Vet ikke helt hva jeg følte da jeg fikk min første innleveringsoppgave på helse og oppvekst utlevert med retting. Jeg så på kommentarene fra læreren, og det var bare gode ord å se. Bladde meg frem til siste side hvor det sto en kommentar og karakteren. Jeg fikk helt sjokk, og følte meg ganske stolt etter det harde arbeide jeg hadde lagt i oppgaven. Min første 6-. Smilte fra øret til øret, men prøvde å skjule meg der jeg satt i klasserommet sammen med alle de andre. Trodde jeg skulle få 4, eller noe rundt der. Det fikk jeg nemlig på den andre storoppgaven på barne- og ungdom. Men med en så god start på skoleåret, er det bare å jobbe like godt videre og stå på!

 

Flere uker, ja kanskje noen måneder har gått siden jeg hadde friske roser som pyntet opp rommet mitt. Hamstret det nesten inn før. Med en gang de gamle rosene begynte å henge med hodet å se stygge ut, var det rett på butikken for å finne noen nye fine som jeg kunne erstatte de visne med. Men her for noen dager siden, da jeg overrasket mamma med fine hvite roser, kjøpte jeg til meg selv også. Roser er så fine, og er en av mine favoritter. Synd de ikke holder mer enn en ukes tid – noen litt lenger. Men da er det bare å skifte ut med noen nye farger i blomstervasen. Og med frisk roseduft skal jeg nok klare å holde meg oppe og stå på så godt jeg kan noen uker for de nyopererte foreldrene. Med en mamma som stort sett er sittestillende og hinker litt på krykker, og en pappa som skal gjøre det samme fra i morgen, blir det å prøve og ta en enda større voksenrolle her i heimen, å stå på enda mer enn det jeg har gjort de siste dagene. Men det er da disse flotte blomstene kan gi meg motivasjon til å holde hverdagen oppe!

Har nå i ettermiddag sittet og jobbet litt skolerelatert for å se om jeg letter kan få ting på plass der det skal være. Merker at helse- og oppvekstfag på vg1 ikke er like motiverende som det barne- og ungdomsarbeid på vg2 er. Det er ikke det at læreren er lite flink på å lære bort, for hun er helt strålende på faget sitt. Og jeg er superfornøyd med å ha henne som lærer. Men så er det litt hvor interessen min ligger også, som er innenfor barnehage. Og det lærer jeg utrolig mye om på barne- og ungdom. Derfor har det vært mer interessant å lese og jobbe ekstra hardt i det ene faget bare. Jeg jobber selvfølgelig godt med helse og oppvekst. Men det er bare ikke like lett når det er litt mindre motiverende stoff. 

For å komme litt mer inn i stoffene for å prøve og gjøre det litt mer "virkelig", har jeg både lest og skrevet litt, for å se om det kan være til hjelp. Nå er det bare å få hengt det opp på tjukkere knagger. Og nå som motivasjonen for å jobbe litt med det, er der, så er det bare å jobbe i vei!

For en flott uke dette egentlig har vært. Og med en skoledag i går hvor begge klassene hadde undervisning sammen, var jeg så sliten i går etter å ha sett litt serie på kvelden, at det ble uvanlig tidlig kveld på meg. Deilig var det å stå opp i halv elleve tiden på formiddagen i dag, etter tolv timer på øyet. 

Dagen har bestått av en del farting. Litt handling til dagen i morgen og litt sånt. For i morgen kommer familien på besøk. Vi skal feire bursdagen til lillebror som ble atten og jeg som ble tjueen. Siden det bare et to uker mellom bursdagene våres, slår vi de alltid sammen. 
En bytur ble det også i dag. Skulle se etter en genser, men endte opp med litt flere klesplagg og nytt innkjøp av sminke. Ble en storhandel i dag, og da vi kom hjem fra byen fikk lillesøster lov til å prøve den nye sminken på meg. Resten av kvelden skal jeg bare kose meg og slappe av. Har ingen store planer, utenom å se litt serie kanskje. Håper dere har hatt en fin dag, og ønsker dere en kjempefin kveld videre!

 

Da var man både på plass og tilbake på jobb og skolen igjen, etter en fantastisk ferie som jeg gjerne skulle satt på replay!
På skolen i dag ble det både undervisning fra læreren og gruppearbeid. Og har begynt å elske både tirsdager og fredager. Koser meg masse på skolen fortsatt, selv om det er en god del å gjøre. I gruppearbeidene vi hadde i dag jobbet vi med hinduismen, buddhismen… Ja, noen av de religionene vi har. Etter skolen, da jeg kom hjem, var det å finne seg noen kopper kakao og kose seg med serie. I helgen startet jeg med å se på serien Dag. Har sett litt av en eller to episoder på tv-skjermen tidligere, men aldri fulgt med på det. Men siden vi er inne i mørketiden og har fått oss netflix, så var det bare å starte på en serie jeg kunne se. Til nå syns jeg det er veldig morsomt å titte, og skjønner ikke helt hvorfor jeg ikke har fått med meg dette tidligere. Så da ble det seriekos og kakao i koppen etter skolen i dag.

På ettermiddagen i dag har jeg vært litt på farta. En time før vi dro lurte mamma på om jeg ville være med på litt feiring. Thon Hotel er nemlig rundet 10 år, og det skulle feires. Så klart ville jeg bli med, så jeg hoppet i dusjen og gjorde meg klar. Selv om luften var kjølig og sola ikke var fremme en høstkveld, var det en god del mennesker som hadde møtt opp. Det var litt aktiviteter for de minste, og en bod med litt goodiebager man kunne ta med seg. Og selvfølgelig gratis mat og drikke. Og ikke minst var Tommy Steine og Hanne Sørvaag der. Og gjett – jeg fikk selfie med dama! Ikke akkurat det beste bildet, med en dame som var på farta og gikk fra en selfie til en annen. Ikke hver dag man har en kjendissanger ved sin side. Det ble et par fine timer på feiringen, og møtte også en del kjente. Nå skal resten av kvelden brukes til flere episoder av Dag, så får dere ha en riktig fin kveld videre!

Nå er det to dager siden vi kom hjem til Norge igjen. Dagen ble ganske så lang etter som vi sto opp rimelig tidlig. I halv fire tiden på morgen sto vi opp og gjorde oss klare. Fikk pakket sammen det siste vi trengte å ha med oss, og ruslet ut i resepsjonen og sjekket ut klokken fire. Utenfor hotellet var det alltid taxier, så vi hoppet inn å kjørte avgårde. Turen fra hotellet og til flyplassen i Gdansk tok en femten minutters tid. Allerede før klokken rakk å bli halv fem hadde vi allerede sjekket inn bagasjen og oss selv. Så da var det bare å vente. Var heller ikke stort å se på flyplassen, og siden vi ikke hadde spist noe frokost enda skulle vi finne noe der.

Vi gikk innom noen som serverte noe mat. Valget var mellom baguette og pølse. De førstnevnte så lite fristende ut, og jeg tok ikke sjansen på å smake. Fristet heller med en varm pølse, selv om jeg ikke var så fryktelig sulten så tidlig på morgen. Men det viste seg å være ganske tidlig på morgen for dem, for pølsene var ikke blitt varme enda. Gikk derfor rundt i de få butikken for å se om vi kunne finne noe nøtter. Men det var ikke lett. Ingen som hadde noe av det. Dermed endte jeg opp med å knaske i meg litt kjeks, bare for å få i meg litt. 

Det var en del på flyplassen så tidlig på morgen, men det var mange sitteplasser rundt omkring der, og vi endte med å sitte der og vente og se på det som skjedde rundt oss. Da tiden nærmet seg halv seks begynte vi å gå mot gaten vi skulle til. Den stengte kvart på seks. Men da vi kom dit var det ganske mange folk der allerede. Selv med mange mennesker som skulle på samme fly, var det ingen knuffing eller dytting i køene. 

Da vi kom inn på flyet og hadde funnet sitteplassene våres, kom det etter hvert en flyvertinne bort til oss. Hun lurte på om vi kunne bytte plass, for det var en familie som ville sitte sammen. Vi var ikke vonde å be, og lot andre få setene våres. På vei ned til Polen satt vi trangt og med lite plass til beina. Men på hjemveien hadde vi ganske plass. De vi byttet seter med endte vi med å sitte ved nødutgangen. Både pappa og jeg ble glade for det, for vi hadde stor plass til føttene. Vi kunne ikke klage på det. 

Under flyturen gikk det ganske fort. En time og et kvarter var vi oppe i luften. Vi tok en liten handletur på taxfree før vi gikk for å hente bagasjen vår. Og da vi hadde fått med oss alt det vi skulle var det å komme seg hjem. Mamma var snill og hentet oss så tidlig på morgen, og da vi kom hjem halv ni var det å få pakket ut og få ting på plass. Fikk i meg litt frokost, og ikke så mange timer etterpå ble det en liten dupp på senga. 

Jeg hadde store planer for shopping i Gdansk, men fant ikke stort for å si det mildt. Fant heldigvis joggesko og vinterjakke som sto på lista, men noe stort mer enn det ble det ikke. Hamstret litt sjokolade, Milka, med oss hjem. Men ellers ble det lite. Også fant jeg disse søte dyrene i en butikk i Sopot. De lyser og skifter farge, og er utrolig søte syns jeg!