17. MAI

Tiden var på tippet til å bikke åtte om morgen da det var dags for årets salutter her i byen. Hvert år har jeg alltid vært oppe rundt den tiden, funnet frem finstasen og fått 17. mai-stemning av å se barnetoget.

Men sånn ble det ikke i år. For alle har dagen vært helt annerledes enn det vi er vant til, men feiring har det blitt for mange for det. En nokså rolig morgen ble det her, og man hadde mulighet til å dra ut tiden til å gjøre ingenting.

I år hadde jeg ikke lagt en eneste plan, og det hadde jeg mest sannsynlig også ikke gjort hvis vi ikke hadde hatt dette viruset å tenke på. Stemningen rundt denne dagen har forsvunnet med årene, men jeg klarte heldigvis å lure til meg en is på starten av dagen. For is kan man jo ikke unngå å spise på en sånn dag.

Siden det ikke er lenge siden hvor jeg fylte opp fryseren med flere småis, så hadde jeg mulighet og planer om å spise så mange is jeg klarte gjennom dagen i dag. Jeg skulle i hvert fall prøve og slå rekorden jeg hadde i fjor. Husker ikke helt hvor mange det ble den gangen, men om jeg ikke husker feil så ble det vel rundt ti en plass.

Og jeg kunne jo ikke være noe dårligere i år. Tidlig på dagen startet jeg med en lakrisis, en av de nyeste som har kommet ut på noen enkelte butikker den siste tiden. Jeg er glad i lakris generelt, så denne falt i smak hos meg. Har du forrest latt deg smake av den nye isen lakrispinnen?

Så gikk det noen timer og jeg fikk lyst til å ta nye 17. maibilder. Dro frem noen flagg og plasserte dyret mitt opp. Og det å ta bilder av dyr som man ikke kan kommunisere på samme måte som med mennesker, det er ikke alltid like lett.

Men fikk heldigvis noe ut av det, og nokså heldig med været har vi også vært. Her har solen strålet og det har vært helt grei temperatur. Noen svevende skyer har vært innom, og det var til og med et lite øyeblikk hvor regnet kom. Men alt i alt var de dryppene så kort tid på besøk, så man kan anslå det som et finvær på denne dagen som dette.

Skal sies at det har føltes ut som en vanlig søndag for min del. 17. mai er nå overstått, og så er det bare å håpe på en enda bedre feiring neste år, og så skal kvelden avsluttes med den fjerde isen for denne gang.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg