DENNE TASSEN SKAPTE NYSGJERRIGHET

I dag har vært en dag hvor man virkelig har fått kjenne på følelsen av sommer. Ikke har man bare kjent på den, men den har virkelig vært her. Med strålende sol fra en skyfri himmel, og grader som har vært så høye at man har kunnet ha muligheten til å dra frem bikinien og nærmest hoppe ut i sjøen hvis man hadde villet det. Da er det ikke i tvil om at dette har vært en bra dag.

Og når man er inne på hvor fin denne dagen har vært, og uken generelt, så hadde det virkelig ikke gjort noe om det hadde toppet seg med en milliongevinst hvor man kunne blitt millionær. Tenk det, om det plutselig slo på tråden her med en stemme som kunne fortelle at kontoen hadde blitt overfylt med penger.

Kanskje er det en sånn følelse denne bien her har – over å ha vunnet en millionlønn som kunne forsørge seg i lang, lang tid i fremtiden. For denne karen her satt plutselig på bordflaten på terrassen her i ettermiddag. Tok sine små skritt og puslet med sitt der den var helt borte i sine egne tanker.

Midt i solsteken hadde den plassert seg, akkurat sånn som jeg gjorde også. Det var ikke bare jeg som hadde planer om å nyte litt sol før den forsvant for dagen, og det mest spennende var å se hva bien egentlig gjorde.

For på dette bordet hvor den befant seg så viste det seg å være masse pollenstøv. Hele flaten var dekket, og det var her bien gjorde alt for å få samlet så mye den kunne. Om du ser ekstra nøye på den så kan man se at den har samlet opp masse pollen på beina sine. Og det var noe av dette jeg syns var mest spennende å følge med på.

Disse insektene lever blant annet av pollen, så det var ikke så rart likevel at den gjorde den jobben den gjorde. Og når man plutselig satt med et så stille og rolig insekt foran seg, så måtte man benytte sjansen med å skape noen fine og spennende bieportretter. Man kunne jo ikke la kamera ligge for seg selv i et mørkt rom når denne tassen skapte nysgjerrighet.

Nå som vi har kommet oss gjennom uken som har vært veldig fin, så skal jeg nå senke skuldrene litt ekstra og virkelig nyte enda en langhelg. En ekstra fridag er nok aldri feil, og med så mye fint vær som vi nå har, og som jeg håper fortsetter i lang tid fremover, så skal denne helgen nytes.

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg