FREM MED INDRE MOTIVASJON

Categories Hverdag

Du sitter med rumpa trøkt ned i den harde trestolen. Et stort arbeidsbord foran deg med både maskin, stoffbøker, skrivesaker og mange ulike ark med en haug av forskjellige tekster. Litt om utviklingen her, selve oppgavebeskrivelsen der og en bunke av notater som flyter rundt omkring. Hvordan skal jeg klare og ha styr på alt av skriverier?

På skolen er det full fokus på denne oppgaven. Prøver så godt det lar seg gjøre, og jeg føler meg faktisk litt flink. Ungdom og fritidsklubb har virkelig ikke vært lett å jobbe med. Fikk ikke startet før en uke etter at den ble levert ut, og har hatt vanskeligheter med å komme i gang. Men forige uke fikk jeg virkelig skrevet masse, følte jeg var veldig flink og at jeg hadde kommet godt i gang.

Igjen er det en ny dag på skolen. Er visst ikke bare meg som syns dette har vært vanskelig. Derfor ble det felles gjennomgang og litt idémyldring om hvordan man kan skrive, løse og få et svar ut fra teksten som vi har fått. Og det var her jeg følte at jeg var en del ute på jordet. Jeg som var så fornøyd med det jeg hadde gjort, og hvor langt jeg hadde klart å komme etter å ha stått bom fast.

Etter mye frem og tilbake, notater på nye måter å skrive på og et hode som har klart å løse seg litt mer opp for teori som kan puttes inn, kan jeg nå se et lite lys i enden av tunnelen. Men akkurat nå er alt bare rot. Masse rot! Oppgavetekten er også full av idémyldring, men samtidig snudd helt på hodet.

Hele oppgaven kan jeg se for meg, men akkurat nå er det vanskelig å få den til å se riktig ut på papiret. Er i hvert fall ingen tvil om hva jeg skal bruke helgen min til. Enda mer oppgaveskriving for å få orden på ord og setningene. Det er så ufattelig mye å ta tak i også. Mye som skal skrives om. Deilig er det at jeg nå ser litt lysere på det som for tre, fire uker siden var min store og mørke grav. 

Nå er det bare å grave frem den indre motivasjonen jeg har gjemt, sette meg stille og rolig ned å prøve og fokusere fullt på eksamen. Hadde vært så deilig om det gikk bra med denne oppgaven. At en slik oppgave kom på eksamen slik at jeg kunne brukt dette som mal. 
 

1 kommentar

1 thought on “FREM MED INDRE MOTIVASJON

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *