For en fin dag dette egentlig har vært. Dagen startet med å sove lenge, etter som jeg ikke kom meg i seng før nærmere to i natt siden jeg hentet mamma og pappa på fest. Greit at jeg nå kan kjøre litt rundt på dem etter alle de årene de har kjørt med meg. Koste meg til og med litt ekstra i går kveld med ost og kjeks.

 

I dag har formiddagen gått til litt smårydding og forberedelser. Vi skulle nemlig få middagsgjester litt ute på dagen. I mellom dette fikk jeg også tatt en liten tur til Vear for å få gjory noe som sto på lista. Så da var den saken ute av verden. Da jeg kom hjem igjen var det ikke lenge igjen til farmor og farfar skulle komme. Vi spiste kjempegod middag som pappa hadde laget. Nydelig fisk hvor vi ved siden av hadde poteter, brokkoli, blomkål, rosenkål og en kjempegod saus til. Jammen ble det fantastisk middag i dag også!

 Alle koste seg rundt muddagsbordet, og senere ble det dessert og masse hygge i stua hvor det fortsatt er julestemning. Treet stårt fortsatt oppe med massr fint pynt, men det er ikke så lenge til det skal nef igjen. Syns jula gpr så veldig fort. Merker det når det er julaften og andre store dager. Kokkene sliter og sliter med maten som skal serveres,  men det tar ikke lange tiden å sluke den ned. Tyder hvertfall på at maten som blir laget er god, og i dag smakte det ekstra godt med fiskemiddag! I mirgen er det en ny uke alt, og bare to små dager igjen av 2013. Det nye året er nå rett rundt hjørnet, og jeg kan se en liten bit av 2014. Dette har vært et spennende år. Og det største må vel være at jeg fikk gjennomført tredjeklasse på videregående og bestod i alle fagene. Fornøyd med karakterer var jeg igså. Og ingenting  er vel vedre enn det. Nå merker jeg at det begynner å bli litt slitsomt å skrive et innlegg på mobilen. Ikke hver gang jeg gjør det for å si det sånn. Men sånn er det når de bruker så lang tid på å fikse pc’n min hvor de har måttet vente på deler. Også tar det vel litt ekstra tid siden det er jul. Typisk at den skulle kræsje nå midt opp i den mest hektiske måneden. Men, men… Håper alle har hatt en superfin helg, og snart er hverdagen tilbake med full jobb. Det skal bli så deilig!

Siden jeg har fortalt litt om julaften i et eget innlegg under her, tenkte jeg kunne vise noen bilder også. Det ble ikke tatt mange bilder, men kan jo vise noen til dere. I ettermiddag har jeg også kjørt tvillingene opp til tante på Revetal. For å si det sånn så merker man godt at de ikke er hjemme nå. Det er sååå stille! Deilig og kunne sitte foran tv-skjermen å se film og bare kose seg. Jula er virkelig koselig, og kjenner at det er litt deilig med fri fra jobb. Nå er det ikke tilbake tid før på nyåret, og jeg gleder meg til å få tilbake hverdagen igjen. Håper også at pc’n min kommer tilbake snart etter reperasjon. Men godt at mamma har photoshop hun også, som jeg kan låne litt.

Håper dere har hatt en kjempefin jul, og kos dere masse med fridagene – til dere som har det!

Vel overstått julefeiring og vi hadde koselig besøk av tante, fetter, mormor og hennes samboer. Vi spiste nydelig middag – ribbe med surkål, rødkål, rosenkål, medisterkaker og alt som hører med. Hygget oss masse under måltidet. Og like koselig hadde vi resten av kvelden. Når maten hadde synket litt ble det noen utolmodige barn som ville se hva som var i pakkene. Vi satt oss sammen og i år var det Tiril som var oppleser av gavene. Selv om det ikke var så mange gaver, fikk alle noe fint. Jeg fikk for eksempel en badekåpe av mamma og pappa – noe som jeg hadde ønsket meg lenge. Og den var sååå deilig å ha på seg! Fikk en bukse og genser som var veldig fin. Tusrn takk tante Hege og gjengen. Det har blitt brukt i dag til og med. Annet som befant seg i de få gavene var masse penger. Ble fornøyd med gavene i år, selv om det ikke ble så mange. Syns pakkehaugen bare blir mindre og mindre for hvert år. 

Mange fine gaver fikk vi denne kvelden. Så koste vi oss masse med dessert. Den tradisjonelle riskremen sto på bordet. Og for de som ikke er like glad i dette, hadde også tante laget verdens beste karamellpudding. Mmm, så god den var. Kunne spist en hel sån alene! Den aller beste julegaven jeg fikk i år var nok lappen. 

En stille og rolig første juledag har det vært. Vi startet dagen med felles frokost hvor det ble litt rester fra julemiddagen. Deilig har det også vært og bare gå rundt i en deilig badekåpe og i utgangspunktet ikke ha noen som heøst av planer. Men litt ute på dagen satt vi jentene og  koste oss med maling. Fine lerreter ble, og blir det nok til slutt. Men så var vi barna klare for litt spill. Vi tok oss en tur til Kilden bowling og koste oss med noen runder der. Var bare oss og to små grupper der da vi kom. Men da vi returnerte på hjemveien var det ganske fullt. Tydelig at ikke vi var de eneste som fant ut at vi skulle spille litt i dag. Mange som skulle se en film på kinoen også. Så vi ble akkurat ferdig når folket kom. Snart er denne dagen over også, og vi har ingen flere planer. Håoer dere har hatt en like fin juledag som meg, så får dere kose dere masse resten av jula.

Endelig, nå er det to uker juleferie! Nå skal det jammen meg bli deilig å kjenne smaken av ferie. Siste jobbedag før jul ble gjennomført i dag, og en stille og rolig dag har det vært. Med bare sytten barn har det ikke vært så mye å passe på igrunn. Og bare tre barn fra min avdeling var der. Har vært den fine dagen på jobb, og veldig uvant med så lite barn til stede. Vi koste oss hvert fall. Litt fantorangen film ble rullet over skjermen, og de små koste seg en god stund med det. Mye leking både store og små barn, og vi har vært sammen alle avdelingene hele dagen. Har vært så hyggelig syns jeg! 
Vi spiste til og med lunsj sammen på to langbord, og det er jammen ikke ofte vi gjør. Er første gangen siden jeg begynte og jobbe der. Men med litt færre barn er alt mer mulig. Vi fant også ut at vi kunne kose oss med boller. Barna er så flinke til å bake, og noen av de koste seg virkelig med det. Ellers har det vært en fin og rolig dag på jobb!

Jeg kom også litt tidligere hjem i dag. Utrolig deilig start på en liten ferie. Ikke så lenge etter var det rett av gårde til grava til onkel. Dette er en tradisjon hvert år, og veldig koselig å tenne fire lys på gravens hans. I kveld skal vi kose oss med ost og kjeks, noe som også er blitt en tradisjon. Og det smaker jo så godt. Nå er det bare noen timer igjen til julaften, og jeg gleder meg som et lite barn til all julematen. I år får vi noe familie på besøk. Skal bli så koselig! Har ikke akkurat fått julefølelsen, men den kommer vel litt under middagen og pakkeåpningen i morgen kveld. 
 

ØNSKER ALLE OG EN HVER EN RIKTIG GOD JUL – KOS DERE MASSE   
 


Min aller første kjøretur med lappen var veldig spennende. Endelig kan jeg kjøre alene! I går kveld tok lillebror og jeg en tur til Tangen for å besøke farmor og farfar. På forhånd visste de ikke at vi kom, og de ble veldig glad da de så at jeg ikke hadde med en ledsager ved min side. Vi stoppet innom for å ta en liten prat, men ble ikke så veldig lenge. En koselig tur ble det i hvert fall, før vi kjørte hjemover. 

Seint i går kveld bestemte mamma og jeg at vi skulle ta en tur til byen. De hadde jo nattåpent frem til 00:00, så hvorfor ikke. Mamma fikk unnagjort enda flere julegaver, og litt titting ble det det også. Selv så seint om kvelden var det mange mennesker som hadde sitt og holde på med, og det er masse som må gjøres for å komme i rute til jula. Vi var ikke hjemme før elleve om kvelden, og da var det rett i seng på meg. Pleier aldri å legge meg så sent når jeg skal på jobb dagen etter. Men jeg klarte det jeg, med litt over seks timer med søvn. Var litt sliten til morgen i dag kan du si, men å sykle til jobb tidlig om morgen er veldig deilig og jeg våkner ordentlig på veien.

Ellers har det vært en fin og rolig fredag på jobb. Til og med julegave fra jobben og noen av barna har jeg fått. Jula er virkelig koselig! Deilig var det også å komme hjem, og jeg som aldri sover om dagen måtte faktisk ta meg en liten lur. I kveld fikk jeg også med meg tvillingene på en kjøretur til Revetal for å besøke min tante, onkel, fetter og kusiner. Ikke visste de at jeg skulle ta turen til dem i dag. Men veldig koselig var det. Vi ble sittende litt og kose oss, og på hjemveien ble det en tur til Barkåker for å levere tanten min der. Med andre ord har det vært en veldig fin fredag, og nå skal jeg virkelig slappe av og kose meg før det er siste jobbedag lille julaften. Og så skal det bli deilig med to uker fri før det er på’n igjen! Nå har jeg ikke hatt ferie siden jeg startet å jobbe 16. September. Har lengtet litt etter det kan du si! Ønsker alle en finfin kveld videre, og riktig god helg alle sammen ♥

Endelig, da kan jeg slippe nyheten løs. Etter at jeg bestod teorien (11.12.13, kjempefin dato) fikk jeg dagen etter en oppkjøringsdato. Det var ikke lange ventetiden, og jeg gikk rundt og grugledet meg til denne dagen. Jeg har også klart å gå rundt og holde dette hemmelig for 99,9% av familie, venner og kjente. Det var først her om dagen pappa fikk vite det, og jobben selvfølgelig. Men absolutt ingen andre. Klarte til og med å lure mamma litt til morgen i dag, siden jeg ikke hadde kommet meg avgårde på jobb til tida. I dag har det vært julegudstjeneste i kirken for barnehagen, og jeg fikk henne til å tro at jeg skulle møte direkte der når det startet litt senere på dagen.

Istedenfor å sitte hjemme og få mamma til å lure enda mer, tok jeg meg en tur innom jobben for å hente noe greier. Kunne ikke få henne til å lure enda mer hvis jeg da kom hjem igjen. Derfor tok jeg turen til byen for å titte litt. Men endte opp med å sitte på Jordbærpikene og kose meg med en kake. Feire litt på forskudd. Før det virkelig gjaldt tok jeg en liten kjøretime. Siste finish. Det var heller ikke lange køen ved trafikkstasjonen, og sensoren jeg skulle ha ved min side var en mann. En ganske stille mann også. Og det innrømmet han selv. Kunne vel ikke vært bedre enn det. Før vi kjørte svarte jeg på to sikkerhetsspørsmål. Det var sikkerhetsbelte som ble valgt ut tilfeldig til meg, og jeg syns selv jeg svarte ganske bra på de. Så var det å kjøre avgårde. Selve turen gikk veldig fint, og sensoren sa hvor jeg skulle. Var litt nervøs, men det er jo vanlig. Kjørte vel i en times tid. Utrolig, jeg syns det føltes mye kortere ut! Med en fin parkering på stasjonen oppsummerer han, før han avslutter med å si at jeg har bestått! HURRA!!! Da var lappen i boks også.

God søndagskveld alle sammen! Siste dagen denne uken, og enda en helg er snart forbi. En da med mye farting. I formiddag dro vi for å kjøpe juletre. Tok ikke lange tiden i år før det perfekte treet var på plass. Nå står det godt plassert i garasjen, og så skal det nok inn til uka. Før julaften må det hvertfall være klart. Ellers har det vært full fart. Ble ikke veldig lenge hjemme før jeg dro på farta igjen. I morgen er det siste kjøretimen min, og en finpuss før oppkjøring. Derfor tok pappa og jeg en kjøretur rundt omkring i Tønsberg, Nøtterøy og på Husøy hvor vi leverte julekort. Var vel ti julekort som skulle leveres, og jeg kjørte rundt i over tre timer. Dette må vel være bra trening før siste innspurt på lappen. 

Siden jeg ikke har PC’n min enda og har tilgang til bildene mine, ble det rett og slett et kjempedårlig webcamphoto. Skal bli bra å få tilbake verktøyet sitt sånn at jeg kan redigere litt bilder igjen. Dere får hvertfall ha en kjempefin søndagskveld videre, og nå

Så var det fredag den 13. desember i går, og lucia sto på planen. Dagen før hadde vi trent på toget og sangene av det som skulle fremføres. Barna var flinke under øvingen, og dette ga gode resultater. Foredrene sto på fremsiden av huset, og rundt hjørnet kunne de høre en lyd av sang. Santa lucia sangen gikk et par ganger mens vi gikk. Barna var hvitkledde og kjempesøte. Vi samlet oss sammen hvor vi fortsettet å synge til alle hadde kommet på plass. Så ble det enda flere sanger. Det be blant annet “tenn lys” og “santa lucia” fra jul i svingen. Den sistnevnet må nok være barnas favoritt, og de kan den nesten både ut og inn. Kanskje ikke så rart, for dette syns jeg selv er en veldig fin sang. Deretter var det å forsyne seg med lussekatter og varm kaffe/saft. Barna smilte og koste seg masse!

Her om torsdagen fikk jeg også vite oppkjøringsdatoen. Derfor har jeg vært mye og kjørt i dag. Både Tiril og Edvard skulle trene, og dette på to forskjellige steder. Først kjørte jeg til Eik for å slippe av Edvard. Videre var det å kjøre til Gjennestad med Tiril så hun fikk trent. Men de måtte jo hentes igjen. Istedenfor å kjøre hjem, tok pappa og jeg en tur til Obs i Sandefjord på en liten handlerunde. Vi hadde litt tid på oss, så da kjørte jeg litt rundt omkring på tilbakveien til Gjennestad. Med andre ord har det blitt mye kjøring i dag, og tvillingene har kommet seg trygt frem og tilbake. Ellers er det ikke store planer helgen har med seg denne gangen. Nå er det bare seks jobbedager igjen før det blir en liten juleferie. Nå har jeg ikke hatt ferie siden sommerferien og den lille tiden jeg hadde før jeg startet på jobb den 16. September. Kjenner det skal bli veldig deilig. Har igrunn ikke savnet den ene ferien de minste her hjemme hadde i høst. Men nå er jula litt annerledes og ikke minst veldig koselig!
Et kort og enkelt innlegg med bare tekst ble det i dag – og kanskje noen dager fremover. PC’n min er levert inn på reperasjon med diskfeil og ville ikke starte opp. Godt det finnes fagfolk som kan fikse dette også. Ha en fortsatt fin lørdag! 

Jeg vet jeg er litt seint ute enn det jeg hadde håpet på. Startet øvelseskjørigen på 16 årsdagen, og kjørte masse. Jeg ble myndig, men kom ikke i gang med lappen før åtte måneder senere – altså i Mai. Teorilesing startet jeg skikkelig med i August. Sein start på den siden av fronten også gitt. Tok første teoriprøve mandag 9. September, men dessverre bestod jeg ikke og hadde to feil for mye. Så ble det et laaang opphold og jeg kom ikke i gang før jeg fikk satt i gang med lesing igjen. Nesten to måneder senere, 6. November, var jeg på plass i Statsparken igjen. Jeg følte det gikk ganske så bra, men gikk ut derfra med samme resultat. 

Fem uker ble det til neste gang. Jeg hadde lest litt i denne tiden, men følte jeg ikke klarte å lese mer. Dagen før dagen, altså i går, så jeg litt igjennom teoriboka. Fikk også sett litt på nettet, før det plutselig ble en harddiskfeil på pc’n, og måtte derfor inn på reperasjon. Var ikke mye jeg leste og så på i går, og valgte heller og legge boken vekk. Opplagt og utvilt etter en natt søvn tok jeg meg en varm og god dusj. Alt ble pakket, for jeg skulle rett på jobb etter prøven, og så var jeg der. 

Jeg trakk en kølapp. Nummer fire sto det på den. Jøss, tenkte jeg. Er det ikke flere her. Jeg så skranken, og ingen andre var å se i køen. De to andre gangene jeg har tatt teorien har det vært mange mennesker som skulle ha gjort akkurat det samme som meg. Men i dag sklei jeg rett inn, og ingenting er vel bedre enn det. Både skrankedamen og mannen som sendte meg inn i prøvelokalet ønsket meg lykke til. “Takk” , sa jeg, “alle gode ting er vel tre”. Tiden startet og prøven var i gang. Etter nye tenking og svaring var jeg igjennom hele prøven. Denne gangen gikk jeg igjennom hele prøven på nytt før jeg avsluttet. I en skikkelig nærlesing om at jeg hadde krysset av på det jeg syns hørtes mest riktig ut, stoppet jeg putselig opp vet et spørsmål. Jeg endret på svaralternativet, og jammen er jeg glad for det. JEG BESTOD! Hadde jeg ikke gjort det, hadde jeg fått en for mye – én for mye. 
Nå er det bare oppkjøringen igjen, og jeg gruer meg mer enn det jeg gjorde da jeg startet med selve kjøretimene! Men godt er det og bare ha den siste biten igjen på bildet, så er lappen min! Jeg vet hvertfall hvem som gleder seg når jeg får den.

 

 Kul dato å bestå på! 11.12.13

For nøyaktig tretten år siden kom to små nøster til verden. Jeg hadde bare gått noen måneder i 1. klasse før jeg ble storesøster, igjen. Det vi trodde skulle være en gutt eller jente viste seg å være to små babyer. Husker jeg besøkte mamma og de på sykehuset, og de var så bittesmå. Siden de ble født en måned for tidlig måtte de bli liggene på sykehuset en stund. Begge to hadde astma, og Edvard var den dårligste av dem og måtte også ligge i kuvøse. 

Da de endelig var friske nok til å komme hjem, var dette veldig stas. Jeg var veldig stolt da mamma og jeg trillet dem i tvillingvognen, på vei til skolen for å vise de frem. Dette er nå hele tretten år siden, og tiden flyr og de blir eldre. I dag er dagen her, og senere skal det feires med familie. Edvard har allerede hatt guttebursdag med kule gutter i klassen, og han så ut til å være fornøyd. Og dette dagen før den store dagen!
Både gutt og jente. To dråper vann, men forskjellig. I syv år gikk de i samme klasse, men ble fordelt i hver sin klasse på ungdomsskolen etter ønske av begge to. Det kan jeg forstå. Tror de begge hadde lyst på en forandring. De har blitt store så utrolig fort. Snart er halve året i 8. klasse ferdig, og whuuups så er det ikke lenge igjen til de er over på videregående. Jaja, dere får i hvert fall kose dere masse på den store tenåringsdagen! Håper dere får en kjempefin dag, så må dere kose dere ekstra masse.