tid for shopping. Vi koste oss masse og fikk sett på mye rart. Og alle fant noe som ble med oss hjem. Hvorfor vi tok turen var for å handle inn litt til barnehagen. Men man kan jo ikke gå der i fra uten å ta med seg noe. Jeg fikk veldig mye lys og litt andre ting for en billig penge. Ble faktisk litt overrasket da jeg så sluttsummen. Trodde det kom til å bli en del, men der tok jeg feil. 
Hjemover bar det og jeg hadde en fantastisk kveld. Hjemme på Eik var jeg ikke før litt over ti. Da fikk jeg mamma og pappa til å hente varene mine og så syklet jeg hjemover. Sykkelen min hadde jeg ståendes på jobb, så den måtte jeg jo få med meg. Så hjemme var jeg ikke før i halv elleve tiden. Det ble en lang og fin dag på fjorten timer, og ikke minst innholdsrik! I kveld skal vi kose oss med god middag. Kan også glede meg til måltidet i morgen hvor vi skal ha ribbe. Har jeg nevnt før at jeg elsker middag?!

For en kveld! Super avslutning på en lørdagskveld for å si det rett ut. Tok turen til Larvik Arena sammen med tante og to andre kjente av henne. Her var det duket opp til champions league kamp mot Baia Mare, hvor den kjente tidligere håndballspilleren fra Larvik, Camilla Herrem spiller. Kampstart var 18:15, og denne gikk også på tv. Men mye bedre å se dette live, og for en spenning. Vi hadde god oversikt utover banen hvor vi satt på bakerste rad – hvis vi ser bort ifra noen hoder som satt oppe på noen lange kropper. Det er det som er ulempen med å være litt lav. Med min litt over 1.60 “lange” kropp er det ikke bestandig så lett å se, men jeg fikk med meg alt som skjedde og en veldig spennende kamp. 
Lagene følgte hverandre ganske tett opp under syns frem til første omgang. Da ledet larvikjentene 16-11 til pause. Med litt underholdning av duskejenter ute på banen i pausen gikk tiden relativt fort og vi var klare for andre omgang. Mange mennesker var også samlet under samme tak. Ikke så langt i fra 3500 mennesker hadde tatt turen til arenaen for å heie frem jentene, og godt var det. Da kampen kjørte inn i en mørk tunnel i sluttminuttet kunne Larvik se lyset da kampen var over. Baia Mare ble slått 31-26.
 

 

Tidligere på dagen i dag tok mamma og jeg oss en bytur sammen. og jammen ble det ikke to, tre poser med meg hjem igjen. Fant en kjempefin kjole på Kappahl som jeg ikke kunne gå forbi, og hos Vero Moda ble det en ny topp og en jakke med i bæreposen. Sjelden blir pengene mine brukt på klær, for jeg få veldig mye arveklær fra min kusine og litt fra naboen. Men det er bare koselig å kunne bruke klesplagg som andre har brukt, i hvert fall når det er så pent brukt fra tidligere. men i dag fikk jeg unnet meg noe helt nytt.
 

Q; Har du hatt en fin kveld?

Morgen startet med alle de vekkerklokkene som vekker meg hver dag i ukedagene. Kom meg endelig opp av senga etter en liten stund, men det var vanskelig. Slang på meg noen klær, og det var da jeg merket at halsen ikke var helt som den skulle, og jeg kjente at musklene i ryggen spente seg etter at det startet med å ha litt plager i nedre ryggdel. Så med en litt sår hals ble skjerfet tatt fatt i og surret rundt for å varme godt. 

På jobb var vi så og si full gruppe, men dagen startet veldig rolig hvor vi bare hadde to barn på avdelingen da jeg kom klokken 07:55. Gjennom hele dagen har jeg følt meg litt rar. Med litt plager fra denne ryggen, sår hals og på toppen av det hele føltes både hodet og kroppen tung. For en dag sier nå jeg. Kunne så klart tatt meg turen hjem og lagt meg i senga, men så ille var det ikke. Jeg klarte å gjøre det jeg skulle, men det var da jeg kom hjem at det slo ut på meg. Rett på sofaen slang jeg kroppen, og en liten stund etter var jeg borte i drømmeland. Sover aldri etter jobb, men når dette skjer er ikke formen helt i hundre.

Nå har jeg fått lillesøster og noen jenter avgårde på fotballavslutning. Resten av kvelden skal nytes i sofaen – nå med Idol jr. og etterfulgt av Idol. Ellers blir det en tur til Larvik Arena i morgen for å se håndballkamp med tante. Denne kampen kan du også se på Viasat4 kl. 18:15. Så litt planer har jeg for helgen, så få vi se hvordan resten av tiden former seg før det plutselig er tilbake i en ny uke med jobb. Ønsker dere en fin kveld, og riktig god helg til alle og en hver!
 

Brrr, nå kjenner jeg at kulden kommer tettere inn på oss. Den har vært her i noen uker nå, men i dag kjente vi det ekstra godt. En helt annen temperatur liggende i luften, og nå har jeg lagt frem vinterjakken til morgendagen – og fremover. Så mye frysepinne som jeg er trenger jeg masse, eller gode klær for å holde meg varm. Det verste jeg vet er å fryse. Tidligere i uka var det meldt litt snø, men det snudde fort. Håper snøen kan holde seg borte lengst mulig unna. Jeg trenger igrunn ikke snø for at det skal være jul. Men skulle det ha seg sånn at snøen ble liggende, hadde det holdt med et lite lag. Noe mer trengs ikke. Holder med en mild og fin vinter og bare bakker!

Ellers har det vært en fin dag på jobb og nå er kvelden her. Bekkmørkt ute, og jeg har så lyst til å ta masse utendørsbilder. Men dette er jo nå klin “umulig” når jeg kommer hjem fra arbeid. Ser for meg mange fine motiver i hodet mitt, men så er det det å få gjennomført det da. Ikke særlig villige søsken har jeg heller, selv om jeg har hele tre å velge mellom. Så da blir det en del fotografering i mitt lille teltstudio innendørs. Nå håper jeg bare på at det dukker opp en ny idé – da er mye gjort. 

Det er torsdagskveld og bare en dag til på jobb denne uken. Kjenner at det skal bli veldig deilig med helg, selv om jeg koser meg masse på jobb sammen med herlige kolleger, og ikke minst nydelige barn. Men nå er det litt tid for å samle nye energier og kose seg resten av kvelden. Får se hva den inneholder, men ser for meg at det blir stille og rolig. Veldig deilig det også, når hverdagen ellers er full av mye “sprell”, mange stemmer og masse lyd på dagtid. Deilig og bare koble helt ut en gang i blant. Helgen har fortsatt ingen planer lagt, men kommer meg igjennom to fridager for det. Deilig skal det bli å få ladet opp batteriene i hvert fall. 
Kan vel avslutte denne kvelden med å legge ved noen selvportretter som min lillebror tok av meg i går. Ha en fin kveld videre, og flere som gleder seg til helg?