DAG 2 I GDANSK

Dagen startet tidlig, og vi har fått mange nye opplevelser. Våknet i halv ni tiden, og testet frokosten her på hotellet. Var helt grei frokost de hadde, men jeg digget grovbrødet deres. Planen vi hadde i dag var å dra på et stort outlet. Vi plukket opp en taxi som sto rett utenfor hotellet, og så var det et lite stykke å kjøre. Vel fremme på det store sportssenteret, Decathlon, var det utrolig mye å se. Og ikke minst digert. Var flere korridorer. Vi slo av et par timer der, og jeg fant både nye joggesko og vinterjakke – noe jeg hadde på ønskelisten. Da vi var ferdig der var det å komme seg tilbake igjen. Vi tok jo taxi til, men tilbake måtte vi ta buss. Det var greit det. På holdeplassen sto det to andre folk. Vi prøvde å kommunisere med dem, men det var ikke fryktelig lett når ingen av de kunne engelsk. Det er egentlig ganske få her som snakker engelsk. Men med litt tegn til tale skulle en hyggelig mann hjelpe oss. Det ble en lang busstur, og vi kunne ikke si at vi kjente oss igjen på veien tilbake. Plutselig stopper bussen. Og så reiser alle menneskene seg og går ut. Vi skjønte ikke stort, og ble stående der mellom bussen og trikken som kom. Den hyggelig mannen kommer bort til oss. Han ser at vi ikke helt skjønner hvor vi skal. Han peker på trikken, og vi finner ut at vi må ta den.

Etter et stykke med trikkekjøring kjenner vi igjen et høyt tårn som er i nærheten av hotellet vi bor på. Men vi visste ikke helt hvor vi skulle gå av. Dermed endte vi med å gå av et senere stopp enn der vi egentlig skulle gått av. Vi visste ikke helt hvor vi var, så vi endte med å gå mot en retning. Gikk langs en biltrafikert vei, og kom frem til noe vi trodde hadde sett før. Men det viste seg å være noe helt annet. Dermed valgte vi å gå mot et tårn. Gikk gjennom forskjellige gater vi ikke hadde sett før, men fant heldigvis frem til slutt, da vi gikk igjennom porten inn til gamlebyen. Da kjente vi oss igjen, for det var jo her vi bodde. Kom oss tilbake på hotellet, og beina våre var ganske gående etter all denne gåingen. 

Tilbake på hotellet ble det bare sløving da vi var tilbake i halv to tiden. Men ikke så lenge etter begynte vi å bli sultne, og gikk derfor rett bort i gaten her, prøvde en ny resturant. Til nå har maten vi har spist ute vært veldig gode. Så til middagen i dag spiste vi veldig god pepperbiff (litt mye pepper etter min smak), noe som liknet fløtepoter og paprika og squash ved siden av. Både hos pappa og meg falt det helt i smak, og begge ble gode og mette. De gangen vi har spist ute har vi vært ganske fornøyde, og jeg har alltid spist noe helt nytt som jeg ikke har prøvd før. Vært litt gal og spist litt utenfor min matsone. Veldig glad er jeg for det, for rettene har falt i smak. På vei tilbake til hotellet tok vi en tur i smågatene her i gamlebyen og en tur innom en liten butikk, som ligger rett på andre siden av her vi bor. Plukket med oss litt godt, så i kveld skal vi slappe av og bare kose oss. I morgen er planen å dra til Sopot, så får vi se hvordan dagen blir. Avslutter med å legge ved et par bilder. Speilrefleksen ble ikke tatt frem i dag, så mobilbilder får duge i kveld.

Den gyldne port

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg