LITEN TANKE BLIR STOR

Categories Hverdag

Noe av det beste med å jobbe i barnehage og med barn, er at du aldri vet hva som vil skje etter punkt og prikker på jobb. Dette gjelder også mange andre jobber. Man kan planlegge hva dagen kan innholde, men du vet ikke eksakt hva eller hvordan det skjer til enhver tid.

I dag tok jeg tak i medvirkningen til barna og ønsket deres ble oppfyllt. En kjapp idémyldring satte det hele i gang. Det ble nevnt at en maleaktivitet hadde vært moro. Men var det vanlig maleaktivitet, eller var det noe litt mer utenom det vanlig? Kan vel si at det endte med å bli noe utenom det vanlige. 

Å male med barna foregår som regel rundt et bord, hvor barna sitter på stoler og har malesaker foran seg. Men ikke denne gangen. Jeg lot meg rive med idéen deres. Fant frem nødvendig utstyr som trengtes for å gjennomføre aktiviteten. Maleduk, malekoster, maling, ark og vann. En stor balje med vann.

Kroppsmaling var det barna ville. Bruke hendene og føttene sine til å male kunstverk. Og jeg kan si det ble en vellykket og artig formiddag. Det hele startet med at en, to og tre ville være med på dette. Vi malte både fot- og håndflaten, og trykket deres avtrykk på papiret. Moro var det og hvordan dette utviklet seg.

Å ta tak i barns medvirkning er viktig. Vise at vi ser dem og at de blir hørt, slik at de kan være med på å bestemme. Barna brettet opp armer og bein, og maling ble klæsjet på. Nå i ettertid handler jo dette blant annet om sanser. Sansen til å ta og kjenne. Kunne få maling på kroppen og kjenne hvordan dette føles. 

Etter som en liten gruppe startet med å male sine avtrykk, og de andre fikk se hva som foregikk, var det flere som hang seg på å ville gjøre det samme. Det ble køer for å få laget sitt kunstverk med kroppen. Minuttene og timene gikk, og plutselig hadde nesten alle barna vært innom stasjonen jeg hadde satt i gang. 

Lite planlagt var det at dette skulle skje på starten av dagen. Men hvor moro er det ikke når det slår så godt ut på barna? Det er kjempemoro! Det er ikke alltid det skal så mye til før du har løftet barnet flere steg opp i skyene for å få en fin dag i barnehagen. Og når det i tillegg skjer sjeldent i deres hverdag, da blir det ekstra gøy for barna og kunne gjennomføre aktiviteten. 
Tenk. En liten tanke kan blir så stort!

1 kommentar

1 thought on “LITEN TANKE BLIR STOR

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *