Hvor blir det av dagene? For ikke å snakke om ukene. Og ikke minst årene! Syns ikke det er mange dagene siden det var julefeiring her i huset, og nå er året tjuefjort snart blitt en historie i en tjukk bok. Dette har vært et fantastisk år, men jeg vet at det kommende året blir like fint – om ikke bedre. Et nytt kapittel står i vente, igjen med nye mål, utfordringer, opplevelser og det hele. 

De siste dagene har vært stille, og jeg har hatt en fin romjul med familien. Ble forresten en spontantur til Vallø om søndagen. Tok med meg brødrene mine på bowling sammen med tantene, fetterne og kusinen min. Jentene spilte for seg og guttene hadde egen bane. Veldig koselig var det, selv om ikke jeg vant. Jeg kom på nest sisteplass, bak mine tanter som slo meg med noen poeng. Vet ikke helt hvordan resultatene på guttene ble. Men vi koste oss masse i hvert fall. Hadde en kjempefin ettermiddag hvor vi spilte i to timer. 

Ellers har dagen gått fort. Vært litt på farta og en liten tur til byen for å handle noe for mamma. Tok en rakettur innom butikker for å finne litt fyrverkeri sammen med min bror og søster. Så da blir det nyttårsfeiring på oss i år også! Gutta måtte selvfølgelig ut å teste noen av de små snertene av raketter. Og morgendagen lover nok godt til en super feiring. I år blir vi alene, men skal kose oss masse for det. Middagen gleder jeg meg masse til, hvor det blir raclette og masse godt. Og det beste av alt gleder jeg meg til å se på alle fyrverkeriene, og speilrefleksen skal også være med. Prøve og fange noen blinkskudd på nyttårsaften er alltid morsomt syns jeg. Og det å bearbeide de i ettertid er noe av det beste jeg vet. Ønsker dere en fin kveld videre, og en kjempefin nyttårsfeiring. Dette blir nok det siste innlegget for i år, så snakkes vi til neste år igjen.

“All you need is love” 

Late dager er alltid godt etter en hyggelig feiring. Julaften i år var vi hjemme og koste oss masse. Vi fikk koselig besøk av farmor og farfar og spiste god julemat. Det blir ingen jul uten ribbe og masse godt tilbehør som følger med. Etter litt prat og hygge under middagen hadde vi det veldig trivelig i salongen resten av kvelden. Pakkeåpning sto også på listen, og i år var det lillesøster som pådro seg oppdraget om å lese opp pakkene, med litt hjelp fra tvillingbroren sin. Pakker ble det på alle mann, og masse fint vi alle fikk. Den største pakken i år var det mamma som fikk. Jeg hadde prøvd å pakke den så godt jeg kunne, og den beste løsningen uten å sløse så mye papir var å pakke den inn i en søppelsekk. Morsomt var det at hun ble så utrolig glad for det hun fikk fra oss. En helt ny canonskriver var akkurat det hun trengte. I år ble det nemlig sorthvittbilde på julekortet, siden skriveren til mamma hadde så og si tatt kvelden nå i juletiden. Men godt vi kunne få litt hjelp til utskrivingen hos tante og onkel. Og jammen ble det julekort i år også.

Kan vel oppsummere den lille pakkehaugen min som jeg fikk i år. Av min mamma og pappa fikk jeg superflotte nye brune støvletter. Det var jeg selv som hadde plukket de ut, og jeg gleder meg til å ta de i bruk. Har ikke fått tatt bilder av de enda. Men kanskje de stikker innom her en gang i fremtiden… Fikk et niveasett med dusjsåpe og deodorant pluss litt penger av farmor og farfar, og det samme settet fikk lillesøster. Av min tante, onkel og søskenbarn fikk jeg et kjempefint sengetøy. Det ble allerede tatt i bruk første juledag, og det sier vel sitt hvor glad jeg ble for det! En sause-/pannekjele fikk jeg av min tante og fetter. Kanskje et lite hint til at jeg snart burde flytte ut? Vi får se på det. Hvem vet når det skjer?
Av min fadder fikk jeg sjamposett og en pakke med sokker. I år hadde mine søsknene mine gått sammen om en liten gave til meg. En kjempefin gave som nå hender på veggen over sengen min. En kjempesøt liten glassengel! Det var vel de gavene jeg fikk i år, pluss litt penger. Hadde en kjempefin, stille og rolig julefeiring og alt i alt kunne det nesten ikke blitt bedre. Men bare nesten. 

Rolig ble det i huset da besøket vårt dro i ti tiden. Etter litt rydding som ble gjort avsluttet jeg kvelden med julefilm, FROST. Dette var kalendergaven vår på julaften, og denne filmen er så fin. Så den første gang i høst, og måtte sette den på igjen før jeg la meg til å sove om onsdagen. Rett etter filmen var slutt var jeg så sliten og trøtt at jeg gikk rett og la meg. Klokka var da ikke bikket midnatt enda, men jeg var supertrøtt og orket ikke stort mer. Deilig var det da og kunne sove helt til det var brusj med familien i halvtolv tiden neste dag. Og rett og slett sløving hele dagen for å si det rett ut. Men den fine filmen måtte ses igjen, så den koste jeg meg med tidligere på ettermiddagen i dag før foreldrene måtte bringes videre på den tradisjonelle andre-juledagsfest hos et vennepar. Så i dag har det også vært mye sløving hvis vi ser bort ifra noen små kjøreturer. Utrolig er det i hvert fall med en skikkelig juleferie hvor jeg ikke skal tilbake på jobb før neste mandag. Altså til neste år! 

Håper alle hadde en kjempefin, og ikke minst koselig julekveld. Nå er det ett år til neste gang, men kjenner jeg det rett så går vel 2015 like fort som alle de andre årene. Derfor er det viktig og kunne nyte og ta til se alt det en får hver eneste dag, og sette pris på de man har rundt seg! Ha en strålende romjul videre.

Aften med julekos, pakker, familie, god mat og hygge nærmer seg plutselig med stormskritt. I kveld er alle fire lysene tent, og det vil si at det bare er tre dager igjen. Og bare to dager med jobb før det er juleferie på meg også. Har vært en stille og rolig dag hvor vi startet med en felles brusj sammen. Har også vært en liten tur hos familien på Revetal hvor vi har fått ordnet det siste med julekort. Så nå kan årets kort snart sendes ut. Veldig seint ute med det i år, men sånn går det når printeren i huset ikke vil samarbeide seg med datamaskinene. Nå er det kos med håndballfinalen på skjermen. Norge er i finalen med Spania, og etter første omgang ligger de under. Satser på at de gir maks krutt resten av kampen, og vi får enda en gullmedalje!
 

Og så deilig det skal bli med helg. De andre ungdommene her i huset fikk juleferie i dag, men jeg skal jobbe bitte- og lille julaften før jeg skal nyte to uker med fri. Har hatt en veldig fin dag på jobb. Færre unger har det vært. Å gå fra nitten til bare tolv barn merkes godt. Så rolig og behagelig. Og i totiden var det minsket til åtte. Deilig var det når tiden min nærmet seg slutten hvor jeg og en til satt igjen med kun ett barn på avdelingen. Da var det deilig å kunne komme seg hjem og ta helg. Og den skal virkelig nytes.

I kveld har vi kost oss med taco under håndballkampen mellom Norge og Sverige. Spennende kamp hvor Norge har ledet det hele. Og nå er de i EM finalen. Kveldens kamp endte 29-25, og jeg gleder meg til deres siste kamp mot Spania allerede på søndag. Ellers blir resten av kvelden stille og rolig. Har pådratt meg en ubehagelig strekk, eller ett eller annet i ryggen, så håper det gir seg snart. Vil også ønske alle en fin kveld og riktig god helg. Og håper flere også er klare for finalespillet!
 

Kvelde i går var jeg ganske så sliten. Så tung kropp at klokken ikke rakk å bikke over tolv før jeg hadde sovnet. Når mamma var ferdig på jobb i går hentet jeg henne. Sammen tok vi en tur til byen for å shoppe litt. Jeg kom hjem med to poser, og klarte heldigvis å finne meg noe til slutt. Det ble bare en liten tur, for hjemme ventet en håndballkamp mellom Norge og Spania. Var en veldig spennende kamp å se på, og de norske jentene lå under en stund før de fulgte tett inn på hverandre. Mange feil var det også, fra begge partene. En litt rotete kamp. Men de klarte å dra seg inn og slo spanskene 29-26. 

I formiddag har vi alle kost oss med felles brunsj. Både rundstykker og loff med godt pålegg, eggerøre, bacon og litt annet snadder. Litt senere blir det baking. Blant annet kransekake og marsipanlaging. Det er også nest siste søndag før julaften. Tre lys har allerede blitt tent, og bare ti dager igjen til den fine og hyggelige dagen er her.
 

Syvende desember startet med at lillebror fikk gaven sin litt over tolv i natt. Lillesøster fikk de her om dagen, men jeg klarte å få gjemt unna Edvards presang. Formiddagen startet med felles brunsj og masse god mat. Vi fikk spist godt sammen før jeg fraktet lillesøster avgårde på trening. Så snill som jeg er hentet jeg henne igjen da hun var ferdig, for hun måtte fort hjem og ordne seg før hun skulle ut å spise pizza med fotballjentene. Så litt farting har det blitt på en stille og rolig søndag. Helgen har gått utrolig fort, og jeg syns ikke det er mange dagene siden vi tente det første adventslyset. Og nå er jammen det andre lyset tent også. Bare sytten dagen igjen til julaften, og tjuefem dager igjen til et helt nytt år. Er bare å nyte denne juletiden, for før vi vet ordet av det kommer den ikke tilbake før om ett år igjen. 
 

Nå er lysene tent og den første europamesterskapskampen spilles på tv-skjermen mellom Norge og Romania. Etter snart første spilte omgang leder Norge med noen mål over. Spiller de like bra i andre omgang også blir det seier til de norske damen. Spennende er det i hvert fall, og resten av kvelden skal lades opp til en ny uke med jobb. Veldig deilig er det å tenke på at det snart er tid for en liten juleferie. Jobb til og med lille julaften, før det er nesten to uker med ferie som er etterlengtet i stor grad. Men nå skal jeg nyte resten av kvelden, så får dere der ute kose dere masse.