SYV SERIER OM DU KJEDER DEG

For ikke så lang tid tilbake så dreide dette seg bare om noen enkelte og få. Det virket ikke at det gikk sånn veldig mye inn på oss, men nå som det bare øker og blir enda større, så er det større fare for at verden bli enda stillere enn det den er i dag.

Antallet av folket som er blitt syke, men også sitter i karantene blir det bare flere og flere av. Vi blir oppfordret til å holde oss mest mulig inne i vår egen hjemby, samt å ha minst mulig kontakt med andre mennesker.

For noen, dessverre, så er det lett for dem å fortsette og være for seg selv. Men for andre som trenger mange mennesker rundt seg hele tiden kan kanskje dette være vanskelig. På en side er dette bra for vi er alle forskjellige, med ulike behov og trives i ulike settinger.

Uansett, vi er oppfordret til å isolere oss. Eller å holde oss mest mulig i hjemmene, på hjemstedet, med helst så lite folk rundt oss som mulig. Slik situasjonen er nå rundt om i verden er det derfor viktig at dette overholdes så langt det lar seg gjøre, for det er på den måten vi sammen kan klare å minske det store verdensproblemet vi nå står midt oppi.

Når man nå står på den bakken vi gjør nå, så kan det hende at kreativiteten blir litt borte for noen. Hva skal man finne på når hverdagen blir så forandret? Hvilke muligheter kan man grave frem igjen når man må justere om dagene og ukene sine for å gjøre det lettest mulig både for seg selv og resten?

Heldigvis er det ikke noe i veien å fortsette og bruke naturen til det den er verdt, så lenge man oppholder seg i mindre grupper, og gjerne da med de samme menneskene i en periode fremover. Det er mye man kan gjøre, bare man graver frem kreativiteten sin.

Men om du er sånn som aller helst liker å holde deg hjemme. Være med færrest mulig hjemme, eller gjerne sitte for deg selv – da har jeg noen serietips å komme med som du og dere andre kan ta en titt på.

Nå er ikke jeg den som er den store eksperten her, men tenkte jeg kunne dele noen av de seriene jeg har sett på i det siste, og som jeg fortsatt holder på å se. Å ha noe man kan se på får i hvert fall litt av tiden våres til å gå når vi er i den situasjonen vi er i, og her er noen av forslagene jeg kan komme med.

 

HeimebaneSpennende, hjerteskjærende og intens om å spille på lag, i livet og på banen. Du kan elske fotball eller ikke, og denne serien kommer du til å like uansett. Du kan se den på NRK sin hjemmeside.

 

Kielergata – I denne dramathrilleren møte vi Jonas, som har flyttet til Kielergata i den søvnige småbyen Slusvik, kjent som Skandinavias minst kriminelle sted. For Jonas, med sin mørke fortid, er dette tilsynelatende det perfekte skjulestedet. Du kan se den på TV2 sumo.

 

Vikingane En norsk komiserie som handler om hverdagslivet til vikinger i landsbyen Norheim omkring år 790. Denne serien finner du på NRK.

 

Heksejakt – Som økonomidirektør i et av landets ledende advokatselskaper, har Ida Waage nådd langt i en mannsdominert og tøff bransje. Når hun får en ukurant faktura på bordet, nekter hun å underskrive, og varsler i stedet styret. Dette utløser et livsomveltende drama, som får konsekvenser helt opp til det øveste av norsk samfunnsliv. Denne spennende serien kan du se på TV2 sumo.

 

Thomas Giertsen: Helt perfekt – En norsk situasjonskomedie om stand-up-komikeren Thomas Giertsens liv og har formmessige likheter med fiktive dokumentarer. En serie med veldig mye humor, som igjen gjør at det er morsomt å se og følge med på handlingene. Hos Dplay ligger mange sesonger av denne serien.

 

Neste sommerEn norsk komiserie som handler om ekteparet Per Ivar Nilsen og Eva Nilsen som har tatt over en familiehytte som ligger ved Oslo-fjorden. Underveis oppstår det ulike konflikter med andre hytteeiere, og andre handlinger om Evas bror, Terje og hans kjæreste Anki. En artig moroserie dette her, hvor du finner også denne på Dplay.

 

Aldri voksen  Humorserie med en dose småpinlige og kleinhetshumor med typete biroller og oppkavede hverdagsproblemer. Mange kjente skuespillerfjes samlet i en og samme serie, hvor de sammen tar tak og viser resten av verden hvordan en del av hverdagen er. Nysgjerrig på serien, så finner du den på Dplay.

 

Dette var altså et lite snev av et utkast og forslag til ulike serier du kan grynte deg på i disse dager. Du har sikkert sett noen av dem, om ikke alle. Og hvis du sitter på enda flere serier som det er verdt å ta en titt på – del dem med meg og alle oss andre.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg