For en dag dette har vært. Etter at det ble en veldig tidlig morgen på meg i går, fikk jeg sove ut lenge i dag. Utrolig deilig, og jeg var utvilt til nok en fin dag. Mye har skjedd, og jeg har vært på farta et par ganger i dag. Vi jentene tok oss en tur sammen med mamma, hvor vi endelig kunne hente flisene til kjøkkenet. De ble bestilt for nesten to uker siden, og det skulle ta en ukes tid og de skulle ringe når de kom. Men, vi fikk aldri noen telefon fra de, og måtte selv finne ut av det. Det viste seg visst at de hadde ligget der en stund og ventet på oss. 
Pappa fikk begynt å flise, og vi jentene tok en tur på butikken. Da vi reiste snek det seg mørke og stygge tordenskyer over oss. Vi hørte noen skrall, men ble ikke noe særlig levend og skikkelig uvær som jeg hadde håpet på.

De har også blitt en tur innover til Oslo i kveld. Pappa tok med bare lillesøster og meg, og siden vi har så gode venner rundt oss, fikk vi låne en varebil. Vi skulle nemlig ha med oss litt store varer, og da er bilen vår litt liten. Vi ble sittende en liten stund å prate en halvtimes tid før vi kom oss avgårde. Sånn går det når det er små babier i hus. Bilturen tok ca. tre kvarter, og vi var fremme på Ikea 18:15. Godt de ikke stengte før 23:00. Det ble en relativt kjapp runde, hvor vi fant det vi skulle ha til kjøkkene som vi manglet. Et skap skulle nemlig kjøpes. Forrige gangen vi var der inne, så jeg på noen enkle typer nattbord. Det første jeg la merke til da jeg så det, var prisen. 19,- kr for et enkelt og praktisk lite bord? Prisen var jo dobbel så mye sist vi var der… Og disse kronestykkene var jo ingenting for et så fint og lite bord ved siden av sengekanter.

Så var vi kommet rundt, og kassen var neste. Var også noen varer vi måtte hente på lageret, og mens vi ventet på at de skulle bli klare til og tas med, tok Tiril og jeg en tur for å finne noe å spise. Noen ganger er det greit å være alene med pappa på tur! Jeg tok meg en pølse og brus meny, mens Tiril ville ha calzone. Også er det veldig greit med drikke der, for det er gratis påfyll. 
Da vi var kommet hjem var det å få varene på plass. Og da pappa kom hjem igjen satte vi igang med arbeid på kjøkkenet. Det tok noen timer, og i 00:00 tiden var vi endelig ferdig. Da hadde vi monte et stort skap, og skrudd på beina på nattbordene til Tiril og meg. Har vært en aktiv dag hvor mye har skjedd (men kanskje ikke alt som var like spennende, men nødvendig). Håper dere har hatt en fin dag også, uansett hvordan den har vært!

Var opp og hoppe, ut av senga og på med klær før hanen galte i dag. Allerede i 06-tiden var jeg våken, og en times tid senere var hele familien ute av huset. I dag var dagen hvor kjøkkenarbeid og andre saker skulle bli lagt på hylla. Vi reiste avgårde mot Horten, hvor vi tok fergen over til Moss. Planen var å ta 08:15 båten, men vi rakk akkurat å komme på den som gikk en halvtime tidligere. Og det å ligge en halvtime tidligere på skjemaet, ga oss litt lenger tid i Sverige. 

Båtturen over gikk veldig bra. Helt stille på vannet, og ikke en eneste bølge å se. Mange mennesker var det heller ikke å se, og den lille halvtimen gikk ganske fort. Over på land i Moss kjørte vi avgårde på harrytur! Første stopp ble en tur på matbutikken, hvor vi kjøpte med oss noen rundstykker og pålegg. Frokosten tok vi fleste på benken utenfor butikken, og det var stille og fredelig. Klokken var da nesten 09:00, og da vi kom var det nesten ikke en bil der. Men da vi kos ut var det en flokk med biler, og masse mennesker sto klare utenfor ingangen til polet. Der stilte også vi oss, klare for handel. 

Videre gikk turen til det kjente kjøpesenteret i Sverige, nemlig Nordby kjøpesenter. Der var vi noen timer, og gikk rundt og kikket og så på alt mulig. Det var egentlig ikke så mange mennesker der i dag, og lange køer hadde vi heller ikke. Ellers vet dere hvordan en harrytur foregår. Mat og sånne ting ble også hamstret inn, hvertfall flesk. Så nå gleder jeg meg til flesk og duppemiddager fremover. Det er noe av det beste jeg kan få, og det smaker så godt. 

Litt handlings var selvfølgelig med på planen 

Denne vesken fikk jeg av mamma, ettersom hun hadde lovet meg en sånn i mange år 😉

 

Timene gikk, og det begynte å bli en lang dag for oss. Vi tok turen hjemover, og godt var det. Mye hadde vi handlet med oss, og da vi kom hjem var det bare å pakke ut. Ellers har det vært en stille og rolig kveld. Mormor og samboeren tok seg en liten tur i kveld, og pappa og jeg har fått ryddet oss inn på kjøkknet av det som skal inn i skapene. Skal bli veldig deilig å få alt på plass igjen! Håper dere har hatt en fin dag, og så må dere fortsette og kose dere masse i kveld!

 

En dag fyllt med små gleder, men ellers en stille søndag. Dagen startet i 10-tiden, hvor jeg ble vekt om at frokosten var klar. Vi har stått uten kjøkken i mange uker, og de fellesfrokostene rundt kjøkkenbordet som vi har hatt, har vi ikke hatt mulighet til nå. Men i dag var frokosten rigget til ute på terrassen, under paviljongen vi har stående. Stille og rolig var det rundt bordet, slik som det var i nabolaget. Ellers er ikke søndager sånn veldig spennende i ukedagene.
Sent på ettermiddagen i dag fikk vi plutselig besøk av en sølvbil. Det var en liten Toyota Yaris som snek seg inn i hagen, og ut kom min kusine som hadd kjøpt seg speller ny bil. Eller, for henne var den ny, men hun har kjøpt den brukt. Ikke så gammel er den heller, men tøff var den. Jeg som skal få lappen når den tid kommer, vet enda ikke hvordan bil jeg vil ha. Kanskje det har noe med at jeg ikke har noe peil på bil og merker. Heldigvis haster det meg ikke å få det gjort, og jeg har god tid. Først er det vel å få lappen i boks, før jeg kan ta med meg bilen og cruise rundt alene!
Nå har jeg gjort meg klar for kvelden, og det blir ikke like mange timer med søvn i natt. Blir en tidligere morgen i vente, hvor det blir en tur avgårde på et ærend. Ellers håper jeg dere andre har hatt en fin dag. Ble ikke noe tordenvær som jeg hadde håpet på, og som det var meldt. Får håpe den dagen kommer senere.

Da var det tilbake til “hverdagen” igjen. På mandags morgen reiste mine foreldre avgårde med tvillingene, avgårde til Danmark på Dana Cup. Klokken 06:00 dro de avgårde, og jeg kan faktisk huske at det var en innom for å gi meg en kos før han dro. Hvis jeg ikke tar helt feil var det min bror, Edvard. Hele uken har Oskar og jeg kost oss hjemme alene. Tatt livet med og kost oss masse, men også vært litt på farta. Mandagen jobbet jeg en god del i skogen, hvor det nå har forsvunnet masse småtrær. Tirsdagen hadde vi en fantastisk tur ute på sjøen med naboen, og la anker på en øy og koste oss der. Neste dag koste vi oss hos naboen, med de små barna. Og senere på dagen spiste vi middag sammen dem. Den nest siste dagen dro vi tidlig på ettermiddagen ut til farmor og farfar på middag. Der ble vi noen timer og koste oss, før vi syklet hjem fordi Oskar skulle avgårde på trening. 
Så var alle disse dagene fløyet fort igjen, og det var fredag allerede. Jeg kunne ikke lenger sove i mammas seng, og denne dagen hadde vi ikke noen spesielle planer. Da klokka var 03:00 i natt våknet jeg av at det sto en bil i veien utenfor. Den sto en liten stund, før mamma og pappa kom kjørende inn i hagen. De romsterte litt i gangen, men jeg sovnet med en gang.

I dag tidlig var det en sløv dag for oss alle. Jeg følte for å sove og ligge i senga og dra meg, men hadde ikke tid til det. De andre kom trippene opp ikke så lenge etterpå, og pappa fant frem noen små gaver til oss. Jeg tok meg en liten tur på rommet mitt, og der sto det en ganske stor pose på sengen min. Oppe i den hadde mamma og pappa kjøpt tre 10 pk med capri-sonne til meg, men det var også en eske med mørke sjokoladebananer.
Og slik var morgendagen for oss. Resten av dagen har vi stort sett tatt det med ro hjemme, og været har vært overskyet og litt sol en gang i blant. Gjennom uka, bortsett fra de to dagene vi var bedt på middag, har det gått i enkle matretter. Tvillingene kom også hjem fra cup i ettermiddagen, og i kveld har vi kost oss masse med taco til middag. Smakte ganske godt, men jeg ble veldig fort mett. Ellers har det ikke skjedd noe mer spennende, og for øyeblikket ligger jeg godt plantet i senga og bare koser meg foran TV skjermen. Siden det er blitt så sent på kvelden, får jeg ønske dere en god natt, og så får dere ha en god søndag!

 

Q; Hvordan har din dag vært?

Nå koser jeg meg virkelig. Stille og rolig rundt meg (hvis vi ser bort ifra naboen som snekrer og hamrer på huset sitt), bare musikken i bakgrunnen som står på og spiller sine sanger. Følte meg litt sulten i kveld, og slang i en orginal grandiosa med biff og løk i ovnen. Denne uken har gått utrolig fort, og skulle ønske den kunne utvides enda mer. Kanskje et par uker til… Resten av kvelden skal jeg bare slappe av og gjøre akkurat det jeg vil. Allsang på grensen har også vært innom TV-skjermen min. Ingenting er bedre enn god musikk på en sein kveld og noe godt å kose seg med. Nå er det bare å vente på Thomas Giertsen som skal lage humor, tull og tøys. Da blir kvelden perfektHa en fortsatt fin kveld!

Endelig fikk jeg sove hele natten, og hørte ikke til flere tordenskrall og blinkende lyn som lyste opp rommet. Ble litt mindre timer med søvn enn planlagt, ettersom jeg sovnet sent og våknet i halv ti tiden av at mamma ringte. Hun vekket meg ikke akkurat, for jeg lå halvveis våken. Vi tok oss en stille og rolig morgen, og gjorde ikke store greier. Oskar og jeg var jo bedt på middag til farmor og farfar kl. 14:00. Vi slang oss på sykkelen og syklet ut til Tangen. På menyen ble det servert poteter, kjøttkaker i brun saus, surkål og tyttebær ved siden av. Smakte veldig godt! Så heldige som vi var, ble det servert dessert. Farmor hadde laget sjokoladepudding og hjemmelaget vaniljesaus. Er ikke hver gang en får dessert etter middag. Ellers tok vi det stille og rolig. 

Etter som timene gikk var det på tide å komme seg hjem. Vi var vel hjemme i 17-tiden, og en time senere dro Oskar på trening. Den store baljen med oppvask har jeg endelig fått tatt, og jeg har vært litt husmor. Gleder meg til alt på kjøkkenet blir ferdig, og vi kan ta i bruk både komfyr og oppvaskmaskin. Nå ser jeg at regnet har kommet tilbake. Godt jeg slapp å stå og vaske i regnet. Ellers blir det en stille og rolig kveld. Får rydde og gjøre litt husarbid – ikke at vi roter så mye. Men det må jo gjøres det også! Håper dere har hatt en fin dag, enten om det har vært fint eller dårlig vær.

 

Jaja, så var denne dagen over for i år. Bortsett fra at det har vært overskyet og lite sommervær, har vi storkost oss på besøk hos naboen. Vi har hoppet litt på trampoline – så lenge det var opphold. Men ellers har det vært litt aktiviteter innendørs. Vi hadde en liten stund rund kjøkkenbordet hvor plastelina var populært. Var mye kreativt som ble laget, men det beste av alt var vel denne peperonipizzaen som ble satt sammen. Den så veldig god ut, men foretrekker spiselige pizzaer, helst grandiosa… Bildelotto var også en hit hos han ene minste, men det store av alt var vel da Oskar og jeg satt sammen legogravemaskinen.

En dag som ble fylt med små, men spennende hendelser for de minste. Og vi som er litt større får vel være litt barnslige en gang i blant vi også – det syns ihvertfall jeg. Siden vi kom hjem igjen har vi stort sett tatt det med ro inne, og bare kost oss. Nå for en halvtimes tid siden satt vi i sofakroken, og det var helt stille – bortsett fra lyden som kom fra TV’n. Plutselig ser vi at det lyser opp veldig utenfor, og så tar det ett sekund så smeller det! Må si jeg skvatt veldig. Jeg er veldig glad i lyn og torden, og syns det er spennende. Men nå var det så nærme at hjertet spratt opp i halsen. Hadde heldigvis kamera og stativet ståend oppe i stua, og tok det med meg ut på terrassen for å se om jeg fikk fanget lynet. Ble dessverre dårlig med det denne gange. Uværet har ikke tenkt til å gi seg med det første. Kan høre små tordenskrall i det fjerne enda, og noen er litt mer kraftigere enn andre. Er meldt lyn og torden frem til i morgen tidlig, og håper det blir bedre vær utover dagen når sykkelen skal tas frem for å komme oss fra A til B. Vi er nemlig bedt bort på tidlig middag i morgen. Skal nok bli koselig det. 
Ellers får dere ha en fin natt videre. Blir nok ikke veldig sent på meg i kveld.

 

Q; Hvordan har dagen din vært?

I natt har vært en av de beste nettene de siste dagene. Kanskje det har noe med at vi var en tur ute på sjøen i går, pluss at det ble en del hard jobbing. Var mye ute i går for å si det sånn, og det skal jeg være i dag også. Da jeg stod opp etter elleve timers søvn, våknet jeg av at naboen var ute og jobbet på huset sitt, og regne slang fra seg en liten skur. Tenkte med en gang at dette kunne bli en innedag, men regnet varte ikke lenge. Nå er det opphold, så får vi se hvor lenge det varer, og om værmeldingen stemmer. Det blir nok en stille og rolig dag sånn som det ser ut, og litt senere i dag er vi bedt over til naboen på middag. Koselig at vi setter så stor pris på hverandre ♥

 

Ønsker alle en kjempefin dag!

Solen stod høyt på himmelen i dag også! For et nydelig vær vi har om dagen. Bare å nyte det beste ute av det, for har hørt noen rykter om at møkkaværet kan komme tilbake igjen snart. I formiddag spiste vi frokost sammen med naboen. Utrolig koselig at vi setter så stor pris på hverandre, og det vi har rundt oss. Ble litt lek med de to minste naboguttene, og kaninen fikk lov til å være med på litt lek. Har også blitt “litt” jobbing mellom barnetiden, og en stor forandring har skjedd her hjemme. Her er det ikke noe latskap! 

Ikke nok med at solen varmet, men litt ute på ettermiddagen tok naboen med meg og lillebror på båttur. Vi kjørte utover havet og la anker på Masleøy, tror jeg det var. En fin liten strand holdt vi oss på, og det var faktisk non som campet i telt der ute. Så veldig koselig ut! Vi hadde med oss mat, og vi gikk på jakt etter krabber i vannet. Badetøyet var på, men ble ikke noe bading. Var litt for kaldt syns jeg, men hvis jeg hadde kommet meg under vann hadde jeg nok klart det. Etter en times tur og mye kos, var det på tide å dra hjem. Var fantastisk å være på sjøen, og møtte på noen kjente på hjemveien. En annen nabo var også på tur med båten sin, og var en del andre vi så også. Nå ligger vi og slapper av i hver får del av sofaen, og senere blir det en middagsbit. Håper dere har hatt en fin dag, og at sola har skint der du er!