VELDIG ENKELT, MEN EKSTREMT GODT

Kan noen hjelpe meg å finne den riktige bryteren, eller den alt for store klossen som skal kunne sette en senker på det hele? Jeg kan si det samme hver eneste gang vi bikker over i en ny “første-dag-av-måneden”, og det er like skremmende hver eneste gang. Men hvor ble de siste tredve dagene av?
 


 

Vi rakk bare en liten snartur innom jobb i går før vi plutselig satt her med startskuddet av en ny måned vi nå skal suse oss inn i. En tid hvor det skjer noe stort, men også en tid hvor det har hoppet inn mange røde dager. Sånn som i dag for eksempel. Av en merkelig grunn var jeg rimelig sliten i går, så her tok jeg kvelden og var langt inne i drømmeland allerede klokken elleve. Du kan jo si at jeg følte meg ordentlig uthvilt da jeg våknet i ti-tiden i dag. Jeg trengte det nok helt sikkert.

Det skal også sies at jeg la merke til kanonen fra Slottsfjellet her i Tønsberg som viste sine tegn, sånn som dem alltid gjør 1. mai. Noe knallvær har vi ikke hatt, og det har vært en regnfull dag og mye grått denne fridagen. Derfor var det ypperlig å sette i gang med dagens store ønske – å bake kake.

De gangene vi har anledninger til å kose oss litt ekstra på jobb, så klarer jeg alltid å la fristelsen til å ta et stykke holde seg tilbake. Jeg vet ikke hva slags greie jeg har satt meg, men det er veldig sjelden jeg forsyner meg om det skulle være noe ekstra godt på pausen. Men i går var det noe som fristet ekstra mye. Noe jeg det var lenge siden jeg hadde spist. Og det var denne kaken.
 


 

Og med en gråværsdag foran oss så var det jo ypperlig å sette meg selv på en sånn oppgave som jeg gikk gjennom i dag, på en rød dag. Enda godt det, for da fikk jeg fylt inn denne fridagen med noe “fornuftig”, hvor jeg ikke bare satt på baken hele dagen. På kakemenyen kan jeg jo røpe at det sto en saftig gulrotkake i langpanne – en oppskrift som vi fant på nettet. Og den ble faktisk så god at jeg har lyst til å dele den med dere, om fristelsen skulle bli stor for dere til å bake også.
 


 

For det eneste du trenger å gjøre for og klare dette, det er først og fremst sette ovnen på 180ºC. Deretter setter du i gang med å rote deg inn i oppskriften hvor du både skal gjøre det ene og det andre for å snegle deg gjennom veien til målet av en utrolig god fristelse du bare kan glede deg til. For sånn gjør du det.

Bland sammen 6 egg, 6 dl sukker og 3½ dl soyaolje i en stor bolle. Her kan du gjerne bruke kjøkkenmaskin, hvor dette fungerte ypperlig når jeg laget den.

Så tar du 500 gr. gulrøtter, eller så mye gulrøtter du ønsker, og rasper dem, for så å blande inn med det du allerede har i bollen. Når dette er godt blandet inn så måler du opp 6 dl hvetemel, 1 ss bakepulver og 1 ts kanel som du sikter inn i røren og blander alt godt sammen. Et tips er å la det mikses på svak hastighet, og litt lenger.

Da skal alt være blandet, og du kan finne frem en langpanne som du selv velger å dekke med bakepapir eller smører inn. Det er opp til deg hva du føler er enklest. Og så er det bare å helle i røren over i formen, dra alt godt utover og sette den inn i ovnen på en halvtimes tid på nederste rille.
 


 

Og så er det denne gode kremen da, som smelter på tungen når du tar en bit av kaken med dette på. Både de andre og jeg syns kaken var veldig god. Og vil du vite hemmeligheten? Det eneste jeg gjorde var å følge denne oppskriften av kakebunnen, hvor jeg til slutt blandet sammen naturell kremost, romtemperert smør og melis som ble til krem. 

Veldig enkelt, men ekstremt godt. Om du er fysen på en kake så anbefaler jeg denne. Nå har jeg lagt inn hele oppskriftens i denne teksten, men for å få en bedre oversikt over hva du trenger til kaken så er dette det eneste du må se etter at du har i skuffer og skap hjemme på ditt kjøkken.

Til kakedeigen:
6 egg
6 dl sukker
3½ dl soyaolje, eller annen smaksnøytral olje
500 g gulrot
6 dl hvetemel
1 ss bakepulver
1 ts malt kanel

Til ostekremen:
200 g kremost naturell
200 g romtemperert smør
200 g melis

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg