Det ble en brå tur avgårde her på formiddagen. Jeg hadde vel rukket å være våken i en times tid, før mamma tok med seg barna og meg til Revetal. Der var det nemlig Revetaldagen! Og hvem liker ikke salg og billighandel? Siden vi har familie der, møtte vi også på noen av dem. Var ganske mange folk der enn det pleier, og slik er det på alle sånne dager hvor prisene er sunket. Mye spennende og se, og masse fint! For min del ble det ikke noe shopping. Mamma og jeg kjøpte oss like solbriller for en rimlig billig penge. To par ga vi bare en femtilapp for! Jeg ofret meg for å stå i den lange køen for mamma, og hun ble glad. 
Etter en del kikking dro vi for å kjøpe softis før vi kjørte hjemover. I dag var de ekstra, ekstra store – trippel så stor tenker jeg. Stor var den hvertfall! Været har også vært med oss, selv om det ikke har vært veldig varmt. Håper på ordentlig sommerdager fremover. Vi får krysse fingrene. Salget fortsetter både i morgen og lørdag, så det er ikke for sent å ta seg en tur på en billigere shopping!

God ettermiddag!
Tidlig opp og ut av huset. Det var det jeg gjorde til morgen i dag. Gikk innover til byen, siden jeg hadde kjøretime 10:40. Og selvfølgelig var jeg tidlig ute – noe som ikke er nytt for meg (lurer noen ganger på om jeg er født for tidlig), så jeg tok en tur innom Farmandstredet for å kikke litt. Fikk hvertfall tiden til å gå litt fortere, men det er en vane jeg har for å komme for tidlig til tidspunkter. Jeg må virkelig si at jeg gleder meg til kjøretimene er ferdig!!!! Til nå er jeg oppe i ti kjøretimer, og har ny time i morgen igjen. Kjørte litt rundt på Teie i dag, hvor felter var en av de tingene som ble jobbet med i dag, og hvor man skal legge seg iforhold til hvor man skal og sånt. Men med planlagt feltvalg ble det også å lære seg grundigere om hvordan en skulle skifte felt. Jeg føler meg mye mer stresset når jeg kjører med kjørelærer, enn jeg blir når jeg kjører med pappa. Nå er det masse pirking og småting. Og så er det denne teorien som må pugger mer fremover. Har hvertfall åpnet boken og lest litt på skilter. Vi har jo fare-, forbud-, påbud-, opplysning-, service-, vegvisnings-, markerings-, vikeplikt- og fokjørsskilt. 
Har til nå fått pugget litt på hva gruppeskiltene heter, og kan noen skilt om hvor de hører til. Men så blir det å komme seg videre etter dette første steget. Er hvert fall mye en skal igjennom, og det er ikke gratis!
Ellers håper jeg dere har hatt en fin tirsdag frem til nå. Her skinner sola og det er behagelig temperatur. Nå gleder jeg meg bare til det ordentlige sommerværet kommer, slik at en kan dra på stranda og badet – for jeg har enda ikke fått vært ute i sjøen enda. 

Hiv o’ hoi! 
En ny uke med nye muligheter, og den startet med en harrytur til Sverige. Uten familien min dro jeg avgårde og tok Sandefjor/Strømstad fergen som tok 2,5 time. Selv om det tok ganske så lang tid, var det mye å se på. Er litt utrolig å tenke på alle de små butikkene de får presset inn på de store fergene. Med “pappa-banken” i lommeboka var jeg hvertfall sikret å ha med meg nok penger, og kunne kjøpe hva jeg ville og bruke så mye penger jeg ville – for det sa pappa da jeg dro. Skulle ikke tenke på noen her hjemme, fordi det var bare jeg som skulle kose meg på tur! Men en ting var sikkert, og det var at jeg skulle fikse et par småting som han ønsket seg.

Vel fremme i Strømstad drar vi innover mot Nordbyen. Der ble noen timer hvor vi gikk rundt i de spennende butikkene. Endelig hadde jeg andre sine penger som jeg bare skulle bruke på meg selv, og kjøpe akkurat det jeg ville. Men er det ikke typisk? Når du går rundt på store steder og flotte butikker og finner deg noe du har lyst på, da har du ikke penger. Og når du først har penger du kan bruke, finner du ingenting! Jeg fant absolutt ingenting av sko, klær, smykker etc. som jeg kunne tenke meg å handle på et så stort og fint sted. I steden for ble det heller småkjøp hvis jeg kan si det sånn. 
Etter noen timer med titting ble vi sultne, og satte oss ned på en liten og enkel resturant på senteret. På bestillingen min var valget ganske enkelt. Det som bekte seg mest ut på menylisten var entrecote, med store chipsbiter, litt salat og gulrotstrimler, og dressingsaus. Smakte utrolig godt, og det var en medium stekt kjøttstykket – midt i blinken (men aller helst litt blodig). Vi tittet innom flere butikker før vi tok en tur til Svinesund og innom Godis Huset. Der ble det selvfølgelig med litt søtsaker hjem, og har laget et lite hjørnet som bare er mitt med sjokolade, drops og masse annet godt. 

Så var tiden godt så fort at vi tenkte på hjemveien. Vi hadde ikke stort mer vi måtte ha der og da, og kjørte videre mot Moss/Horten fergen. Avgangen var rundt 16:45, og tok oss bare en halv time før vi var i land på den andre siden. På hjemveien sjøet det litt mer, og jeg var akkurat på vippet til å bli litt sjøsyk. Følte meg litt ør i starten, men det gikk over når vi nærmet oss land. Ganske deilig å ta denne veien hjem, og ikke sitte i over 2 timer enda en gang. Med andre ord har jeg hatt en kjempefin dag, og kost meg masse – uten søsken og foreldre tilstede! 

Sverigeinnkjøpet. 
Angrer litt på at jeg ikke kjøpte flere pakker med Capri-Sonne. En ti-pk var jo så billig.
Får satse på at det kanskje er mulighet for en harrytur senere i sommer 😉 

Da er det over, og aldri mer tilbake! Etter to kvelder hvor det har vært avslutning for tvillingene og lillebror, var det endelig min tur i kveld. Føles litt ut som sommerferien startet i slutten av Mai, hvor jeg bare har vært på skolen en liten dag eller to i hele Mai. Jeg er fornøyd med min egen innsats det siste året, med tanke på at planen var å ta det over to år. Er utrolig glad for at jeg ikke gjorde det, og har nå gått ut med gode resultate som jeg er fornøyd med. Tre eksamener er bestått, hvor to av de gikk bra og den tredje gikk rett vest. Ble heldigvis ikke stryk, men hadde en veldig god følelse på at det gikk så dårlig som det gjorde. Tror også alle mine medelever syns det var nokså dårlig og kjedelig oppgaver, som ikke ga mange av oss motivasjon. Men jeg besto, og det er det viktigste. 

På kveldens avslutning var elevene med foreldre invitert. Det ble holdt noen taler og fine ord, og to store bløtkaker og gjerbakst ble servert. Kakene forsvant fort så jeg, og angrer litt på at jeg ikke spiste mer enn et lite stykke. Etterhvert begynte vi å tenke på hjemveien, men kom ikke noe særlig lenger enn ned bakken på skolen, hvor det måtte tas noen avgangselevbilder. Tenk, nå skal jeg aldri mer tilbake på skolebenken hos Melsom mer! Hvor har egentlig disse tre og tretten årene blitt av?

Vitnemålsutdeling
(Ja, jeg vet – jeg er en av de laveste i klassen) 


Syns dagene bare flyr avgårde! Det har vært en solfylt dag med knallsol og varme i luften. I åttetiden dro de tre minste avgårde til skolen. Hørte heldigvis ikke de denne gangen. Hørte ingen i familien da de dro avgårde på jobb eller skole. Våknet ganske så trøtt klokken ti, men klarte ikke stå opp med en gang, og sluknet et par ganger i løpet av halvtimen. Tilslutt fikk jeg ristet meg ut av senga, og da jeg så det fine været utenfor slang jeg på meg bikinien og satte meg ut i sola. Fredfullt og stille ble jeg sittende på terrassen og kose meg, å høre på de små fuglungene i fuglekassen som henger på husveggen. Helt utrolig at de har klart å stifte en liten familie så tett innpå huset! 
Det ble noen timer i sola, og farge blir det mer av på kroppen. Mens jeg lå i sola i dag tidlig kom jeg på å tenke på at jeg var glad jeg ikke brakk hånda et par måneder senere. Nå er det bare å ønske seg flere solfylte dager fremover, og at sommeren er kommet for å bli. Selv om det er meldt litt regn de nærmeste dagene. Får bare håpe det ikke stemmer!

 

 Mimrer litt tilbake til det flotte stedet og den pene stranden på St. Ives, Falmouth i England♥

Etter tirsdagens strandtur ble være snudd, og varmegradene sank nedover på gradestokken. Kan hvertfall ikke klage på været etter de to ukene jeg har hatt fri, og i går var det en liten tur tilbake på skolen. Dagen var kommer hvor opptrekk til muntlig sto på planen. Jeg har hatt flaks og sluppet unna muntlig de tre siste årene, og var sist oppe til muntlig i 10. klasse da det var obligatorisk. Hadde en ganske god følelse at jeg ikke kom opp, siden jeg allerede hadde vært opp i tre eksamner sammen med noen få i klassen. Og resten hadde bare hatt to. Men man kan aldri være helt sikker på sånne ting, så jeg gruet meg litt. Klokken ni i går ble det kunngjort, på det lille læringssenteret, siden lærerne og de andre voksene på skolen hadde ikke hjertet til å la oss stå ute i regnet. Ble litt trangt kan du si, selv om vi ikke er så mange elever på skolen.
Men, så ble trekkfagene ropt opp og hvilke elever som var trukket ut. Det var en stor gjeng som jublet da de ikke kom opp til muntlig – inkludert meg. Jeg slapp unna i år også! Da var det bare å levere inn pc og bøker, og jeg har så og si tatt meg sommerferie. Nå er det ikke lenger tilbake på skolebenken på Melsom Videregående Skole, og jeg har er ferdig med 3. klasse og 13 års skolegang! Hurra! Nå er det bare skoleavslutningen igjen, som er til torsdag, og da har jeg også bevis på at jeg har fullført 3 år på videregående med medier og kommunikasjon, og jeg har studiekompetanse.

Selv om jeg hadde fri i dag, var jeg ikke den som lå og dro meg i senga – noe jeg har gjort de to siste ukene. Mamma skulle nemlig en tur på besøk til 7. klasse for å lage bordkort med elevene til skoleavslutningen deres. Jeg ble med for å hjelpe til, men også for å være på besøk og kjenne tilbake på minnene jeg opplevde da jeg gikk på barneskolen. Litt senere på dagen dro jeg tilbake på skolen. Da skulle Tiril og hennes klasse spille fotballkamp mot 6. klasse, men også mot hverandre – deres to 7.klasse lag. Husker vi hadde kamper da jeg gikk på skolen der. Det har blitt en tradisjon. Klassene spiller mot hverandre, og de som sitter igjen med flest poeng etter alle kampene, skal spille mot lærerene en av de siste dagene av skoleåret. 
Det var et år hvor klassen min vant hele turneringen over klassene, og endte opp i finale med lærerne. De tidligere årene hadde elevene vunnet over lærerne, men dette året da klassen min spilte, var det lærerne som vant. 

Slo til med ekstra lange løvetenner til lunsj – det er helg!
Kos dere masse. 

For et fantastisk vær det har vært i dag. Skulle ønske vi hadde hatt flere slike dager i Mai, og tiden fremover. Fra i morgenkveld og hele torsdagen er det meldt enda mer regn og dårlig vær. Så i dag har jeg virkelig kost meg. Tok en tur til Ringshaugstranda sammen med en venn, og der møtte vi en venninne og sønnen deres av henne. Det har virkelig vært en superfin dag, og jeg har kost meg masse i sola. Har ligget rett ut og sett på livet rundt meg, og solan har fulgt oss høyt oppe på himmelen. Temperaturen har vært helt perfekt. Ikke for kaldt og ikke for varmt – akkurat passe til å slappe av og kose seg på stranda i fire timer. 

Jeg vil også gratulere mamma med den stor dagen! Vi har ikke klart å være samlet til å feire. Men til helgen blir det hurra-meg-rundt med familien. Ellers har det vært en superfin og solfylt dag!

Hurra for mamma♥ //påsken 2013

Enda en helg er snart forbi, og med det nydelige været vi har hatt er det blitt en del tid ute. I går kom naboen med de to små guttene sine over på besøk. Vi grillet pølser og koste oss på terrassen under paviljongen. Så måtte minste gutten legge seg, men nabogutten og moren kom tilbake litt senere på kvelden, til “voksenmiddag”. Da var det grillspyd med gul ris, bernaissaus og salat ved siden av. Temperaturen var med oss, og det var deilig og varmt ut over kvelden. Kanskje ikke så rart, for en varmeovn var satt ut på terrassen for å holde varme utover kvelden. Hyggen sto på stell under hele kvelden, og storebroren som skulle vært i seng i 19-tiden, var veldig stolt da han gikk hjem i 21:30 tiden.

Resten av kvelden ble pappa, Oskar, Edvard og jeg sittende ute. Yatzyblokka kunne endelig tas frem, og det er ikke sommer uten yatzykvelder på terrassen seint på kvelden. Klokken nærmet seg vel 23-23:30, og de andre gikk inn. Jeg ble sittende ute litt lenger, og koste meg i fred og ro. Ble ikke så veldig mye lenger ute, og kom meg i seng til rundt midnatt. Deilig var det å våkne i dag tidlig i ti tiden, og solen skinte gjennom vinduskarmen. 
Frem til mamma, pappa og jeg dro avgårde var det ikke mye som sto på planen. Vi tok med oss strandstoler og tok en tur på Gamle Idretten for å se Oskar spille Amerikansk Fotballkamp. Fotballen tok slutt, og en ny idrett måtte prøves. Og det ser ut som det falt i smak. Det ble to timer på banen i dag, og sola sto høyt oppe på himmelen gjennom hele kampen. Det har den også gjort i hele dag. Derfor var det å sette seg ut på terrassen når en kom hjem, for å få litt farge på kroppen. Lys og hvit kropp er visst lite populært for mange!

Speilrefleksen ble med på kamp i dag, og her er noen bilder som jeg tok. Oskar spiller for Tønsberg Raiders, og de har hvite drakter.

Selv med skolefri var jeg tidlig oppe i dag. Klokken var ikke 07:00 en gang før jeg hadde stått opp. Denne dagen har jeg ventet alt for lenge på, fordi jeg ikke har hatt mulighet. Endelig kunne jeg ta en tur tilbake på barne- og ungdomsskolen. Skoleplanen min har alltid vært sånn at jeg har vært hjemme etter at de på skolen har sluttet. Men nå som jeg har fri benyttet jeg sjansen. Og jammen skjer det en del ting der også. De er inne i en byggeprosess, og det har blitt store forandringer siden jeg var der sist. Sånn går det når kommunene legger ned alle skolene rundt omkring, bare for å spare penger. Hva er det de egentlig skal bruke de pengene på? Enda flere veier?? Syns de stadig bygger ett eller annet sted, og har opptil flere prosjekter gående på samme tid. Ikke rart det tar flere år før de blir ferdige. Men skolen skal nok bli veldig fin tilslutt. Den er trossalt over 40 år!

Etter et koselig besøk, hvor jeg fikk sett på min gamle lærers klasse ha muntlige fremføringer i matematikken, hilst på andre lærere og voksene jeg har hatt gjennom årene, var det på tide å komme seg hjem. Fikk noen timer hjemme, før jeg skulle avgårde igjen. En ny runde med dobbel kjøretime sto på planen. Nå er jeg oppe i seks kjøretimer. Tenk om det kunne vært enkle og konkrete regler i trafikken, og ikke alle de pirkereglene som lå under alle de forskjellige kategoriene! Bilveiene skulle hatt gjernbane. Skulle gått på skinner, og dratt bortover uten å havne i “feller” som måtte løses opp av de dumme reglene som en måtte ta hensyn til og huske. Nå er jeg ferdig med trinn 2, og det er fortsatt mye igjen. 
Jeg er hvertfall veldig glad for at jeg har klart å komme igang! Det satt nemlig veldig langt inne… Ellers har det ikke skjedd så mye annet. Har et stort håp på at det kan bli skikkelig sommer snart, med masse sol og varmt i lufta. Liker ikke at det skal blåse/være kald luft. I kveld er det også meldt torden, og jeg håper de har meldt riktig for en gang skyld. Er det noe jeg liker, er det liv og rør i værsystemet! Men etter det så vil jeg ha finværet tilbake. 
Håper dere har hatt en fin dag, enten på skole, hjemme, jobb eller andre steder!