DU SOM ER ET NETTROLL

Jeg har enda ikke skjønt hvorfor vi mennesker velger å være ugjenkjennelige rundt om i de sosiale mediene. Hvorfor er vi det? Hvorfor skal vi gå rundt å hate og mislike andre? Spesielt på de en ikke kjenner personlig eller har noe forhold til. 

Nettet er åpent for både å være anonym og ikke anonym. Velger du å være anonym, kan du likevel bli oppsøkt av den teknologien vi har i dag. Det finnes mange veier til å bli sett. Men ønsker du oppmerksomhet er det bedre å vise det på den gode måten. Hvorfor søker vi oppmerksomhet ved å spre stygge og vonde ord rundt til andre? 

Du pønsker ut for deg selv, og/eller “forhandler” deg med andre mennesker rundt deg. Prøver så godt du kan med å sette sammen et rykte, stygge ord og setninger som ser ned på vedkommende. 

Du gjør dette for å rakke ned på mennesker som har et bra liv, eller prøver så godt med å få et godt liv. Du vet aldri hvilke situasjoner vi egentlig sitter med. Og alle har en eller annen form av utfordringer de har i livet. Du kan kanskje tyde de små tegnene vi viser på utsiden. Små symptomer på at du kanskje ikke har det helt bra – det var kanskje ikke sånn du så det for deg. Både du, og veldig mange andre – ja, alt for mange, roper ut etter oppmerksomhet ved å tråkke på andre så de synker langt ned i søla. 

Men sannheten er at du rett og slett er et nettroll. Et nettroll som verken har et sunt forhold til samfunnets normer, verdier og holdninger. Ikke har respekt for hvordan vi er eller oppfører oss. Du er der bare for å skape ugang.

Den kjente bloggeren, Anna Rasmussen, som er bedre kjent som MammaTilMichelle, får virkelig gjennomgå. Hver dag får hun stygge kommentarer på de sosiale mediene hun har tilknytting til. Men når det også havner et brev ned i postkassen hennes, som inneholder en tekst med hatfulle ord, da har det virkelig gått for langt.

For ikke så lang tid tilbake valgte hun å komme ut med gladnyheten sin. Hun var blitt gravid og venter sitt tredje barn i en ung alder av 19 år. En familieforøkelse som går fra fire til fem. Men det er også her nettrollene kommer inn i bildet. De rakker ned og kaller hun et dårlig menneske. En dårlig mor. Dette på grunn av at barna har ulike fedre. Alle tre. 

Hvorfor skal vi drive og rakke ned på akkurat dette? Dette er et valg Anna har tatt, og det er flere som har det sånn som henne. Kanskje ikke du ønsker å være en familie, hvor du må forholde deg til ulike menn til hvert barn. Men dette er Annas liv, og hennes valg. Ikke ditt! La nå jenta ta sine egne valg, akkurat sånn som deg. Det er ingen vits i å gjøre “vondt” verre. Så lenge familien har det bra er det ingenting som er bedre enn det. Tenk om det var deg som satt der i samme situasjon. Jeg kjenner jeg blir illsint av å se hvordan mennesker er på nettet. Hvordan de tør å tråkke på tynn is for å tro at de er tøffere enn det de er. Skjerp dere!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg