EN DRØM BLIR VIRKELIG

Categories Hverdag

En ny hverdagsuke blir nå lukket og satt kroken på. En ganske rolig men hektisk uke. Siden jeg skrev her sist har vi nå rukket å starte på en ny måned. Vi har takket oktober for seg og ønsket november velkommen. Og siden motivasjonen for å skrive og dele tekster med dere ikke har vært der, har det derfor vært stille på denne fronten fra meg.

Men jeg lever fortsatt. Tro det eller ei, jeg er her. Endelig er det fredag. Den kommer like fort som alltid, samtidig som jeg har ventet på denne dagen lenge. Nå er det endelig helg. Og hvordan den blir er jeg ikke riktig sikker på enda. Får ta det som det kommer. Vet i hvert fall at det blir noen stille og rolige stunder for å lade opp til en ny og flott uke.

Etter at klokken ble stilt har jeg så og si sloknet i det jeg har lagt hodet på puten om kveldene. Jeg har gått inn i drømmeland med en gang jeg har lagt meg godt til rette og pakket meg inn i dyna. Da vekkerklokken ringte før seks til morgen i dag, var jeg ganske så sliten og trøtt. Jeg lot meg derfor få meg noen ekstra minutter på øyet. Hadde jeg ikke fått den lille blunden etter at klokken hadde ringt, hadde jeg aldri opplevd det jeg gjorde i dag.

En drøm blir virkelig! 

Nå som vi kommer nærmere og nærmere desember og jul, er det også fare for å oppleve et værskifte. Og det opplevde vi i dag. Klokken 09:40 fikk vi den aller første smaken på vinter. Himmelen åpnet seg, og ned dalte små hvite og frosne regndråper. Der kom snøen. Jeg kjente jeg fikk en stor klump i magen som bare vokste. Snø? Allerede nå?

Jeg visste at dette været var meldt, men det kom likevel overraskende på meg. Kunne det ikke være høst litt lenger? I seks syv uker til i hvert fall. Kunne vært litt snø på julaften og nyttårsaften. Men utenom det kunne jeg gjerne tenkt meg at det var bart. Men, det er mye en kan styre, men været, det har vi nok ikke noe med.

Stor jubel blant barna var det i hvert fall. Det var som om mange av dem kastet det de hadde i hendene rett ut, og så var plutselig dressen på. Det var ingen tvil. Vi skulle ut. Både store og små ville ut for å oppleve det første møte med sesongens første snøfall. Jeg likte virkelig ikke det jeg så, men lot sinnet over været holdes igjen. 

Da jeg så at snøen dekket et tynt lag på bakken begynte jeg å tenke. Jeg begynte å snuse litt på smaken, og fikk litt sjokk i det hele. Heldigvis kom det bare reaksjoner inni meg, så ingen andre fikk se hva som egentlig skjedde der jeg satt og så rett igjennom vinduet på snøen.

Det var jo litt som å oppleve det hele på ny. Og det var jo bare noen få timer siden jeg opplevde nesten det samme. I løpet av det lille kvarteret jeg sovnet på morningen etter at vekkerklokken ringte i dag, falt jeg rett inn i drømmeland igjen. Og dette skjedde i drømmen:

Jeg lå der i sengen min og sov. Hadde fått nok timer med søvn og våknet uthvilt neste morgen. Noen klær hadde jeg slengt på meg, og videre rusler jeg ut med trøtte føtter og opp i stuen. 

Av en automatisk bevegelse gikk jeg rett mot døren ut til terrassen. Jeg stoppet opp, fikk et skarpt blikk i øynene og ble rasende over det jeg så. Var det virkelig sant? Hadde alt dette skjedd bare på de få timene jeg hadde fått med søvn i løpet av natten? 

Sint, frustrert, sur og lei meg ble jeg – alt på en gang! For foran meg viste det seg nemlig at det hadde skjedd et stort værskifte i løpet av natten. Hele bakken var blitt helt hvit. Hvit av masse snø. Og det var ikke bare et tynt lag. Det var opp mot 1 meter med ren og tung snø. Jeg kunne kjenne at hele meg ble tung, for dette likte jeg virkelig ikke!

Du kan da si at jeg fikk litt sjokk… Eller ble satt ut da det virkelig kom snø i dag. Jeg hadde akkurat vært inne i en drøm hvor det ble full vinter, og plutselig sto jeg der på jobb med mange barn rundt meg da det aller første snøfallet la seg over Tønsberg.

Heldigvis var det et lite laken med snø bare, sånn at det smeltet fort da det frosne regnet stoppet. Værskiftet får vente en stund til. Jeg er ikke klar for å fryse og være kald enda, selv om vinterdressen er tatt frem på jobb. Jeg vil se bar bakke og fine og flotte høstfarger litt til!
 


 

3 kommentarer

3 thoughts on “EN DRØM BLIR VIRKELIG

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *