Å nei, det er ikke jeg som har drevet og sunget! I kveld har det vært stille og rolig. Tvillingene sitter barnevakt hos naboen, og er der fortsatt. Lillebror og jeg har derfor hatt sofakroken for oss selv, og kost oss med god mat. Vi lagde ikke noe spennende til middag, og det ble så enkelt som spaghetti a’la capri. Denne lørdagen har vært stille og rolig i seg selv, og ingen planer ble lagt eller har blitt gjort i dag. Mens middagen var på bordet, koste vi oss med MGP jr. Veldig mange fine sanger som var med i år, men min favoritt var nummer ti fra de startet å synge til de var ferdig. En veldig fengende og superfin låt, og jammen nådde den ikke helt fram! Årets vinner ble nemlig disse fire unge 13-åringene. 

 

 

Q; Så dere på MGP jr.? Hvilket nummer likte dere best?

Blir fort stille og rolig i huset om dagen, når de andre er på skolen og foreldrene på jobb. Skal ikke klage, men er ganske deilig å få noen timer for seg selv. Men gleder meg masse til å få saker og ting på plass, og en vanlig hverdag med jobb. Krysser alle fingrer og tær for at det skjer noe snart i systemet deres! Vet ikke hvor lenge jeg kommer til å gå hjemme før det skjer noe, og jeg har vært hjemmeværende siden skoleslutt. Jeg har satt opp mine ønsker, og håper å få en jobb i en barnehage her i nærheten. 

I dag var det tilbake på skolebenken igjen, for en liten stund. Snakker selvfølgelig om kjøreskolen. Tema inneholdt bilkjøringens risiko, og vi var rundt femten elever i klasserommet. Vi unge, men også alle andre bilførere, får gjøre så godt vi kan med å holde nullvisjonen. Den en og en halv timen gikk rimelig sakte da vi satt der og hørte på og lærte. Men da det var over gikk det plutselig fort. Resten av dagen skal gå til masse teori. Håper at jeg snart blir klar nok til å ta teorien og at jeg består, slik at jeg kan ta oppkjøring tidligere. Alt sammen syns jeg høres så mye ut, så jeg gleder meg til alt er ferdig!

 

 

Q; Holder du på med lappen?

Dro meg litt i nakkeskinnet, og kom meg tidlig opp i dag. Derfor hadde jeg litt tid på morgen før jeg kom meg avgårde til dobbel kjøretime klokken 11:30. En del kjøring med kjørelærer har det blitt siden jeg startet midt i Mai. Men jeg har spart veldig mange timer siden jeg har kjørt så mye hjemme. Lærer mye gjør jeg også, og gleder meg veldig til jeg er ferdig, og lappen er i mine hender. I dag kjørte vi litt ut på motorvei mot Kristiansand et lite stykke, og videre til Tønsberg. Nå er det bare å lese mer på teori, sånn at jeg får tatt den snart. Sånn som tidsskjemaet mitt ser ut nå, har jeg ikke veldig god tid. Er hvertfall godt i gang, men gjenstår en del. Tenk om bare det kunne finnes en knapp eller to som fikk deg til å forstå alt med en gang. Da hadde ting vært mye lettere. 
Temperaturen har også kommet med noen ekstra varmegrader, og får håpe de holder seg i noen dager fremover. Syns vi fortjener flere varme dager før det blir ordentlig høst og vinteren kommer. Siden det var så varmt som det var, tok jeg på meg noe mer sommerlig enn en vanlig olabukse og enkel topp.

 Denne kjolen har jeg arvet av min kusine ♥

 

Q; Hvordan har dagen din vært?

For en fantastisk søndag det egentlig har vært, de som egentlig pleier å være den mest kjedeligste dagen i uka. I Mai var det en av naboene som flyttet avgårde, og noen kjente mennesker av dem tok over huset. Derfor er de en del på besøk i stien for det. Jenta har startet i 2. klasse, og er bare 7 år gammel. Lillebroren er bare noen år yngre, og de to syns det er veldig stas med meg. Så til morgen i dag før jeg hadde rukket og komme meg ordentlig ut av senga, hadde hun allerede vært å spurt etter meg.  Da jeg endelig var klar tok vi med Pompel i bånd og gikk litt tur. Dette var virkelig morsomt for de to minste, og var opptatt av å holde i bånde. Siden Pompel kan gjøre litt fra seg og bli litt aggressiv noen ganger, gikk jeg og små holdt i tauet slik at han ikke skulle vrenge seg unna og bli sint. 

Full fart i båndet og på en liten tur ble han fort sliten, og han fikk komme seg tilbake til det lille huset sitt. Dermed ble det annen lek med de små barna, og de lurte fælt på om jeg ville bli med de på tur. Kunne jo ikke takke nei til det, og de to små ble veldig glad! Før vi dro avgårde fikk vi i oss litt mat, og turen gikk opp til Revetal. Åpen gård med dyr og andre aktiviteter er svært spennende for de minste – men også for de som er litt større. Da vi var kommet ditt ble jeg dratt med frem og tilbake på den lille plassen, og vi to jentene tok oss en liten ridetur på en liten hest. Ikke spør meg om hvilke hesterase det var, for der har jeg ingen anelse. Syvåringen koste seg på hesteryggen av den lille turen hun fikk. Igrunn syns jeg det kostet veldig mye penger for en bitteliten runde på maks to minutter. Var kanskje ikke så lang tid det tok heller. 
Jenta var superfornøyd, og videre gikk vi for å se på dyrene og det andre spennende som var der. Både kalver, sånne store høns og to kaniner var der. Vi så til og med en stor grisemamma med mange griseunger på slep. Var også en konkurranse på denne grisemammaen, hvor en kunne gjette vekta på hun. Men der sto jeg over. Av aktiviteter om vi prøvde var det å kaste ball på blikkbokser veldig morsomt for de to minste. Ble opp til flere runder, for det var jo premier en kunne få for å ha deltat.
 


 

Etter en fin tur på åpen gård fikk jeg lov til å bli med de hjem til der de hadde flyttet. Var ikke så langt unna fra der de bodde. Skulle bare en liten tur over til Nøtterøy. Der koste vi oss i mange, mange timer. Fikk til og med se det fine rommet hun hadde fått, og lille jenta hadde til og med en egen liten balkong utenfor. Tenker hun kommer til å kose seg på rommet sitt når det blir helt ferdig. Og større rom hadde hun også fått, enn det rommet hun hadde her i stien. Ellers ble det mye lek og moro, og hun hadde masse å vise meg. Kom faktisk hjem for to timer siden, så jeg har kost meg masse i dag. Og været har også vært med oss. Får bare håpe vi får noen flere sommerdager før høsten virkelig skal gripe inn på oss! 
Ellers ønsker jeg alle sammen en riktig fin søndagskveld videre, og en superfin uke. 

 

Q; Hvodan har din dag vært? Har du også vært på bondegård i helgen?

Den éne kvelden i året du kan kose deg litt ekstra, samtidig som masse tull og tøys (og litt sannhet) kommer frem. For en fantastisk flott kveld dette har vært, med superherlige mennesker!!!!

Tror ikke det er så veldig mye mer å si. Gatefesten i år har vært like koselig som de tidligere årene, og folket hadde med seg masse god mat. Til og med dessert var det et par stykker som hadde laget. En supergod blåbærpai med vaniljeis ved siden av, og dette må være den beste dessertpaien jeg noensinne har smakt. Og ikke nok med det. En annen nabo hadde laget ostekake, og bedre enn det kan det nesten ikke bli. Jeg kan derfor si at dette har vært en super vellykket kveld! Etter som timene gikk og mørke kom snikende, ble stearinlys og varmelampe satt frem, og musikk ble det også. I tillegg ble det masse latter og humor i bildet, og jeg har kost meg kjempemasse! Nå er det bare ett år til neste gang, og jeg gleder meg allerede til å smake på enda mer god mat, hygge og det andre som måtte følge med. God natt! 

Q; Hvordan har din kveld vært?

Stille og rolig dag, og den klamme luften har vært her i byen. Sola har vært til stede, og det ser ut som dette komme til å bli en fin kveld. Endelig er dagen her, hvor den lille stien skal bli samlet med de herlige og flotte naboene. Masse god mat og drikke, og litt sang utover kvelden. Like artig hvert år. Ellers vil jeg ønske dere en kjempefin helg videre, så må dere kose dere masse♥

Q; Hva skal du i kveld?

Alle de andre i huset har vært på skole og jobb i dag. Første skoleuken er over, og nå er det helg! De timene jeg har hatt for meg selv på dagtid gikk ganske fort, og jeg fikk gjort unna litt. Prøvde meg en tur opp i skogen for å kutte litt mer, men det ble fort vanskelig å få tatt kvister og små greiner med en stor buesag. Ingen tvil er det om at jeg har fått tatt masse der den siste måneden. Det verste er at de gror mange meter på kort tid. Ellers har jeg vært litt venn med skurefilla og moppen tidligere i dag.

Vi ble også en mindre i huset her i ettermiddag. Tiril dro nemlig avgårde med laget sitt på en liten treningsleir med overnatting. Det ble ikke lange turen, for overnattingen er på klubbrommet deres. Tacomiddag ble det ogå på dem, så nå får vi håpe de snart sover godt og er klar til masse trening og treningskamper sammen med Nøtterøyjentene. Derfor er det veldig stille i kveld, siden TurboTiril er med på dette. 
For ikke så lenge siden kom mamma og jeg hjem fra naboen rett ved siden av her. Slo av en liten prat og ble sittende der og kose oss. Skulle gjerne hatt flere sånne kvelden hvor en kunne kose seg oss naboene imellom. Men i morgen skal vi nok få det til. Da er det nemlig gatefest, sånn som vi har hatt i alle år her rundt skolestart. Deilig og kunne sittet samlet, noe vi sjelden er. Og vi koser oss hvert år, og gleder oss like mye til neste gang. Vi har også funnet ut at det er veldig mange flinke kokker her i stien, og det er masse god mat å velge mellom. I dag er det også akkurat én måned til min 19 årsdag, og tiden går fort og jeg bli gamlere. Snart er jeg halvveis til førti!
Ellers håper jeg at alle har hatt en fin dag og en super kveld, og riktig god helg!

 

Startet dagen tidlig, for i morgen er det tidlig opp og avgårde på kjøretime en hel dag. Da er det greit å bli litt ekstra tidlig trøtt om kvelden, slik at jeg får en bedre natt søvn. Vet egentlig ikke om jeg gruer eller gleder meg til i morgen. Det eneste jeg gleder meg til er å bli ferdig med denne lappen på bil. Menmen, det tar sin tid… Nå som de andre her har begynt på skolen igjen, blir det ganske stille om dagen. Tvillingene sluttet tidlig i dag, og når de var ferdig på skolen dro jeg opp for å møte Tiril. Vi hadde nemlig planlagt en liten bytur. For det første skulle jeg se etter en ny bukse, for favorittbuksa mi var full av store høl. Var heldigvis ikke direkte synlig for andre å se, men de begynte å bli større. Oss jentene hadde en veldig koselig bytur, og koste oss masse hvertfall ♥

Jaja, så var denne søndagen over også, og de er like på minst én ting hver uke. Søndager er alltid så “daffe”, og det er liksom ikke noe en må “forholde” seg til. Vi kan ta det helt med ro før en helt ny uke kommer med nye utfordringer. Daffeklærne har hvertfall vært på. Morgenen for meg startet klokken ti, og ikke så lenge etter ble det felles brunsj med familien. Pappa hadde disket opp god mat hvor vi hadde rundstykker/scones med tilbehør. Pyttipanne, eggerøre, rester fra kålstuing var noe av det som var på bordet. Vi koste oss masse rundt det store fine kjøkkenbordet vårt, inne på det nyoppussete kjøkkenet. 

Stille har det også vært i nabolaget og rundt i området. Timene gikk ganske så sakte. Har du forresten tenkt på en ting? Uansett hvor fort eller sakte du syns tiden går, tar det like lang tid hver gang. Ellers har det vært litt smårydding og sløving i dag. Kusina mi kom også en liten tur innom her i dag. Hun fikk lappen på fredag. GRATULERER SÅ MASSE TIL VERDENS BESTE KUSINE!♥ Det er bare ti måneder mellom oss, og jeg er eldst. Hun var mye tidligere ut med lappen enn meg, for jeg har enda ikke tatt den (eller jeg holder på med den). Er ikke helt sikker på om jeg får gjennomført lappen før jeg bli 19. Men jeg bruker den tiden det tar, og kjørelærerne er jo nøye og flinke med det de lærer, for å skape trygge selvsikre unge voksene som skal ut i trafikken. Jeg skulle ønske at det hadde vært litt lettere. Jeg kan jo kjøre bil, men så er det alt det andre som må være med på lastet.
Til uka skal jeg være borte mange timer. Da skal jeg ha sikkerhetskurs på bane med grunnleggende forbikjøring, og det er satt opp en 8,5 times økt den ene dagen, fra 07:30 – 16:00. Da blir det tidlig opp og ut på farten. Hvis jeg skal røpe en liten hemmelighet, gleder jeg meg masse til å bli ferdig med lappen! Ellers er det ikke veldig mye spennende som skjer til uka, som jeg har lagt planer for. Håper virkelig å få en jobb snart, og det er veldig rart og ikke ha en rutine hvor du skal på skolen hver dag. 
Ellers håper jeg alle har hatt en kjempefin helg, og for elever – en fin sommerferie.

 

Q; Skal du tilbake på jobb? Starte på ny skole?